Κατάλογος νησιών ανά έκταση

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτός είναι ένας κατάλογος των νησιών της Γης ανά έκταση. Περιλαμβάνει όλα τα νησιά τα οποία έχουν έκταση μεγαλύτερη των 1.000 τ.χλμ (385 τετραγωνικών μιλίων).

Νησιά με έκταση πάνω από 250.000 τ.χλμΕπεξεργασία

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
1 Γροιλανδία 2.130.800 822.706   Γροιλανδία (Αυτοδιοικούμενη περιοχή της   Δανίας)
2 Νέα Γουινέα 785.753 303.381   Ινδονησία 49% (Παπούα και Δυτική Παπούα)
  Παπούα Νέα Γουινέα 51%
3 Βόρνεο 748.168 288.869   Μπρουνέι 1%
  Ινδονησία 73% (Κεντρικό, Ανατολικό, Νότιο και Δυτικό Καλιμαντάν)
  Μαλαισία 26% (Σαμπάχ και Σαράουακ)
4 Μαδαγασκάρη 587.713 226.917   Μαδαγασκάρη
5 Νησί Μπάφιν 507.451 195.928   Καναδάς (Νούναβουτ)
6 Σουμάτρα 443.066 171.069   Ινδονησία (Ατσέχ, Μπενγκούλου, Τζάμπι, Λαμπούγκ, Ριάου και Βόρεια, Νότια και Δυτική Σουμάτρα)

Νησιά με έκταση πάνω από 20.000 τ.χλμ –250.000 τ.χλμΕπεξεργασία

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
7 Χονσού 227.943 88.009   Ιαπωνία (Τσ'ούουμπου, Τσ'ουουγκόκου, Κανσάι, Κάν'τοου και Τοουχόκου επαρχίες)
8 Νήσος Βικτώρια 217.291 83.897   Καναδάς (Βορειοδυτικά Εδάφη και Νούναβουτ)
9 Μεγάλη Βρετανία 209.331 80.823   Ηνωμένο Βασίλειο (  Αγγλία,  Σκωτία και   Ουαλία)
10 Έλσμιρ 196.236 75.767   Καναδάς (Νούναβουτ)
11 Σουλαουέζι (πρώην Κελέβη) 180.681 69.761   Ινδονησία (Γκοροντάλο και Κεντρικό, Βόρειο, Νότιο, Νοτιοανατολικό και Δυτικό Σουλαουέζι)
12 Νότιο Νησί 145.836 56.308   Νέα Ζηλανδία (Canterbury, Otago, Southland, Marlborough, Νέλσον, Tasman, Δυτική ακτή επαρχίες)
13 Ιάβα 138.794 53.589   Ινδονησία (Μπαντέν, Τζακάρτα, Γιογκγιακάρτα και Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Ιάβα)
14 Βόρειο Νησί 111.583 43.082   Νέα Ζηλανδία
15 Λουζόν 109.965 42.458   Φιλιππίνες (Μπικόλ, Καγκαγιάν, Καλαμπαρθόν, Κεντρική Λουζόν, Κορδιλιέρας, Ιλόκος και Μανίλα)
16 Νέα Γη 108.860 42.031   Καναδάς (Νέα Γη και Λαμπραντόρ)
17 Κούβα 104.556 40.369   Κούβα
18 Ισλανδία 101.826 39.315   Ισλανδία
19 Μιντανάο 97.530 36.657   Φιλιππίνες (Καράγκα, Νταβάο, Αυτόνομη περιφέρεια του Μουσουλμανικού Μιντανάο, Βόρειο Μιντανάο, Σοκσκσάργκεν και Χερσόνησος Ζαμποάνγκα)
20 Ιρλανδία 81.638 31.521   Ιρλανδία 5/6 του νησιού
  Ηνωμένο Βασίλειο (  Βόρεια Ιρλανδία) 1/6 του νησιού
21 Χοκκάιντο 77.984 30.109   Ιαπωνία (Χοκκάιντο)
22 Ισπανιόλα 73.929 28.544   Δομινικανή Δημοκρατία 50%
  Αϊτή 50%
23 Σαχαλίνη 72.493 28.376   Ρωσία (Περιφέρεια Σαχαλίνης)
24 Νήσος Μπανκς 70.028 27.038   Καναδάς (Βορειοδυτικά Εδάφη)
25 Σρι Λάνκα 65.268 25.200   Σρι Λάνκα
26 Τασμανία 64.519 24.911   Αυστραλία (  Τασμανία)
27 Ντέβον 55.247 21.331   Καναδάς (Νούναβουτ) (το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του κόσμου)
28 Γη Αλεξάνδρου Α΄ 49.070 18.946 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Αργεντινή (μερικώς),   Χιλή και   Ηνωμένο Βασίλειο)
29 Γη του Πυρός 47.401 18.302   Αργεντινή (Γη του Πυρός) και   Χιλή (Επαρχία Μαγγελάνου και Χιλιανής Ανταρκτικής)
30 Σέβερνι νήσος 47.079 18.177   Ρωσία (Περιφέρεια Αρχάγγελσκ)
31 Μπέρκνερ 43.873 16.939 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Αργεντινή ,   Χιλή (μερικώς) και   Ηνωμένο Βασίλειο)
32 Άξελ Χάιμπεργκ 43.178 16.671   Καναδάς (Νούναβουτ)
33 Νήσος Μέλβιλ 42.149 16.274   Καναδάς (Βορειοδυτικά Εδάφη και Νούναβουτ)
34 Νήσος Σαουθάμπτον 41.214 15.913   Καναδάς (Νούναβουτ)
35 Μαραζό 40.100 15.483   Βραζιλία (Παρά) (το μεγαλύτερο παράκτιο νησί του κόσμου)
36 Σπιτσβέργη 38.981 15.051   Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
37 Κιούσου 36.783 14.202   Ιαπωνία (Κιούσου)
38 Ταϊβάν 35.883 13.855   Ταϊβάν
39 Νέα Βρετανία 35.145 13.570   Παπούα Νέα Γουινέα
40 Νήσος Πρίγκηπα Ουαλίας 33.339 12.872   Καναδάς (Νούναβουτ)
41 Γιούζνι νήσος 33.246 12.836   Ρωσία (Περιφέρεια Αρχάγγελσκ)
42 Χαϊνάν 33.210 12.822   Κίνα (Χαϊνάν)
43 Νήσος Βανκούβερ 31.285 12.079   Καναδάς (Βρετανική Κολομβία)
44 Τιμόρ 28.418 10.972   Ανατολικό Τιμόρ και   Ινδονησία (Νησιά Ανατολικής Σούνδης)
45 Σικελία 25.662 9.908   Ιταλία (Σικελία)
46 Νήσος Σόμερσετ 24.786 9.570   Καναδάς (Νούναβουτ)
47 Κοτέλνι 24.000 9.266   Ρωσία (Δημοκρατία των Σαχά)
48 Σαρδηνία 23.949 9.247   Ιταλία (Σαρδηνία)

Νησιά με έκταση πάνω από 10.000 τ.χλμ –20.000 τ.χλμΕπεξεργασία

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
49 Bananal 19.162 7.400   Βραζιλία (Tocantins) (το μεγαλύτερο νησί του κόσμου που βρίσκεται μέσα σε ποτάμι)
50 Σικόκου 18.298 7.065   Ιαπωνία (Σικόκου)
51 Χαλμαχέρα 18.040 6.865   Ινδονησία (Βόρειες Μολούκες)
52 Σέραμ 17.454 6.621   Ινδονησία (Μολούκες)
53 Γκραντ Τερ 16.648 6.467 Νέα Καληδονία, υπερπόντια κτήση της   Γαλλία
54 Νήσος Μπάθερστ 16.042 6.194   Καναδάς (Νούναβουτ)
55 Νήσος Πρίγκηπα Πάτρικ 15.848 6.119   Καναδάς (Βορειοδυτικά Εδάφη)
56 Θέρστον 15.700 6.050 Κανενός (μη διεκδικούμενο νησί της Ανταρκτική)
57 Βορειοανατολική Γη 14.443 5.576   Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
58 Σουμπάουα 14.386 5.965   Ινδονησία (Νησιά Δυτικής Σούνδης)
59 Οκτωβριανή Επανάσταση 14.204 5.471   Ρωσία (Κράι Κρασνογιάρσκ)
60 Φλόρες 14.154 5.464   Ινδονησία (Νησιά Ανατολικής Σούνδης)
61 Νήσος Βασιλιά Ουίλιαμ 13.111 5.062   Καναδάς (Νούναβουτ)
62 Νέγκρος 13.074 5.048   Φιλιππίνες (Κεντρικά Βιζάγιας και Δυτικά Βιζάγιας)
63 Σαμάρ 12.849 4.961   Φιλιππίνες (Ανατολικά Βιζάγιας)
64 Παλαουάν 12.189 4.706   Φιλιππίνες (Μιμαρόπα)
65 Πανάι 12.011 4.637   Φιλιππίνες (Δυτικά Βιζάγιας)
66 Tupinambarana (Τώρα έχει χωριστεί σε 4 νησιά) 11.850 4.576   Βραζιλία (Αμαζόνας)
67 Yos Sudarso 11.742 4.534   Ινδονησία (Παπούα
68 Μπάνγκα 11.413 4.407   Ινδονησία (Μπάνγκα Μπελιτούνγκ)
69 Νήσος Έλεφ Ρίνγκνες 11.295 4.361   Καναδάς (Νούναβουτ)
70 Μπολσεβίκος νήσος 11.206 4.327   Ρωσία (Κράι Κρασνογιάρσκ)
71 Τζαμάικα 11.190 4.320   Τζαμάικα
72 Νήσος Μπάιλοτ 11.067 4.273   Καναδάς (Νούναβουτ)
73 Σούμπα 10.711 4.135   Ινδονησία (Νησιά Ανατολικής Σούνδης)
74 Μιντόρο 10.572 4.082   Φιλιππίνες (Μιμαρόπα)
75 Βίτι Λέβου 10.531 4.066   Φίτζι
76 Χαβάη (Μεγάλο νησί) 10.434 4.029   ΗΠΑ (Χαβάη)
77 Κέιπ Μπρετόν 10.311 3.981   Καναδάς (Νέα Σκωτία)

Νησιά με έκταση πάνω από 5.000 τ.χλμ. – 10.000 τ.χλμ.Επεξεργασία

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
78 Νήσος Πρίγκηπα Καρόλου 9.521 3.676   Καναδάς (Νούναβουτ)
79 Μπουγκαινβίλ 9.318 3.598   Παπούα Νέα Γουινέα
80 Κόντιακ νήσος 9.311 3.595   Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (  Αλάσκα)
81 Κύπρος 9.234 3.572   Κύπρος
  Περιοχές Κυρίαρχων Βάσεων Ακρωτηρίου και Δεκέλειας (στρατιωτικές βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου)
  Τουρκική Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου (Διεκδικεί και ελέγχει το ένα τρίτο του νησιού, παρόλο που δεν είναι αναγνωρισμένο από κανένα κράτος εκτός από την   Τουρκία)
82 Πουέρτο Ρίκο 9.100 3.435   Πουέρτο Ρίκο (υπό την πολιτική και οικονομική κυριαρχία των   Η.Π.Α.)
83 Κομσομόλος νήσος 8.812 3.402   Ρωσία (Κράι Κρασνογιάρσκ)
84 Κορσική 8.741 3.351   Γαλλία
85 Qeqertarsuaq (Ντίσκο) 8.612 3.312   Γροιλανδία , αυτόνομη περιοχή της   Δανία
86 Κάρνεϊ 8.500 3.300 Κανενός (μη διεκδικούμενο νησί της Ανταρκτική)
87 Νήσος Τσιλοέ 8.478 3.273   Χιλή (Λος Λάγος)
88 Μπούρου 8.473 3.271   Ινδονησία (Μολούκες)
89 Κρήτη 8.312 3.209   Ελλάδα (Κρήτη)
90 Αντικόστι 7.941 3.066   Καναδάς (Κεμπέκ)
91 Ρούσβελτ 7.910 3.054 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Νέα Ζηλανδία )
92 Νήσος Βράνγκελ 7.866 3.037   Ρωσία (Τσουκότκα)
93 Νέα Ιρλανδία 7.404 2.859   Παπούα Νέα Γουινέα
94 Λέιτε 7.368 2.785   Φιλιππίνες (Ανατολικά Βιζάγιας)
95 Σχέλαν 7.031 2.715   Δανία
96 Cornwallis Island 6.995 2.701   Καναδάς (Νούναβουτ)
97 Νήσος Πρίγκηπα Ουαλίας 6.675 2.577   ΗΠΑ (Αλάσκα)
98 Kerguelen (main island) (Desolation Island) 6.617 2.555   Γαλλικά Νότια και Ανταρκτικά Εδάφη , αυτοδιοικούμενο έδαφος της   Γαλλία
99 Ανατολική Φώκλαντ 6.605 2.550   Νήσοι Φώκλαντ , αυτοδιοικούμενο έδαφος του   Ηνωμένο Βασίλειο (επίσης διεκδικούνται από την   Αργεντινή )
100 Νήσος Σάιπλ 6.390 2.500 Κανενός (μη διεκδικούμενο νησί της Ανταρκτικής)
101 Γκράχαμ νήσος 6.361 2.456   Καναδάς (Βρετανική Κολομβία)
102 Νέα Σιβηρία 6.201 2.394   Ρωσία (Δημοκρατία των Σαχά)
103 Νήσος Μέλβιλ 5.765 2.234   Αυστραλία (Βόρεια Επικράτεια)
104 Νήσος του Πρίγκηπα Εδουάρδου 5.620 2.170   Καναδάς (Νήσος του Πρίγκηπα Εδουάρδου)
105 Βάνα Λέβου 5.587 2.157   Φίτζι
106 Wellington Island 5.556 2.145   Χιλή (Επαρχία Μαγγελάνου και Χιλιανής Ανταρκτικής)
107 Coats Island 5.498 2.123   Καναδάς (Νούναβουτ)
108 Μπαλί 5.416 2.091   Ινδονησία (Μπαλί)
109 Τσιτσάγκοφ 5.388 2.080   ΗΠΑ (Αλάσκα)
110 Γκουανταλκανάλ 5.353 2.047   Νήσοι Σολομώντα
111 Amund Ringnes Island 5.255 2.029   Καναδάς (Νούναβουτ)
112 Great Lyakhovsky Island (Bolshoy Lyakhovsky) 5.157 1.991   Ρωσία (Δημοκρατία των Σαχά)
113 Σεντ Λόρενς 5.135 1.983   ΗΠΑ (Αλάσκα)
114 Riesco Island 5.110 1.973   Χιλή (Επαρχία Μαγγελάνου και Χιλιανής Ανταρκτικής)
115 Έντγκεγια 5.073 1.959   Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
116 Mackenzie King Island 5.048 1.949   Καναδάς (Βορειοδυτικά Εδάφη και Νούναβουτ)
117 Τρινιντάντ 5.009 1.864   Τρινιντάντ και Τομπάγκο

Νησιά με έκταση πάνω από 2.500 τ.χλμ –5.000 τ.χλμΕπεξεργασία

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
118 Ilha Grande do Gurupá 4.864 1.878   Βραζιλία (Παρά)
119 Isabela 4.711 1.819   Ισημερινός (Γκαλαπάγκος)
120 North Jutlandic Island (Vendsyssel-Thy) 4.685 1.809   Δανία
121 Λόμποκ 4.625 1.786   Ινδονησία (Νησιά Δυτικής Σούνδης)
122 Δυτική Φώκλαντ 4.531 1.750   Νήσοι Φώκλαντ , αυτοδιοικούμενο έδαφος του   Ηνωμένο Βασίλειο (επίσης διεκδικούνται από την   Αργεντινή )
123 Μπελίτουνγκ 4.478 1.729   Ινδονησία (Μπάνγκα Μπελιτούνγκ)
124 Σεμπού 4.468 1.725   Φιλιππίνες (Κεντρικά Βιζάγιας)
125 Αδελαΐδα 4.463 1.723 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Αργεντινή ,   Χιλή και   Ηνωμένο Βασίλειο)
126 Stefansson Island 4.463 1.723   Καναδάς (Νούναβουτ)
127 Μαντούρα 4.429 1.710   Ινδονησία (Ανατολική)
128 Μπούτον 4.408 1.699   Ινδονησία (Νοτιοανατολικό Σουλαουέζι)
129 Καγκουρό 4.374 1.689   Αυστραλία (Νότια Αυστραλία)
130 Άντμιραλτι 4.362 1.684   ΗΠΑ (Αλάσκα)
131 Νούνιβακ 4.209 1.625   ΗΠΑ (Αλάσκα)
132 Ούνιμακ 4.119 1.590   ΗΠΑ (Αλάσκα)
133 Hoste 4.117 1.590   Χιλή (Επαρχία Μαγγελάνου και Χιλιανής Ανταρκτικής)
134 Σπάατς 4.100 1.583 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Χιλή και   Ηνωμένο Βασίλειο)
135 Μπάρανοφ 4.064 1.569   ΗΠΑ (Αλάσκα)
136 Νίας 4.048 1.563   Ινδονησία (Βόρεια Σουμάτρα)
137 Εσπίριτου Σάντου 3.956 1.527   Βανουάτου
138 Milne Land 3.913 1.511   Γροιλανδία , αυτόνομη περιοχή της   Δανία
139 Μαλάιτα 3.836 1.481   Νήσοι Σολομώντα
140 Σιμπέρουτ 3.828 1.478   Ινδονησία (Δυτική Σουμάτρα)
141 Μποχόλ 3.821 1.475   Φιλιππίνες (Κεντρικά Βιζάγιας)
142 Νότιος Γεωργία 3.718 1.450   Νήσοι Νότια Γεωργία και Νότιες Σάντουιτς , αυτοδιοικούμενο έδαφος του   Ηνωμένο Βασίλειο (επίσης διεκδικούνται από την   Αργεντινή )
143 Santa Inés Island 3.688 1.424   Χιλή (Επαρχία Μαγγελάνου και Χιλιανής Ανταρκτικής)
144 Μαγιόρκα 3.667 1.416   Ισπανία (Βαλεαρίδες Νήσοι)
145 Σάντα Ιζαμπέλ 3.665 1.415   Νήσοι Σολομώντα
146 Εύβοια 3.655 1.411   Ελλάδα (Στερεά Ελλάδα)
147 Λονγκ Άιλαντ 3.629 1.401   ΗΠΑ (Νέα Υόρκη)
148 Σοκότρα 3.607 1.393   Υεμένη
149 Ουέταρ 3.600 1.390   Ινδονησία (Μολούκες)
150 Traill Island 3.542 1.367   Γροιλανδία , αυτόνομη περιοχή της   Δανία
151 Bear Island 3.500 1.351 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Αργεντινή ,   Χιλή και   Ηνωμένο Βασίλειο)
152 Κολγκούγεφ 3.496 1.350   Ρωσία (Αυτόνομος θύλακας της Νενετσίας)
153 Βόρειο Άντρος 3.439 1.328   Μπαχάμες
154 Βαϊγκάτς 3.383 1.306   Ρωσία (Περιφέρεια Αρχάγγελσκ)
155 Μασμπάτε 3.268 1.262   Φιλιππίνες (Μπικόλ)
156 Ιτουρούπ 3.238 1.250   Ρωσία (Περιφέρεια Σαχαλίνης) (επίσης διεκδικούνται από την   Ιαπωνία (Χοκκάιντο))
157 Μακίρα 3.190 1.232   Νήσοι Σολομώντα
158 Mansel Island 3.180 1.228   Καναδάς (Νούναβουτ)
159 Waigeo 3.154 1.218   Ινδονησία (Δυτική Παπούα)
160 Γιαμντένα 3.100 1.200   Ινδονησία (Μολούκες)
161 Akimiski Island 3.001 1.159   Καναδάς (Νούναβουτ)
162 Γκότλαντ 2.994 1.155   Σουηδία
163 Φιονία 2.985 1.152   Δανία (Νότια Δανία)
164 Choiseul Island 2.971 1.147   Νήσοι Σολομώντα
165 Ρεβιλαγκιγκέντο 2.965 1.145   ΗΠΑ (Αλάσκα)
166 Taliabu 2.913 1.120   Ινδονησία (Βόρειες Μολούκες)
167 Μούνα 2.889 1.115   Ινδονησία (Νοτιοανατολικό Σουλαουέζι)
168 Ζέμλια Γκεόργκα 2.821 1.089   Ρωσία (Περιφέρεια Αρχάγγελσκ)
169 Κούπριανοφ 2.813 1.086   ΗΠΑ (Αλάσκα)
170 Borden Island 2.794 1.079   Καναδάς (Βορειοδυτικά Εδάφη και Νούναβουτ)
171 Manitoulin Island 2.766 1.068   Καναδάς (Οντάριο) (το μεγαλύτερο νησί σε λίμνη με γλυκό νερό)
172 Ουναλάσκα 2.722 1.051   ΗΠΑ (Αλάσκα)
173 Σάαρεμαα 2.672 1.032   Εσθονία (Επαρχία Σάαρε)
174 Moresby Island 2.608 1.007   Καναδάς (Βρετανική Κολομβία)
175 Τζέιμς Ρος 2.598 1.004 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Αργεντινή ,   Χιλή και   Ηνωμένο Βασίλειο)
176 Όμπι 2.542 981   Ινδονησία (Βόρειες Μολούκες)
177 Ρεουνιόν 2.535 970   Γαλλία (Υπερπόντιοι νομοί και περιοχές)

Νησιά με έκταση πάνω από 1.000 τ.χλμ –2.500 τ.χλμΕπεξεργασία

Κατάταξη Όνομα νησιού Έκταση
(τ.χλμ)
Έκταση
(τ.μίλια)
Χώρα/Χώρες
178 Navarino Island 2.473 955   Χιλή (Επαρχία Μαγγελάνου και Χιλιανής Ανταρκτικής)
179 Παραμουσίρ 2.471 954   Ρωσία (Περιφέρεια Σαχαλίνης)
180 Νήσος Ρος 2.460 950 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Νέα Ζηλανδία )
181 Ymer Island 2.437 941   Γροιλανδία , αυτόνομη περιοχή της   Δανία
182 Άνβερς 2.432 939 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Αργεντινή ,   Χιλή και   Ηνωμένο Βασίλειο)
183 Cornwall Island 2.358 872   Καναδάς (Νούναβουτ)
184 Πέλενγκ 2.345 905   Ινδονησία (Κεντρικό Σουλαουέζι)
185 Groote Eylandt 2.285 882   Αυστραλία (Βόρεια Επικράτεια)
186 Yapen 2.278 880   Ινδονησία (Παπούα)
187 Μοροτάι 2.266 875   Ινδονησία (Βόρειες Μολούκες)
188 Princess Royal Island 2.251 869   Καναδάς (Βρετανική Κολομβία)
189 Ίσλα δε λα Χουβεντούδ 2.237 864   Κούβα
190 Γη του Βίλτσεκ 2.203 851   Ρωσία (Περιφέρεια Αρχάγγελσκ)
191 Hinnøya 2.198 849   Νορβηγία (Νόρντλαντ και Τρομς)
192 Νέλσον 2.183 843   ΗΠΑ (Αλάσκα)
193 Λιούις και Χάρις 2.179 841   Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία)
194 Richards Island 2.165 836   Καναδάς (Βορειοδυτικά Εδάφη)
195 Trangan 2.149 830   Ινδονησία (Μολούκες)
196 Αλόρ 2.120 819   Ινδονησία (Νησιά Ανατολικής Σούνδης)
197 Margarita Island 2.100 811   Κολομβία (εσωτερικό νησί από αποθέσεις του ποταμού Μαγδαλένα)
198 Laut 2.062 794   Ινδονησία (Νότιο Καλιμαντάν)
199 Μαλακούλα 2.041 788   Βανουάτου
200 Νέα Γεωργία 2.037 786   Νήσοι Σολομώντα
201 Misool 2.034 785   Ινδονησία (Δυτική Παπούα)
202 Τενερίφη 2.034 785   Ισπανία (Κανάριες Νήσοι)
203 Magdalena Island 2.025 782   Χιλή (Αϊσέν)
204 René-Levasseur Island 2.020 780   Καναδάς (Κεμπέκ)
205 Μπιόκο 2.017 779   Ισημερινή Γουινέα
206 Ayon Island 2.000 772   Ρωσία (Αυτόνομος θύλακας Τσουκότκα)
207 Karaginsky Island 2.000 772   Ρωσία (Κράι Καμτσάτκα)
208 Κούιου 1.962 758   ΗΠΑ (Αλάσκα)
209 Manus 1.940 749   Παπούα Νέα Γουινέα
210 Caviana 1.930 745   Βραζιλία (Παρά)
211 Biak 1.904 735   Ινδονησία (Παπούα)
212 Μπάκαν 1.900 734   Ινδονησία (Βόρειες Μολούκες)
213 Μάουι 1.888 729   ΗΠΑ (Χαβάη)
214 Ζίτνι οστρόβ 1.886 728   Σλοβακία
215 Μπιντάν 1.866 720   Ινδονησία (Riau Islands)
216 Μαυρίκιος 1.836 709   Μαυρίκιος
217 Jeju-do 1.825 705   Νότια Κορέα
218 Bely Island 1.810 699   Ρωσία (Αυτόνομος θύλακας των Γιαμάλων Νένετς)
219 Αφόνιακ 1.809 698   ΗΠΑ (Αλάσκα)
220 Ούμνακ 1.793 692   ΗΠΑ (Αλάσκα)
221 Bolshoy Shantar Island 1.766 682   Ρωσία (Κράι Χαμπάροβσκ)
222 Bolshoy Begichev Island 1.764 681   Ρωσία (Δημοκρατία των Σαχά)
223 Simeulue 1.754 677   Ινδονησία (Ατσέχ)
224 Νησί Στιούαρτ/Ρακιούρα 1.746 674   Νέα Ζηλανδία
225 Kobroor 1.723 665   Ινδονησία (Μολούκες)
226 Air Force Island 1.720 664   Καναδάς (Νούναβουτ)
227 Natuna Besar 1.720 664   Ινδονησία (Riau Islands)
228 Geographical Society Island 1.717 663   Γροιλανδία , αυτόνομη περιοχή της   Δανία
229 Σαβάιι 1.708 659   Σαμόα
230 Bathurst Island 1.693 654   Αυστραλία (Βόρεια Επικράτεια)
231 Bering Island 1.660 641   Ρωσία (Κράι Καμτσάτκα)
232 Φουερτεβεντούρα 1.660 641   Ισπανία (Κανάριες Νήσοι)
233 Ζανζιβάρη (Ουνγκούτζα) 1.658 640   Τανζανία
234 Σκάι 1.656 639   Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία)
235 Fraser Island 1.653 638   Αυστραλία (Κουίνσλαντ) (το μεγαλύτερο νησί από άμμο του κόσμου)
236 Soisalo 1.635 631   Φινλανδία (Βόρεια Σαβονία και Νότια Σαβονία) (όχι πραγματικό νησί: οι περιβάλλουσες λίμνες έχουν διαφορετικές στάθμες νερού)
237 Λέσβος 1.630 629   Ελλάδα (Βόρειο Αιγαίο)
238 Salawati 1.623 627   Ινδονησία (Δυτική Παπούα)
239 Κουνασίρ 1.612 622   Ρωσία (Κράι Καμτσάτκα) (επίσης διεκδικούνται από την   Ιαπωνία (Χοκκάιντο))
240 Joinville Island 1.607 620 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Αργεντινή ,   Χιλή και   Ηνωμένο Βασίλειο)
241 Tanahbesar (Wokam) 1.604 619   Ινδονησία (Μολούκες)
242 Οάχου 1.600 618   ΗΠΑ (Χαβάη)
243 Rantau 1.597 617   Ινδονησία (Riau)
244 Senja 1.590 614   Νορβηγία (Τρομς)
245 Flaherty Island 1.585 612   Καναδάς (Νούναβουτ)
246 Γκραν Κανάρια 1.560 602   Ισπανία (Κανάριες Νήσοι)
247 Νήσος Γκράχαμ Μπελ 1.557 601   Ρωσία (Περιφέρεια Αρχάγγελσκ)
248 Γκρέιτ Ινάγκουα 1.544 596   Μπαχάμες
249 Eglinton Island 1.541 594   Καναδάς (Βορειοδυτικά Εδάφη)
250 Μιντλ Ανταμάν 1.536 593   Ινδία (Ανταμάν και Νικομπάρ)
251 Clavering Island 1.535 593   Γροιλανδία , αυτόνομη περιοχή της   Δανία
252 Pioneer Island 1.527 590   Ρωσία (Κράι Κρασνογιάρσκ)
253 Karimun 1.524 588   Ινδονησία (Riau Islands)
254 Catanduanes 1.523 588   Φιλιππίνες
255 Charcot Island 1.500 580 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Χιλή και   Ηνωμένο Βασίλειο)
256 Rupat 1.490 575   Ινδονησία (Riau)
257 Nares Land 1.466 566   Γροιλανδία , αυτόνομη περιοχή της   Δανία
258 Νότιο Άντρος 1.448 559   Μπαχάμες
259 Καουάι 1.446 558   ΗΠΑ (Χαβάη)
260 Bhola Island 1.441 556   Μπανγκλαντές
261 Fergusson Island 1.437 555   Παπούα Νέα Γουινέα
262 Ουρούπ 1.436 554   Ρωσία (Περιφέρεια Σαχαλίνης)
263 São Luís Island 1.410 544   Βραζιλία (Μαρανιάο)
264 Ρόδος 1.398 540   Ελλάδα (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου)
265 King George Island 1.384 534 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Αργεντινή ,   Χιλή και   Ηνωμένο Βασίλειο)
266 Graham Island 1.378 532   Καναδάς (Νούναβουτ)
267 Νορθ Ανταμάν 1.376 531   Ινδία (Ανταμάν και Νικομπάρ)
268 Pitt Island 1.375 531   Καναδάς (Βρετανική Κολομβία)
269 Nottingham Island 1.372 530   Καναδάς (Νούναβουτ)
270 Flinders Island 1.359 525   Αυστραλία (Τασμανία)
271 Desolación Island 1.352 522   Χιλή (Επαρχία Μαγγελάνου και Χιλιανής Ανταρκτικής)
272 Ramree Island 1.350 521   Μιανμάρ
273 Έλαντ 1.347 520   Σουηδία (Κάλμαρ)
274 Κεσμ 1.336 516   Ιράν
275 Lougheed Island 1.308 505   Καναδάς (Νούναβουτ)
276 Dawson Island 1.290 498   Χιλή (Επαρχία Μαγγελάνου και Χιλιανής Ανταρκτικής)
277 Μπάρεντσεγια (Νήσος Μπάρεντς) 1.288 497   Νορβηγία (Σβάλμπαρντ)
278 Λεμπάτα 1.270 490   Ινδονησία (Νησιά Ανατολικής Σούνδης)
279 Μπασιλάν 1.265 488   Φιλιππίνες (Αυτόνομη περιοχή στο μουσουλμανικό Μιντανάο και τη Χερσόνησο Ζαμποάνγκα)
280 Shannon Island 1.258 486   Γροιλανδία , αυτόνομη περιοχή της   Δανία
281 Mill Island 1.258 486 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Αυστραλία)
282 Morfil 1.250 483   Σενεγάλη
283 Λόλλαντ 1.243 480   Δανία (Ζεελάνδη)
284 Mangole Island 1.228 474   Ινδονησία (Βόρειες Μολούκες)
285 New Hanover Island (Lavongai) 1.227 474   Παπούα Νέα Γουινέα
286 Rote 1.226 473   Ινδονησία (Νησιά Ανατολικής Σούνδης)
287 Σάουθ Ανταμάν 1.211 468   Ινδία (Ανταμάν και Νικομπάρ)
288 Οκινάουα 1.206 466   Ιαπωνία (Ρίου Κίου)
289 Tiburón Island 1.200 464   Μεξικό (Σονόρα)
290 Oleniy Island 1.197 463   Ρωσία (Αυτόνομος θύλακας των Γιαμάλων Νένετς)
291 Campana Island 1.188 460   Χιλή (Αϊσέν)
292 Aracena Island 1.164 451   Χιλή (Επαρχία Μαγγελάνου και Χιλιανής Ανταρκτικής)
293 Sherman Island 1.159 448 Κανενός (μη διεκδικούμενο νησί της Ανταρκτική)
294 Μεγάλη Κομόρα 1.158 447   Κομόρες
295 Byam Martin Island 1.150 444   Καναδάς (Νούναβουτ)
296 Γκρέιτ Αμπάκο 1.146 442   Μπαχάμες
297 Λίφου 1.146 442 Νέα Καληδονία, υπερπόντιο έδαφος της   Γαλλία
298 Wales Island 1.137 439   Καναδάς (Νούναβουτ)
299 Île Vanier 1.126 435   Καναδάς (Νούναβουτ)
300 Ουπόλου 1.125 434   Σαμόα
301 Clarence Island 1.111 428   Χιλή (Επαρχία Μαγγελάνου και Χιλιανής Ανταρκτικής)
302 Padang 1.109 428   Ινδονησία (Riau)
303 Μαρτινίκα 1.101 425   Γαλλία (Υπερπόντιοι νομοί και περιοχές)
304 Γκραντ Μπαχάμα 1.096 423   Μπαχάμες
305 Γη της Αλεξάνδρας (Ζέμλια Αλεξάντρι) 1.095 423   Ρωσία (Περιφέρεια Αρχάγγελσκ)
306 King Island 1.091 421   Αυστραλία (Τασμανία)
307 Rowley Island 1.090 421   Καναδάς (Νούναβουτ)
308 Hecla Island 1.084 419   Καναδάς (Μανιτόμπα)
309 Meighen Island 1.074 415   Καναδάς (Νούναβουτ)
310 Νήσος Μαργαρίτα 1.072 414   Βενεζουέλα
311 Sääminginsalo 1.069 413   Φινλανδία (Νότια Σαβονία)
312 Serrano Island 1.063 411   Χιλή (Αϊσέν)
313 Άτκα 1.061 410   ΗΠΑ (Αλάσκα)
314 Cameron Island 1.059 409   Καναδάς (Νούναβουτ)
315 Banks Island 1.054 407   Καναδάς (Βρετανική Κολομβία)
316 Χωλ 1.049 405   Ρωσία (Περιφέρεια Αρχάγγελσκ)
317 Γκρέιτ Νικομπάρ 1.045 403   Ινδία (Ανταμάν και Νικομπάρ)
318 Madre de Dios Island 1.043 402   Χιλή (Επαρχία Μαγγελάνου και Χιλιανής Ανταρκτικής)
319 Ταϊτή 1.042 402   Γαλλική Πολυνησία , υπερπόντιο έδαφος της   Γαλλία
320 Chongming Island 1.041 402   Κίνα (Σαγκάη)
321 Normanby Island 1.040 401   Παπούα Νέα Γουινέα
322 Resolution Island 1.015 392   Καναδάς (Νούναβουτ)
323 Vansittart Island 1.010 394   Καναδάς (Νούναβουτ)
324 Mornington Island 1.002 387   Αυστραλία (Κουίνσλαντ)
325 Smyley Island 1.000 385 Κανενός (εδαφικές διεκδικήσεις από   Χιλή και   Ηνωμένο Βασίλειο)