Άρης Βλαχόπουλος

Έλληνας ηθοποιός

Ο Άρης Βλαχόπουλος (Κωνσταντινούπολη, 1905 - Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 1983) ήταν Έλληνας ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του από το Θέατρο Κοτοπούλη (1923-45). Από το 1946 εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο ερμηνεύοντας ρόλους σε έργα όπως Αχαρνής, Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας, "Ερρίκος Δ' ", "Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι" και άλλα.

Άρης Βλαχόπουλος
Γέννηση1905
Κωνσταντινούπολη
Θάνατος23 Νοεμβρίου 1983 (78 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός και ηθοποιός ταινιών
Είδος τέχνηςηθοποιός

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1930 Το τραγούδι της φλογέρας
1948 Μαντάμ Σουσού
1949 Δύο κόσμοι
1959 Φτώχια κι αριστοκρατία

Το ξύλο βγήκε απ' τον παράδεισο

1960 Αντίο ζωή
1965 Η γυμνή ταξιαρχία
1972 Πιο τρελοί κι από τους τρελούς

ΘέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1963 Το όνειρο

Το ατσαλένιο γοβάκι

1969 Λυσιστράτη


Συμπληρωματικός κατάλογος βασικών πληροφοριών θεατρικών παραστάσεων, στις οποίες συμμετείχε ο Βλαχόπουλος, ως ηθοποιός.

χρονική περίοδος παράσταση ρόλος εταιρεία παραγωγής θέατρο σκηνοθέτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1939/1940 Τιμόνι στον έρωτα Μανώλης Βόντικας Θίασος Κοτοπούλη
Ημικρατικός θίασος Κοτοπούλη
Θέατρο Κοτοπούλη Κάρολος Κουν
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1944/1945 Ο έμπορος της Βενετίας Γραμματέας του δικαστηρίου Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Θερινόν Θέατρον Πέλος Κατσέλης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1944/1945 Ο επιθεωρητής Ιβάν Κούζμιτς Σπέκιν Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Θερινόν Θέατρον Σωκράτης Καραντινός
Αντώνης Κριεζής
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1944/1945 Η Αρλεζιάνα Φρανσέ Μαμάι Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Θερινόν Θέατρον Πέλος Κατσέλης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1945/1946 Στο γέρμα του χειμώνα Σάντοου Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Σωκράτης Καραντινός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1945/1946 Καποδίστριας Γέροντας Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Σωκράτης Καραντινός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1948/1949 Μπουμπουρός - Ο διευθυντής είναι καλό παιδί Ένας γέρος κύριος Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1950/1951 Χαραυγή Α Κοτζαμπάσης Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1950/1951
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1951/1952
Τρεις κόσμοι Ντοτόρ Ψημάρης Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1950/1951 Δάφνη Λωρεόλα Τζωρτζ Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1950/1951 Ερρίκος Δ Γιατρός Ντιονίζιο Τζενόνι Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Κάρολος Κουν
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1951/1952 Σταυροδρόμι Βαρυδάκης Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1952/1953 Ο αρχοντοχωριάτης Μουσικοδιδάσκαλος Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Σωκράτης Καραντινός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1952/1953 Το μυστικό της κοντέσσας Βαλέραινας Τζώρτζης Πάπουζας Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Αλέξης Σολομός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1953/1954 Ο κατά φαντασίαν ασθενής Κύριος Ντιαφουαρυς Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Αλέξης Σολομός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1953/1954 Οι αντίζηλοι Αμαξάς Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1954/1955 Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται Α Γιατρός Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1956/1957 Η ηδονή της τιμιότητος Παπάς της Αγία Μάρθας Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1956/1957 Δεσποινίς Τζούλια - Άμαξα Επίσκοπος της Λίμας Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1956/1957 Συναπάντημα στην Πεντέλη Αποστόλης Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Αλέξης Σολομός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1959/1960 Φοιτηταί Πλάτωνας Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Σωκράτης Καραντινός
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1960/1961 Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας Δήμαρχος Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Αλέξης Μινωτής
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1961/1962 Η ηδονή της τιμιότητος Παπάς της Αγία Μάρθας Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Κωστής Μιχαηλίδης
Μιχάλης Μπούχλης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1967/1968 Ταρτούφος Κύριος Λουαγιάλ Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας Εθνικό Θέατρο Σωκράτης Καραντινός

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε παράσταση εμφανίζονται ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο όνομα της κάθε παράστασης

Τηλεοπτικό θέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι
1977 Ενοικιάζεται δωμάτιο ΕΡΤ
1979 Πριν το ηλιοβασίλεμα ΕΡΤ
1980 Η τρίτη τάξη

Το στραβόξυλο

ΕΡΤ

ΕΡΤ

Τηλεοπτικές σειρέςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι
1972 Ο άνθρωπος δίχως πρόσωπο ΕΙΡΤ
1976 Γιούγκερμαν ΥΕΝΕΔ
1977 Οι πανθέοι ΥΕΝΕΔ