Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Άμπερ Λώρα Χερντ (Amber Laura Heard, 22 Απριλίου 1986) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και μοντέλο. Έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Όλοι ποθούν την Μάντι Λέιν (All The Boys Love Mandy Lane). Ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος της ήρθε το 2007 στο κανάλι CW, η τηλεοπτική σειρά Hidden Palms. Πρωταγωνίστησε και στις ταινίες Ανυποχώρητη Δύναμη (Never Back Down) το 2008 και Ο Πατριός (The Stepfather) το 2009.

Άμπερ Χερντ
AmberHeard09TIFF.jpg
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΆμπερ Λώρα Χερντ
22 Απριλίου 1986 (1986-04-22) (33 ετών)
Ώστιν, Τέξας, Ηνωμένες Πολιτείες Country flag
ΚατοικίαΛος Άντζελες
ΘρησκείαRoman Catholic
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός, Μοντέλο
Περίοδος ακμής2004
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΔημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ
Οικογένεια
ΣύζυγοςΤζόνι Ντεπ (2012-σήμερα διαζευγμένοι)
ΣύντροφοςΈλον Μασκ (από 2018)
Ιστοσελίδα
Commons page Σχετικά πολυμέσα
Amber Heard at TIFF 2009.jpg

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Η Χερντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ώστιν, Τέξας. Ο πατέρας της ο Ντέιβιντ είναι εργολάβος και η μητέρα της Πέιτζ είναι ερευνήτρια στο διαδίκτυο. Η Χερντ ήταν Καθολική αλλά όταν πέθανε ο φίλος της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα δήλωσε Άθεη. Εγκατέλειψε το σχολείο στα 17 της και πήγε στη Νέα Υόρκη για να ξεκινήσει καριέρα στο μόντελινγκ, στη συνέχεια μετακόμισε στο Λος Άντζελες για την υποκριτική.

Στο Λος Άντζελες έκανε διάφορες εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές και δύο μουσικά βίντεο. Ο πρώτος της τηλεοπτικός ρόλος ήταν στην ταινία Friday Night Lights 2004 και σε άλλες πολλές ταινίες. Ένας από τους πιο σημαντικούς της ρόλους ήταν η ταινία All The Boys Love Mandy Lane το 2006, Pineapple Express, Never Back Down, The Stepfather, The Ward και The Rum Diary με τον Τζόνι Ντεπ. Επίσης είχε ένα μικρό ρόλο στην επιτυχημένη ταινία Zombieland.

Προσωπική ΖωήΕπεξεργασία

Η Άμπερ Χερντ έχει δηλώσει ετερόφυλη κάνοντας σχέση και με γυναίκα. Από το 2008 έως το 2011 ήταν με την Τάσια Βαν Ρι και είχε δηλώσει «Δεν βάζω ταμπέλες στον εαυτό μου. Έχω εξίσου καλές σχέσεις με τα δύο φύλα και τώρα είμαι σε σχέση με γυναίκα. Αγαπώ όποιον αγαπώ. Η προσωπικότητα μετράει για μένα». Από το 2012 είναι με τον Τζόνι Ντεπ τον οποίο γνώρισε στα γυρίσματα The Rum Diary. Αρραβωνιάστηκαν την Παραμονή των Χριστουγέννων το 2013. Η Χερντ έχει δηλώσει πολύ καλή φίλη με τον εξίσου ηθοποιό Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ.

ΣτοιχείαΕπεξεργασία

ΠεριοδικάΕπεξεργασία

Έτος Όνομα Νούμερο
2008 FHM's 100 Sexiest Women of 2008 #90
Maxim's Hot 100 Women 2008 #21
2009 FHM's 100 Sexiest Women of 2009 #31
Maxim's Hot 100 Women 2009 #56
2010 FHM's 100 Sexiest Women of 2010 #25
Maxim's Hot 100 Women 2010 #13
2011 FHM's 100 Sexiest Women of 2011 #34
2012 Maxim's Hot 100 Women 2012 #53

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2004 Κυνηγώντας το όνειρο Mαρία Friday Night Lights
2005 Side FX Σέι Side FX
2005 Νεκρή Κληρονόμος Κάντι Drop Dead Sexy
2005 Άνιση Μάχη Τζόζι Έιμς North Country
2006 Price to Pay Τρις Price to Pay
2006 The Prince Σερίνα The Prince
2006 Μοιραία Απαγωγή Άλμα Alpha Dog
2006 Όλοι ποθούν την Μάντυ Λέιν Μάντυ Λέιν All the Boys Love Mandy Lane
2007 You Are Here Άμπερ Spin
2007 Day 73 with Sarah Μαίρη Day 73 with Sarah
2007 Remember The Daze Τζούλια Remember the Daze ή The beautiful ordinary
2008 Ανυποχώρητη Δύναμη Μπάχα Μίλερ Never Back Down
2008 Φούντα εξπρές Άντζι Άντερσον Pineapple Express
2008 Αχαλίνωτες νύχτες Κρίστι The Informers
2009 ExTerminators Νίκι ExTerminators
2009 Μια οικογένεια ψώνιο Τζεν Τζόουνς The Joneses
2009 Zombieland 406 Zombieland
2009 Ο πατριός Κέλλυ Πόρτερ The Stepfather
2010 Και ξαφνικά σκοτάδι Στέφανι And Soon The Darkness
2010 The River Why Έντι The River Why
2010 Ο Θάλαμος του Τρόμου Κρίστεν The Ward
2011 Drive Angry Πάιπερ Drive Angry
2011 Μεθυσμένο Ημερολόγιο Σενάλ The Rum Diary
2013 Paranoia Έμμα Τζέννινγκς Paranoia
2013 Syrup 6 Syrup
2013 Machete Kills Μις Σαν Αντόνιο Machete Kills
2014 3 Days to Kill Πράκτορας Βίβι 3 Days To Kill
2014 London Fields Νίκολα Σιξ London Fields
2014 When I Live My Life Over Again Τζούντ γυρίσματα

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία