Δημήτρης Μαυρόπουλος

Έλληνας ηθοποιός

Ο Δημήτρης Μαυρόπουλος (Βέροια, 7  Μαρτίου 1959 - ) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Δημήτρης Μαυρόπουλος
Γέννηση7  Μαρτίου 1959
Βέροια
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός
ΣύζυγοςΑθηνά Πέτρου (από 1993)

Βιογραφικό

Επεξεργασία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή «Σ. Μωυσείδη», από όπου και αποφοίτησε το 1978. Δουλεύει πολλά χρόνια στην τηλεόραση, ενώ παράλληλα έχει παίξει στον κινηματογράφο, αλλά και στο θέατρο. Στην πορεία του έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς.

Τηλεόραση

Επεξεργασία

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Οι δύο ορφανές ,Το 13ο Κιβώτιο , Αχ Ελένη, Στη χώρα των φευγάτων Στον αστερισμό της γραβάτας ,Τμήμα Ηθών, Οι Αγνοημένοι , Το δις εξαμαρτείν , Μια ζωή για την Έλσα , Οι Επαγγελματίες ,Βραδινές καμπάνες

Ο Μεγάλος Θυμός , Βίος Ανθόσπαρτος ,Και πάλι φίλοι , Το κλειδί ,Θα σε δω στο Πλοίο ,Πρωτοσέλιδος μπελάς, Νιρβάνα

Είσαι το Ταίρι Μου ,Βότκα πορτοκάλι ,Λίστα γάμου ,Ελλάς το μεγαλείο σου, Τα Μαχαιρώματα ,Χήρες Club ,Έρωτας με επιδότηση Ο.Γ.Α

Η ώρα η καλή ,Καθρέφτη καθρεφτάκι μου ,Φύγε εσύ έλα εσύ,Το Κόκκινο Δωμάτιο ,Ευτυχισμένοι Μαζί, Γοργόνες ,Safe Sex , Παιδική Χαρά

Η Πολυκατοικία ,Ο πόλεμος των άστρων, Κλινική Περίπτωση , Δια Ταύτα , Μοντέρνα Οικογένεια ,Οι Συμμαθητές ,Το σόι σου , La Pasta Pomilώri , Μην Ψαρώνεις

Έτερος Εγώ ,Η τούρτα της μαμάς ,Το Αύριο μας Ανήκει , Άγρια Γη , Μαίρη Μαίρη Μαίρη Έτερος Εγώ Νέμεσις

Φιλμογραφία

Επεξεργασία
Έτος Τίτλος Ρόλος
1993 Απ' το χιόνι Μάκης
Τα παιδιά του ονείρου
1996 Άδης άνδρας στην καντίνα
1997 Βαλκανιζατέρ Σάκης
1999 Safe Sex Στέλιος
2000 Η αγάπη είναι ελέφαντας Θανάσης
Tο φως που σβήνει Φώντας
2001 Τα γκαρσόνια στα αναψυκτήρια σύζυγος
2003 Οξυγόνο δήμαρχος
Μάτια από νύχτα Σεραφείμ
2005 Μεταξύ φίλων
2006 Uranya γιατρός
2008 Bank Bang Ντάνος Μπαζούκας [1]
2010 45 m² [2] ιδιοκτήτης μπαρ
Ζητείται ψεύτης [3]
2011 Χωρίς σύνορα [4] Τζίμυ
2012 Λάρισα εμπιστευτικό [5] Μάκης
2015 Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός Ασταριάδης [6]
2018 1968
Μαζί τα φάγαμε [7] Κώστας Πλυτάς

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. Ζουμπουλάκης, Γιάννης (21 Δεκεμβρίου 2008). «Οι ωραίοι ζουν στην Αθήνα». Το Βήμα. Ανακτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2023. 
  2. «Fünf-Seen-Filmfestival». www.fsff.de. Ανακτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2023. 
  3. Φίνος Φιλμ (23 12 2010), Ζητείται Ψεύτης, http://finosfilm.com/movies/coproduction/2, ανακτήθηκε στις 2023-01-22 
  4. «Whithout Borders». Hellenic Film Commission. Ανακτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2023. 
  5. «Λάρισα Εμπιστευτικό». flix.gr. Ανακτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2023. 
  6. «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός - Pathfinder TV». tv.pathfinder.gr. Ανακτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2023. 
  7. «"Μαζί τα φάγαμε": Οι celebrities παρακολούθησαν χθες την πιο ξεκαρδιστική κωμωδία της χρονιας! [pics]». TLIFE. 21 Φεβρουαρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2023.