Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος νοσοκομείων της Ελλάδας

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

ΑττικήΕπεξεργασία

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) Αθήνα 1945
401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθήνα 1904
414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων Πεντέλη 1952
"Αγία Ελένη - Σπηλιοπούλειο" Αθήνα 1916
'Άγιοι Ανάργυροι" Κηφισιά 1969
"Άγιος Σάββας" Αθήνα 1935
"Αιγινήτειο" Αθήνα 1904
"Αλεξάνδρα" Αθήνα 1954
"Αμαλία Φλέμινγκ" Μελίσσια 1986
"Ανδρέας Συγγρός" Αθήνα 1910
"Αρεταίειο" Αθήνα 1898
"Ασκληπιείο" Βούλας Βούλα 1921
"Αττικό" Νοσοκομείο Χαϊδάρι 2002
Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» Νίκαια 1952
Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων Αθήνα
"Γεώργιος Γεννηματάς" Αθήνα 1958
"Δρομοκαΐτειο" Χαϊδάρι 1887
ΕΚΑ Καματερό 1945
"Έλενα Βενιζέλου" Αθήνα 1933
"Η Ελπίς" Αθήνα 1842
"Ερρίκος Ντυνάν" Αθήνα 2000
"Ευαγγελισμός" Αθήνα 1884
"Ευγενίδειο" Θεραπευτήριο Αθήνα 1975
"Θριάσιο" Μαγούλα 1995
"Ιασώ" Γενική Κλινική (πρώην μαιευτήριο "ΗΡΑ") Χολαργός 2003
"Ιασώ" Μαρούσι 1996
Ιατρικό Κέντρο Μαρούσι 1984
"Ιπποκράτειο" Αθήνα 1922
ΚΑΤ Κηφισιά 1963
"Κοργιαλένειο - Μπενάκειο" (Ερυθρός Σταυρός) Αθήνα 1930
"Κωνσταντοπούλειο" ("Αγία Όλγα") Νέα Ιωνία 1923
"Λαϊκό" Αθήνα 1933
"Λητώ" Αθήνα 1970
'"Μεταξά" Πειραιάς 1967
"Μητέρα" Μαρούσι 1979
Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ) Αθήνα 1869
Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιώς (ΝΝΠ) Πειραιάς 1924
Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ) Αθήνα 1942
Οφθαλμιατρείο Αθηνών Αθήνα 1854
Παίδων "Αγία Σοφία" Αθήνα 1901
Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» Αθήνα 1938
Παίδων Πεντέλης Πεντέλη 1981
"Παμμακάριστος" Αθήνα 1953
Πολυκλινική Αθήνα 1903
"Ρέα" Παλαιό Φάληρο 2007
"Σισμανόγλειο" Μαρούσι 1936
"Σωτηρία" Αθήνα 1902
"Τζάνειο" Πειραιάς 1873
"Υγεία" Μαρούσι 1970
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) Χαϊδάρι 1925
"Ωνάσειο" Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Καλλιθέα 1992

ΘεσσαλονίκηΕπεξεργασία

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Γ. Παπανικολάου" Εξοχή Θεσσαλονίκης 1920
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου" Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1999
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Ιπποκράτειο" Θεσσαλονίκη 1983
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Γ. Γεννηματάς" Θεσσαλονίκη 1916
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Άγιος Παύλος" Καλαμαριά 1987
Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Άγιος Δημήτριος" Θεσσαλονίκη 1901
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη 1953
Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Θεαγένειο" Θεσσαλονίκη 1895
Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης (Λοιμωδών) Θεσσαλονίκη 1912
Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 1917
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης 1917
424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης 1912
Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο (ιδιωτικό) Θεσσαλονίκη 2000

Κεντρική ΜακεδονίαΕπεξεργασία

Στερεά ΕλλάδαΕπεξεργασία

ΘεσσαλίαΕπεξεργασία

ΚρήτηΕπεξεργασία

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Ηράκλειο 1989
"Βενιζέλειο-Πανάνειο" Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Ηράκλειο 1953
Γενικό Νοσοκομείο Χανίων "Άγιος Γεώργιος" Χανιά 1905
Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων Χανιά
Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου Ρέθυμνο 1899
Γενικό Νοσοκομείο Λασιθίου (Άγιος Νικόλαος) Άγιος Νικόλαος 1940
Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας Ιεράπετρα 1955
Γενικό Νοσοκομείο Σητείας Σητεία 1947
Γενικό Νοσοκομείο Νεάπολης "Διαλυνάκειο" Νεάπολη Λασιθίου 1944

Ανατολική Μακεδονία και ΘράκηΕπεξεργασία

Δυτική ΜακεδονίαΕπεξεργασία

ΉπειροςΕπεξεργασία

Βόρειο ΑιγαίοΕπεξεργασία

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης "Βοστάνειο" Μυτιλήνη 1945
Γενικό Νοσοκομείο - Κ.Υ. Ικαρίας "Πανικάριον" Ικαρία
Γενικό Νοσοκομείο Σάμου "Άγιος Παντελεήμων" Σάμος 1959
Γενικό Νοσοκομείο Χίου "Σκυλίτσειο" Χίος 1972

Δυτική ΕλλάδαΕπεξεργασία

ΠελοπόννησοςΕπεξεργασία

Ιόνιοι ΝήσοιΕπεξεργασία

Νότιο ΑιγαίοΕπεξεργασία

Ονομασία
(Άλλη ονομασία)
Περιοχή Ιδρύθηκε
Γενικό Νοσοκομείο Θήρας Σαντορίνη 2016
Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου "Άγιος Ιωάννης ο Καρπάθιος"[1] Κάρπαθος 2017
Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» Ρόδος 1948
Γενικό Νοσοκομείο Σύρου "Βαρδάκειο & Πρώιο" Σύρος 1958

ΑναφορέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία