Βασίλης Καζούλης

Έλληνας τραγουδιστής

Ο Βασίλης ΚαζούληςΚαζούλλης, Ρόδος, 23 Ιουνίου 1959) είναι Έλληνας τραγουδοποιός της ροκ σκηνής. Κάποια από τα γνωστότερα τραγούδια του είναι τα: «Φανή», «Αν ήσουν άγγελος», «Κάτι να γυαλίζει», «Αεροπλάνα», «Το τελευταίο πλοίο για την Αμοργό», «Κοπέλες για λίγο», «Βορινό λιμάνι» και «Τα φιλιά του Αυγούστου».

Βασίλης Καζούλης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση23 Ιουνίου 1959 (1959-06-23) (64 ετών)
Ασκληπιείο Ρόδου
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΘρησκείαΧριστιανός Ορθόδοξος
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής
συνθέτης
Εν ενεργεία1987–σήμερα

Γεννήθηκε στο χωριό Ασκληπειό της Ρόδου. Σε ηλικία τεσσάρων ετών μετακόμισε στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία διακρίθηκε η κλίση του στη μουσική. Είναι αυτοδίδακτος στην κιθάρα και απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ. Στα φοιτητικά του χρόνια δημιούργησε ένα ερασιτεχνικό συγκρότημα, συνεχίζοντας να γράφει στίχους και μουσική. Μετά την αποφοίτησή του, υπηρέτησε για δύο χρόνια στην Αεροπορία, απ' όπου όταν απολύθηκε είχε έτοιμη ήδη την πρώτη συλλογή τραγουδιών του.

Οι Σταμάτης Σπανουδάκης και ο Διονύσης Σαββόπουλος τον βοήθησαν να αναδειχθεί. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης άκουσε πρώτος τη δουλειά του και τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική και να κάνει το πρώτο του βήμα στη δισκογραφία. Την ίδια εποχή, γύρω στο 1987 ο Διονύσης Σαββόπουλος τον παρουσίασε στην εκπομπή του «Ζήτω το Ελληνικό Τραγούδι» ως νέο ταλέντο και εκεί ερμήνευσε για πρώτη φορά τηλεοπτικά το τραγούδι του «Φανή».

Το 1990, με το τραγούδι «Γράμματα στην Σκόνη» από τη συλλογή «Τρύπια καπέλα», έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στο Λάχτι της Φινλανδίας, όπου διακρίθηκε, ενώ το 2002 πραγματοποίησε το όνειρό του να παίξει στο Λίβερπουλ, τη γενέτειρα των The Beatles, καθώς και στο Κάρντιφ, στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο.

Το ύφος του έχει επιρροές από τους τους Beatles, με στοιχεία από την παράδοση των Δωδεκανήσων και ιδιαίτερα της πατρίδας του της Ρόδου.

Προσωπική δισκογραφία Επεξεργασία

  • «Μπλε Μωρό» ( Lyra/1987)
  • «Τρύπια Καπέλα» (1989/Minos EMI)
  • «Κάτι να γυαλίζει» (1992/ Minos EMI)
  • «Βορεινό λιμάνι» (1995/Minos EMI)
  • «Τα φιλιά του Αυγούστου» (1998/Lyra)
  • «Τόσες αποστάσεις» (ζωντανή ηχογράφηση από το Μετρό, 2000/Lyra)
  • «Ραντεβού στην Εθνική» (2001/Lyra)
  • «Μόνο να μου γελάς» (2004/Lyra)
  • »Απ' το Λίβερπουλ στη Σαντορίνη» (2009/ΕΠΤΑ 7 - Legend)
  • »Λευκός Ουρανός» (2014/XRC RECS USA)[1]

όλα σε μουσική, στίχους και ερμηνεία  του ιδίου.

Παραπομπές Επεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοι Επεξεργασία