Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Όλγα Φαρμάκη (Αγρίνιο, 5 Αυγούστου 1985) είναι Ελληνίδα επιχειρηματίας, μοντέλο, παρουσιάστρια, τραγουδίστρια, ραδιοφωνική παραγωγός και χορεύτρια.

Όλγα Φαρμάκη
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Όλγα Φαρμάκη (Ελληνικά)
Γέννηση 5 Αυγούστου 1985 (1985-08-05) (33 ετών)
Αγρίνιο
Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες ελληνικά
Σπουδές ΤΕΙ Γεωπονίας
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Μοντέλο
Ραδιοφωνική Παραγωγός
Επιχειρηματίας
Οικογένεια
Αδέλφια Γωγώ Φαρμάκη
Μανούσος Φαρμάκης
Κώστας Φαρμάκης

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1985. Σε ηλικία 18 ετών εγκαταστάθηκε στην Άρτα για να σπουδάσει στο ΤΕΙ Γεωπονίας. Παράλληλα με τις σπουδές της, ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με το χορό, ενώ υπήρξε μέλος στην ομάδα freestyle χορού του Νίκου Βουρλιώτη. Από το 2005 ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο, ενώ το 2006 έλαβε μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς "Playmate of the year" στο STAR, όπου έφτασε μέχρι την τελική εξάδα του διαγωνισμού[1].

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Αμέσως μετά τα Playmate, επιλέχθηκε για τη θέση της συμπαρουσιάστριας του Ανδρέα Μικρούτσικου στο καθημερινό τηλεπαιχνίδι του ALPHA "Το πιο μεγάλο παζάρι" τη σεζόν 2006-2007. Την ίδια σεζόν ήταν συμπαρουσιάστρια του Θέμου Αναστασίαδη στην εκπομπή "Όλα" στον ANT1, όπου παρέμεινε για τρεις τηλεοπτικές σεζόν μέχρι και το 2009. Μετά από αρκετές σεζόν αποχής από την τηλεόραση, επανήλθε την σεζόν 2015-2016 μέσω της πρωινής εκπομπής "Happy Day" στον ALPHA, όπου μαζί με την αδερφή της, Γωγώ Φαρμάκη, παρουσιάζει τη στήλη της μόδας[2]. Τον Ιανουάριο του 2018, αποδέχτηκε την πρόταση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ για να συμμετάσχει στο reality επιβίωσης Survivor [3][4]. Ύστερα από τρεις μήνες επιβίωσης στο παιχνίδι αποφάσισε να αποχωρήσει οικειοθελώς, στα τέλη Απριλίου του 2018, κατακτώντας την 18η θέση[5][6][7].

ΤραγούδιΕπεξεργασία

Το 2008 ξεκίνησε να δουλεύει ως ραδιοφωνική παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό "Rythmos 949", όπου παρέμεινε μέχρι το 2009. Από το 2009 μέχρι το 2011 δούλεψε στον ραδιοφωνικό σταθμό MAD Radio.

Το 2009, ύστερα από πρόταση του DJ LAVA έκανε το ντεμπούτο της ως τραγουδίστρια με το κομμάτι "Έλα", ενώ το 2011 συνεργάστηκε ξανά με τον ίδιο καλλιτέχνη στο νέο του κομμάτι με τίτλο "Ως τα μεσάνυχτα". Τη σεζόν 2011-2012, συμμετείχε σε μουσικό σχήμα σε νυχτερινό κέντρο ως τραγουδίστρια, μαζί με τους Μαριάντα Πιερίδη, Νίκο Απέργη και TNS[8]. Το καλοκαίρι του 2012 εμφανίστηκε στο νυχτερινό κέντρο Romeo[9].

ΕπιχειρηματικότηταΕπεξεργασία

Το 2011, δημιούργησε μαζί με την αδερφή της, Γωγώ Φαρμάκη, το ιστολόγιο μόδας «Kisterss», το οποίο παράλληλα είναι και eshop ρούχων και αξεσουάρ. Το 2015, το γυναικείο περιοδικό Marie Claire βράβευσε το «Kisterss» ως το καλύτερο ιστολόγιο μόδας στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς τις ιδιοκτήτριες ως «Το δίδυμο που παρακολουθεί στενά τις τάσεις της μόδας και μπορεί να κάνει κάθε outfit να δείχνει θηλυκό»[10].

ModelingΕπεξεργασία

Ως μοντέλο, έχει κοσμήσει με την παρουσία της αρκετά εξώφυλλα σε περιοδικά, όπως Shape, Vmen, InStyle. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικά διαφημιστικά, μεγάλων εταιρειών, όπως ΕΚΟ, Cosmote, Chevrolet, Nak και άλλων.

Προσωπική ΖωήΕπεξεργασία

Έχει τρία μικρότερα αδέρφια:την ηθοποιό και επιχειρηματία Γωγώ Φαρμάκη, το Μανούσο και τον Κώστα.

Από το 2017 μέχρι σήμερα, διατηρεί σχέση με τον επιχειρηματία Σταύρο Μαντόπουλο[11].

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Σεζόν Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2006 Playmate of the year STAR Η Ίδια Διαγωνιζόμενη
2006-2007 Το πιο μεγάλο παζάρι ALPHA Συμπαρουσιάστρια
2006-2009 Όλα ANT1 Συμπαρουσιάστρια
2015-ακόμη Happy Day ALPHA Παρουσιάστρια Μόδας
2018 Survivor Greece ΣΚΑΪ Διαγωνιζόμενη - 18η Θέση
Music Videos
Έτος Τίτλος (Σε συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες) Σημειώσεις
2004 Ευρώ (Goin' Through feat. Ταραξίας) συμμετοχή στο videoclip
2009 Έλα ερμηνεία μαζί με dj LAVA
2011 Ως τα μεσάνυχτα ερμηνεία μαζί με dj LAVA
2012 Mamacita Buena (Claydee feat. Nikki Lee) συμμετοχή στο videoclip
2013 You Drive the Boys Crazy (Ram Hans) συμμετοχή στο videoclip
Διαφημιστικά σποτ
Έτος Τίτλος (εταιρία - προϊόν - οργανισμός) Σημειώσεις
2007 Chevrolet Matiz νέο μοντέλο αυτοκινήτου
2008 Chevrolet Matiz 2 νέο μοντέλο αυτοκινήτου
2009 Cosmote περισσότερο γνωστή από το σλόγκαν "Σήμα Καμπάνα"
2010 Boxer νέα καμπάνια
2016 Nak Shoes
2018 Nak Shoes

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία