Βούλα Χαριλάου

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Βούλα Χαριλάου (3 Φεβρουαρίου 1930 - Ιούνιος 2022) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Έπαιξε κυρίως σε δραματικές ταινίες, όπως στο ψυχολογικό δράμα Εφιάλτης, το 1961. Απεβίωσε τον Ιούνιο του 2022 σε ηλικία 92 ετών.[1]

Βούλα Χαριλάου
Γέννηση3 Φεβρουαρίου 1930
ΘάνατοςΙούνιος 2022
Συνθήκες θανάτουφυσικά αίτια
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός

Φιλμογραφία Επεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1956 Η δούκισσα της Πλακεντίας Ελίζα Λεμπρέν [2]
1958 Τέσσερις νύφες κι ένας γαμπρός Λόλα Προκόπη
1959 Στουρνάρα 288 (Φτώχεια και αριστοκρατία) Χαρούλα [2]
Ο Θύμιος τα 'κανε θάλασσα Λίζα Μόραλη
1960 Κρουαζιέρα στη Ρόδο Βέρα Κατρανά [3]
Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω Νινέτα / Ντίνος [4]
1961 Εφιάλτης Άννα Μαργκό [2]
Χωρίς μητέρα (Τα τέσσερα αδέλφια) Νίτσα Χαρώνη
1962 Μάνα, κάνε κουράγιο Έλσα Θέμελη
1965 Οι αδίστακτοι Βάνα [2]

Παραπομπές Επεξεργασία

  1. «Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Βούλα Χαριλάου». topontiki.gr. 18 Ιουλίου 2022. Ανακτήθηκε στις 18 Ιουλίου 2022. 
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 Πολιτάκης, Δημήτρης (20 Ιουλίου 2022). «Η Βούλα Χαριλάου ήταν (από) αλλού». LiFO. Ανακτήθηκε στις 1 Ιανουαρίου 2023. 
  3. «ΕΡΤ - Πρόγραμμα Τηλεόρασης & Ραδιοφώνου». ΕΡΤ. Ανακτήθηκε στις 1 Ιανουαρίου 2023. 
  4. Ζαχαρίου, Αριστούλα (4 Μαρτίου 2022). «Μαρία Πλυτά: Οι γυναικείοι χαρακτήρες μέσα από τα μάτια της πρώτης Ελληνίδας σκηνοθέτριας». monopoli.gr. Ανακτήθηκε στις 1 Ιανουαρίου 2023.