Αναστασία Τσιλιμπίου

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Αναστασία Τσιλιμπίου (Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 1997) είναι ηθοποιός και μοντέλο ελληνικής και ρουμάνικης καταγωγής.

Αναστασία Τσιλιμπίου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Αναστασία Tσιλιμπίου (Ελληνικά)
ΓέννησηΑναστασία Ειρήνη Τσιλιμπίου
12 Νοεμβρίου 1997 (1997-11-12) (22 ετών)
Αθήνα
ΚατοικίαΑθήνα
Ύψος1,67 μ.
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός
Περίοδος ακμής2003
Οικογένεια
ΣύντροφοςΑλέξανδρος Ίβος
ΓονείςΒίορελ Τσιλιμπίου
Φωτεινή Τσιλιμπίου
ΑδέλφιαΚωνσταντίνος Τσιλιμπίου

Συμμετείχε σε επαγγελματική φωτογράφιση για πρώτη φορά όταν ήταν 5 ετών.

ΚαριέραΕπεξεργασία

Ξεκίνησε να ασχολείται με το χώρο του θεάματος, σε ηλικία πέντε ετών, κάνοντας φωτογραφήσεις για παιδικό modeling. Σε ηλικία εννέα ετών, πήρε τον πρώτο της ρόλο ως ηθοποιός, υποδυόμενη την κόρη των Ναταλίας Δραγούμη και Γιώργου Νινιού στη σειρά του ALPHA, «Για την καρδιά ενός αγγέλου». Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 25 Ιανουαρίου 2007 και ολοκληρώθηκε με 18 επεισόδια στις 13 Δεκεμβρίου της ίδιας χρονιάς.

Ακολούθησαν οι συμμετοχές της στις τηλεοπτικές σειρές «40 Κύματα» το 2009, «Το Νησί» και «Ο πόλεμος των άστρων» το 2010 καθώς και η συμμετοχή της στη θεατρική παράσταση «Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν», που ανέβηκε στο Θέατρο Άλφα τις σεζόν 2009-2011.

Το 2015, αφού αποφοίτησε από το σχολείο, επιλέχθηκε για το ρόλο της σουλτάνας Κιοσέμ (σε νεαρή ηλικία) στην ομώνυμη τουρκική σειρά. Έτσι, μετακόμισε για κάποιους μήνες στην Τουρκία. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 12 Νοεμβρίου 2015 από το τουρκικό κανάλι Star TV και έπειτα προβλήθηκε σε πολλές ασιατικές χώρες. Επίσης, την ίδια χρονιά και πριν εγκατασταθεί στην Τουρκία, έπαιξε στη παράσταση «Το σκλαβί» στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

Το 2016 συμμετείχε στη θεατρική παράσταση «Διονυσιακή Νύχτα» στο Θέατρο Αθηνών και στη διαδικτυακή σειρά μικρού μήκους «Follow The Wind». Το 2017 έκανε μια σύντομη εμφάνιση ξανά στη σειρά «Κιοσέμ: Η Σουλτάνα» και έπαιξε στη παράσταση «Playing Gods» στο Θέατρο Τέχνης Ασωμάτων.

Το 2018 έπαιξε στη θεατρική παράσταση «Λωξάντρα» στο Θέατρο Βεάκη, στην κινηματογραφική ταινία «Μαζί τα φάγαμε» και στη διαδικτυακή σειρά «Εκτός ύλης». Τη σεζόν 2018-2019 συμμετείχε στην κυπριακή σειρά «Οργή», η οποία ύστερα προβλήθηκε και στην Ελλάδα.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
2007 Για την καρδιά ενός αγγέλου Ελπίδα Πρωταγωνιστικός ρόλος
2009 40 κύματα Χριστίνα (μικρή) Guest
2010 Το Νησί Μαρία Πετράκη (μικρή) Επεισόδια: 1-8
Ο πόλεμος των άστρων Ζηνοβία (μικρή) Επεισόδιο: "Πως να ρίξεις έναν τοξότη σε δέκα μέρες"
2015 Κιοσέμ: Η Σουλτάνα Κιοσέμ Σουλτάνα Πρωταγωνιστικός ρόλος (επεισόδια: 1-6)
2017 Κιοσέμ: Η Σουλτάνα Κιοσέμ Σουλτάνα Guest (επεισόδιο 60)
2018-2019 Οργή Όλγα Πρωταγωνιστικός ρόλος
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Σημειώσεις
2018 Μαζί τα φάγαμε Κινηματογραφικό ντεμπούτο

ΘέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Χώρος
2008-2010 Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν Θέατρο Άλφα
2015 Το σκλαβί Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας
2016 Διονυσιακή Νύχτα Θέατρο Αθηνών
2017 Playing Gods Θέατρο Τέχνης Ασωμάτων
2018 Λωξάντρα Θέατρο Βεάκη

ΔιαδίκτυοΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Πλατφόρμα Σημειώσεις
2016 Follow The Wind YouTube Σειρά μικρού μήκους
2018 Εκτός ύλης Σειρά

ΒραβεύσειςΕπεξεργασία

Έτος Βραβεία Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2009 Υποκριτικά Βραβεία Θεάτρου Κέρκυρας Νεαρή ηθοποιός που έπαιξε την "Έλεν Κέλλερ" στο "Το θαύμα της Άννυ Σάλιβαν" Αναστασία Τσιλιμπίου Νίκησε