Εσμεράλδα Πιμεντέλ

Αμερικανίδα ηθοποιός

Η Εσμεράλδα Πιμεντέλ (María Esmeralda Pimentel Murguía, 8 Σεπτεμβρίου 1989 -) είναι Μεξικανή ηθοποιός και μοντέλο.[1][2]

Εσμεράλδα Πιμεντέλ
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΜαρία Εσμεράλδα Πιμεντέλ Μουργκία
8 Σεπτεμβρίου 1989 (1989-09-08) (34 ετών)
Πόλη του Γκουσμάν, Χαλίσκο, Μεξικό
ΕθνικότηταΜεξικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα
  • Ηθοποιός
  • μοντέλο
Περίοδος ακμής2007
Οικογένεια
ΣύντροφοςΟσβάλντο ντε Λεόν
(2012-2015)
Αλφρέδο Γατίκα
(2017)
Οσβάλντο Μπεναβίδες
(2017-2019)
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα του 2007, και εμφανίστηκε σε διαφημίσεις και τηλεοπτικές διαφημίσεις.[3] Συμμετείχε στην Nuestra Belleza México, όπου κατέλαβε την τρίτη θέση,[4] και αργότερα μπήκε στο "Televisa Arts Education Center (CEA)" για να σπουδάσει και να κάνει το ντεμπούτο της στην τηλενουβέλα Verano de amor το 2009.[5]

Φιλμογραφία

Επεξεργασία
  • Verano de amor - 2009, ως Αδαλμπέρτα "Άντα" Κλαβερία
  • Como dice el dicho - 2011, ως Σάντρα (Επεισόδιο: "Más vale solo")
  • Abismo de pasión - 2012, ως Κένια Χάσο Ναβάρρο
  • Viaje de generación - 2012, ως Λα Νουέβα (ταινία)
  • Cachito de cielo - 2012, ως Μάρα Μαγάνια
  • Palomita pop - 2012 (θεατρική παράσταση)
  • Nueva vida - 2013, ως Πιλάρ (Επεισόδιο: "Madre soltera")
  • Gossip Girl: Acapulco - 2013, ως Φρανσίσκα Ρουίς ντε Ινοχόσα (6 επεισόδια)
  • Cásate conmigo, mi amor - 2013, ως Μπέα
  • Cuatro X - 2013 (θεατρική παράσταση)
  • De que te quiero, te quiero - 2013, ως Ντιάνα Μεντόσα Γκραχάλες ντε Κάσερες
  • El color de la pasión - 2014, ως Λουσία Γαχιόλα Μουρίγιο
  • La vecina - 2015/16, ως Σάρα Γρανάδος Εσπάρσα
  • La Dalia Negra - 2016 (θεατρική παράσταση)
  • 40 y 20 - 2016/17, ως Λορένα (Επεισόδια: "No me importa que me digan mujeriego" and "Fake news")
  • El que busca encuentra - 2017, ως Ανχέλικα (ταινία)
  • Cuando los hijos regresan - 2017, ως Βιόλετα (ταινία)
  • Las 13 esposas de Wilson Fernández - 2017, ως Αμάντα (Επεισόδιο: "Amanda")
  • Enamorándome de Ramón - 2017, ως Φαμπιόλα Μεδίνα Φερνάντες
  • La bella y las bestias - 2018, ως Ισαμπέλα Λεόν/Καρολίνα Γκουτιέρες/Ατενέα Ρόσε
  • El hubiera sí existe - 2019, ως Ροσίτα (ταινία)
  • No man's land - 2020, ως Βικτόρια (ταινία)
  • La templanza - 2020 (προσεχώς)

Βραβεία & υποψηφιότητες

Επεξεργασία
Βραβεία TVyNovelas
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2013 Καλύτερη Νεαρή Ηθοποιός Cachito de cielo Υποψηφιότητα
Καλύτερη Γυναίκα Αποκάλυψη Abismo de pasión
2014 Καλύτερη Ανταγωνίστρια De que te quiero, te quiero
2015 Καλύτερη Ηθοποιός El color de la pasión
2016 La vecina
Βραβεία Bravo
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2013 Καλύτερη Γυναίκα Αποκάλυψη Abismo de pasión Νίκη
Βραβεία Favoritos del Público
Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2015 Η Πιο Όμορφη El color de la pasión Υποψηφιότητα[6][7]
Αγαπημένο Ζευγάρι (με τον Έρικ Ελίας)
Αγαπημένο Φιλί (με τον Έρικ Ελίας)
Αγαπημένο Χαμόγελο

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. «Esmeralda Pimentel | Biography». IMDb (στα English). Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2014. 
  2. «Esmeralda Pimentel». Esmas.com (στα Spanish). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2014. 
  3. «El antes y después de Esmeralda Pimentel». TVNotas (στα Spanish). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Ιουλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 31 Μαρτίου 2014. 
  4. «Esmeralda Pimentel, Tercer Lugar en el Certamen Nuestra Belleza México 2007». Periódico del Sur (στα Spanish). 27 Ιουλίου 2007. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2014. 
  5. Ledezma, Héctor (2 Οκτωβρίου 2013). «Esmeralda Pimentel, belleza hecha actriz». Un1on (στα Spanish). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 22 Μαρτίου 2014. Ανακτήθηκε στις 22 Μαρτίου 2014. 
  6. Novelalounge. «Premios TVyNovelas 2015: Lista Completa De Nominados» (στα Spanish). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Φεβρουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2015. 
  7. «Lista de Nominados Favoritos del Público – Premios TVyNovelas 2015» (στα Spanish). Más telenovelas. Ανακτήθηκε στις 1 Μαρτίου 2015. 

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Επεξεργασία