Η Γιακελίν Αντέρε (María Esperanza Jacqueline Andere-Aguilar, 20 Αυγούστου 1938 -) είναι Μεξικανή ηθοποιός.

Γιακελίν Αντέρε
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Jacqueline Andere (Ισπανικά)
Γέννηση20  Αυγούστου 1938[1]
Πόλη του Μεξικού
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΙσπανικά του Μεξικού
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά του Μεξικού
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός τηλεόρασης
ηθοποιός θεάτρου
ηθοποιός ταινιών
Περίοδος ακμής1955
Οικογένεια
ΣύζυγοςJosé María Fernández Unsáin (1967–1997)
ΤέκναΤσαντάλ Αντέρε
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Έχει συμμετάσχει σε πάνω από 45 ταινίες και 50 τηλενουβέλες. Εμφανίστηκε στην τηλεόραση για πρώτη φορά το 1959. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα ηθοποιών του Μεξικού, αλλά και της χρυσής εποχής του μεξικάνικου σινεμά.

Το 1967 παντρεύτηκε με τον Χοσέ Μαρία Φερνάντες Ουνσέιν και μαζί απέκτησαν μια κόρη, την ηθοποιό Τσαντάλ Αντέρε.

Ενδεικτική Φιλμογραφία

Επεξεργασία
  • El Juicio de Arcadio - 1965
  • Un Largo viaje hacia la muerte - 1967
  • Tres noches de locura - 1968
  • La Noche violenta - 1969
  • Bestias jóvenes - 1969
  • Trampas de amor - 1970
  • Yesenia - 1971
  • La Gatita - 1971
  • Los Enamorados - 1971
  • Separacion matrimonial - 1973
  • La Casa del Pelícano - 1976
  • Picardia mexicana - 1977
  • los Japoneses no esperan - 1977
  • La Señorita - 1993

Τηλενουβέλες

Επεξεργασία
  • La leona - 1961
  • La vecindad - 1964
  • Alma de mi alma - 1965
  • Corazón salvaje - 1966
  • Amor en el desierto - 1967
  • Barata de primavera - 1975
  • Mañana será otro día - 1976
  • Sandra y Paulina - 1980
  • El maleficio - 1983
  • Nuevo amanecer - 1988
  • El vuelo del águila - 1994
  • Ángela - 1998
  • La otra - 2002[2]
  • La madrastra - 2005
  • Soy tu dueña - 2010
  • Libre para amarte - 2013
  • Las amazonas - 2016
  • Por amar sin ley - 2018
  • La mexicana y el güero - 2020

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. 1,0 1,1 (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0025954. Ανακτήθηκε στις 10  Ιανουαρίου 2016.
  2. http://www.esmas.com/espectaculos/farandula/286613.html.  Missing or empty |title= (βοήθεια) Αρχειοθετήθηκε 2010-01-10 στο Wayback Machine. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Ιανουαρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2019. 

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Επεξεργασία