Ελισάβετ Ναζλίδου

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Ελισάβετ Ναζλίδου (1955[1] - Λάρισα, 22 Αυγούστου 2019[2]) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός, ποντιακής καταγωγής.

Ελισάβετ Ναζλίδου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ελισάβετ Ναζλίδου (Ελληνικά)
Γέννηση1955
Θάνατος22  Αυγούστου 2019
Λάρισα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός

Βιογραφία

Επεξεργασία

Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικά έργα, αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις. Γνωστές ήταν οι συχνές συνεργασίες της με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπως και εκείνες με διάφορες περιφερειακές σκηνές, ανά την Ελλάδα. Το 2013 βραβεύθηκε με διάκριση του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Δράμας, για την ερμηνεία της στην ταινία της Στρατούλας Θεοδωράτου με τίτλο Όχι πια ιστορίες αγάπης.

Απεβίωσε στην ηλικία των 64 ετών ύστερα από σύντομη ασθένεια.

Φιλμογραφία

Επεξεργασία
Έτος Τίτλος Ρόλος
1978 Χθεσινός φόβος [3]
1984 Κάτι ζεύγη νεοελληνικά [4]
1993 Γυναίκες δηλητήριο Πόπη Μαμαλάκη
2000 Tο φως που σβήνει [5] Ελένη Μυρισιώτη
2002 Κρύο-ζεστό [6]
2003 Όχι πια ιστορίες αγάπης [7] Ελισάβετ
2004 Είναι ο Θεός μάγειρας; θεία
2007 Η επιστροφή [8] Γεωργία

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. Ελισσάβετ Ναζλίδου: Η αξιοπρεπής μάχη με τον καρκίνο, το σιωπηλό τέλος στα 64 της και το τελευταίο αντίο (enimerotiko.gr)
  2. Πέθανε η γνωστή ηθοποιός Ελισάβετ Ναζλίδου - CNN.gr
  3. «Χθεσινός φόβος». www.shortfilm.gr. Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2023. 
  4. «Κάτι ζεύγη νεοελληνικά». www.shortfilm.gr. Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2023. 
  5. «10 ελληνικές ταινίες που πρέπει να δείτε στις μέρες του "εγκλεισμού"». www.culturepress.gr (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2023. 
  6. «Κρύο-Ζεστό». www.shortfilm.gr. Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2023. 
  7. «Όχι πια ιστορίες αγάπης». www.shortfilm.gr. Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2023. 
  8. Ζιώζια, Φανή (2008). «Βασίλης ∆ούβλης ∆εν επιστρέφεις ποτέ». μοτέρ. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2023-03-02. https://web.archive.org/web/20230302174027/http://www.gfc.gr/images/publications/magazine/3_2008.pdf. Ανακτήθηκε στις 2023-03-02.