Αγγελική Παπούλια

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Αγγελική Παπούλια (Αθήνα, 1975) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Αγγελική Παπούλια
ReimsSCènes d'europe 01157.JPG
Γέννηση1975
Άγιος Δημήτριος Αττικής
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη
Τρέιλερ της ταινίας Η έκρηξη

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Εμπρός το 2000[1] και το 2004 ίδρυσε τη θεατρική ομάδα Blitz μαζί με τον Γιώργο Βαλαή και τον Χρήστο Πασσαλή[2]. Έχει γίνει γνωστή από τη συμμετοχή της στις ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου[3].

Το 2009 κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στο Κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σαράγεβο για τον Κυνόδοντα. Ήταν υποψήφια το βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το 2010 για τον Κυνόδοντα και το 2015 για την Έκρηξη.[4]

Επίσης, έχει παίξει σε παραστάσεις στο Εθνικό Θέατρο και στο Θέατρο Τέχνης.[5]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
2001 Αλεξάνδρεια
2002 Σπιρτόκουτο
2008 Καλά κρυμμένα μυστικά, Αθανασία
2009 Κυνόδοντας
2011 Άλπεις
2014 Η έκρηξη
2015 Ο Αστακός
2019 Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία