Γιώργος Παπαδόπουλος (τραγουδιστής)

Ελληνοκύπριος τραγουδιστής
Για άλλες χρήσεις, δείτε: Γιώργος Παπαδόπουλος (αποσαφήνιση).

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος (Λευκωσία, 26 Μαΐου 1985) είναι Ελληνοκύπριος τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Κύπρο. Μετά από τρία επιτυχημένα EPs κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "Θάλασσες" τόσο στην ελληνική αγορά όσο και στην κυπριακή αγορά και άρχισε να κερδίζει δημοτικότητα στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με την Καίτη Γαρμπή, την Άννα Βίσση, τον Χρήστο Δάντη, τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου, τον Χρήστο Θηβαίο, την Έλενα Παπαρίζου, τον Γιώργο Μαζωνάκη και με άλλους πολλούς.

Γιώργος Παπαδόπουλος
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Γιώργος Παπαδόπουλος (Ελληνικά)
Γέννηση26 Μαΐου 1985 (1985-05-26) (37 ετών)
Λευκωσία, Κύπρος
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΚύπρος
Ιδιότητατραγουδιστής και συνθέτης
ΤέκναΆγγελος Παπαδόπουλος
Ιορδάνης Παπαδόπουλος
ΑδέλφιαΌλγα Παπαδοπούλου
Ανδρέας Παπαδόπουλος
Λύσανδρος Παπαδόπουλος
Χρήστος Παπαδόπουλος
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΤραγούδι
ΒραβεύσειςMAD Video Music Awards
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος  είναι ένας από τους τραγουδιστές που από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο ελληνικό πεντάγραμμο έδωσε το δικό του στίγμα. Γεννήθηκε στις 26 Μαΐου του 1985 στην Κύπρο και από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με την μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Έτσι, ο Γιώργος Παπαδόπουλος στην εφηβεία κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του μουσικό σχήμα – που έφερε το όνομα «Εξ επαφής» – με το οποίο είχε δώσει τα πρώτα δείγματα του μεγάλου ταλέντου του στη μουσική. Έτσι, η μεγάλη του αγάπη γι’ αυτό που έκανε και η επιμονή του, τον βοήθησαν να κυκλοφορήσει το 2003 το πρώτο του CD single, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κύπρο, με τίτλο «Βυθός». Μάλιστα, ο Γιώργος Παπαδόπουλος συνεργάστηκε με τον Χρήστο Δάντη, ο οποίος του χάρισε αυτό το κομμάτι που έγινε γρήγορα σουξέ και αγαπήθηκε από όλους. Έπειτα από έξι μήνες, ο ταλαντούχος τραγουδιστής αποφάσισε να κυκλοφορήσει ακόμα ένα κομμάτι, την μπαλάντα που έφερε τον τίτλο «Σώσε με». Φυσικά και αυτό το cd single γνώρισε μεγάλη επιτυχία και έγινε πολύ γρήγορα χρυσό. Πολύ γρήγορα ο Γιώργος Παπαδόπουλος άρχισε να δείχνει το μεγάλο του ταλέντο κι έτσι έγινε αγαπητός όχι μόνο στον κόσμο, αλλά και στους συναδέλφους τους, με τους οποίους συνεργάζεται πάντα άψογα. Έτσι, το 2004 ήταν αυτός που άνοιξε τη συναυλία της κορυφαίας Άννας Βίσση στο στάδιο Γ.Σ.Π. στην πόλη της Λευκωσία, ερμηνεύοντας το σουξέ «Σώσε με». Ο κόσμος που είχε πλημμυρίσει εκείνη τη βραδιά το στάδιο, τον αποθέωσε.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Από το 2016 είναι ζευγάρι με την σχεδιάστρια μόδας Γαλάτεια Βασιλειάδη και έχουν αποκτήσει δυο γιους, τον Άγγελο (γενν. 24 Ιουλίου 2018) και τον Ιορδάνη (γενν. 4 Οκτωβρίου 2021) .[1] [2] [3][4]

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμςΕπεξεργασία

  • 2008 "Θάλασσες"
  • 2010 "Μαζί Μου Σε Θέλω"
  • 2012 "Στο Στοιχείο"
  • 2014 "Για Σένα"
  • 2017 "Πες Επιτέλους Σ- Αγαπώ"
  • 2022 "Καταλαβαίνω"

ΤραγούδιαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
2004 "Σώσε Με"
"Βυθός"
2006 "Σε Πεθύμησα"
2008 "Για Την Αγάπη Σου"
"Θάλασσες"
"Οχί"
"Σώμα Με Σώμα"
2010 "Μην Σβήνεις Τα Φώτα"
2012 "Γυρίζω Τον Χρόνο"
"Εσύ Δεν Ξέρεις"
2013 "Μετά"
"Πανηγυρίζω"
"Σε Θέλω Όπως Είσαι"
"Με Το Φθινόπωρο Να 'Ρθεις"
2014 "Για Σένα"
"Δεν Είσαι Εδώ"
"Μετά"
"Να Μην Φωβάσε"
2015 "Σπάστα"
"Να-Να-Να"
2016 "Δεν Το Αντέχω"
"Όλοι Μου Λένε"
2017 "Μου 'χε Πει"
"Μπράβο Σου"
2018 "Σαν Τρελός"
"Να Περνάς"
2019 "Θαύματα"
"Το Χειρότερο Σου Ψέμα"
2020 "Αγάπη Μου"
2021 "Πότε Θα Σε Δω"
2022 "Καταλαβαίνω"

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2014 Just the 2 Of Us MEGA Ο Ίδιος Διαγωνιζόμενος - 1η Θέση
2016 Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία
2017 The X-Factor Greece ΣΚΑΪ Κριτική επιτροπή

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία