Η Ίννα Λεονίντιβνα Μπορντιούκ (Зла́та Леоні́дівна О́гнєвіч, 12 Ιανουαρίου 1986) είναι Ουκρανή τραγουδίστρια.

Ζλάτα Όγκνιεβιτς
Zlata Ognevich March 2020.jpg
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Злата Леонідівна Огнєвіч (Ουκρανικά) και Злата Леонидовна Огневич (Ρωσικά)
Γέννηση12 Ιανουαρίου 1986 (1986-01-12) (36 ετών)
Μούρμανσκ, Ρωσία
Χώρα πολιτογράφησηςΈνωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών
Ρωσία
Ουκρανία
ΣπουδέςR. Glière Kyiv Institute of Music και National Aviation University (2008)
Ιδιότητατραγουδιστής, πολιτικός, παρουσιαστής και τηλεοπτικός παρουσιαστής
Κίνημαποπ μουσική
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςποπ μουσική
Καλλιτεχνικά ρεύματαποπ μουσική
Βραβεύσειςd:Q101504200 και Τιμητικό Δίπλωμα του Υπουργικού Συμβουλίου της Ουκρανίας
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Σχετικά πολυμέσα

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 2010 — Остров любви (Tiny Island)
  • 2010 — Ангелы
  • 2010 — Пристрасть
  • 2010 — Kiss
  • 2010 — Кукушка
  • 2011 — The Kukushka
  • 2011 — Japan
  • 2011 — My bunny
  • 2011 — Далеко
  • 2012 — One Day
  • 2012 — За лісами-горами
  • 2012 — Gravity

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Πέντε μήνες μετά την ανεξαρτησία της Κριμαίας από την Ουκρανία, η Ζλάτα δήλωσε ότι οι γονείς της που κατοικούν στην Κριμαία δεν δέχονται ρωσική υπηκοότητα.

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία


Προκάτοχος
Γκαϊτάνα
"Be My Guest"
Συμμετοχή της Ουκρανίας στη Eurovision
Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision 2013
Διάδοχος
Μαρία Γιαρεμτσούκ
"Tick-Tock"