Κατάλογος πόλεων με το μεγαλύτερο υψόμετρο

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ακολουθεί κατάλογος των πόλεων του κόσμου με το μεγαλύτερο υψόμετρο. Περιλαμβάνονται μόνο οι μεγάλες πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, καθώς και με μέσο υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων (6.600 πόδια) από την επιφάνεια της θάλασσας.

ΚατάλογοςΕπεξεργασία

μέσο υψόμετρο πόλη χώρα πληθυσμός εικόνα
4.150 m Ελ Άλτο   Βολιβία 1.184.392 (2010)  
4.090 m Ποτοσί   Βολιβία 170.000 (2007) [1]  
3.836 m Σιγκάτσε   Κίνα 100.000 (2011)  
3.825 m Χουλιάκα   Περού 225.146 (2007)[2]  
3.819 m Πούνο   Περού 120.229 (2007)[2]  
3.706 m Ορούρο   Βολιβία 250.700 (2011)  
3.658 m Λάσα   Κίνα 373.000 (2009)  
3.640 m Λα Πας   Βολιβία 845.480 (2010)  
3.399 m Κούσκο   Περού 358.052 (2011)  
3.052 m Ουανκάγιο   Περού 350.000 (2007)  
3.050 m Ουαράς   Περού 120.000 (2011)  
3.050 m Ιπιάλες   Κολομβία 123.341 (2010)  
2.820 m Τούνχα   Κολομβία 174.577 (2011)  
2.809 m Γκόλμουντ   Κίνα 205.700 (2011)  
2.805 m Κίτο   Ισημερινός 1.607.734 (2011)  
2.800 m Μπαμιάν   Αφγανιστάν 137.304 (2007)  
2.790 m Σούκρε   Βολιβία 300.000 (2007)  
2.764 m Ριομπάμπα   Ισημερινός 161.788 (2010)  
2.746 m Αγιακούτσο   Περού 151.019 (2011)  
2.720 m Καχαμάρκα   Περού 283.767 (2011)  
2.719 m Σακάμπα   Βολιβία 127.700 (2006)  
2.663 m Τολούκα   Μεξικό 489.333 (2010)  
2.652 m Σιπακιρά   Κολομβία 110.038 (2005)  
2.620 m Μπογκοτά   Κολομβία 6.676.009 (2005)  
2.610 m Μετεπέκ   Μεξικό 206.005 (2005)  
2.600 m Τσία   Κολομβία 111.998 (2010)  
2.586 m Φακατατιβά   Κολομβία 106.071 (2005)  
2.570 m Κοτσαμπάμπα   Βολιβία 618.376 (2010)  
2.569 m Σογαμόσο   Κολομβία 115.134 (2010)[3]  
2.565 m Σοάτσα   Κολομβία 396.059 (2005)  
2.560 m Κανκντινκ   Κίνα 100.000 (2011)  
2.550 m Κουένκα   Ισημερινός 106.071 (2005)  
2.530 m Δουιτάμα   Κολομβία 105.412 (2005)  
2.527 m Σαν Χουάν δε Πάστο   Κολομβία 382.618 (2005)  
2.500 m Αντίς Αμπέμπα   Αιθιοπία 2,738,248 (2005)  
2.500 m Αμπάτο   Ισημερινός 179.000 (2005)  
2.500 m Λέρμα   Μεξικό 105.578 (2010)  
2.496 m Σακατέκας   Μεξικό 138.176 (2010)  
2.495 m Τοτονικαπάν   Γουατεμάλα 134,373 (2012)  
2.470 m Ντέσιε   Αιθιοπία 169.104 (2005)  
2.400 m Πατσόυκα   Μεξικό 267.862 (2010)  
2.400 m Τσιμαλουακάν   Μεξικό 525.389 (2010)  
2.400 m Ατισαπάν ντε Σαραγόσα   Μεξικό 489.937 (2010)  
2.400 m Δαμάρ   Υεμένη 118,400 (2003)  
2.350 m Σαναά   Υεμένη 2.431.649 (2005)  
2.335 m Αρεκίπα   Περού 836.859 (2005)  
2.329 m Κετσαλτενάνγκο   Γουατεμάλα 661,375 (2011)  
2.325 m Ασμάρα   Ερυθραία 649.000 (2009)  
2.260 m Τσαπουλτεπέκ και Κουαουτιτλάν Ισκάγι   Μεξικό 498.021 (2010)
2.250 m Εκατεπέκ ντε Μορέλος   Μεξικό 1.656.107 (2010)
2.250 m Λα Πας του Μεξικού   Μεξικό 232.546 (2010)
2.250 m Κουαουτιτλάν του Μεξικού   Μεξικό 110.345 (2010)
2.247 m Τεξκόκο   Μεξικό 105.165 (2010)
2.240 m Πόλη του Μεξικού   Μεξικό 8.851.080 (2010)
2.238 m Τλανεπάντλα ντε Μπας   Μεξικό 683.808 (2010)
2.220 m Ιμπάρρα   Ισημερινός 139.721 (2010)
2.220 m Σιουδάδ Νεσαουαλκόγιοτλ   Μεξικό 1.109.363 (2010)
2.219 m Γκαζνί   Αφγανιστάν 157.277 (2007)
2.200 m Μπάγιε ντε Τσάλκο   Μεξικό 332.279 (2010)
2.180 m Τουλανσίνγο   Μεξικό 151.582 (2010)
2.150 m Μανισάλες   Κολομβία 388.525 (2010)[4]
2.147 m Πουέμπλα   Μεξικό 1.434.062 (2005)
2.125 m Ριονέγρο   Κολομβία 110.329 (2010)[5]
2.120 m Τισαγιούκα   Μεξικό 100.562 (2005)
2.084 m Μεκέλε   Αιθιοπία 201.528 (2005)
2.060 m Λώχα   Ισημερινός 185.000 (2005)

ΑναφορέςΕπεξεργασία

  1. «Potosí». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Ιουλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2011. 
  2. 2,0 2,1 INEI. Censos Nacionales 2007: XI de Población y VI de Vivienda (2007). «Puno/San Román/Juliaca»
  3. [1][νεκρός σύνδεσμος]
  4. http://www.dane.gov.co/files/censo2005/PERFIL_PDF_CG2005/17001T7T000.PDF
  5. http://www.dane.gov.co/files/censo2005/PERFIL_PDF_CG2005/05615T7T000.PDF