Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Δημήτρης Κουρούμπαλης (Κόρινθος 19 Αυγούστου 1979-) είναι Έλληνας ηθοποιός, γνωστός για τη συμμετοχή του στις σειρές «10 Λεπτά Κήρυγμα» και «Η Πολυκατοικία».

Δημήτρης Κουρούμπαλης
Γέννηση19 Αυγούστου 1979
Κόρινθος
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός
Σημαντικά έργαΔέκα λεπτά κήρυγμα, Η Πολυκατοικία, Big Bang

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε και έζησε για κάποια χρόνια στην Κόρινθο μέχρι που μετακόμισε στην Αθήνα. Τελείωσε το λύκειο στο Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ φοίτησε και στη δραματική σχολή «Ίασμος»[1] .

Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την τηλεοπτική σειρά «10 Λεπτά Κήρυγμα», όπου υποδύθηκε έναν μαθητή λυκείου.

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Τεστοστερόνη» και «Alter ego», μαζί με το Σάκη Ρουβά. Στο θέατρο έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις «Δάφνις και Χλόη», «Μόλις χώρισα», «Εσεις πώς ζήτε; καλά ή καλύτερα;»

Έχει ιδρύσει τη δική του θεατρική ομάδα με την ονομασία So7.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2000-2003 Δέκα λεπτά κήρυγμα MEGA Λεωνίδας Αλιβιζάτος Πρωταγωνιστικός ρόλος
2005-2006 Η αδελφή της αδελφής της αδελφής μου ALPHA Δημήτρης Πρωταγωνιστικός ρόλος
2006 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Στέλιος Επεισόδιο: «Η Κρητικιά πεθερά»
2007 Δημήτρης Επεισόδιο: «Η Αθηναία πεθερά»
2007-2008 Big Bang MEGA Λάζαρος Παπαδόπουλος Πρωταγωνιστικός ρόλος
2008-2011 Η Πολυκατοικία MEGA Μανώλης Γαλατσάνος Πρωταγωνιστικός ρόλος
2013-2017 Lifetime Novalife Ο Ίδιος Παρουσιαστής
2014 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA ερευνητής Guest εμφάνιση
Με τα παντελόνια κάτω MEGA Τζίμης Guest εμφάνιση
2017 Κόκκινο Νυφικό ALPHA Δημήτρης Μαυρίδης Πρωταγωνιστικός ρόλος
2018-2019 Όσο Έχω Εσένα ΣΚΑΙ Γεώργιος Πρωταγωνιστικός ρόλος
2019-2020 Η Πολυκατοικία ΣΚΑΙ Μανώλης Γαλατσάνος Πρωταγωνιστικός ρόλος

ΤαινίεςΕπεξεργασία

Alter Ego
180 Μοίρες
Τεστοστερόνη
Η Χαμένη Ατλαντίδα - Μάϊλο - Φωνή

ΘέατροΕπεξεργασία

2005 Μόλις χώρισα
2011 Τι θα κάνουμε τώρα
2012 Πολιτική ανυπακοή
2014 Φιλοκτήτης
2015 Τα ψηλά βουνά

ΠηγέςΕπεξεργασία

  • Έλληνες - Ελληνίδες ηθοποιοί
  • www.90lepta.com
  • www.retrodb.gr

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία