Η Αγγελική Ιονάτου (γνωστή διεθνώς ως Angélique Ionatos, 1954-2021) ήταν Eλληνίδα τραγουδοποιός, τραγουδίστρια και κιθαρίστρια, γεννημένη στην Αθήνα το 1954. Έκανε κυρίως καριέρα στη Γαλλία και μελοποίησε Έλληνες ποιητές ενώ έκανε γνωστή στους Γάλλους τη Σαπφώ. Πέθανε στις 7 Ιουλίου 2021 από σοβαρή ασθένεια.[3]

Αγγελική Ιονάτου
Γέννηση22 Ιουνίου 1954
Αθήνα[1][2]
Θάνατος7 Ιουλίου 2021 (67 ετών )
Λε Λιλά[1][2]
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδοποιός, τραγουδίστρια και κιθαρίστρια
Όργαναφωνή
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 1972 : Résurrection (με τον Φώτη Ιονάτο)
  • 1975 : Angélique et Photis Ionatos (Βραβείο της Ακαδημίας Charles-Cros)
  • 1979 : Η παλάμη σου
  • 1981 : Το δάσος των ανθρώπων
  • 1983 : Ο Ήλιος ο ηλιάτορας
  • 1984 : Μαρία Νεφέλη
  • 1985 : Récital
  • 1988 : Το Μονόγραμμα (του Οδυσσέα Ελύτη)
  • 1989 : Archipel (ανθολογία)
  • 1991 : Sappho de Mytilène (με τη Νένα Βεντσάνου)
  • 1992 : Ο Έρωτα
  • 1994 : Μια θάλασσα
  • 1996 : Ιουλίου λόγος
  • 1997 : Chansons nomades (με τον Henri Agnel)
  • 2000 : D'un Bleu très noir
  • 2003 : Angélique Ionatos canta Frida Kahlo : Alas Pa volar (Des ailes pour voler)
  • 2004 : Anthologie (Compilation)
  • 2007 : Eros y muerte
  • 2009 : Comme un jardin la nuit (ντουέτο με την Κατερίνα Φωτεινάκη)
  • 2015 : Reste la lumière

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία