Γιώργος Παπαζήσης

Έλληνας ηθοποιός του μουσικού θεάτρου και του κινηματογράφου

Ο Γιώργος Παπαζήσης (3 Μαρτίου 1938- 25 Σεπτεμβρίου 2018) ήταν Έλληνας ηθοποιος του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Γιώργος Παπαζήσης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Γιώργος Παπαζήσης (Ελληνικά)
Γέννηση3 Μαρτίου 1938
Θάνατος25 Σεπτεμβρίου 2018 (80 χρονών)
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΤιτίκα Στασινοπούλου

Βιογραφικά ΣτοιχείαΕπεξεργασία

Έκανε σπουδές στην υποκριτική και τη μουσική στη Δραματική Σχολή του «Ελληνικού Ωδείου» και τη Μουσική Σχολή του Μ. Θεοφανίδη. Τη διάκριση και την καθιέρωσή του στο μουσικό θέατρο ακολούθησε ο κινηματογράφος το 1962 με την ταινία «Τέρμα τα Δίφραγκα». Συμμετείχε σε 36 ταινίες, ως επί το πλείστον κωμωδίες, στις οποίες αναλάμβανε τον ρόλο του καλοκάγαθου Κρητικού[1]. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1961 στο έργο των Τσιφόρου – Βασιλειάδη «Τα Κοκόρια των Δώδεκα». Συμμετείχε, επίσης, στην τηλεοπτική σειρά Η Λάμψη του Νίκου Φώσκολου και ήταν νυμφευμένος με την ηθοποιό Τιτίκα Στασινοπούλου[2] και είχε ένα γιο, το Δημήτρη. Έφυγε αφού αντιμετώπισε για 4 έτη τον καρκίνο στο πάγκρεας.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Τέρμα τα δίφραγκα 1962
  • Φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με δόσεις 1966
  • Η αγάπη μας 1968
  • Νυμφίος ανύμφευτος 1967
  • Σήκω χόρεψε συρτάκι 1967
  • Η ζηλιάρα 1968
  • Ο παλιάτσος 1968
  • Ο πιο κάλος ο μαθητής 1968
  • Το πιο λαμπρό μπουζούκι 1968
  • Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του 1969
  • Ο άνθρωπος της καρπαζιάς 1969
  • Ο Στρατής παραστράτησε 1969
  • Τρεις τρελοί για δέσιμο 1969
  • Αγάπησα μια... πολυθρόνα 1971
  • Ένα αγόρι αλλιώτικο από τ' άλλα 1971
  • Η εφοπλιστίνα 1971
  • Καταναλωτική κοινωνία 1971
  • Ο Μανωλιός ξαναχτυπά 1971
  • Ο Μανωλιός στην Ευρώπη 1971
  • Ο φαφλατάς 1971
  • Πίσω μου σ' έχω σατανά 1971
  • Ερωτιάρης του γλυκού νερού 1972
  • Ο αντιφασίστας 1972
  • Ο ερωτιάρης του γλυκού νερού 1972
  • Υβ! Υβ!. 1972

Θεατρικές ΠαραστάσειςΕπεξεργασία

σεζόν παράσταση ρόλος θίασος θέατρο σκηνοθέτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1969/1970 Ο τρελός του Λούνα Παρκ Διονύσης Θίασος Σμαρούλας Γιούλη
Θεατρικές επιχειρήσεις Βαγγέλη Λιβαδά
Θέατρο Παρκ Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1969/1970 Ο τρελλός του Λούνα Παρκ και η ατσίδα Διονύσης Θεατρικές επιχειρήσεις Βαγγέλη Λιβαδά
Θίασος Σμαρούλας Γιούλη
Θέατρο Αμιράλ Κωστής Μιχαηλίδης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1970/1971 Χίπισσα Ιωάννα Αδελφός Εμμανουήλ
Μανωλιός
Θεατρικές επιχειρήσεις Βαγγέλη Λιβαδά Θέατρο Αμιράλ Κωστής Μιχαηλίδης

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε παράσταση εμφανίζονται ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο όνομα της κάθε παράστασης


Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

Γιώργος Παπαζήσης στην IMDb

Παραπομπές σημειώσειςΕπεξεργασία

  1. «Ποιος ήταν ο Γιώργος Παπαζήσης». 25 Σεπτεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2018. 
  2. «Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Παπαζήσης». 25 Σεπτεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2018.