Άνοιγμα κυρίου μενού

Γεράσιμος Γεννατάς

Έλληνας ηθοποιός

Ο Γεράσιμος Γεννατάς (Νίκαια Αττικής, 20 Νοεμβρίου 1961) είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Γεράσιμος Γεννατάς
Γέννηση20 Νοεμβρίου 1961 (1961-11-20) (58 ετών)
Νίκαια Αττικής
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός και θεατρικός σκηνοθέτης
Είδος τέχνηςΘέατρο
Σημαντικά έργαΕίσαι το ταίρι μου
10η εντολή
Οι βαρβάτοι
Μίλα μου βρώμικα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Είναι τελειόφοιτος του Βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτος της Δραματικής σχολής Βεάκη το 1991.

Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τα περισσότερα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, τις δυο Κρατικές Σκηνές και πολλά θέατρα και θιάσους εντός των Αθηνών. Έχει δουλέψει στον κινηματογράφο και έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές. Έγινε περισσότερο γνωστός με τον ρόλο του ως Παναγιώτης Ζύγουρας στην τηλεοπτική σειρά Είσαι το ταίρι μου, η οποία προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών για την ερμηνεία του στο ρόλο του "Τρουφαλντίνο" στον Υπηρέτη δυο Αφεντάδων του Κάρλο Γκολντόνι.

Το 2004 σκηνοθέτησε την παράσταση Βετεράνοι-Ολυμπιακές επιδείξεις καθ'οδον που παίχτηκε σε δρόμους και πλατείες κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αθήνα 2004. Το 2006 σκηνοθέτησε στο θέατρο του Νέου Κόσμου την παράσταση 7 Ρίχτερ, του Τούρκου συγγραφέα Μπεχίτς Ακ.[1]

Συμμετείχε στο στήσιμο του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Πετρούπολης όπου και δούλεψε για δυο χρονιές. Οργάνωσε κύκλους σεμιναρίων αυτοσχεδιασμού που παρείχε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Πάτρας στους τελειόφοιτους σπουδαστές του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Έργο Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1990 Η αναγέννηση ενός έθνους ΕΤ1 Τηλεοπτικό ντεμπούτο
1993 Τμήμα ηθών ANT1 Επεισόδιο: "το σημάδι του φιδιού"
2000 Ουδέν πρόβλημα STAR Σάββας Πρωταγωνιστικός ρόλος
2001-2002 Είσαι το ταίρι μου MEGA Παναγιώτης Ζυγουρας Πρωταγωνιστικός ρόλος
2002 Κόκκινος κύκλος ALPHA Λάμπρος Σαλαμούρας Επεισόδιο: "σαν άντρας προς άντρα"
2002-2003 Αχ και να ξέρες ALPHA Τάσος Φαναριώτης Πρωταγωνιστικός ρόλος
2003 Μαμά και γιός ΕΤ1 Guest - επεισόδιο 23
2003-2004 Φάε τη σοκολάτα σου MEGA Γιώργος Πρωταγωνιστικός ρόλος
Πεθαίνω για σένα ALPHA Πέτρος Πρωταγωνιστικός ρόλος
2004 10η εντολή ALPHA Αστυνόμος Επεισόδιο: "ένα λεπτό αργότερα"
Αχιλλέας Επεισόδιο: "οίνος ενοχής"
Αστυνόμος Επεισόδιο: "σε βαθιά νερά"
2004-2005 Όλα στην ταράτσα ALPHA Νάσος Πρωταγωνιστικός ρόλος
2005 Επτά θανάσιμες πεθερές MEGA Κωνσταντίνος Επεισόδιο: "η λαϊκή πεθερά"
10η εντολή ALPHA Πελάτης Επεισόδιο: "μέθη"
Κοσμάς Επεισόδιο: "η απαγωγή"
Αποστόλης Επεισόδιο: "μετά θάνατον"
Στάθης Επεισόδιο: "σπασμένη κούκλα"
Μεθυσμένος Επεισόδιο: "νοικοκυρεμενες δουλειές"
2006-2007 Πάλι από την αρχή MEGA Αφηγητής
2006 Οι βαρβατοι ANT1 Πρωταγωνιστικός ρόλος
10η εντολή ALPHA Λεωνίδας Επεισόδιο: "καθοδόν"
2007 Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Επεισόδιο: "ο τσαμπουκας κερατάς"
2008 Μαύρα μεσάνυχτα MEGA Αστυνόμος Λεωνίδας Σερέτης Guest - επεισόδια 15,16,18,19,22
2009 Εργαζόμενη γυναίκα ANT1 Επεισόδιο: "συντάκτρια περιοδικού"
2009-2010 Μίλα μου βρώμικα MEGA Σωτήρης Πρωταγωνιστικός ρόλος
2010 Η γενιά των 592€ MEGA Παραγωγός πορνοταινιων Guest εμφάνιση
2014 Διά ταύτα ALPHA Διάκος Επεισόδιο: "εδώ παπάς, εκεί παπάς, παντού παπάς"
2015 Το σόι σου ALPHA Φοίβος Μανωλάκης Guest - κύκλος 1, επεισόδιο 22
10η εντολή Αστυνόμος Επεισόδιο: "κόκκινο"
Τάσος Επεισόδιο: "η εκδίκηση"
Κώστας Επεισόδιο: "φωτιά"
2018 Το σόι σου ALPHA Φοίβος Μανωλάκης Guest - κύκλος 4, επεισόδιο 62
2018-2019 Ελεύθερη σχέση OPEN Στέργιος Πρωταγωνιστικός ρόλος
2019 Ου φονεύσεις OPEN Ανακριτής Επεισόδιο: "ύφαλος"
Ανδρέας Επεισόδιο: "κρυψώνα"
Πατέρας μαθητή Επεισόδιο: "φιμωμένη"
2019 Μπαμπάδες στο παγκάκι Novalife Νικόλας Πρωταγωνιστικός ρόλος
2019-2020 Θα γίνει της Πολυκατοικίας ΣΚΑΪ Αλέκος Κατσαντώνης Πρωταγωνιστικός ρόλος

Θεατρικές παραστάσειςΕπεξεργασία

Κατάλογος βασικών πληροφοριών θεατρικών παραστάσεων, στις οποίες ο Γεννατάς συμμετείχε ως ηθοποιός.

χρονική περίοδος παράσταση ρόλος εταιρεία παραγωγής θέατρο σκηνοθέτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1998/1999
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1999/2000
Δύο θεοί Πάτρικ Νέα Σκηνή Τέχνης
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας
Θέατρο του Νέου Κόσμου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2004/2005 Βόυτσεκ Γιατρός Νέα Σκηνή Τέχνης Θέατρο του Νέου Κόσμου Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 2005/2006 Οθέλλος Ιάγος Νέα Σκηνή Τέχνης περιοδεία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε παράσταση εμφανίζονται ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο όνομα της κάθε παράστασης

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «ΕΠΤΑ ΡΙΧΤΕΡ | Θέατρο Νέου Κόσμου». Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ανακτήθηκε στις 24 Αυγούστου 2019.