Κατάλογος έργων της Πινακοθήκης των Παλαιών Δασκάλων

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Πινακοθήκης των Παλαιών Δασκάλων.


Ιταλική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Αντονέλλο ντα Μεσσίνα Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού
  Αντρέα Μαντένια Η Αγία Οικογένεια
  Φραντσέσκο ντελ Κόσσα Ευαγγελισμός
  Φραντσέσκο Φράντσα Η Βάπτιση
  Σάντρο Μποττιτσέλλι Σκηνές από τον βίο του Αγίου Ζηνοβίου
  Πιντουρίκκιο Προσωπογραφία αγοριού
  Τσίμα ντα Κονελιάνο Τα Εισόδια της Θεοτόκου
  Λορέντσο ντι Κρέντι Παρθένος και Βρέφος με δύο αγίους
  Πάλμα Βέκκιο Ιακώβ και Ραχήλ
  Ραφαήλ Madonna Sistina
  Αντρέα ντελ Σάρτο Η θυσία του Αβραάμ
  Παρμιτζανίνο Η Παναγία με το τριαντάφυλλο
  Μπαρτολομέο Βένετο Η Σαλώμη με το κεφάλι του Βαπτιστή
  Τζορτζόνε Κοιμωμένη Αφροδίτη
  Τιτσιάνο «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι»
  Τιτσιάνο Κυρία στα άσπρα
  Κορρέτζο Η Γέννηση
  Τζιρόλαμο ντα Κάρπι Η Ευκαιρία και η Υπομονή
  Τιντορέττο Η πάλη του αρχαγγέλου Μιχαήλ με τον Σατανά
  Τιντορέττο Διπλή προσωπογραφία
  Πάολο Βερονέζε Ο εν Κανά γάμος
  Πάολο Βερονέζε Η ανεύρεση του Μωυσή
  Πάολο Βερονέζε Η Παρθένος της οικογένειας Κουτσίνα
  Αννίμπαλε Καρράτσι Ο λαουτίστας Τζοβάννι Γκαμπριέλλε
  Μπερνάρντο Στρότσι Γυναίκα με βιόλα
  Ντομενικίνο Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού
  Ντομένικο Φέτι Η επιστροφή του ασώτου
  Γκουερτσίνο Η έκσταση του Αγίου Φραγκίσκου
  Κάρλο Ντόλτσι Η Σαλώμη με το κεφάλι του Βαπτιστή
  Κάρλο Τσινιάνι Ο Ιωσήφ και η γυναίκα του Πετεφρή
  Τζουζέππε Μαρία Κρέσπι Τελετή βάπτισης
  Τζιοβάννι Μπατίστα Πιατσέττα Ο σημαιοφόρος
  Καναλέττο Βενετία, Σαν Τζοβάννι ε Πάολο
  Μπερνάρντο Μπελλόττο Άποψη της Δρέσδης από την δεξιά όχθη του Έλβα


Ισπανική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Ελ Γκρέκο Η θεραπεία του Τυφλού
  Χοσέ ντε Ριμπέρα Η Αγία Αγνή
  Χοσέ ντε Ριμπέρα Η απελευθέρωση του Αγίου Πέτρου
  Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν Ο Άγιος Μποναβεντούρα και η παπική εκλογή
  Ντιέγο Βελάθκεθ Προσωπογραφία του Χουάν Ματέος
  Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Σαν Ροδρίγκεθ


Γαλλική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Βαλεντίν ντε Μπουλόν Οι χαρτοκλέφτες
  Νικολά Πουσσέν Παν και Σύριγξ
  Νικολά Πουσσέν Ηχώ και Νάρκισσος
  Νικολά Πουσσέν Η βασιλεία της Φλόρας
  Κλωντ Λορραίν Τοπίο με την Φυγή στην Αίγυπτο
  Κλωντ Λορραίν Άκις και Γαλάτεια
  Αντουάν Βαττώ Συντροφιά στην εξοχή
  Αντουάν Βαττώ Η γιορτή του Έρωτα
  Λουί ντε Σιλβέστρ Αύγουστος ο Ισχυρός, εκλέκτορας της Σαξονίας και βασιλιάς της Πολωνίας
  Ζαν-Ετιέν Λιοτάρ Το κορίτσι με την σοκολάτα
  Μωρίς Κεντέν ντε Λα Τουρ Ο κόμης Μαυρίκιος της Σαξονίας, στρατάρχης της Γαλλίας


Φλαμανδική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Γιαν βαν Άικ Τρίπτυχο της Δρέσδης (Παρθένος και Βρέφος, άγιοι και ο δωρητής)
  Γιόος φαν Κλέφε Η μικρή Προσκύνηση των Μάγων
  Γιόος ντε Μόμπερ Χειμωνιάτικο τοπίο
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η γριά με το μαγκάλι
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Το κυνήγι του κάπρου
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η Βηρσαβεέ παίρνει το γράμμα του Δαβίδ
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ο μεθυσμένος Ηρακλής υποβαστάζεται από μια Νύμφη και ένα Σάτυρο
  Άντονι βαν Ντάικ Μεθυσμένος Σειληνός
  Γιάκομπ Γιόρντενς Ο Διογένης ζητεί άνθρωπον
  Άντονι βαν Ντάικ Κυρία στα μαύρα
  Άντονι βαν Ντάικ Προσωπογραφία θωρακοφόρου με κόκκινο μαντήλι
  Άντριεν Μπράουβερ Καυγάς χαρτοπαικτών
  Ντάβιτ Τένιερς ο νεότερος Χωριάτικο πανηγύρι

Ολλανδική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Φρανς Χαλς Προσωπογραφία νέου
  Βίλλεμ Κλάεζ Χέντα Νεκρή φύση
  Γιαν φαν Χόγιεν Καλοκαίρι στην ποταμιά
  Ρέμπραντ Η αρπαγή του Γανυμήδη
  Ρέμπραντ Αυτοπροσωπογραφία με την Σάσκια στα γόνατά του
  Ρέμπραντ Ο κυνηγός των πουλιών και το θήραμα
  Ρέμπραντ Η Σάσκια με κόκκινο λουλούδι
  Ρέμπραντ Άντρας με καπέλλο στολισμένο με μαργαριτάρια
  Ρέμπραντ Ο Σαμψών αποκαλύπτει το μυστικό του στο γαμήλιο συμπόσιο
  Σάλομον Κόνινγκ Ο ερημίτης
  Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Το εβραϊκό κοιμητήριο
  Χάμπριελ Μέτσου Ο καλλιτέχνης και η γυναίκα του
  Γιοχάνες Βερμέερ Κοπέλλα που διαβάζει γράμμα
  Γιοχάνες Βερμέερ Η μαστροπός
  Κάσπαρ Νέτσερ Ο συγγραφέας
 
Μέιντερτ Χομπέμα Ο νερόμυλος


Γερμανική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Άλμπρεχτ Ντύρερ Οι Επτά Θλίψεις της Παρθένου
  Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Ο δούκας της Σαξωνίας Ερρίκος ο Ευσεβής
  Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Η δούκισσα της Σαξωνίας Αικατερίνη του Μεκλεμβούργου
  Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Πολύπτυχο του Μαρτυρίου της Αγίας Αικατερίνης
  Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Αδάμ και Εύα
  Χανς Μπάλντουνγκ Γκριν Ο Μούκιος Σκαιόλας βάζει το χέρι του στην φωτιά
  Χανς Χολμπάιν ο νεότερος Προσωπογραφία του άρχοντα του Μορέτ
  Άνταμ Ελσχάιμερ Φυγή στην Αίγυπτο