Άνοιγμα κυρίου μενού

Αντύπας (τραγουδιστής)

Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής

O Αντύπας Μαζλουμίδης (3 Μαρτίου 1954, Νεάπολη Θεσσαλονίκης) είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός.

Αντύπας
Όνομα γέννησηςΑντύπας Μαζλουμίδης
Γέννηση3 Μαρτίου 1954 (1954-03-03) (65 ετών)
ΚαταγωγήΝεάπολη, Θεσσαλονίκη
EίδοςΛαϊκό
ΙδιότητεςΤραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης

Πίνακας περιεχομένων

Πρώιμα χρόνιαΕπεξεργασία

Ο Αντύπας πήγε σχολείο στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ερασιτέχνης παίκτης ποδοσφαίρου του Άρη.[1] Ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά σε ηλικία 18 ετών σε διάφορα επαρχιακά μπουζούκια της Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας.[1] Το 1981 συμμετείχε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, όπου ερμήνευσε το τραγούδι με τίτλο Φύσαγε Θεέ Μου ένας Βοριάς του Νίκου Βρεττού και κατέκτησε την τρίτη θέση.[2]

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Ο Αντύπας είναι νυμφευμένος με την Στέλλα την οποία γνώρισε σε ηλικία 18 ετών, όταν εκείνη είχε πάει ως πελάτισσα στο νυχτερινό κέντρο όπου αυτός τραγουδούσε.[3] Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, τον Πρόδρομο και την Όλγα.[4][5]

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Απελπισμένα Σ' αγαπώ (1982)
  • Ποτ Πουρί (1983)
  • Πωλείται και το Σπίτι μου (1985)
  • Απαγορεύεται να Σ' αγαπάω (1986)
  • Είσαι Γυναίκα Φίλου (1986)
  • Θα Ντυθώ Γαμπρός (1988)
  • Ερωτεύομαι (1989)
  • Οδηγώ και Σε Σκέφτομαι (1989)
  • Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες Του (1990)
  • Μ' Αγαπάς (1990)
  • Καλησπέρα (1991)
  • Τιμή Μου (1991)
  • Για να μην Τρελαθώ (1992)
  • Αντύπας (1992)
  • Καλά που Ήρθες (1994)
  • Εννοείται (1995)
  • Η Καλύτερη μου Φάση (1997)
  • Καταιγίδα (1997)
  • Οι Νύχτες του Τρελού (1998)
  • Χαζεύω (1999)
  • Και Πάλι Καλησπέρα (2000)
  • Αντύπας 2001 (2001)
  • Με Κομμένη την Ανάσα (2003)
  • Ώπαλα (2005)
  • Live + 5 (2005)
  • Ένα Κλίκ κι Αλα Αλλάζουν (2006)
  • Live + 10 (2006)
  • Του Χωρισμού η Ώρα (2006)
  • Δώρο την Καρδιά Μου (2007)

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 «Αντύπας | Βιογραφία - Δισκογραφία». Pamebouzoukia.gr. 1 Μαΐου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2018. 
  2. TEAM, MC. «"Σαν ένα όνειρο": Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης 1981 | MusicCorner.gr». Ανακτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2018. 
  3. «Αντύπας: Η γυναίκα του Στέλλα, τα παιδιά του και τα δύσκολα παιδικά χρόνια». Gossip-tv.gr. 2 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2018. 
  4. «Αντύπας και Πρόδρομος Μαζλουμίδης: Μπαμπάς και γιος στην ίδια πίστα». ProtoThema. 9 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2018. 
  5. «Ο γάμος της κόρης του Αντύπα! (φωτό)». Gossip-tv.gr. 13 Μαΐου 2013. Ανακτήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2018. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία