Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Σαρλότε Περέλι (Anna Jenny Charlotte Jensen Perrelli, 7 Οκτωβρίου 1974-) είναι δημοφιλής Σουηδή τραγουδίστρια, ηθοποιός και παρουσιάστρια της τηλεόρασης. Έγινε ευρύτερα γνωστή μετά τη νίκη της στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision το 1999 με το τραγούδι Take me to your heaven (ως Σαρλότε Νίλσον, με το πατρικό της τότε επώνυμο). Από τότε έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ. Το 2008 επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα της για δεύτερη φορά στο Διαγωνισμό που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Αν και μεγάλο φαβορί, η επιτυχία της δεν επαναλήφθηκε αφού πήρε την 18η θέση. Παρόλα αυτά το τραγούδι της Hero κάνει μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και είναι από τα λίγα τραγούδια της Eurovision του 2008 που έμειναν στην μνήμη των Ευρωπαίων. Έχει δύο γιους. Έχει συνεργαστεί με την επίσης Σουηδή σταρ Καρόλα

Σαρλότε Περέλι

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 1999 - Charlotte
  • 2001 - Miss Jealousy
  • 2004 - Gone Too Long
  • 2006 - I din röst
  • 2008 - Hero
  • 2008 - Rimfrostjul
  • 2012 - The Girl