Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους (Αθήνα, 28 Αυγούστου 1974) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους
Γέννηση28 Αυγούστου 1974 (1974-08-28) (48 ετών)
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Βεάκη
Ιδιότηταηθοποιός
ΣύζυγοςΦάνης Μουρατίδης (από 2008)
Τέκνα2

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης - Βεάκη. Έγινε ευρέως γνωστή από τη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη "Ψίθυροι καρδιάς" (σεζόν 1997-1998, είχε ξεπεράσει σε τηλεθέαση ακόμη και το Μουντιάλ της Γαλλίας). Έχει συμμετάσχει στις σειρές "Οι ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα" και "10η εντολή" ενώ έχει πρωταγωνιστήσει στις αισθηματικές κωμωδίες "'Άρωμα γυναίκας", "Κανείς δε λέει σ' αγαπώ", "Μπαμπά μην τρέχεις". Επίσης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην σειρά "η Επιστροφή". Τη σεζόν 2022 πρωταγωνιστεί στην σειρά της ΕΡΤ Ο Όρκος σε σενάριο της Τίνα Καμπίτση.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Το 2007, στα γυρίσματα της σειράς "Μπαμπά μην τρέχεις" γνώρισε τον επίσης ηθοποιό Φάνη Μουρατίδη, με τον οποίο σύντομα έγιναν ζευγάρι. Παντρεύτηκαν τον Μάρτιο του 2008 και έχουν αποκτήσει μαζί δύο γιους: τον Έκτορα (γενν. 29 Ιουνίου 2008) και τον Αλέξανδρο (γενν. 15 Σεπτεμβρίου 2009).

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1996 Ο ιός του πατέρα MEGA Άννα-Μαρία 1 επεισόδιο
1997-1998 Ψίθυροι καρδιάς Ερατώ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1998-1999 Θύματα ειρήνης Μαρία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999 Και πάλι φίλοι Νίκη 2 επεισόδια
2000-2001 Άρωμα γυναίκας STAR Έλενα Κομνηνού Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001-2002 Οι τρεις χήρες ALPHA Ανθούλα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2003-2004 Σχεδόν ποτέ ΝΕΤ Μαρία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004-2005 Κανείς δε λέει σ' αγαπώ MEGA Κορίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005 10η εντολή ALPHA Λουκία Επεισόδιο: "...επί ματαίω"
2006 Σέβη Επεισόδιο: "XXSmall"
Ντόρα Επεισόδιο: "Επί χρήμασι"
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα Μαρία Μοντεσάντου Επεισόδιο: "Αμφιβολίες"
2006-2007 Μαργαρίτα Μαργαρίτα Χρυσοσπάθη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007 10η εντολή Βούλα Επεισόδιο: "Ας όψεται η Βούλα"
Η Ίδια Επεισόδιο: "The end"
2007-2008 Μπαμπά μην τρέχεις MEGA Μόνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2009 Επτά Θανάσιμες Πεθερές Καλλίστα Αρειανίδη Επεισόδιο: "Η Πεθερά από το Μέλλον"
2011-2012 Κλινική Περίπτωση Ανδριάννα Μπάση Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2014 Το σπίτι της Έμμας Αθανασία 1 επεισόδιο
2016-2017 Σαν οικογένεια ALPHA Κύπρου Νίκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018-2019 Η Επιστροφή ANT1 Έλενα Δελή Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2022 Όρκος ΕΡΤ1 Ηρώ Αναγνωστοπούλου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Τα Νούμερα ΕΡΤ1 η Ίδια Επεισόδιο: "Φούμα-Φούμα"

ΤαινίεςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1998 Τα ρόδινα ακρογιάλια ερωμένη Αλέξανδρου Κινηματογραφικό ντεμπούτο
2000 Η αγάπη είναι ελέφαντας Χριστίνα Πρωταγωνιστικός ρόλος
Φτηνά Τσιγάρα Σοφία Πρωταγωνιστικός ρόλος
2005 Η εύκολη Λία Λία Πρωταγωνιστικός ρόλος
2014 Στα καλά καθούμενα Εύα Πρωταγωνιστικός ρόλος
2017 Τζαμάικα Νίνα Πρωταγωνιστικός ρόλος
2021 Ταξίδι στα αστέρια Στέλλα

Θέατρο

Έτος Τίτλος Συνεργάτες Χώρος
1998-2000 Η μεγάλη μαγεία Σπύρος Παπαδόπουλος

Ιεροκλής Μιχαηλίδης

Θέατρο Αλίκη
2000-2002 Οι Ηλίθιοι Πέτρος Φιλιππίδης

Ντίνος Καρύδης

Θέατρο Βρετάνια
2002-2004 Η Ζούγκλα Εμμανουέλα Αλεξίου Θέατρο Άλσος
2004-2005 Υπηρέτης δύο αφεντάδων Παύλος Χαϊκάλης

Δημήτρης Μαυρόπουλος

Φεστιβάλ Αθηνών/ Περιοδεία
2005-2008 Διαμάντια και μπλουζ Ζωή Λάσκαρη

Χριστίνα Θεοδωροπούλου

Θέατρο Αθηναΐς


2013-2014 Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα Μάνος Καρατζογιάννης

Πηνελόπη Μαρκοπούλου

Θέατρο Αγγέλων Βήμα
2014-2015 Ντόλλυ, η προξενήτρα Βίκυ Σταυροπούλου

Ρένια Λουιζίδου

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Θέατρο Αλίκη
2015-2016 Ο Αρχοντοχωριάτης Γιάννης Μπέζος

Τάσος Γιαννόπουλος

Θέατρο Βρετάνια
2016-2017 Επικίνδυνες Σχέσεις Γιώργος Κιμούλης

Εβελίνα Παπούλια

Μάρω Κοντού

Θέατρο Άλμα
2017-2018 Αθανασία Έλενα Χαραλαμπούδη Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης
2018(καλοκαίρι) Νυφικό Κρεβάτι Λευτέρης Ζαμπετάκης Περιοδεία
2019(καλοκαίρι) Δείπνο με φίλους Εβελίνα Παπούλια

Φάνης Μουρατίδης

Περιοδεία
2019-2020 Το Δείπνο Στέλιος Μάινας

Γιώργος Κοτανίδης

Σύγχρονο Θέατρο
2020-2021 Good People Τάσος Γιαννόπουλος

Ζωή Ρηγοπούλου

Θέατρο Αποθήκη