Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Εδουάρδο Σανταμαρίνα (Eduardo Santamarina, 9 Ιουλίου 1968) είναι Μεξικανός ηθοποιός του κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης.

Εδουάρδο Σανταμαρίνα
Eduardo-santamarina300x350.jpg
Γέννηση 9 Ιουλίου 1968 (1968-07-09) (50 ετών)
Βερακρούς, Βερακρούς, Μεξικό
Εθνικότητα Country flag Μεξικανός
Χώρα πολιτογράφησης Μεξικό
Σπουδές Centro de Educación Artística Eugenio Cobo
Ιδιότητα ιδιοκτήτης εστιατορίου, ηθοποιός τηλεόρασης, ηθοποιός θεάτρου και ηθοποιός ταινιών[1]
Σύζυγος Ιτατί Καντοράλ (2000–2004) και Mayrín Villanueva (από 2008)
Είδος τέχνης ηθοποιός

Ο Σανταμαρίνα πήρε μαθήματα υποκριτικής στο Centro de Educación Artística (CEA- Κέντρο της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης) στην Πόλη του Μεξικού. Έκανε το ντεμπούτο του το 1992. Οι πιο ξεχωριστοί ρόλοι του ήταν μέχρι σήμερα στις τηλενουβέλες Marisol το 1996 και Rubi το 2004.[2][3]

Ο Εδουάρδο παντρεύτηκε την ηθοποιό Ιτατί Καντοράλ το 2005, που γέννησε τα δίδυμα αγόρια του ζευγαριού, Χοσέ Εδουάρδο και Ρομπέρτο Μιγκέλ.[4] Ο Σανταμαρίνα και η Καντοράλ υπέβαλαν αίτηση διαζυγίου το 2003 και ο γάμος διαλύθηκε τυπικά το 2004.

Μετά από το διαζύγιο τους, άρχισε μια σχέση με την ηθοποιό Σουσάνα Γκονσάλες μέχρι το χωρισμό τους τον Νοέμβριο του 2007. [5]

Σήμερα είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαϊρίν Βιγιανουέβα, που γέννησε την κόρη τους Χούλια στις 18 Ιουλίου 2009.[6]

Πίνακας περιεχομένων

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

ΤηλενουβέλεςΕπεξεργασία

  • Libre para amarte (2013) - Ramón Sotomayor
  • Por ella soy Eva (2012) - Diego Fonticoda
  • Ni contigo ni sin ti (2011) - Leonardo Cornejo
  • Triunfo del amor (2010) - Octavio Iturbe
  • Yo amo a Juan Querendón (2007-2008) - Juan Domínguez
  • Amor sin maquillaje (2007)
  • Rubi (2004) - Alejandro Cárdenas Ruiz
  • Velo de novia (2003) - José Manuel del Álamo/Jorge Robleto
  • Amigas y rivales (2001) - José Alcántara
  • El precio de tu amor (2000-2001) - Antonio Ríos
  • Cuento de Navidad (1999) - Hombre ángel
  • Serafín (1999) - Miguel Armendáriz
  • Rencor apasionado (1998) - Mauricio Gallardo Del Campo
  • Salud, dinero y amor (1997-1998) - Jorge Miguel
  • La antorcha encendida (1996) - Félix
  • Marisol (1996) - José Andrés Garcés del Valle
  • La dueña (1995) - Mauricio
  • El vuelo del águila (1994) - Dr. Ortega
  • Prisionera de amor (1994) - Rodrigo Miranda
  • Más allá del puente (1993-1994) - Luis Enrique
  • De frente al sol (1992) - Luis Enrique
  • El abuelo y yo (1992) - Ulises
  • La picara soñadora (1991)

Τηλεοπτικές σειρέςΕπεξεργασία

  • Mujeres asesinas (2009) - Marcos
  • La Familia Peluche

ΠηγέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία