Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Γιώργος Χρανιώτης (Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 1973) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Γιώργος Χρανιώτης
Giorgos Chraniotis 201812 n1.jpg
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Γιώργος Χρανιώτης (Ελληνικά)
Γέννηση23 Σεπτεμβρίου 1973 (1973-09-23) (45 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ύψος1.72 μ.
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΓυμναστική Ακαδημία Αθηνών,
Δραματική Σχολή Θεμέλιο,
Δραματική Σχολή Θεοδοσιάδη
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΓεωργία Αβασκαντήρα
(2018-σήμερα)

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε να σπουδάζει στην Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών ενώ λίγο αργότερα αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική σπουδάζοντας στις δραματικές σχολές Νίκου Βασταρδή και Γιώργου Θεοδοσιάδη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1994 στην κοινωνική σειρά "Βανίλια Σοκολάτα" στο MEGA[1] ενώ ακολούθησε η συμμετοχή του σε δύο επεισόδια της σειράς "Οι Αγνοημένοι" στον ANT1 την ίδια περίοδο. Τη σεζόν 1996-1997 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά "Οι δικοί μας άνθρωποι" στην ΕΤ1 ενώ συμμετείχε στις σειρές "Το Χρώμα του Φεγγαριού" και "Τα Χρώματα της Αγάπης". Έγινε ευρύτερα γνωστός από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην κωμική σειρά Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο τη σεζόν 2001-2002 ενώ την επόμενη σεζόν πρωταγωνίστησε στη σειρά "Ζευγάρια". Τη σεζόν 2005-2006 πρωταγωνίστησε στην ελληνογαλλική ιστορική σειρά Le dernier seigneur des Balkans στην ΝΕΤ και στην κωμική σειρά "Ποτέ δεν ξέρεις" στον ANT1. Την τηλεοπτική σεζόν 2006-2007 έλαβε μέρος σε επεισόδια των σειρών Εντιμότατοι κερατάδες, Το Κόκκινο Δωμάτιο, 10η εντολή και Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα. Το 2011 έλαβε μέρος στο χορευτικό talent show του ANT1 Dancing with the stars[2]. Τη σεζόν 2012-2013 παρουσίασε την εκπομπή "X-Player" στον ΣΚΑΪ. Το 2014 έκανε μια guest εμφάνιση στην κωμική σειρά Μάνα Χ Ουρανού ενώ το 2016 στη σειρά Το σόι σου. Τη σεζόν 2016-2017 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην καθημερινή σειρά "Ζώη μου" στο STAR[3]. Τον Ιανουάριο του 2017 δέχτηκε πρόταση από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για τη συμμετοχή του στο reality επιβίωσης Survivor Greece απαντώντας θετικά. Για τα γυρίσματα του παιχνιδιού ταξίδεψε στον Άγιο Δομίνικο παραμένοντας για 4,5 μήνες κατακτώντας την 8η θέση[4] [5] [6]. Το 2018 εμφανίστηκε στις σειρές "Έγκλημα και Πάθος", Μην αρχίζεις τη μουρμούρα[7] ενώ έκανε ένα πέρασμα και από το Survivor[8].

Προσωπική ΖωήΕπεξεργασία

Τον Ιούνιο του 2018 παντρεύτηκε την χορεύτρια Γεωργία Αβασκαντήρα μετά από περίπου 2 χρόνια σχέσης[9] [10].

