Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Άννα Μενενάκου (Αθήνα, 16 Ιουλίου 1985) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Άννα Μενενάκου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Άννα Μενενάκου (Ελληνικά)
ΓέννησηΆννα Μενενάκου
16 Ιουλίου 1985 (1985-07-16) (34 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Ύψος1,65 μ.
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΑνωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος (2008)
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985 ενώ πέρασε τα παιδικά της χρόνια στον Πειραιά και την Κρήτη. Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Ίασμος του Βασίλη Διαμαντόπουλου από όπου κι αποφοίτησε το 2008[1].

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 2007 στη σειρά Singles 2,1/2 ενώ την ίδια περίοδο έκανε ένα πέρασμα από τη σειρά Μαρία η άσχημη. Ακολούθησαν οι συμμετοχές στις σειρές "Υπάρχουν άντρες κι άντρες" και Το Κόκκινο Δωμάτιο ενώ το 2009 άνηκε στο βασικό καστ της σειράς "Χαρά Αγνοείται". Έγινε ευρύτερα γνωστή από τη συμμετοχή της στην κωμική σειρά Πίσω στο Σπίτι, τις σεζόν 2011-2013, όπου πρωταγωνίστησε μαζί με τους Μαρία Καβογιάννη, Θοδωρή Αθερίδη, Αποστόλη Τότσικα και Θανάση Τσαλταμπάση[2][3]. Το 2012 συμμετείχε ταυτόχρονα και στην κωμική σειρά "Ελεύθερος κι ωραίος". Το 2015 έκανε μία guest εμφάνιση στον δεύτερο κύκλο της σειράς Μην αρχίζεις τη μουρμούρα[4]. Τη σεζόν 2015-2016 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του MEGA, Μάλιστα, Σεφ! μαζί με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Προμηθέα Αλειφερόπουλο και Κλέλια Ρένεση[5]. Ακολούθησε η συμμετοχή της στη σειρά "Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια" το 2018, ενώ τη σεζόν 2018-2019 πρωταγωνιστεί στη σειρά "Ελεύθερη Σχέση"[6][7].

ΘέατροΕπεξεργασία

Στο θέατρο έχει λάβει μέρος μεταξύ άλλων στις παραστάσεις " Chicago Η Οντισιόν"(2007), "Ερωτευμένη με τον Βανγκ Γκονγκ"(2008), "Εκπαιδεύοντας Τη Ρίτα"(2013)[8], "Βάκχες"(2013) [9] "Δείπνο Ηλιθίων"(2016-2017) κ.ά..

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους "The Feeding", το 2008, ενώ συμμετείχε και στην ταινία "180 μοίρες", το 2010.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2007 Singles 2,1/2 MEGA Κινέζα Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 3,4
Μαρία η άσχημη MEGA Μηλιά Guest Εμφάνιση
2008 Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Έλενα Επεισόδιο: "Πράσινη Κάρτα"
Υπάρχουν άντρες κι άντρες ALPHA Νίνα Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 1,2,4,6
2009 Χαρά Αγνοείται MEGA Αλεξία Βασικό Καστ
2011 Η γενιά των 592 ευρώ MEGA Σάρα Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 14
2011-2013 Πίσω στο Σπίτι MEGA Άννα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2012 Ελεύθερος κι ωραίος ANT1 Λιάνα Βασικό Καστ
2015 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Μάνια Guest Εμφάνιση - Κύκλος 2, Επεισόδιο 35
2015-2016 Μάλιστα, Σεφ! MEGA Κίκα Γαλάνη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018 Κάτι χωρισμένα παλικάρια ANT1 Ιωάννα Μελισσηνού Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 76-80
2018-2019 Ελεύθερη Σχέση OPEN Βάσω Παπακώστα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2019-2020 Αν ήμουν πλούσιος ANT1 Κική Τοπουζίδου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας Ρόλος
2008 The Feeding
2010 180 Μοίρες φίλη Βάσως

ΘεατρογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος θεατρικής παράστασης Χώρος
2005 Αιδοίων Μονόλογοι
Την Αγάπη Σου Μόνο
2006 Κλάξον,Τρομπέτες και Πλάκες
2007 Ονειροφαντασία
Chicago Η Οντισιόν
2008 Ερωτευμένη με τον Βανγκ Γκονγκ
2012 Μιλάω, Μη Φοβάσαι, Χαμογέλα
2013 Εκπαιδεύοντας Τη Ρίτα Θέατρο Αριστοτέλειον , Θέατρο Άλμα
Βάκχες Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
2014 Μια Συνομιλία Είμαστε Πολυχώρος Vault
Το Μανιφέστο του Πολέμου Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
2014-2015 Οι Τενόροι Θέατρο Ζίνα
2015-2016 Το Σώσε Θέατρο Ζίνα
2016-2019 Δείπνο Ηλιθίων Θέατρο Κάππα

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία