Καίτη Φίνου

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Καίτη Φίνου (πραγματικό όνομα: Αικατερίνη Χρονιάδου[3]) (Έδεσσα, 30 Δεκεμβρίου 1958) είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Καίτη Φίνου
Γέννηση30  Δεκεμβρίου 1958[1][2]
Έδεσσα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός
ΣύζυγοςΓιώργος Λύρας (1992–1993)
ΑδέλφιαΜαίρη Φίνου
Γιάννα Φίνου

Βιογραφία Επεξεργασία

Σε πολύ μικρή ηλικία μετακόμισε στην Αθήνα. Το 1982 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και το ντεμπούτο της στο κινηματογράφο έγινε το 1980 στην ταινία Ο παρθενοκυνηγός μαζί με τον Σωτήρη Μουστάκα.

Την ίδια χρονιά γνωρίζεται με τον Στάθη Ψάλτη και γίνονται κινηματογραφικό ζευγάρι, παίζοντας μαζί σε πολλές ταινίες, κυρίως του Γιάννη Δαλιανίδη, ενώ ήταν ζευγάρι και στη ζωή.

Από το 2013 ζει στο Σπίτι του Ηθοποιού στα Κάτω Πατήσια.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές Βασικά... Καλησπέρα σας Έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγκ Καμικάζι αγάπη μου

Μάντεψε τι κάνω... τα βράδια Και ο πρώτος ματάκιας Ο παρθενοκυνηγός Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!.. Ο καβαλάρης των F.M.

Τα καμάκια Ψηλός λιγνός και ψεύταρος Οι Επικίνδυνοι Μερικές τον Προτιμούν Ηλεκτρονικό Ο μεγάλος παραμυθάς

Το Μεγάλο Ρουθούνι Απαγωγή στα τυφλά Μιμή η ερωτιάρα Τα Καθημερινά Ορκιστείτε παρακαλώ Ο Ανθρωπάκος

Ο Πρωτότοκος Έρωτας στο περιθώριο Καλημέρα Ζωή Το Κόκκινο Δωμάτιο Μαρία η άσχημη Επτά Θανάσιμες Πεθερές Τρίχες

Προσωπική ζωή Επεξεργασία

Ηταν σε σχέση με τον ηθοποιό Στάθη Ψάλτη και ηταν σε σχέση με τον τραγουδιστής Λευτέρη Πανταζή

Από το 1992 μέχρι το 1993 ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Γιώργο Λύρας

Φιλμογραφία Επεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1980 Ο παρθενοκυνηγός [4] Λένα
1981 Τα καμάκια [5] Νάντια
Το μεγάλο ρουθούνι Μαριάννα
1982 Βασικά... καλησπέρα σας Κούλα [6]
Και ο πρώτος ματάκιας Μυρτώ
Τα σαΐνια
1983 Πες τα χρυσόστομε Καίτη
Οι επικίνδυνοι [7]
Καμικάζι αγάπη μου [8] Κίτσα
Ο άνθρωπος που το 'παιζε πολύ!
1984 Έλα ν' αγαπηθούμε ντάρλινγκ Τζέσικα
Μάντεψε τι κάνω τα βράδια [7] Λίζα
Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω!.. [7] Λόλα Αποστόλου
1985 Ψηλός, λιγνός και ψεύταρος [7] Βιργινία
1986 Ο καβαλάρης των FM stereo Λίζα
Μερικές τον προτιμούν ηλεκτρονικό [7] Λευκή
1988 Ο μεγάλος παραμυθάς [7] Ελευθερία
Ένας αλλά... λέων [7] Φλώρα Αλεξίου
2019 Μια νύχτα στην κόλαση [7] γερόντισσα
2022 Welcome to the Club πεθερά

Παραπομπές Επεξεργασία

  1. (Αγγλικά) Internet Movie Database. nm0278344. Ανακτήθηκε στις 14  Ιανουαρίου 2016.
  2. www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9A%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7_%CE%A6%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85.
  3. «Όσα δεν ξέρετε για τη ζωή της Καίτης Φίνου (video)». Greek Web TV Online - Live TV Greece - Online Ελληνική Τηλεόραση - Ελληνικά Κανάλια Τηλεόρασης Live. Ανακτήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2023. 
  4. «Η Καίτη Φίνου εξομολογείται». Έθνος. 1 Ιανουαρίου 1980. Ανακτήθηκε στις 6 Μαρτίου 2023. 
  5. «Τα καμάκια». www.tvopen.gr. Ανακτήθηκε στις 6 Μαρτίου 2023. 
  6. «Στάθης Ψάλτης - Η επική ατάκα από την ταινία «Βασικά καλησπέρα σας» που έγραψε ιστορία». Newsbomb. 21 Απριλίου 2017. Ανακτήθηκε στις 6 Μαρτίου 2023. 
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 7,4 7,5 7,6 7,7 «Καίτη Φίνου ταινίες στις οποίες έχει πάρει μέρος». Αθηνόραμα. Ανακτήθηκε στις 6 Μαρτίου 2023. 
  8. Φρατζέσκου, Ασημίνα (26 Σεπτεμβρίου 2020). «Στάθης Ψάλτης: Η Καίτη Φίνου αποκαλύπτει για το ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ 37 χρόνια μετά». Koolnews.gr. Ανακτήθηκε στις 6 Μαρτίου 2023.