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1993-1994 Βανίλια Σοκολάτα MEGA Χρήστος Βασικό Καστ
1994 Οι Αγνοημένοι ANT1 κλέφτης Επεισόδιο: "Στο Βυθό"
τρόφιμος αναμορφωτηρίου Επεισόδιο: "Το Πέρασμα"
1996-1997 Οι δικοί μας άνθρωποι ΕΤ1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Το Χρώμα του Φεγγαριού ANT1 Βασικό Καστ
1997 Τα Χρώματα της Αγάπης ΕΤ1 Επεισόδιο: "Το κορίτσι της ερημιάς"
1997-1998 Καραμπόλα ANT1 Άρης Βασικό Καστ
1998 Κωνσταντίνου και Ελένης ANT1 Στάθης Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 9
1999-2000 Η ζωή μας μια βόλτα MEGA Άρης Βασικό Καστ
2000 Και πάλι φίλοι MEGA Guest Εμφάνιση
Αθώος ή Ένοχος ANT1 Επεισόδιο: "Το όνομά μου είναι Τζώνυ"
Κόκκινος Κύκλος ALPHA Νάσος Επεισόδιο: "Τελευταία Στάση"
2001 Αθώος ή Ένοχος ANT1 Επεισόδιο: "Τέλος και Αρχή"
2001-2002 Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο ANT1 Αντρέας Σταθόπουλος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2002-2003 Ζευγάρια ANT1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004 Όλα στην ταράτσα ALPHA Στέφανος Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 10
Ωραία Ελένη ALTER Άλκης Τηλεταινία
2005 Γάμος με τα όλα του ANT1 Επεισόδιο: "Γάμος με το σόι σου"
2005-2006 Le dernier seigneur des Balkans ΝΕΤ Mustafa Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Ποτέ δεν ξέρεις ANT1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006 Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Πέτρος Επεισόδιο: "Ο εθελοντής κερατάς"
Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Σωκράτης Επεισόδιο: "Η εκδίκηση μιας κυρίας"
2007 10η εντολή ALPHA Τάσος Επεισόδιο: "Γατοπαγίδα"
Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Μάνος Επεισόδιο: "Ο νιόπαντρος κερατάς"
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ALPHA Δημήτρης Φλωράς Επεισόδιο: "Έγκλημα στο Κολωνάκι"
2007-2008 Coupling ANT1 Μάρκος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Αληθινοί Έρωτες ALPHA Πέτρος Σταματίου Επεισόδιο: "Η Φωτογραφία"
Λευτέρης Επεισόδιο: "Μη Βάζεις στοίχημα"
2008-2009 Έχω ένα μυστικό ALPHA Βλάσης Βασικό Καστ
2009 Η Πολυκατοικία MEGA Φίλιππος Guest Εμφάνιση - Κύκλος 2, Επεισόδιο 4
2010 Εργαζόμενη Γυναίκα ANT1 Ιάσωνας Επεισόδιο: "Η Σοπράνο"
Ονειροπαγίδα ANT1 Φώτης Guest Εμφάνιση
2011 Dancing with the stars ANT1 Ο Ίδιος Διαγωνιζόμενος - 13η Θέση
Η γενιά των 592 ευρώ MEGA Βασίλης Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 16
2012-2013 X-Player ΣΚΑΪ Ο Ίδιος Παρουσιαστής
2014 Μάνα Χ Ουρανού MEGA Κυριάκος Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 16
2016 Το σόι σου ALPHA Παναγιώτης Παπαδρίτσας Guest Εμφάνιση
2016-2017 Ζωή μου STAR Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2017 Survivor Greece ΣΚΑΪ Ο Ίδιος Διαγωνιζόμενος - 8η Θέση
Κόκκινο Νυφικό ALPHA Αρίστος Κατοπόδης Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 2-4, 6-8
2018 Survivor Greece ΣΚΑΪ Ο Ίδιος Guest Εμφάνιση
Έγκλημα και Πάθος ANT1 Τζο Επεισόδιο: "Η Απόδραση"
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Κυριάκος Κίτσος Guest Εμφάνιση - Κύκλος 6, Επεισόδιο 21
2019 Ελεύθερη Σχέση OPEN Δημήτρης Ανδρέου Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 28-30
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας Ρόλος Σκηνοθεσία
1997 Θύμα της μόδας Βάσος Διαμαντόπουλος
2000 E-mail Γιάννης Μάρκος Χολέβας
2001 Άπνοια προπονητής κολύμβησης Βικτώρια Βελοπούλου
2003 Η Λίζα και όλοι οι άλλοι Βαγγέλης Νίκος Περάκης
2005 Μεταξύ Φίλων Νίκος Ζαπατίνας
2006 Για μια Αγκαλιά Τατιάνα Κουμούτση
2007 Ψυχραιμία Μπίλης Ανδρουλάκος Νίκος Περάκης
2008 Αυστηρώς κατάλληλο ηθοποιός Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου
Λούφα και απαλλαγή: Ι4 Στριφτός Βασίλης Κατσίκης
2009 Το κακό: Στην εποχή των ηρώων Πελοπίδας Γιώργος Νούσιας
2013 Ο Προφήτης πολεμιστής Δημήτρης Πούλος
2014 Free Will Ραζής Αντώνης Σωτηρόπουλος
2015 Amore Mio Άγγελος Χρήστος Δήμας
Μαριονέτες Στέργιος Νικολάου Παντελής Καλατζής
Διακοπές στο Αιγαίο Μανώλης
2016 Καύση Στράτος Τζίτζης

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία