Δημήτρης Κοντολάζος

Έλληνας τραγουδιστής

Ο Δημήτρης Κοντολάζος (Πυλαία, 11 Ιουνίου 1952) είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής.

Δημήτρης Κοντολάζος
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΔημήτριος Κοντολάζος
11 Ιουνίου 1952 (1952-06-11) (69 ετών)
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδιστής
Οικογένεια
ΣύζυγοςΚαρολίνα Σταματοπούλου
ΤέκναΆντζυ Κοντολάζου
Σοφία Κοντολάζου
Εν ενεργεία1973 - σήμερα

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης στις 11 Ιουνίου 1952[1]. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1973 με το τραγούδι "Ο Μπαρμπαλιάς", σε στίχους Δημήτρη Καραστάθη και μουσική Πέτρου Ζέρβα, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης.Σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη δεκαετία του '80 με συνθέσεις των Αλέκου Χρυσοβέργη, Τάκη Σούκα, Σπύρου Γιατρά, Τάκη Μουσαφίρη, Νίκου Καρβέλα ,Μιχάλη Ρακιντζή, Γιάννη Καραλή, Κώστα Τουρνά, Σταμάτη Γονίδη και άλλων. Γνωστά του τραγούδια:

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

ΆλμπουμςΕπεξεργασία

  • 1975 — "№1"
  • 1977 — "Μη Ρωτάς"
  • 1980 — "Μου Λείπεις Εσύ"
  • 1981 — "Αν Μ' Αγαπούσες Λίγο"
  • 1983 — "Σου Φωνάζω Να' Ρθης"
  • 1984 — "Όλα Τα 'δωσα Για Σένα"
  • 1986 — "Μην Κάνεις Όνειρα Για Μένα"
  • 1987 — "Δεν Μ' Αγαπάς"
  • 1988 — "Μόνο Για Ερωτευμένους"
  • 1988 — "Όλα Είσαι Εσύ"
  • 1989 — "Κάνε Μου Σινιάλο"
  • 1990 — "Ταχυπαλμία"
  • 1991 — "Εγώ Είμαι Εδώ"
  • 1992 — "Τα Δικά Μας"
  • 1993 — "Ζήλειες Και Απειλές"
  • 1994 — "Υπόσχομαι"
  • 1996 — "Χωρίς Κανόνες"
  • 1997 — "Ζητάς Και Ρέστα"
  • 1998 — "Σύντομα"
  • 2001 — "Ιστορία Δίχως Τέλος"
  • 2002 — "Όλα Έξω"
  • 2004 — "Οι Δρόμοι Με Μεγάλωσαν"
  • 2009 — "Ξένα Χέρια"
  • 2019 — "Σπίτι Μου Χαράματα"

ΣυλλογέςΕπεξεργασία

  • 1974 – "Νυχτώνει Ξημερώνει"
  • 1974 – "Για Ρεμπέτες Και Για Φίλους"
  • 1974 – "Άσπρο Μαύρο"
  • 1974 – "Μια Χαρά, Μια Καϋμός"
  • 1974 – "Καυτό Παράπονο"
  • 1976 – "Το Πανόραμα"
  • 1984 – "Τα Γλεντζέδικα"
  • 1984 – "Ακόμα Μια Μέρα"
  • 1985 – "Τα Λαϊκά Της Νύχτας"
  • 1985 – "Έξω Ντέρτια Με Τα "Γλεντζέδικα №2"
  • 1986 – "Τα Ερωτιάρικα"
  • 1987 – "Το Δικό Μας Τραγούδι"
  • 1990 – "20 Μεγάλες Επιτυχίες"
  • 1993 – "Οι Μεγάλες Επιτυχίες"
  • 1994 – "Μου Λείπεις Εσύ / Αν Μ' Αγαπούσες Λίγο - (2 LP Σε 1 CD)"
  • 1995 – "Γυρνώντας Απ' Τη Νύχτα"
  • 1995 – "Σου Φωνάζω Να 'ρθείς / Άκου Τι Θα Πω - (2 LP Σε 1 CD)"
  • 1995 – "16 Ζεϊμπέκικα"
  • 1996 – "Οι Χρυσές Επιτυχίες 1984-1992"
  • 1997 – "Τα Τραγούδια Μου"
  • 1997 – "Δημήτρης Κοντολάζος - Κατερίνα Στανίση - Όταν Λέμε Έρωτα"
  • 2001 – "Οι Μεγαλύτερες Μου Επιτυχίες"
  • 2003 – "Σου Φωνάζω Να 'ρθείς / Άκου Τι Θα Πω - (2 LP Σε 1 CD)"
  • 2005 – "Universal Masters Collection"
  • 2006 – "14 Μεγάλα Τραγούδια"
  • 2006 – "Μου Λείπεις Εσύ / Αν Μ' Αγαπούσες Λίγο - (2 LP Σε 1 CD)"
  • 2006 – "Τα Τραγούδια Μιας Ζωής"
  • 2006 – "Σταμάτης Γονίδης, Δημήτρης Κοντολάζος - Μεγάλες Επιτυχίες"
  • 2007 – "Δημήτρης Κοντολάζος"
  • 2008 – "Τα Λαϊκά Του Τάκη Μουσαφίρη"

Άλμπουμ ΣυναυλιώνΕπεξεργασία

  • 2006 — "10 Τραγούδια Του Σταμάτη Γονίδη + 45 Live Επιτυχίες"

Singles & EPsΕπεξεργασία

  • 2010 – "Αρρωστο Πάθος"
  • 2011 – "Τρελαίνομαι"
  • 2013 – "Πες Μου Πως Μπορείς"
  • 2015 – "Πώς"
  • 2016 – "Για Πάρτη Σου"
  • 2017 – "Τώρα Που Σε Χρειάζομαι"

ΣυμμετοχέςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Τάσος Π. Καραντής, Δημήτρης Κοντολάζος: Ελλάδα χωρίς λαϊκό τραγούδι δε γίνεται!». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Απριλίου 2012. Ανακτήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 2012.