Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Ευαγγελία Αραβανή (Λευκάδα, 29 Νοεμβρίου 1985) είναι Ελληνίδα παρουσιάστρια και μοντέλο.

Ευαγγελία Αραβανή
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 29 Νοεμβρίου 1985 (1985-11-29) (33 ετών)
Λευκάδα
Εθνικότητα Ελληνίδα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ύψος 1.76 μ.
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Νέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Παρουσιάστρια, Μοντέλο
Οικογένεια
Αδέλφια Μαρία Αραβανή
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσεις Star Hellas 2005

Πρώιμα ΧρόνιαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1985 στην Λευκάδα όπου και πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Έπειτα, μετακόμισαν στη Νικαια Αττικης. Έχει μια μικρότερη αδελφή, τη Μαρία (γενν. 1990). Πέρασε στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης, αλλά δεν πήγε ποτέ.

ΚαριέραΕπεξεργασία

Το 2005, σε ηλικία 20 ετών και έπειτα από παρότρυνση δικών της ανθρώπων, δήλωσε συμμετοχή στον Διαγωνισμό Ομορφιάς του ΑΝΤ1, κερδίζοντας εν τέλει τον τίτλο της Σταρ Ελλάς και εκπροσωπώντας έπειτα την Ελλάδα στο διαγωνισμό Miss Universe. Την ίδια χρονιά, επιλέχθηκε από τον Θάνο Πετρέλη να παίξει στο βίντεο-κλιπ του τραγουδιού "Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα".

Μετά την επιτυχία της στα καλλιστεία, ξεκίνησε να εργάζεται επαγγελματικά ως μοντέλο εντός και εκτός Ελλάδας. Δούλεψε (ως μοντέλο) και έζησε για μικρό χρονικό διάστημα στη Γερμανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ αλλά επέστρεψε στην Ελλάδα, επειδή δεν μπορούσε να μείνει πολύ καιρό μακριά από δικά της πρόσωπα.

Το 2007, επιλέχθηκε από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να βρίσκεται στο πάνελ της πρωινής εκπομπής του MEGA, "Όμορφος Κόσμος το πρωί" και το 2008, ξεκίνησε να παρουσιάζει την εκπομπή "TaSPY TV" μαζί με τον Σωτήρη Διαμαντή στον ALPHA, αλλά διεκόπη ύστερα από δύο επεισόδια. Μετά από ένα μεγάλο τηλεοπτικό διάλειμμα, επέστρεψε το 2012 μέσα από την εκπομπή "Μες στην καλή χαρά" στον ALPHA, στο πλευρό της Ναταλίας Γερμανού. Μετά από τρεις εβδομάδες όμως, της ανακοινώθηκε από το κανάλι η αποχώρησή της από την εκπομπή. Τη σεζόν 2013-2014 ανέλαβε την παρουσίαση της μουσικής εκπομπής "Greekclips" στο MTV ενώ συμμετείχε και στο show του ΑΝΤ1, Dancing with the stars, κερδίζοντας την 7η θέση.

Το Μάιο 2014 ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής "Golden Barista" στο MEGA και παράλληλα συμμετείχε στις διαφημίσεις για τα προϊόντα "Αγρόκηπος Χαλβατζή". Τη σεζόν 2014-2015 παρουσίασε στον ΑΝΤ1 Κύπρου, την εκπομπή Άλφα Chef. Τη σεζόν 2016-2017 ανέλαβε την παρουσίαση των green room του talent show The X-Factor στον ΣΚΑΪ, με κεντρικό παρουσιαστή τον Σάκη Ρουβά. Έπειτα, ακολούθησε το καθημερινό reality show μόδας "My Style Rocks", στο ίδιο κανάλι, αλλά μετά τη λήξη του (Δεκέμβριος 2017) πήρε μεταγραφή για το κανάλι ΑΝΤ1. Από τον Ιανουάριο ως το Μάιο του 2018, παρουσίαζε το show Dancing with the stars ενώ παράλληλα ήταν το κεντρικό πρόσωπο της εταιρίας "Orzene".

Τον Ιούνιο του 2018 αποχώρησε από τον ΑΝΤ1 και ξεκίνησε συνεργασία με το OPEN, όπου παρουσίασε την ελληνική εκδοχή του fashion show "Project Runway". Τον Απρίλιο του 2019, έκανε μια εμφάνιση στο MadWalk - The Fashion Music Project, ερμηνεύοντας το κομμάτι "Καταπληκτικά" του Νίνο.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Κανάλι Σημειώσεις
2005-2006 Διαγωνισμός Ομορφιάς ΑΝΤ1 ΑΝΤ1 Διαγωνιζόμενη / Σταρ Ελλάς
2007-2008 Όμορφος Κόσμος το πρωί MEGA Συμπαρουσιάστρια
2008-2009 TaSPY TV ALPHA Παρουσιάστρια
2012-2013 Μες στην καλή χαρά ALPHA Συμπαρουσιάστρια
Greekclips MTV Greece Παρουσιάστρια
2013-2014 Dancing with the stars 4 ΑΝΤ1 Διαγωνιζόμενη / 7η Θέση
2014 Golden Barista MEGA Παρουσιάστρια
2014-2015 Άλφα Chef ΑΝΤ1 Κύπρου Παρουσιάστρια
2016-2017 The X-Factor Greece ΣΚΑΪ Συμπαρουσιάστρια
2017 My Style Rocks ΣΚΑΪ Παρουσιάστρια
2018 Dancing with the stars 6 ANT1 Παρουσιάστρια
2018-2019 Project Runway Greece OPEN Παρουσιάστρια
2019 MadWalk - The Fashion Music Project ALPHA Ερμηνεία
Videoclips
Έτος Τίτλος Ερμηνεία
2005 Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα Θάνος Πετρέλης
2011 Ποιά Να Συγκριθεί Μαζί Σου