Γιώργος Μαζωνάκης

Έλληνας τραγουδιστής

Ο Γιώργος Μαζωνάκης (Νίκαια Πειραιώς, 4 Μαρτίου 1972) είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής.

Γιώργος Μαζωνάκης
Πάολα και Γιώργος Μαζωνάκης στο Βοτανικό.jpg
Ο Γιώργος Μαζωνάκης μαζί με την Πάολα στο Βοτανικό.
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Γιώργος Μαζωνάκης (Ελληνικά)
Όνομα γεννήσεωςΓεώργιος Αποστόλου
Γέννηση4 Μαρτίου 1972 (1972-03-04) (50 ετών)
Νίκαια Πειραιώς
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςνέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΤραγουδιστής
ΑντιπρόσωποςUniversal Music Greece (1993–2001)
Heaven Music (2001–2016)
Minos EMI (2017-2018)
Panik Records (2020-σήμερα)
Περίοδος ακμής1993
Οικογένεια
ΓονείςΜανώλης Αποστόλου, Κλειώ Αποστόλου
ΑδέλφιαΜαρία Αποστόλου, Βάσω Αποστόλου

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά της Νίκαιας. Μεγάλωσε ακούγοντας κλασικά λαικά τραγούδια από φωνές σαν του Στράτου Διονυσίου, του Γιάννη Πάριου, της Μαρινέλλας, της Χάρις Αλεξίου αλλά και πολύ ξένο ροκ. Πολύ γρήγορα, σε ηλικία μόλις 15 χρόνων, συνειδητοποίησε ότι εκείνο που πραγματικά ήθελε ήταν να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής. Για πρώτη φορά τραγούδησε σε νυχτερινό κέντρο της Πάτρας, εκεί όπου το καλοκαίρι του 1992 τον ανακάλυψε η Universal Music (τότε Polygram). Ο Γιώργος Μαζωνάκης με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο του, τη ξεχωριστή ερμηνεία του και τις πρωτοποριακές απόψεις του, άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, με τις ιδιαίτερα πετυχημένες εμφανίσεις του σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Παράλληλα, ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Γερμανία, την Αυστραλία, αλλά και σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, όπως: Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Ατλάντικ Σίτυ και Σικάγο. Επίσης ένα best με μεγάλες επιτυχίες του κυκλοφόρησε στην Ιταλία με αφορμή την επιτυχία που έκανε εκεί το τραγούδι «Μου λείπεις» σε διαφημιστικό αυτοκινήτου. Το 2002, τραγούδησε δύο τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη στο soundtrack της ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου», τα «Καμικάζι» και «Ξημερώνει πάλι». O Γιώργος Μαζωνάκης είναι γνωστός για την πορεία αλλαγών στο στυλ και στο ρεπερτόριο.

Ο πρώτος δίσκος του Γιώργου Μαζωνάκη κυκλοφορεί το 1993, το “Μεσάνυχτα και κάτι”. Την επόμενη χρονιά το άλμπουμ “Με τα μάτια να το λες” που τον έστειλε στην κορυφή των charts με τις επιτυχίες “3 το πρωί”, “Ανήκω σε μένα” και “Μη μου ζητάς”. Το 1996 βγαίνει το single “Μου λείπεις”, το οποίο έγινε χρυσό. Ακολουθούν πολλά cd singles και albums, όπως το “Παιδί της Νύχτας” το 1997 που έγινε πλατινένιο, το single “Θέλω να γυρίσω” σε στίχους Νίκου Βουρλιώτη κ.α. Έτσι, σιγά-σιγά πολλοί είναι οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες που ζητούν να συνεργαστούν μαζί του. Γιώργος Μαζωνάκης Συνεργασίες

Οι συνεργασίες του Γιώργου Μαζωνάκη είναι πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές. Ποιός δε θυμάται τις εμφανίσεις του με τον Σταμάτη Γονίδη, τους Goin’ Through, τον Νότη Σφακιανάκη, αλλά και τη Μαίρη Λίντα, η οποία τραγούδησε για το album του “Μπροστά σ’ ένα Μικρόφωνο”, το τραγούδι “Δεν θέλω πια να ξαναρθείς”. Επίσης, η συνεργασία του με το Σταμάτη Κραουνάκη το 2002 για το soundtrack της ταινίας “Κουράστηκα να σκοτώνω του αγαπητικούς σου” του σκηνοθέτη Νίκου Παναγιωτόπουλου σημειώνει μεγάλη επιτυχία και αγαπιέται αμέσως από το κοινό.

Ο χορογράφος Κωνσταντίνος Ρήγος πείθει τον Μαζωνάκη να αλλάξει το σκηνικό του μαγαζιού όπου τραγουδά και βάζει τους θαμώνες του νυχτερινού κέντρου σε καναπέδες. Το επόμενο βήμα του επιτυχημένου τραγουδιστή είναι η εμφάνισή του με φούστες και πλατφόρμες, κάτι που έκανε κοινό και κριτικούς να μιλούν για πολύ καιρό γι’ αυτή του την απόφαση. Τέλος, στο Φωταέριο, ο Γιώργος Μαζωνάκης και η Καίτη Γαρμπή – η οποία εμφανίζεται έπειτα από μεγάλη αποχή- έβαλαν φωτιά στη νυχτερινή διασκέδαση. Τα τραγούδια “Λείπει πάλι ο Θεός” και “Καλώς σας βρήκα φίλοι” γίνονται μεγάλες επιτυχίες.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Προσωπικοί ΔίσκοιΕπεξεργασία

Έτος Άλμπουμ Λοιπές πληροφορίες
1993 Μεσάνυχτα Και Κάτι Polydor
1994 Με Τα Μάτια Να Το Λες Polydor
1996 Μου Λείπεις Polydor
1997 Παιδί Της Νύχτας Polydor
1998 Μπροστά Σ' Ένα Μικρόφωνο Polydor
1999 Αλλάξανε Τα Πλάνα Μου Polydor
2001 Κοίτα Mε Heaven Music
2003 Σάββατο Heaven Music
2007 Τα Όχι + Τα Ναι Mου Heaven Music
2010 Τα Ίσια Ανάποδα Heaven Music
2012 Λείπει Πάλι Ο Θεός Heaven Music
2015 Το Παράξενο Με Μένα Heaven Music
2019 Αγαπώ Σημαίνει Minos-EMI

ΣυλλογέςΕπεξεργασία

Έτος Συλλογές Πληροφορίες
2001 The Best Of Polydor
2004 Best Polydor
2006 Τα Ερωτικά Universal Music Greece
2006 8 Μεγάλες Επιτυχίες Universal Music Greece
2007 Γιώργος Μαζωνάκης Ημερήσιος Τύπος
2009 Revised Heaven Music
2009 Γιώργος Μαζωνάκης, Καίτη Γαρμπή, Νίκος Κουρκούλης - Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες Victory Media
2012 Ένα Ένα Λυχνία
2012 Αφιέρωμα Ελεύθερος Τύπος, Universal Music
2013 Με Λένε Γιώργο - 20 Χρόνια Γιώργος Μαζωνάκης Cobalt Music, Heaven Music
2013 Best Of Γιώργος Μαζωνάκης Cobalt Music
2015 Best Of Γιώργος Μαζωνάκης Heaven Music
2015 Τα Καλύτερα Heaven Music

Άλμπουμ ΣυναυλιώνΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Πληροφορίες
2004 Live Heaven Music

DVD-δίσκοςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Πληροφορίες
2004 Σάββατο ‎(DVD-V) Heaven Musıc
2005 "The Best Videos" Polydor
2006 "Greatest Hits & Videos" Polydor
2007 "Παιδί Της Νύχτας Μια Ζωή (Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες)" Polydor

Singles & EPsΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Πληροφορίες
2014 Έχω Περάσει Και Χειρότερα Heaven Music
2014 Τέρμα Heaven Music
2016 Δε Γουστάρω Heaven Music
2017 Σώπα Κι Άκου Minos-EMI, Universal
2018 Ένα Θαύμα Minos-EMI
2018 Αγαπώ Σημαίνει Minos-EMI, Universal
2021 Δεν Είμαι Εγώ Minos-EMI
2022 Πάρτα Όλα Δικά Σου Panik Records

ΣυμμετοχέςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ντουέτα Πληροφορίες
1999 "Θέλω Να Γυρίσω" Goin'Through Polydor
2003 "Το Gucci Των Masai" Έλλη Κοκκίνου Heaven Music
2004 "Summer In Greece" Βικτώρια Χαλκίτη Heaven Music
2005 "Αμανέ" Δέσποινα Βανδή Heaven Music
2015 "Ο Μαγικός Καθρέφτης" Onirama Feelgood Records
2018 "Το Gucci Φόρεμα (Mad VMA 2018)" Snik Minos-EMI, Universal
2018 "Μη Μου Λες Να Ζω Με Αναμνήσεις (Buralardan Giderim) / Έλα Να Δεις (Ozledim)" Πίτσα Παπαδοπούλου Minos-EMI
2020 "Φωτιά Μου" Ήβη Αδάμου Panik Records
2022 "Tora Tora (Boro Boro) = Τώρα Τώρα (Boro Boro)" Άρας Minos-EMI

Συμμετοχή σε τηλεοπτικές σειρέςΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Τον Απρίλιο του 2017 ήταν ένας από τους κριτές του μουσικού talent show The X-Factor της Ελλάδας μαζί με την Τάμτα, τον Γιώργο Παπαδόπουλο και τον Μπάμπη Στόκα. Μετά από 2 χρόνια (2019) ήταν ένας από τους κριτές του Your face sounds familiar 5 μαζί με τον Δημήτρη Σταρόβα,τον Αλέξη Γεωργούλη και την Μιμή Ντενίση.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1996 Εμείς κι Εμείς MEGA Ο εαυτός του Guest Εμφάνιση - Κύκλος 2, Επεισόδιο 33
2003 Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη ANT1 Ο εαυτός του Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 20
2005 MAD VMA '05 MAD TV Ο Ίδιος Ερμηνεία
2007 Υπέροχα πλάσματα ALPHA Ο εαυτός του Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 10
MAD VMA '07 ALPHA Ο Ίδιος Ερμηνεία
2010 Greek Idol ALPHA Guest Εμφάνιση
Μίλα μου βρώμικα MEGA Τζόρτζ Αηδόνης Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 21
2011 MadWalk - The Fashion Music Project ANT1 Ο Ίδιος Ερμηνεία
2012 MAD VMA '12 ANT1 Ερμηνεία
2013 MadWalk - The Fashion Music Project ANT1 Ερμηνεία
2014 MAD VMA '14 ANT1 Ερμηνεία
2017 The X-Factor Greece ΣΚΑΪ Κριτική Επιτροπή
MadWalk - The Fashion Music Project ALPHA Παρουσιαστής
2018 MAD VMA '18 ALPHA Ερμηνεία
2019-2020 Your Face Sounds Familiar ANT1 Κριτική Επιτροπή
2020 Σπίτι με το Mega MEGA Ο Ίδιος Οικοδεσπότης
2021 MadWalk - The Fashion Music Project MEGA Ο Ίδιος Closing Act

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία