Γιώργος Γιαννιάς (τραγουδιστής)

Έλληνας τραγουδιστής
Για τον επαναστατικό, δείτε: Γιώργος Γιαννιάς (επαναστατικός).

Ο Γιώργος Γιαννιάς (Ρόδος, 6 Αυγούστου 1979) είναι Έλληνας τραγουδιστής.

Γιώργος Γιαννιάς
CL8B0752s2R.jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Γιώργος Γιαννιάς (Ελληνικά)
Όνομα γεννήσεωςΓεώργιος Στεφανούδης
Γέννηση6 Αυγούστου 1979 (1979-08-06) (43 ετών)
Ρόδος, Ελλάδα
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΘρησκείαΟρθόδοξος Χριστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσανέα ελληνική γλώσσα
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Ελληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής
Περίοδος ακμής1997
Οικογένεια
ΣύζυγοςΕλευθερία Παντελιδάκη (2015-έως)
ΤέκναΑντώνης Στεφανούδης, Στέφανος Στεφανούδης
ΓονείςΜαρία Στεφανούδη
ΑδέλφιαΤσαμπίκος Στεφανούδης
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσεις
  • MAD Video Music Award for Song of the year,
  • MAD Video Music Award for Best Quote

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Ο Γιώργος Γιαννιάς γεννήθηκε το 1979 στο νησί της Ρόδου και από μικρός είχε κλίση στο τραγούδι. Πριν ακόμα τελειώσει το σχολείο εμφανίζεται σε νυχτερινό μαγαζί του νησιού και τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τον προσελκύσει η δισκογραφική εταιρεία Minos Emi και να τον καλέσει στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο μαζί της σε ηλικία 18 ετών. Το 2001 εμφανίζεται στο καλοκαιρινό Romeo και ήδη το όνομά του αρχίζει να γίνεται ευρύτερα γνωστό στην αθηναϊκή νύχτα καθώς την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με την υπογραφή της πασίγνωστης Εύης Δρούτσα” με τίτλο “¾” και πιο γνωστό τραγούδι το “Φύγε”.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Σόλο ΆλμπουμΕπεξεργασία

  • 2001 - ¾
  • 2002 - 18 Βήματα
  • 2004 - 5 Λεπτα
  • 2005 - Ετοιμάζω Ταξίδι
  • 2005 - Γιώργος Γιαννιάς
  • 2006 - Για Μια Βραδιά
  • 2007 - Ένα Ταξίδι Ακόμα
  • 2010 - Τα Πάντα Είσαι Εσύ
  • 2015 - Τόσες Νύχτες

ΣυλλογέςΕπεξεργασία

  • 2006 - Σε Πρώτο Πρόσωπο - Οι Μεγάλες Επιτυχίες
  • 2008 - Γιώργος Γιαννιάς
  • 2009 - Οι Μεγάλες Επιτυχίες

ΣυμμετοχέςΕπεξεργασία

Singles & EPsΕπεξεργασία

  • 2011 - Πόσο (Τα Σπάει)
  • 2012 - Γι’ αυτό σ΄αγαπώ
  • 2012 - Ό,τι Θέλεις
  • 2013 - Κρύψε Με
  • 2013 - Ερωτευμένος
  • 2014 - Δεν Θα Πας Πουθενά
  • 2014 - Μου Φτάνει Να Έχω Εσένα
  • 2015 - Αυτό Μου Φταίει
  • 2016 - Ο Ενικός
  • 2017 - Τηλεφώνησέ Μου
  • 2017 - Λογικά
  • 2018 - Η Ζωή Δε Συνεχίζεται
  • 2018 - Πάνω Στα Σύρματα
  • 2018 - Ετοιμάσου
  • 2019 - Θα Φταις
  • 2020 - Κράτησέ Με
  • 2020 - Αν Φύγεις
  • 2022 - Κούκλα Σε Βιτρίνα

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία