Κατάλογος ποδοσφαιρικών σωματείων Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτός είναι ένας κατάλογος ο οποίος εμπεριέχει τα ποδοσφαιρικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής.

Σωματεία μέληΕπεξεργασία

Ομάδα Πλήρες όνομα Δήμος Περιοχή Κατηγορία
Ένωση Ασπροπύργου Ένωση Πανασπροπυργιακού-Δόξας Δήμος Ασπροπύργου Ασπρόπυργος Φούτμπολ Λιγκ
Ακράτητος Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ακράτητος Άνω Λιοσίων Δήμος Φυλής Άνω Λιόσια Γ΄ Εθνική ερασιτεχνική
Απόλλων Ποντίων Ασπροπύργου Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Απόλλων Ποντίων Ασπροπύργου Δήμος Ασπροπύργου Ασπρόπυργος Α' ΕΠΣΔΑ
Αστέρας Μαγούλας Αθλητικός Όμιλος Αστέρας Μαγούλας Δήμος Ελευσίνας Μαγούλα Α' ΕΠΣΔΑ
Βύζας Μεγάρων Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Βύζας Μεγάρων Δήμος Μεγαρέων Μέγαρα Α' ΕΠΣΔΑ
Εθνικός Πανοράματος Αθλητικός Όμιλος Εθνικός Πανοράματος Δήμος Φυλής Άνω Λιόσια Α΄ ΕΠΣΔΑ
Ζωφριά Δημοτικός Αθλητικός Όμιλος Ζωφριάς Δήμος Φυλής Ζεφύρι Α΄ ΕΠΣΔΑ
Ηρακλής Ελευσίνας Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Ηρακλής Ελευσίνας Δήμος Ελευσίνας Ελευσίνα Α΄ ΕΠΣΔΑ
Θρασύβουλος Φυλής Αθλητικός Όμιλος Θρασύβουλος Φυλής Δήμος Φυλής Φυλή Α΄ ΕΠΣΔΑ
Λαμπερή Ελευσίνας Αθλητικός Σύλλογος Λαμπερή Ελευσίνας Δήμος Ελευσίνας Ελευσίνα Α΄ ΕΠΣΔΑ
Μανδραϊκός Μανδραϊκός Αθλητικός Όμιλος Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας Μάνδρα Α΄ ΕΠΣΔΑ
Μίμας Μικρασιατική Μεγάρων Αθλητικός Όμιλος Μίμας Μικρασιατική Μεγάρων Δήμος Μεγαρέων Μέγαρα Α' ΕΠΣΔΑ
Νέα Πέραμος Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Νέας Περάμου Δήμος Μεγαρέων Νέα Πέραμος Α΄ ΕΠΣΔΑ
Πανελευσινιακός Πανελευσινιακός Αθλητικός Όμιλος Δήμος Ελευσίνας Ελευσίνα Α΄ ΕΠΣΔΑ
ΠΑΟΚ Μάνδρας Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κουντούρων Μάνδρας Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας Μάνδρα Α΄ ΕΠΣΔΑ
Πυρρίχιος Ασπροπύργου Αθλητικός Σύλλογος Πυρρίχιος Ασπροπύργου Δήμος Ασπροπύργου Ασπρόπυργος Α΄ ΕΠΣΔΑ
Άγιοι Ανάργυροι Ελευσίνας Ακαδημία Ποδοσφαίρου Άγιοι Ανάργυροι Ελευσίνας Δήμος Ελευσίνας Ελευσίνα Β΄ ΕΠΣΔΑ
Αίας Παραλίας Ασπροπύργου Αθλητικός Όμιλος Αίας Παραλίας Ασπροπύργου Δήμος Ασπροπύργου Ασπρόπυργος Β΄ ΕΠΣΔΑ
Απόλλων Ὰνω Λιοσίων Απόλλων Άνω Λιοσίων Δήμος Φυλής Άνω Λιόσια Β΄ ΕΠΣΔΑ
Αστέρας Άνω Λιοσίων Αθλητικός Όμιλος Αστέρας Άνω Λιοσίων Δήμος Φυλής Άνω Λιόσια Β΄ ΕΠΣΔΑ
Ατρόμητος Ελευσίνας Αθλητικός Όμιλος Ατρόμητος Ελευσίνας Δήμος Ελευσίνας Ελευσίνα Β΄ ΕΠΣΔΑ
Δύναμη Ασπροπύργου Αθλητικός Σύλλογος Δύναμη Ασπροπύργου Δήμος Ασπροπύργου Ασπρόπυργος Β΄ ΕΠΣΔΑ
Ερμής Άνω Λιοσίων Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ερμής Άνω Λιοσίων Δήμος Φυλής Άνω Λιόσια Β΄ ΕΠΣΔΑ
Ζεφύρι Αθλητική Ένωση Ζεφυρίου Δήμος Φυλής Ζεφύρι Β΄ ΕΠΣΔΑ
Ίκαρος Νεοκτίστων Ασπροπύργου Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Ίκαρος Νεοκτίστων Ασπροπύργου Δήμος Ασπροπύργου Ασπρόπυργος Β΄ ΕΠΣΔΑ
Κριός Ασπροπύργου Κριός Ασπροπύργου Δήμος Ασπροπύργου Ασπρόπυργος Β΄ ΕΠΣΔΑ
Λέων Άνω Λιοσίων Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Λέων Άνω Λιοσίων Δήμος Φυλής Άνω Λιόσια Β΄ ΕΠΣΔΑ
Μεγαρικός Αθλητικός Σύλλογος Μεγαρικός Δήμος Μεγαρέων Μέγαρα Β΄ ΕΠΣΔΑ
ΠΑΟ Φυλής Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Φυλής Δήμος Φυλής Φυλή Β΄ ΕΠΣΔΑ
Σκορπιός Φυλής Αθλητικός Σύλλογος Σκορπιός Φυλής Δήμος Φυλής Φυλή Β΄ ΕΠΣΔΑ
Αργώ Μεγάρων Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αργώ Μεγάρων Δήμος Μεγαρέων Μέγαρα Ανενεργό σωματείο
Ειδυλλιακός Αθλητικός Σύλλογος Ειδυλλιακός Δήμος Μάνδρας - Ειδυλλίας Βίλια Ανενεργό σωματείο
Ελευσινιακός Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος Ελευσινιακός 2004 Δήμος Ελευσίνας Ελευσίνα Ανενεργό σωματείο
Ελπίδα Ασπροπύργου Ελπίδα Ασπροπύργου Δήμος Ασπροπύργου Ασπρόπυργος Ανενεργό σωματείο
Ευκλείδης Μεγάρων Αθλητικός Σύλλογος Ευκλείδης Μεγάρων Δήμος Μεγαρέων Μέγαρα Ανενεργό σωματείο
Πανελευσινιακή Ένωση Πανελευσινιακή Ένωση Δήμος Ελευσίνας Ελευσίνα Ανενεργό σωματείο
Σεπολιακός Πάρνηθας Αθλητικός Σύλλογος Σεπολιακός Πάρνηθας Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Καματερό Ανενεργό σωματείο

Σωματεία που δεν υφίστανται πλέονΕπεξεργασία

Ομάδα Περιοχή Έτη δράσης
Άρης Μεγάρων[σ 1] Μέγαρα 1987-2010
Άτταλος Νέας Περάμου[σ 2] Νέα Πέραμος 2001-2018
Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων[σ 3] Άνω Λιόσια 1992-2012

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

ΣημειώσειςΕπεξεργασία

  1. Ο «Άρης Μεγάρων» υπήρξε ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα τα Μέγαρα. Αναγνωρίστηκε επίσημα από την ΕΠΟ το 1987 με αριθμό μητρώου ΕΠΟ 4475[1] και εντάχθηκε στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Πειραιά, στις διοργανώσεις της οποίας λάμβανε μέρος αρχικά. Εντάχθηκε στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής με την ίδρυσή της, συνεχίζοντας την αγωνιστική του δράση στις διοργανώσεις της από τη σεζόν 2003-04. Το καλοκαίρι του 2010 συγχωνεύτηκε στον συντοπίτη Μεγαρικό.[2]
  2. Ο «Άτταλος Νέας Περάμου» (επίσημη ονομασία Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημιών Άτταλος Νέας Περάμου, σε σύντμηση Α.Σ.Α. Άτταλος Νέας Περάμου) υπήρξε ποδοσφαιρικό σωματείο με έδρα τη Νέα Πέραμο. Ιδρύθηκε το 2001 και αναγνωρίστηκε από την ΕΠΟ με αριθμό μητρώου ΕΠΟ 5585.[3] Αρχικά εντάχθηκε στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Πειραιά, αγωνιζόμενος αποκλειστικά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής, από την ίδρυση της οποίας και έπειτα συνέχισε στα πρωταθλήματά της, συμμετέχοντας και στο ανδρικό πρωτάθλημα. Αρχικά αγωνίστηκε στη Β΄ Κατηγορία,[4] για να αγωνιστεί τη σεζόν 2005-06 στην Α΄ Κατηγορία για πρώτη φορά.[5] Το καλοκαίρι του 2018 αποφασίστηκε η συνένωση του με τον ιστορικό συντοπίτη Α.Γ.Σ. Νέας Περάμου.[6][7] Ο σύλλογος διατηρούσε και γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα.
  3. Ο «Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων» (πλήρης ονομασία Δημοτικός Αθλητικός Σύλλογος Άνω Λιοσίων) υπήρξε αθλητικό σωματείο με έδρα τα Άνω Λιόσια. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου ήταν το 1992 και διέθετε τμήματα καλαθοσφαίρισης, ελληνορωμαϊκής πάλης, κολύμβησης, αντισφαίρισης, ταεκβοντό, πετοσφαίρισης, τοξοβολίας, γυμναστικής, ρυθμικής γυμναστικής, κλασικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου. Το ποδοσφαιρικό του τμήμα αναγνωρίστηκε από την ΕΠΟ με αριθμό μητρώου ΕΠΟ 5506 και άνηκε στη δύναμη της Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής.[8] Τον Ιούλιο του 2012 ανακοινώθηκε η παύση της λειτουργίας όλων των τμημάτων του συλλόγου, με εξαίρεση εκείνο της - ανδρικής και γυναικείας - καλαθοσφαίρισης, το οποίο συνέχισε την πορεία του στα εθνικά πρωταθλήματα με την ονομασία «Εύνικος Γ.Α.Σ.». Η τελευταία επίσημη παρουσία του ποδοσφαιρικού τμήματος στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής, ήταν την αγωνιστική περίοδο 2012-13 στο πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας.[9]

Περαιτέρω μελέτηΕπεξεργασία

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Διοργανώσεις Ε.Π.Σ. Δυτικής Αττικής 2015–16 της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Κατάλογος ποδοσφαιρικών ομάδων Ελλάδας της Ελληνικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).