H Ιράν Καστίγιο (Irán Castillo Pinzón, 4 Ιανουαρίου 1977 -) είναι Μεξικανή ηθοποιός και τραγουδίστρια.[1]

Ιράν Καστίγιο
Iran Castillo 2020.jpg
Γενικές πληροφορίες
ΓέννησηΙράν Καστίγιο Πινσόν
4 Ιανουαρίου 1977 (1977-01-04) (45 ετών)
Βερακρούς, Μεξικό
ΕθνικότηταΜεξικανική
Χώρα πολιτογράφησηςΜεξικό
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΙσπανικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα
  • Ηθοποιός
  • τραγουδίστρια
Περίοδος ακμής1990
Οικογένεια
Τέκνα1
Commons page Σχετικά πολυμέσα

Η καριέρα της ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990, μετά από τους ρόλους της στις τηλενουβέλες Agujetas de color de rosa, Confidente de Secundaria και Preciosa.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

  • Ángeles blancos - 1990, ως Μπιέλα
  • Mujer, casos de la vida real - 1991/97, (5 επεισόδια)
  • El club de Gaby - 1993
  • Entre la vida y la muerte - 1993, ως Ανίτα
  • Agujetas de color de rosa - 1994, ως Σεσίλια
  • ¡Qué chavas! - 1994
  • Más allá del puente - 1994, ως Ιράν
  • Retrato de familia - 1995/96, ως Κριστίνα Πρεσιάδο Μαρισκάλ
  • Confidente de secundaria - 1996, ως Γιάκι
  • Mi pequeña traviesa - 1997, ως Πρεσιόσα
  • Preciosa - 1998, ως Πρεσιόσα Ρουίς
  • Soñadoras - 1998, ως Άνα Λινάρες
  • ¡Qué vivan los muertos! - 1998 (ταινία)
  • Locura de amor - 2000, ως Νατάλια Σαντοβάλ
  • El derecho de nacer - 2001, ως Ισαμπέλ Κριστίνα Αρμαντέρος ντελ Χούνκο
  • Aventuras en el tiempo - 2001, ως Ασουσένα
  • La segunda noche - 2001, ως Ροσαλία (ταινία)
  • El tigre de Santa - 2002, ως Χούλια Γκλόρια Γκαλίσια (ταινία)
  • Clase 406 - 2002, ως Μαγδαλένα Ριβέρα
  • Amar otra vez - 2004, ως Ρόσιο Χουέρτας Γκουσμάν
  • Rebelde - 2004
  • Alborada - 2005, ως Καταλίνα Εσκομπάρ ι Ντίας
  • Amor xtremo - 2006, ως Μελίσα (ταινία)
  • Efectos secundarios - 2006, ως Γκαμπριέλα (ταινία)
  • El secuestro - 2007, ως Ντιάνα (τηλ. ταινία)
  • Mundo de fieras - 2006/07, ως Σεσίλια (12 επεισόδια)
  • El Pantera - 2007/09, ως Ροσάουρα (16 επεισόδια)
  • Mujeres Asesinas - 2008, ως Μόνικα Φερνάντες, Επεισόδιο: "Μόνικα, Η εγκλωβισμένη" (Σεζόν 1, Επεισόδιο 2)
  • Chiles xalapeños - 2008, ως Σαρίτα (ταινία)
  • Victorio - 2008, ως Γκαμπριέλα (ταινία)
  • Sabel Redemption - 2009, ως Ίσχα (ταινία)
  • Cabeza de buda - 2009, ως Ανχέλικα (ταινία)
  • Contraluz - 2010, ως Χιμένα (ταινία μικρού μήκους)
  • Viernes de Ánimas: El camino de las flores - 2011, (ταινία)
  • Bittersweet Sin-phony - 2011, ως Σοφία (ταινία μικρού μήκους)
  • Morgana - 2012, ως Ντανιέλα (ταινία)
  • 31 días - 2013, ως Έυα Σαγαρρόντο (ταινία)
  • Los secretos de Lucía - 2013, ως Λουσία Ρέινα
  • Que te perdone Dios - 2015, ως Ρενάτα Γλόρες ντελ Άνχελ (νεαρή), (5 επεισόδια)
  • Por Siempre Joan Sebastian - 2016, ως Σελίνα Εσπάρσα,[2] (5 επεισόδια)
  • Hasta que te conocí - 2016,[3] ως Μαρία Ρομέρο
  • El Bienamado - 2017, ως Σαντίνα Σαμπέριο Κάστρο

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

AlbumsΕπεξεργασία

  • Tiempos Nuevos (1997)
  • Tatuada en tus besos (1999)
  • "Amanecer" (2014)

SinglesΕπεξεργασία

  • Tiempos Nuevos (1997)
    • Yo Por El
    • Locos De Amor
    • La Flor Del Paraíso
    • Tatuada en tus besos (1999)
  • Por Ti, Por Mi
    • Sola
    • No Vendrá
    • Di Que No
    • Y Pienso En Ti
  • Amanecer (2014)
    • Sabes Que
    • Libertad

OthersΕπεξεργασία

  • Amandote from Confidente de Secundaria (1995)
  • Confidente De Secundaria from Confidente De Secundaria (1995)
  • Feliz Navidad from Estrellas de Navidad (1997)
  • Girando En El Tiempo from Preciosa (1998)

Βραβεία & ΥποψηφιότητεςΕπεξεργασία

Βραβεία ArielΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2012 Καλύτερη Ηθοποιός Victorio Υποψηφιότητα

Βραβεία MTV Movie (México)Επεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
2003 Καλύτερη Ηθοποιός El tigre de Santa Julia Υποψηφιότητα

Βραβεία TVyNovelasΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
1995 Καλύτερη Γυναίκα Αποκάλυψη Agujetas de color de rosa Υποψηφιότητα
1999 Καλύτερη Νεαρή Ηθοποιός Preciosa

Βραβεία El Heraldo de MéxicoΕπεξεργασία

Έτος Κατηγορία Υποψηφιότητα Αποτέλεσμα
1994 Καλύτερη Αποκάλυψη της Χρονιάς Agujetas de color de rosa Υποψηφιότητα
2003 Καλύτερη Ηθοποιός της Χρονιάς El tigre de Santa Julia Νίκη[4]

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Irán Castillo». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Οκτωβρίου 2010. Ανακτήθηκε στις 13 Ιουλίου 2010. 
  2. Tabasco Hoy (17 Φεβρουαρίου 2016). «Irán Castillo participa en las dos series que se encuentran en producción». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Ιουλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2017. 
  3. «Anuncian elenco de serie sobre Juan Gabriel». 27 Ιανουαρίου 2016. 
  4. «El Quiosco "Celebran al cine mexicano con El Tigre de Santa Julia». 23 Σεπτεμβρίου 2015. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαρτίου 2016. 

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία