Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Εβελίνα Παπούλια (Αθήνα, 25 Μαρτίου 1971) είναι Ελληνίδα ηθοποιός της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Εβελίνα Παπούλια
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση25  Μαρτίου 1971
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΙνστιτούτο θεάτρου και κινηματογράφου Λι Στράσμπεργκ
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
χορεύτρια
Ιστοσελίδα

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Από 6 ετών παρακολουθούσε εντατικά μαθήματα χορού. Το 1989 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στο χορό στη Σχολή Χορού The Martha Graham School of Contemporary Dance. Ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο The Lee Strasberg Theater Institute και πήρε μέρος σε διάφορα θεατρικά έργα, όπως το West Side Story (1993) ενώ συμμετείχε και στο Omega Dance Company.

Μη καταφέρνοντας να πάρει αμερικανική υπηκοότητα, όπως πραγματικά ήθελε, γύρισε στην Ελλάδα και άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες σειρές στην τηλεόραση. Είναι ιδιαίτερα γνωστή για το ρόλο της στην κωμική σειρά Δύο Ξένοι, όπου υποδύθηκε το ρόλο μιας τηλεπαρουσιάστριας η οποία συνδέεται ερωτικά με έναν άντρα κλασικής παιδείας.

Έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με την ταινία Safe Sex του 1999, μαζί με έναν πολύ μεγάλο αριθμό γνωστών καλλιτεχνών, καθώς και στις ταινίες Ένας κι ένας, Νύφες του Παντελή Βούλγαρη και Guilt (2009) του Βασίλη Μαζωμένου.

Συνέχισε με διάφορες δουλειές στη θεατρική και μουσική σκηνή. Σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο ροκ μιούζικαλ Hedwig and the Angry Inch. Τη διετία 2006-2007 και 2007-2008 συμμετείχε στη κριτική επιτροπή του talent show του Mega "So you think you can dance", μαζί με τον Πάνο Μεταξόπουλο και τον Μιχάλη Ναλμπάντη, στο οποίο διαγωνίζονταν χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετείχε με την Άννα Βίσση στη ροκ όπερα Δαίμονες, στον ρόλο της Λόα, στο θέατρο Παλλάς.

Επίσης συμμετείχε στο βίντεοκλιπ της Ελένης Φουρέιρα για το τραγούδι "Πιο έρωτας πεθαίνεις", μαζί με τον Νίκο Αναδιώτη και τη Μίνα Ορφανού.

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Την περίοδο 1999-2001 ήταν παντρεμένη με τον Γιώργο Λιάντο και απέκτησαν μια κόρη, την Αφροδίτη - Μαρία. Το Μάϊο του 2008, και μετά από δεσμό 5 ετών, παντρεύτηκε στη Σκωτία τον σκηνοθέτη Παναγιώτη Κράββα. Χώρισαν ένα μήνα μετά.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1999 Safe sex Μαίρη Κινηματογραφικό ντεμπούτο
2000 Ένας κι ένας Κάθριν Πρωταγωνιστικός ρόλος
2001 Εφάπαξ Βάσω Πρωταγωνιστικός ρόλος
2004 Νύφες Marion Gibson Πρωταγωνιστικός ρόλος
2006 Ιλουστρασιόν τηλεπαρουσιάστρια Guest εμφάνιση
2007 Πρώτη φορά νονός μητέρα του Άλεξ Guest εμφάνιση
2009 Guilt σύζυγος Guest εμφάνιση

Τηλεοπτικές σειρέςΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1993 Τμήμα Ηθών ANT1 Ντόρα Αφεντάκη Επεισόδιο: "Πλεκτάνη"
1993-1994 Η Εκτέλεση ANT1 Σοφία Λασκαρίδου Επεισόδιο 11
1994 Οι Χρηματιστές MEGA Δάφνη Δεληγιώργη Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 19
Η Καλή Πεθερά ANT1 Λία Κεχαγιά Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 26,28,29,31,32
Ανατομία ενός εγκλήματος ANT1 Γυναίκα με εξανθήματα Επεισόδιο: "Η τρίτη εντολή"
ANT1 Κλαίρη Επεισόδιο: "Ο επαγγελματίας"
Ο Πέτρος και τα κορίτσια του MEGA Ρένια Κοροπούλη Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 6
1994-1995 Ταύρος με Τοξότη ANT1 Κάτια Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1995 Τολμηρές Ιστορίες ANT1 Λιάνα Επεισόδιο 19: "Μαέστρος"
Δρόμοι της Πόλης ANT1 Λήδα Επεισόδιο 9: "Διπλό παιχνίδι"
1995-1996 Σοφία Ορθή ANT1 Λώρα Κατουμάνη Πρωταγωνιστικός ρόλος
1996 Σκορπιός MEGA Όλγα Βαλτινού Επεισόδιο: "Κυπρίνος"
1996-1997 Ασυνήθεις Ύποπτοι MEGA Λένα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1997-1999 Δύο Ξένοι MEGA Μαρίνα Κουντουράτου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2000-2001 Κρεσέντο STAR Άννα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001-2002 Νιρβάνα ALPHA Αφροδίτη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2002 Κόκκινος Κύκλος ALPHA Χριστίνα Επεισόδιο: "Η αγάπη πέθανε"
2002-2003 Εκπαιδεύοντας τον Μπάμπη ΑΝΤ1 Τζούλη Βαρυχέρη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2003 Σχεδόν Ποτέ ΝΕΤ Εύα Guest Εμφάνιση
2003-2004 Είσαι πολύ αλήτης τελικά MEGA Λίλα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2004 10η εντολή ALPHA Ντίνα Επεισόδιο: "Ένα λεπτό αργότερα"
ALPHA Δέσποινα Επεισόδιο: "Χωρίς επιστροφή"
ALPHA Ελένη Επεισόδιο: "Σε βαθιά νερά"
2005 Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Άρτεμις Επεισόδιο: "Κάρμα"
2006 10η εντολή ALPHA Λήδα Επεισόδιο: "Ωραία κοιμωμένη"
Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Εύη Επεισόδιο: "Ο βουτυρομπεμπές κερατάς"
2006-2008 So You Think You Can Dance MEGA Η Ίδια Κριτική Επιτροπή
2007-2008 Πήρα Κόκκινα Γυαλιά ALPHA Μαριάννα Οικονόμου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Αν μ' αγαπάς ALPHA Κατερίνα Μάρνη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Safe Sex TV Stories MEGA Στέλλα Νέβη Επεισόδιο: "Η απαγωγή"
Αληθινοί Έρωτες ALPHA Μαριάννα Επεισόδιο: "Το θηρίο στο κλουβί"
2012-2013 Το αμάρτημα της μητρός μου ANT1 Βάγια Καστελάνου-Σπένσερ Guest Εμφάνιση - Κύκλος 2, Επεισόδια 10-13
2013–2017 Μπρούσκο ANT1 Δάφνη Νικολάου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2014-2015 10η εντολή ALPHA Νίνα Επεισόδιο: "Κόκκινο"
ALPHA Ελένη Επεισόδιο: "Αλέρτ"
2017-2019 Το Τατουάζ ALPHA Βέρα Δαμιανού Πρωταγωνιστικός Ρόλος

ΘέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Χώρος
1993-1994 Ωραία μου Κυρία Θέατρο Αλίκη
1994-1995 Μερικοί το προτιμούν καυτό Θέατρο Βέμπο
1995(καλοκαίρι) West Side Story Θέατρο Αθήναιον
1995-1996 Οδυσσεβάχ Θέατρο Πόρτα
1996(καλοκαίρι) Ελένη Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
1996-1997 Λούτ Θέατρο Αθηνά
1997(καλοκαίρι) Ο βιολιστής στην στέγη Θέατρο Αθήναιον
1997-1998 Βίρα τις άγκυρες Εθνικό Θέατρο
1998-1999 Σε θέλω, σε θέλω, σε θέλω Θέατρο Λαμπέτη
1999-2000 Περιμένοντας το σκοτάδι Θέατρο Ιλίσια
2000-2001 Παίζοντας με την φωτιά Θέατρο Νέου Κόσμου
2001-2002 Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές Θέατρο Αθήναιον
2002-2003 Το πάρτυ Θέατρο Βεάκη
2003-2005 Cabaret
2004-2005 Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια
2005-2006 Hedwich and the Angry iInch
2008-2009 Ιωάννα της Λωραίνης Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
2009-2010 Musical: The Ex-Heil Angel Θέατρο Badminton
2010-2011 Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο Θέατρο Αθηνά
2011-2012 Άγαμοι Θύται στο Δημόσιο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
2012-2013 Δαίμονες Θέατρο Παλλάς
Άγαμοι Θύται...στο γουδί Θέατρο Badminton
2013-2014 Καλώς ήρθατε κύριε Πουαρό Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
2014(καλοκαίρι) Βάτραχοι Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
2014-2015 Ματωμένος Γάμος Θέατρο Αποθήκη
2015-2016 Βίκτωρ-Βικτώρια Θέατρο Πάνθεον
2016-2017 Επικίνδυνες Σχέσεις Θέατρο Άλμα
2018-2019 Ο άνθρωπος που γελά Εθνικό Θέατρο
2019(καλοκαίρι) Δείπνο με φίλους Περιοδεία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία