Γιώργος Καραμίχος

Έλληνας ηθοποιός

Ο Γιώργος Καραμίχος (Βέροια, 3 Ιανουαρίου 1974) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Γιώργος Καραμίχος
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Γιώργος Καραμίχος (Ελληνικά)
Γέννηση3  Ιανουαρίου 1974[1][2]
Βέροια[2]
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα[2]
ΣπουδέςΙόνιο Πανεπιστήμιο[3] και Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου[2]
Ιδιότηταηθοποιός[2]

Βιογραφία

Επεξεργασία

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Έχει μεγάλη πορεία στο θέατρο, με παραστάσεις στο Εθνικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες. Η παράσταση «Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη υπήρξε η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα.[4] Επίσης είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις τηλεοπτικές του συμμετοχές.

Έχει δύο παιδιά, τη Ρεγγίνα, απο το πρώτο του γάμο και έναν γιο, τον Ντιέγκο-Τζον, απο το δεύτερο.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Μυστικές Διαδρομές , Κόκκινος Κύκλος ,Φεύγα ,Λένη , Πεθαίνω για σένα , Η Νταντά , Κανείς δε λέει σ' αγαπώ ,Το καφέ της Χαράς , 10η εντολή , Επαφή , Γάμος με τα όλα του , Η τελευταία παράσταση , Πλάκα μου κάνεις! , Εντιμότατοι κερατάδες , Αληθινοί Έρωτες , Σε είδα... Οι ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα "Τέταρτος ύποπτος", Ματωμένα χώματα , Ονειροπαγίδα , NCIS , The Durrells , Genius , Bulletproof , Ήλιος , Η Γενιά του '30 , Μια νύχτα του Αυγούστου ,η Ζωή ,Έρημη Χώρα ,Ο Γιατρός

Από το 2023 παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι Πες τη λέξη στην ΕΡΤ1.

Φιλμογραφία

Επεξεργασία
Έτος Τίτλος Ρόλος Σκηνοθεσία
1998 Το χρήμα: Μια μυθολογία του Σκότους αφηγητής (φωνή)[5] Βασίλης Μαζωμένος
1999 Χώμα & νερό Νικόλας Πάνος Καρκανεβάτος
2001 Σώσε με Μίμης Στράτος Τζίτζης
2003 Η Λίζα και όλοι οι άλλοι Γιάννης Νίκος Περάκης
Οξυγόνο σερβιτόρος Μιχάλης Ρέππας - Θανάσης Παπαθανασίου
Μια υπέροχη μέρα Δημήτρης Ντίνος Μαυροειδής[6]
Οι θεατρίνες Θεοδόσιος Παναγιώτης Πορτοκαλάκης
2004 Είναι ο Θεός μάγειρας; Θοδωρής Νοταράς Στέργιος Νιζήρης[7]
2005 Μεταξύ φίλων Νίκος Ζαπατίνας
2006 Πέντε λεπτά ακόµα Πάτροκλος Γιάννης Ξανθόπουλος
2007 Συντρίμμια ψυχής (Fugitive Pieces) Ιωάννης[8] Τζέρεμι Ποντέσουα
Ελ Γκρέκο βοηθός του Τισιανού Γιάννης Σμαραγδής
2008 Το γαμήλιο πάρτι Μάνι[9] Χριστίνα Κρόκος
Ιστορία 52 Ιάσονας (φωνή) Αλέξης Αλεξίου
Μόλις χώρισα Δημήτρης Βασίλης Μυριανθόπουλος
Καλά κρυμμένα μυστικά, Αθανασία Χρήστος Πάνος Καρκανεβάτος
2010 Άπνοια Άρης Άρης Μπαλαφούκας
2011 Χωρίς σύνορα Γιώργος Νίκος Γκαϊτατζής[10]
Dos Πάτροκλος Στάθης Αθανασίου
2016 Short Fuse δικηγόρος Ανδρέας Λαμπρόπουλος & Κώστας Σκύφτας
Μπεν-Χουρ (Ben-Hur) άρρωστος κωπηλάτης[11] Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ[12]
2017 Love Is... Λάρι Σταν Χάρινγκτον
2018 Παύλος, ο Απόστολος του Χριστού (Paul, Apostle of Christ) Σαούλ Άντριου Χάιατ
2021 Antidote Κώστας Πίτερ Ντασκάλοφ

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. movie.douban.com/celebrity/1110310.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 www.artandlife.gr/artists/Giorgos-Karamichos. Ανακτήθηκε στις 14  Σεπτεμβρίου 2021.
  3. texnon100.gr/kathigites/giorgos-karamichos/. Ανακτήθηκε στις 14  Σεπτεμβρίου 2021.
  4. «ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΡΩ ΜΑΝΕ». Art Info. Ανακτήθηκε στις 18 Απριλίου 2022. 
  5. «Το χρήμα: Μια μυθολογία του σκότους». retrodb.gr. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2024. 
  6. «"Μιά υπέροχη μέρα"». in.gr. 18 Ιουλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2024. 
  7. «ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΓΕΙΡΑΣ; πληροφορίες για την ταινία». Αθηνόραμα. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2024. 
  8. «Συντρίμμια Ψυχής (2007)». Filmy.gr. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2024. 
  9. Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Το γαμήλιο party, https://www.filmfestival.gr/el/movie-tdf/movie/1078, ανακτήθηκε στις 2024-07-14 
  10. «Χωρίς Σύνορα». in.gr. 2 Αυγούστου 2012. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2024. 
  11. Πολίτη, Χριστίνα (6 Ιουνίου 2015). «Ο Γιώργος Καραμίχος Σκλάβος Στο Ben Hur! H Πρώτη Φωτο Από Τα Γυρίσματα!». Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2024. 
  12. Μπακατσέλος, Χρήστος (4 Σεπτεμβρίου 2016). «Μπεν-Χουρ». flix.gr. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουλίου 2024.