Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Αβραάμ Ρουσό είναι (Авраа́м Руссо́, 21 Ιουλίου 1969) είναι Ρώσος τραγουδιστής, αρμενικής καταγωγής. Τα γνωστότερα τραγούδια του είναι το Amor και το Daleko Daleko.

Αβραάμ Ρούσο
Avraam Russo.jpg
Γέννηση21  Ιουλίου 1969
Χαλέπι
Χώρα πολιτογράφησηςΣυρία
Ρωσία
Ιδιότητατραγουδιστής
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΠοπ μουσική, pop-folk, Arabic pop music, παγκόσμια μουσική και Ποπ-λαϊκή
Βραβεύσειςno label
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου 1969) στο Αλέπο της Συρίας και το πραγματικό του όνομα είναι Απραχάμ Ιπτζιάν. Από φτωχή οικογένεια, σύντομα ανακάλυψε ότι έχει ταλέντο στο τραγούδι και μπήκε σε διάφορα συγκροτήματα. Το 1993 εγκαταστάθηκε στην Κύπρο και εργάστηκε σε νυχτερινό κέντρο επί δύο χρόνια. Εκεί τον πρόσεξε ο Ρώσος επιχειρηματίας Ισμαήλοφ και τον προσκάλεσε στη Ρωσία. Για πρώτη φορά πήγε στη Ρωσία το 1995 και άρχισε να τραγουδάει σε διάφορες γλώσσες.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  1. 2001 — Amor
  2. 2002 — Tonight
  3. 2003 — Просто любить
  4. 2003 — Amor
  5. 2006 — Обручальная

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία