Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος νησιών περιφέρειας Ιόνιων νήσων

Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (104.371)Επεξεργασία

Νήσος Κέρκυρα (100.854)Επεξεργασία

39°35′29″N 19°51′50″E / 39.59139°N 19.86389°E / 39.59139; 19.86389 (Κέρκυρα)
Δήμος Κέρκυρας (έδρα Κέρκυρα)

Νήσος Παξοί (2.280)Επεξεργασία

39°12′27″N 20°09′41″E / 39.20750°N 20.16139°E / 39.20750; 20.16139 (Παξοί)
Δήμος Παξών (έδρα Γάιος)

Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου (40.759)Επεξεργασία

Νήσος Ζάκυνθος (40.758)Επεξεργασία

37°47′24.30″N 20°45′30.75″E / 37.7900833°N 20.7585417°E / 37.7900833; 20.7585417 (Ζάκυνθος)
Δήμος Ζακύνθου (έδρα Ζάκυνθος)

Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας (35.801)Επεξεργασία

Νήσος Κεφαλληνία (ή Κεφαλονιά) (35.801)Επεξεργασία

38°16′0″N 20°33′51″E / 38.26667°N 20.56417°E / 38.26667; 20.56417 (Κεφαλονιά)
Δήμος Κεφαλλονιάς (έδρα Αργοστόλι)

Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης (3.231)Επεξεργασία

Νήσος Ιθάκη (3.231)Επεξεργασία

38°23′59″N 20°41′21″E / 38.39972°N 20.68917°E / 38.39972; 20.68917 (Ιθάκη)
Δήμος Ιθάκης (έδρα Ιθάκη)

Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας (23.693)Επεξεργασία

Νήσος Λευκάδα (22.076)Επεξεργασία

38°41′58″N 20°38′24″E / 38.69944°N 20.64000°E / 38.69944; 20.64000 (Λευκάδα)
Δήμος Λευκάδας (έδρα Λευκάδα)

Νήσος Μεγανήσι (1.040)Επεξεργασία

38°38′00″N 20°46′37″E / 38.63333°N 20.77694°E / 38.63333; 20.77694 (Μεγανήσι)
Δήμος Μεγανησίου (έδρα Κατωμέρι)

ΣημειώσειςΕπεξεργασία

1: Σε παρένθεση αναφέρεται, εφ' όσον κατοικούνται, ο μόνιμος πληθυσμός σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2011 της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.)
2: Οι γεωγραφικές συντεταγμένες βασίζονται στην απεικόνιση του δορυφορικού χάρτη του Google Maps. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υπάρχει απεικόνιση από τον δορυφορικό χάρτη, αλλά από τον εδαφικό χάρτη του προγράμματος Google Maps, τίθεται αστερίσκος (*) πριν από τις αναφερόμενες συντεταγμένες. Εάν, παρ' όλα αυτά δεν υπάρχει καμία απεικόνιση ή η ακριβής τους θέση δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί, τίθεται λατινικό ερωτηματικό (?) πριν από τις αναφερόμενες συντεταγμένες και απλώς σημειώνεται η θέση τους, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες GeoNames και SatelliteViews οι οποίες αναπαράγουν τα δεδομένα από το National Geospatial-Intelligence Agency.
3: Κέρκυρα - Τα μυστικά του βυθού[νεκρός σύνδεσμος] και Στη νησίδα του Βίδο, από την εκπομπή της ΕΡΤ Μένουμε Ελλάδα
4: Οι Εχινάδες, συνολικά 20 νησιά και νησίδες, ανήκουν διοικητικά σε δύο Δήμους: 8 στον Δήμο Ιθάκης και 12 στον Δήμο Κεφαλλονιάς.

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

ΧάρτεςΕπεξεργασία

  • Γενική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, Άτλας 1950 (Τεχνικά Εργαστήρια Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού)
  • Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, Άτλας της Ελλάδος (Αθήνα: 1965)
  • Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος, Άτλας της Ελλάδος (Αθήνα: 1975)
  • Χάρτες Εκδόσεων Road
  • Περιοδικό Διακοπές 2007
  • Εγκυκλοπαίδεια Δομή (έκδοση 2002-5 σε 32 τόμους)
  • Πρόγραμμα Google Earth
  • Χάρτες Κυκλάδων, Κρήτης, Επτανήσων
  • Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας - Χάρτες

Διοικητική Διαίρεση και πληθυσμόςΕπεξεργασία