Κατάλογος Ορειβατικών και Αναρριχητικών Συλλόγων της Ελλάδας

Σύμφωνα με την Ε.Ο.Ο.Α. στην Ελλάδα υπάρχουν 91 σύλλογοι Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Οι πρώτοι σύλλογοι που ιδρύθηκαν ήταν ο Ορειβατικός σύλλογος Πάτρας και Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών το 1928. Ο πιο πρόσφατος είναι αυτός της Ορειβατικής Λέσχης Αριδαίας που ιδρύθηκε το 2008. Παρακάτω ακολουθεί κατάλογος με όλους τους Ορειβατικούς και Αναρριχητικούς Συλλόγους της Ελλάδας.

Κατάλογος ΣυλλόγωνΕπεξεργασία

Αττική [1]
Πλήρες όνομα Σύλλογος Ίδρυση Ιστοσελίδα Κατηγορία
Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος Α.Ο.Σ. 1986 www.aos.gr Χωρίς δράση
Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Αθηνών Ε.Ο.Σ. Αθηνών 1928 www.eosathinon.gr Α' κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αχαρνών Ε.Ο.Σ. Αχαρνών 1976 www.eosacharnon.gr Α' κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελευσίνας Ε.Ο.Σ. Ελευσίνας 1962 www.eoseleusinas.gr Β' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης 1995 www.eosh.gr Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Πολιτιστικός Ορειβατικός Σύλλογος Φυλής Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής 2000 www.eposfilis.gr Α' κατηγορία
Ορειβατικός Σύλλογος Σπάτων Ο.Σ. Σπάτων 1999 www.eos-spata.gr Δ' Κατηγορία
Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Βούλας Ο.Φ.Ο. Βούλας 1997 Δ' Κατηγορία
Πεζοπορικός Όμιλος Αθηνών Π.Ο.Α. 1949 www.poa.gr Γ' Κατηγορία
Σύνδεσμος Ελλήνων Ορειβατών Αθηνών Σ.Ε.Ο.Α. 1956 www.seoathinas.gr Α' κατηγορία
Σύνδεσμος Φυσιολατρών Ορειβατών Σκακιστών Πειραιά «Ο Κρυστάλλης» Σ.Φ.Ο.Σ.Π «Ο Κρυστάλλης» 1937 krystallisclub.wordpress.com/ Δ' Κατηγορία
Φυσιολατρικός Όμιλος Πειραιά Φ.Ο.Π. 1929 www.fop.gr Δ' Κατηγορία
Εύβοια [2]
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδος Ε.Ο.Σ. Χαλκίδος 1936 www.eoschalkidas.gr A' Κατηγορία[3]
Ήπειρος [4]
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας Ε.Ο.Σ. Άρτας 1988 Ε' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων 1936 www.orivatikos.gr Γ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Χιονοδρομικός Σύλλογος Παπίγκου Ε.Ο.Χ.Σ. Παπίγκου 1985 Ε' Κατηγορία
Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας Ο.Σ. Πρέβεζας 1991 eosprevezas.blospot.com Δ' Κατηγορία
Θεσσαλία [5]
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αλμυρού Ε.Ο.Σ. Αλμυρού 1983 www.eosalmyrou.gr Ε' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου Ε.Ο.Σ. Βόλου 1930 www.eosvolos.gr Χωρίς δράση
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας Ε.Ο.Σ. Λάρισας 1932 www.eoslarissas.gr/ Γ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Νέας Αγχιάλου Ε.Ο.Σ. Ν. Αγχιάλου 1983 Χωρίς δράση
Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας Ο.Λ. Καλαμπάκας 1989 Γ' Κατηγορία
Ορειβατικός Χιονοδρομικός Όμιλος Καρδίτσας Ο.Χ.Ο. Καρδίτσας 1986 Χωρίς δράση
Σύλλογος Ορειβασίας και Χιονοδρομίας Ν. Τρικάλων Σ.Ο.Χ. Τρικάλων 1978 www.soxt.gr Α' κατηγορία
Σύλλογος Πεζοπορίας Ορειβασίας Τρικάλων Σ.Π.Ο. Τρικάλων 2000 www.trikalasport.gr Δ' Κατηγορία
Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Ελασσόνας Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας 1980 www.xoselassonas.gr Ε' Κατηγορία
Θράκη [6]
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής 1981 eoskomotinis.blogspot.com Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης Ε.Ο.Σ. Ξάνθης 1980 www.eosx.gr Ε' Κατηγορία
Κρήτη [7]
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος «Βιοκίνηση» Ε.Ο.Σ. Βιοκίνηση 1994 eos-agn-bio.blogspot.com Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηρακλείου Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου 1933 www.eos-her.gr Α' κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου Ε.Ο.Σ. Λασιθίου 1989 Χωρίς δράση
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μοιρών Ε.Ο.Σ. Μοιρών 1988 www.eosm.gr/ Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνης Ε.Ο.Σ. Ρεθύμνης 1961 eos.rethymnon.com/bindexgr.html Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χανίων Ε.Ο.Σ. Χανίων 1930 www.eoshanion.gr Β' Κατηγορία
Μακεδονία [8]
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αριδαίας Ε.Ο.Σ. Αριδαίας 2002 www.eosa.gr/ Χωρίς δράση
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Δράμας Ε.Ο.Σ. Δράμας 1932 Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας Ε.Ο.Σ. Έδεσσας 1999 www.eosedessas.webnode.com Γ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης 1930 www.eosthessalonikis.gr Γ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας Ε.Ο.Σ. Καβάλας 1989 www.eoskavalas.gr Ε' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κατερίνης Ε.Ο.Σ. Κατερίνης 1937 www.eoskaterinis.gr/ Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κοζάνης Ε.Ο.Σ. Κοζάνης 1931 www.eoskozanis.gr/ Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιτοχώρου Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου 1962 Χωρίς δράση
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Νάουσας Ε.Ο.Σ. Νάουσας 1932 Χωρίς δράση
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Νιγρίτας Ε.Ο.Σ. Νιγρίτας 1995 Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Προσοτσάνης Ε.Ο.Σ. Προσοτσάνης 1989 www.eosprosotsanis-anarrixisi.gr/[νεκρός σύνδεσμος] Χωρίς δράση
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ροδολίβους Ε.Ο.Σ. Ροδολίβους 1980 Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σερρών Ε.Ο.Σ. Σερρών 1930 Δ' Κατηγορία
Ορειβατική Λέσχη Σερρών Ο.Λ. Σερρών ~2012 http://www.serreshikeclub.tk/ Αρχειοθετήθηκε 2018-02-14 στο Wayback Machine.
Θάσιος Ορειβατικός Σύλλογος ΘΑΣ.Ο.Σ. 1995 Δ' Κατηγορία
Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας Λ.Ο.Χ Καβάλας 1995 www.lohkavalas.gr Δ' Κατηγορία
Ορειβατική Λέσχη Αριδαίας Ο.Λ. Αριδαίας 2008 www.olarideas.blogspot.com Δ' Κατηγορία
Ορειβατική Αναρριχητική Λέσχη Θεσσαλονίκης Ο.Α.Λ Θεσσαλονίκης 1977 www.oalth.gr Α' κατηγορία
Ορειβατική Λέσχη Εορδαίας Ο.Λ. Εορδαίας 1994 www.ptolemaida.net/ole/ Δ' Κατηγορία
Ορειβατικός Σύλλογος Αιγινίου Ο.Σ Αιγινίου 2003 www.osaiginiou.blogspot.com/[νεκρός σύνδεσμος] Δ' Κατηγορία
Ορειβατικός Σύλλογος Βελβεντού Ο.Σ. Βελβεντού 1993 Ε' Κατηγορία
Ορειβατικός Σύλλογος Κιλκίς Ο.Σ Κιλκίς 1995 oskilkis.webnode.com Δ' Κατηγορία
Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Μπούρινος» Ο.Σ Σιάτιστας 1984 www.osbourinos.gr Χωρίς δράση
Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Θεσσαλονίκης Σ.Ε.Ο Θεσσαλονίκης 1958 www.seoreivaton.gr Α' κατηγορία
Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης Σ.Ε.Ο Κατερίνης 1963 Δ' Κατηγορία
Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης Σ.Ε.Ο Κοζάνης 1971 Δ' Κατηγορία
Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας Σ.Ε.Ο Φλώρινας 1994 www.seof.gr/ Γ' Κατηγορία
Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας Σ.Ο.Χ Φλώρινας 1933 Χωρίς δράση
Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καστορίας Σ.Ο.Χ Καστοριάς 1979 Ε' Κατηγορία
Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Βέροιας Σ.Χ.Ο Βέροιας 1953 www.sxo-verias.gr Δ' Κατηγορία
Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Καβάλας Σ.Χ.Ο Καβάλας 1933 Ε' Κατηγορία
Φυσιολατρικός Ορειβατικός Όμιλος Γιαννιτσών Φ.Ο.Ο. Γιαννιτσών 1977 foogian.8m.net/ Ε' Κατηγορία
Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Λεχόβου Φ.Ο.Σ Λεχόβου 2004 Χωρίς δράση
Φυσιολατρικός Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Δεσκάτης Φ.Χ.Ο.Σ Δεσκάτης 1983 Χωρίς δράση
Χιονοδρομικός Ορειβατικός Όμιλος Πτολεμαϊδας Χ.Ο.Ο. Πτολεμαϊδας 1981 xoop.gr/ Δ' Κατηγορία
Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Γρεβενών Χ.Ο.Σ Γρεβενών 1975 Χωρίς δράση
Πελοπόννησος [9]
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας 1993 www.eoskal.gr Γ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου Ε.Ο.Σ. Κορίνθου 1932 www.eoskorinthou.gr Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πατρών Ε.Ο.Σ. Πατρών 1928 http://www.eospatras.gr/ Β' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης Ε.Ο.Σ. Σπάρτης 1937 Ε' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τριπόλεως Ε.Ο.Σ. Τριπόλεως 1932 www.eostripolis.gr/ Γ' Κατηγορία
Ελληνικός Σύλλογος Ορειβασίας – Χιονοδρομίας – Αναρρίχησης Αιγίου Ε.Σ.Ο.Χ.Α. 1930 www.esoxaa.gr Ε' Κατηγορία
Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών & Οικολόγων Σ.Α.Ο.Ο. 1998 www.saoo.gr Δ' Κατηγορία
Σύνδεσμος Ελλήνων Ορειβατών Πάτρας «ΩΛΕΝΟΣ» Σ.Ε.Ο. Πάτρας «ΩΛΕΝΟΣ» 2002 www.olenos.gr Β' Κατηγορία
Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Αναρρίχησης Καλαβρύτων Σ.Ο.Χ.Α. Καλαβρύτων 1976 Ε' Κατηγορία
Χιονοδρομικός Ορειβατικός Όμιλος Άργους Χ.Ο.Ο. Άργους 1983 Χωρίς δράση
Στερεά Ελλάδα [10]
Αθλητικός Χιονοδρομικός (Ορειβατικός) Όμιλος Λιβαδειάς Α.Χ.Ο. Λιβαδειάς 1979 Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου Ε.Ο.Σ. Αγρινίου 1986 www.eosagriniou.gr/ Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας Ε.Ο.Σ. Άμφισσας 1985 Β' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άσπρων Σπιτιών Ε.Ο.Σ. Άσπρων Σπιτιών 1973 Χωρίς δράση
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρπενησίου Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου 1970 Χωρίς δράση
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λαμίας Ε.Ο.Σ. Λαμίας 1938 www.eoslamias.gr Γ' Κατηγορία
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ναυπάκτου Ε.Ο.Σ. Ναυπάκτου 1990 Δ' Κατηγορία
Ελληνικός Χιονοδρομικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιβαδειάς Ε.Χ.Ο.Σ. Λιβαδειάς 1960 Χωρίς δράση
Ορειβατικός Χιονοδρομικός Σύλλογος Μεσολογγίου «Η Βαράσοβα» Ο.Χ.Σ. Μεσολογγίου 1988 Ε' Κατηγορία
Σύλλογος Χιονοδρομίας Ορειβασίας Αράχωβας Σ.Χ.Ο. Αράχωβας 1981 Χωρίς δράση
Σύλλογος Χιονοδρόμων Ορειβατών Ιτέας – Κίρρας Σ.Χ.Ο. Ιτέας Κίρρας 1995 Χωρίς δράση
Χιονοδρομικός Ορειβατικός Όμιλος Λαμίας Χ.Ο.Ο. Λαμίας 1974 Ε' Κατηγορία

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία