H Άνα Πατρίσια Ρόχο (Ana Patricia Rojo, γεννημένη ως Άνα Πατρίσια Ρόχο Εστέιν Ana Patricia Rojo Stein, 13 Φεβρουαρίου 1974 -) είναι Μεξικανή ηθοποιός και τραγουδίστρια. Έγινε γνωστή από τις τηλενουβέλες María la del barrio και Esmeralda.

Άνα Πατρίσια Ρόχο
Ana Patricia Rojo en el film El Triunfo de Vivir.jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ana Patricia Rojo (Ισπανικά)
Γέννηση13 Φεβρουαρίου 1974 (1974-02-13) (47 ετών)
Βιγιαερμόσα, Ταμπάσκο, Μεξικό
ΕθνικότηταΜεξικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα
  • Ηθοποιός
  • τραγουδίστρια
Αξιοσημείωτο έργοΑποσταγμένη αγάπη
El Triunfo de Vivir
Ξύλινη γυναίκα
Περίοδος ακμής1979
Οικογένεια
ΣύζυγοςΑντρές Πουέντες Τζ. (2003-2007)
Χόρχε Γκριχάλμπα
(2009-2014)
Τέκνα2
ΓονείςΓουστάβο Ρόχο
Καρμέλα Εστέιν
ΑδέλφιαΕνρίκε & Χουάν Κάρλος
Αλεχάντρα (ετεροθαλής αδελφή)

Η Ρόχο γεννήθηκε στη Βιγιαερμόσα το 1974. Είναι κόρη του ηθοποιού Γουστάβο Ρόχο και της Μις Περού 1961 Καρμέλα Εστέιν. Έχει δυο μεγαλύτερους αδελφούς τον Ενρίκε και τον Χουάν Κάρλος Ρόχο Εστέιν. Έχει επίσης μια μεγαλύτερη ετεροθαλής αδελφή από τον πρώτο γάμο του πατέρα της, την Αλεχάντρα Ρόχο Καστεγιάνος. Μέσω του πατέρα της έχει ουρουγουανή και καναρική καταγωγή, ενώ μέσω της μητέρα της έχει περουβιανή καταγωγή.

Η Ρόχο έχει παντρευτεί δυο φορές. Τη πρώτη φορά με τον Αντρές Πουέντες Τζ. από το 2003 μέχρι το 2007. Τη δεύτερη φορά με τον Χόρχε Γκριχάλμπα από το 2009 μέχρι το 2014. Μαζί απέκτησαν δυο κόρες την Άνα Σοφία (γ. το 2011) και την Άνα Μαρία (γ. το 2012).

Έχει χαρακτηριστεί ως αγαπημένη κακιά στις τηλενουβέλες.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Los reyes del palenque - 1979, (ταινία)
  • Honrarás a los tuyos - 1979, - ως Μανόλια
  • Al final del arco iris - 1980, ως Καραμέλο
  • Juegos del destino - 1981, ως Βανέσα (μικρή)
  • Extraños caminos del amor - 1981, ως Χουάνα
  • Otra vuelta de tuerca - 1981, ως Φλόρα
  • El robo imposible - 1981, ως Πάττυ Μπόντ (ταινία)
  • Los cuates de la Rosenda - 1982, (ταινία)
  • El maleficio - 1983, ως Λιλιάνα
  • Veneno para las hadas - 1984, ως Βερόνικα (ταινία)
  • No vale nada la vida - 1984, (ταινία)
  • Como si fueramos novios - 1986, ως Λαουρίτα (ταινία)
  • El camino secreto - 1986, ως Παουλίνα Φαϊδέγια
  • Dulce desafío - 1989, ως Μίρτα Εστράδα
  • Un rostro en mi pasado - 1990, ως Μιράντα Σέρτουτσε Εστράδα
  • Trágico carnaval - 1991, (ταινία)
  • Dos locos en aprietos - 1991, (ταινία)
  • Al filo de la muerte - 1991, ως Μόνικα Αραούχο
  • Los Parientes Pobres - 1993, ως Γκρισέλντα Όλμος
  • María la del barrio - 1995/96, ως Πηνελόπη Λινάρες
  • María José - 1995, ως Ιμπέρια Καμπουσάνο ντε λε Κορυς
  • Bendita mentira - 1996, ως Μιρέγια ντε λα Μόρα
  • Esmeralda - 1997, ως Χεορχίνα Πέρες Μοντάλβο
  • Mujer, casos de la vida real - 1997/07, ως Άλμπα
  • Vivo Por Elena - 1998, ως Σίλβια Φονσέκα ντε Μοντιέλ
  • ¿Qué nos pasa? - 1998, ως Ρεφούχιο
  • María Emilia Querida - 1999, ως Μόνικα Πράδο Φιγκερόα
  • Drogadicto - 2000, (ταινία)
  • Carita de ángel - 2000, ως Νικόλ Ρομέρο Μεδράνο
  • El noveno mandamiento - 2001, ως Φαμπιόλα Ντουράν ντελ Βάγιε
  • Rebeca - 2003, ως Νιούρκα Λινάρες
  • La curva del olvido - 2004, (ταινία)
  • Mujer de Madera - 2004/05, ως Μαρίσα Σαντιμπάνιες Βιγιαλπάντο #2
  • Don Francisco presenta - 2004/05, ως Συμπαρουσιάστρια
  • La curva del olvido - 2005, (ταινία)
  • J-ok'el - 2007, ως Κάρμεν Ρομέρο (ταινία)
  • Destilando amor - 2007, ως Σοφία Μοντάλβο Σάντος
  • Hipnosis - 2007, (ταινία μικρού μήκους)
  • La vida se disfraza de problemas - 2008, (ταινία μικρού μήκους)
  • Cuidado con el ángel - 2008/09, ως Εστεφανία Ρόχας/Εστεφανία Βελάρδε Σάντος
  • Tiempo final - 2009, ως Πράκτορας Καράσκο
  • Corazón indomable - 2013, ως Ράισα Κανσέκο
  • Como dice el dicho - 2014, ως Ανχέλικα
  • Que te perdone Dios - 2015, ως Εφιχένια ντε λα Κρους ι Φερρέιρα
  • Un camino hacia el destino - 2016, ως Μαριάνα Αλταμιράνο ντε Σοτομαγιόρ

ΘέατροΕπεξεργασία

  • La Caperucita Roja - 1985
  • Nada de sexo que somos decentes - 2004
  • Pastorela mexicana - 2004
  • La bella y la bestia (musical)
  • Tres parejas disparejas
  • Sueños de un seductor
  • 23 centímetros - 2005
  • De que se ríen las mujeres - 2005
  • Agárrenla que me caso - 2006
  • Las arpías - 2010
  • Perfume de Gardenia - 2011
  • Mi amiga la gorda - 2014

Βραβεία & υποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Βραβεία TVyNovelasΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
1984 Καλύτερη Παιδική Εμφάνιση El maleficio Νίκη
1997 Καλύτερη Ηθοποιός Ανταγωνίστρια Bendita mentira Υποψηφιότητα

Βραβεία ArielΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
1986 Καλύτερη Ηθοποιός Veneno para las hadas Υποψηφιότητα

Βραβεία Diosas de PlataΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
1986 Καλύτερη Παιδική Ερμηνεία Veneno para las hadas Νίκη

Βραβεία Bochica de oroΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
1986 Καλύτερη Παιδική Ερμηνεία Veneno para las hadas Νίκη

Βραβεία Asociación Nacional de Actores (ANDA)Επεξεργασία

Έτος Κατηγορία Βραβείο Αποτέλεσμα
2006 25 Χρόνια Καριέρας "Βιρχίνια Φαμπρέγας" Νίκη

Βραβεία ACEΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2008 Καλύτερη Συμπρωταγωνίστρια Destilando amor Νίκη[1]

Βραβεία FamaΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2008 Καλύτερη Δευτεραγωνίστρια Destilando amor Νίκη

Βραβεία Asociación de Periodistas TeatralesΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2010 Καλύτερη Δευτεραγωνίστρια Las Arpías Νίκη

Βραβεία Cámara Nacional de la MujerΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Αποτέλεσμα
2014 Καλλιτεχνική Πορεία Νίκη[2]

Βραβεία Especial 35 años Trayectoria IninterrumpidaΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Αποτέλεσμα
2015 Αναγνώριση Καριέρας Νίκη[3]

Βραβεία Presea Luminaria de OroΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2015 Καλύτερη Ηθοποιός Que te perdone Dios Νίκη[4]

Βραβεία Artes Escénicas GuzartΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Αποτέλεσμα
2015 Κινηματογραφική Καριέρα Νίκη[5]

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία