Εδουάρδο Σανταμαρίνα

Ο Εδουάρδο Σανταμαρίνα (Eduardo Santamarina, 9 Ιουλίου 1968) είναι Μεξικανός ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Εδουάρδο Σανταμαρίνα
Eduardo-santamarina300x350.jpg
Γέννηση9 Ιουλίου 1968 (1968-07-09) (53 ετών)
Βερακρούς, Βερακρούς, Μεξικό
ΕθνικότηταCountry flag Μεξικανός
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
ΣπουδέςCentro de Educación Artística de Televisa
Ιδιότηταιδιοκτήτης εστιατορίου, ηθοποιός τηλεόρασης, ηθοποιός θεάτρου, ηθοποιός ταινιών[1] και μοντέλο[2]
ΣύζυγοςΙτατί Καντοράλ (2000–2004) και Μαϊρίν Βιγιανουέβα (από 2008)
Είδος τέχνηςηθοποιός

Ο Σανταμαρίνα πήρε μαθήματα υποκριτικής στο Centro de Educación Artística (CEA- Κέντρο της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης) στην Πόλη του Μεξικού. Έκανε το ντεμπούτο του το 1992. Οι πιο ξεχωριστοί ρόλοι του ήταν μέχρι σήμερα στις τηλενουβέλες Marisol το 1996 και Rubi το 2004.[3][4]

Ο Εδουάρδο παντρεύτηκε την ηθοποιό Ιτατί Καντοράλ το 2005, που γέννησε τα δίδυμα αγόρια του ζευγαριού, Χοσέ Εδουάρδο και Ρομπέρτο Μιγκέλ.[5] Ο Σανταμαρίνα και η Καντοράλ υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου το 2003 και ο γάμος διαλύθηκε τυπικά το 2004.

Μετά από το διαζύγιο τους, άρχισε μια σχέση με την ηθοποιό Σουσάνα Γκονσάλες μέχρι το χωρισμό τους τον Νοέμβριο του 2007. [6]

Σήμερα είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαϊρίν Βιγιανουέβα, που γέννησε την κόρη τους Χούλια στις 18 Ιουλίου 2009.[7]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

ΤηλενουβέλεςΕπεξεργασία

  • Libre para amarte (2013) - Ramón Sotomayor
  • Por ella soy Eva (2012) - Diego Fonticoda
  • Ni contigo ni sin ti (2011) - Leonardo Cornejo
  • Triunfo del amor (2010) - Octavio Iturbe
  • Yo amo a Juan Querendón (2007-2008) - Juan Domínguez
  • Amor sin maquillaje (2007)
  • Rubi (2004) - Alejandro Cárdenas Ruiz
  • Velo de novia (2003) - José Manuel del Álamo/Jorge Robleto
  • Amigas y rivales (2001) - José Alcántara
  • El precio de tu amor (2000-2001) - Antonio Ríos
  • Cuento de Navidad (1999) - Hombre ángel
  • Serafín (1999) - Miguel Armendáriz
  • Rencor apasionado (1998) - Mauricio Gallardo Del Campo
  • Salud, dinero y amor (1997-1998) - Jorge Miguel
  • La antorcha encendida (1996) - Félix
  • Marisol (1996) - José Andrés Garcés del Valle
  • La dueña (1995) - Mauricio
  • El vuelo del águila (1994) - Dr. Ortega
  • Prisionera de amor (1994) - Rodrigo Miranda
  • Más allá del puente (1993-1994) - Luis Enrique
  • De frente al sol (1992) - Luis Enrique
  • El abuelo y yo (1992) - Ulises
  • La picara soñadora (1991)

Τηλεοπτικές σειρέςΕπεξεργασία

  • Mujeres asesinas (2009) - Marcos
  • La Familia Peluche

ΠηγέςΕπεξεργασία

  1. Ανακτήθηκε στις 14  Ιουνίου 2019.
  2. Ανακτήθηκε στις 24  Ιουνίου 2019.
  3. Marisol at the Internet Movie Database
  4. «Biografía de Eduardo Santamarina en esmas». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Οκτωβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 21 Αυγούστου 2014. 
  5. Eduardo Santamarina at rin.ru
  6. «Eduardo Santamarina and Susana González». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Σεπτεμβρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 21 Αυγούστου 2014. 
  7. Biography of Mayrín Villanueva

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία