Άνοιγμα κυρίου μενού

H Αννίτα Πάνια (γεν, 25 Απριλίου 1970) είναι Ελληνίδα τηλεπαρουσιάστρια.

Αννίτα Πάνια
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση Αναστασία Πάνια
25 Απριλίου 1970 (1970-04-25) (49 ετών)
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Σπουδές Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Παρουσιάστρια
Οικογένεια
Σύζυγος Νίκος Καρβέλας
(2010-2016)
Τέκνα Ανδρέας Καρβέλας
Γονείς Ανδρέας Πάνιας
Ιφιγένεια Πάνια

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Κατάγεται από τον Μελιγαλά Μεσσηνίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Τελείωσε το μεταφραστικό τμήμα του Γαλλικού Ινστιτούτου ενώ παράλληλα ασχολείτο με την ποίηση και τη στιχουργία. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή με τίτλο «Τριάντα Τρόποι Εισόδου», το βιβλίο «Η Εκδίκηση του Κωλόχαρτου» και έχει γράψει στίχους για διάφορους τραγουδιστές.

ΚαριέραΕπεξεργασία

Το Χρυσό Κουφέτο ξεκίνησε να μεταδίδεται το 1995 στο Μακεδονία TV, στη συνέχεια στις αρχές του επόμενου έτους στο New και στα τέλη του ίδιου έτους στο Star Channel. Έπειτα παρουσίασε στο ίδιο κανάλι την σεζόν 1998-1999 την εκπομπή ταλέντων Σπάνια Πουλιά. Το 1999 παρουσίασε στον ΑΝΤ1 το σόου Με Φόρα μαζί με τον Βλάσση Μπονάτσο.

Το 2001 ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή Παρατράγουδα στο Alter Channel, που συνεχίστηκε μέχρι το κλείσιμο του σταθμού, ενώ για μια σεζόν παρουσίαζε και την εκπομπή Κορίτσια Οι Άνδρες (2000-01). Το 2002 ανέλαβε τη βραδινή εκπομπή Αϋπνίες, που συνεχίστηκε έως το 2006. Στη συνέχεια παρουσίασε την εκπομπή Je T' Aime (2006-08), η οποία ήταν επίσης εκπομπή συνοικεσίων και ανάδειξης νέων τραγουδιστών.

Το 2009 ανέλαβε την εκπομπή Ζαμανφού, η οποία αφορούσε στην εύρεση και προώθηση τραγουδιστών, κυρίως λαϊκών. Στην εκπομπή αυτή συμμετείχαν ως κριτές μεταξύ άλλων η Άντζελα Δημητρίου, ο Δημήτρης Κοντολάζος, ο Γιάννης Κόλιας, ο Τζώννυ Βαβούρας και ο Τίμης Παρίσης. Το 2010 παρουσίασε την εκπομπή Είσοδος Ελεύθερη με την κριτική επιτροπή να αποτελείται από τον Πασχάλη, την Πωλίνα και τον Γιώργο Βασιλείου.

ΠρόστιμοΕπεξεργασία

Το 2007 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο 200.000 ευρώ στο Alter για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος στην εκπομπή Je t' Aime, με το σκεπτικό ότι γελοιοποιούνται οι ιδιαιτερότητες των καλεσμένων. Σε υπόμνημά τους προς το ΕΣΡ οι Καθηγητές Νομικής, Φίλιππος Σπυρόπουλος και Σταύρος Τσακυράκης, καθώς και η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αλεξάνδρα Κορωναίου υπεράσπισαν το δικαίωμα των ατόμων αυτών στη δημόσια προβολή.[1]

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Το 2006 ξεκίνησε τη σχέση της με τον Νίκο Καρβέλα και την 1η Ιανουαρίου 2008, γεννήθηκε ο γιος τους, Ανδρέας.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στις 29 Απριλίου 2010 αλλά πήρε διαζύγιο το 2016.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1995-1998 Χρυσό Κουφέτο Μακεδονία TV
New Channel
STAR
Η Ίδια Παρουσιάστρια
1998-1999 Σπάνια Πουλιά STAR
1999-2000 Με Φόρα ΑΝΤ1
2000-2001 Κορίτσια, οι Άνδρες ALTER
2001-2012 Παρατράγουδα
2002-2006 Αϋπνίες
2006-2008 Je t' Aime
2008 Είσοδος Ελεύθερη
2009-2010 Ζαμανφού
2010-2012 Είσοδος Ελεύθερη
2012-2014 Αννίτα SOS ALPHA
2014-2018 Αnnita GR ALPHA
Epsilon TV
2015-2016 Parole Epsilon TV
2016-2017 Κάνε μου Like
2018-2019 The Lol Show Νέο Epsilon
2018- σήμερα Annita Airlines Νέο Epsilon

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. "Βαριά καμπάνα στην Πάνια" Μ. Πετρούτσου - Σ. Μανιάτης - Δ. Παπαγεωργίου, Ελευθεροτυπία 13/06/2007, ανάκτηση 21/10/2007