Κατάλογος ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα τέρματα πρωταθλήματος

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των ποδοσφαιριστών αποτελούν τα εγχώρια πρωταθλήματα, όπου και σημειώνουν τα περισσότερα γκολ. Με βάση τις στατιστικές υπηρεσίες και μόνο (RSSSF, Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation[1] και IFFHS, International Federation of Football History & Statistics, Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου[2]), οι κορυφαίοι σκόρερ πρωταθλημάτων όλων των εποχών είναι οι εξής:

Κατάταξη

Επεξεργασία

Κλειδί = † Απεβίωσε

Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως 2 Ιουνίου 2024.

 
Ο Ρόνι Ρουκ είναι πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε αγώνες πρωταθλήματος
Θέση Ποδοσφαιριστής Τέρματα Περίοδοι
1

  Ρόνι Ρουκ

768+ 1930–1961
2

  Έρβιν Χέλμχεν

720+ 1924–1951
3   Άμπε Λένστρα 682+ 1936–1964
4     Γιόζεφ Μπίτσαν 676+ 1931–1957
5   Φέρεντς Ντέακ 648+ 1939–1959
6   Πελέ 604 1956–1977
7

    Φέρεντς Πούσκας

548 1943–1966
8   Κριστιάνο Ρονάλντο 547 2002–
9

  Ρομάριο

546 1985–2009
10   Λιονέλ Μέσι 520 2003–
11

  Γκερντ Μίλερ

497 1963–1981
12   Τούλιο «Μαραβίλια» 497 1987–2014
13   Γκιούλα Ζέγκελερ 490 1931–1953
14   Τζίμι Τζόουνς 485+ 1944–1965
15

  Τόμι Λότον

483+ 1933–1957
16   Ρομπέρτο Ντιναμίτε 476 1971–1992
17   Γιόζεφ Μέρμανς 475 1937–1960
18   Φριτς Βάλτερ 469+ 1928–1959
19   Ισίδρο Λάνγκαρα 469 1930–1948
20   Άλμπερτ Ντε Κλέιν 469 1933–1955
21   Φερνάντο Πεϊρότεο 464 1937–1949
22   Γκούναρ Νόρνταλ 453 1937–1960
23

  Ούβε Ζέελερ

447 1954–1978

Κατάλογος ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα τέρματα επιπέδου κορυφαίας κατηγορίας πρωταθλημάτων

Επεξεργασία

Στο υψηλότερο επίπεδο πρωταθλημάτων, όπως αυτό προσδιορίζεται από την IFFHS,[3] οι καλύτεροι σκόρερ όλων των εποχών είναι οι ακόλουθοι. Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως 2 Ιουνίου 2024.

 
Ο Πελέ είναι σύμφωνα με την IFFHS πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε πρωταθλήματα πρώτης κατηγορίας.[4][5]
Θέση Ποδοσφαιριστής Τέρματα Περίοδοι
1   Πελέ 604 1957–1977
2

  Άμπε Λένστρα

573 1937–1960
3   Κριστιάνο Ρονάλντο 547 2002–
4   Ρομάριο 544 1985–2007
5     Γιόζεφ Μπίτσαν 526 1931–1955
6     Φέρεντς Πούσκας 516 1944–1966
7   Λιονέλ Μέσι 509 2004–
8   Ρομπέρτο Ντιναμίτε 476 1971–1992
9   Φερνάντο Πεϊρότεο 464 1937–1949
10

  Ούβε Ζέελερ

447 1954–1978
11   Άλμπερτ Ντε Κλέιν 431 1933–1955
12   Ίμρε Σλόσσερ-Λάκατος 417 1906–1927
13

  Γκιούλα Ζέγκελερ

416 1935–1953
14

  Ισίδρο Λάνγκαρα

411 1930–1948
15

  Ζίκο

410 1971–1994
16

  Τζίμι ΜακΓκρόρι

409 1918–1938
17   Γκερντ Μίλερ 405 1963–1981
18

  Λουίς Σουάρες

400 2005–
19   Ούγκο Σάντσες 394 1976–1997
20   Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς 394 1999–2023
21   Φέρεντς Σούσα 393 1941–1960
22

  Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

386 2008–
23   Κάρλος Μπιάνκι 385 1967–1985
24     Αλφρέδο Ντι Στέφανο 376 1945–1966
25   Γκούναρ Νόρνταλ 374 1940–1958

Κατάλογος ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα τέρματα πρώτης εθνικής κατηγορίας πρωταθλήματος

Επεξεργασία

Σε επίπεδο πρώτης εθνικής κατηγορίας πρωταθλήματος, όπως αυτό προσδιορίζεται από τις IFFHS και RSSSF,[6][7] οι καλύτεροι σκόρερ όλων των εποχών είναι οι ακόλουθοι. Οι παίκτες με την έντονη γραφή είναι επί του παρόντος ενεργοί. Τα δεδομένα είναι ακριβή έως 2 Ιουνίου 2024.

 
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο κορυφαίος σκόρερ πρώτης κατηγορίας εθνικών πρωταθλημάτων όλων των εποχών.[8]
Θέση Ποδοσφαιριστής Τέρματα Περίοδοι
1   Κριστιάνο Ρονάλντο 547 2002–
2     Γιόζεφ Μπίτσαν 526 1931–1955
3     Φέρεντς Πούσκας 515 1944–1966
4   Λιονέλ Μέσι 509 2004–
5   Άλμπερτ Ντε Κλέιν 431 1933–1955
6   Ίμρε Σλόσσερ-Λάκατος 417 1906–1927
7

  Γκιούλα Ζέγκελερ

416 1935–1953
8

  Τζίμι ΜακΓκρόρι

409 1918–1938
9   Γκερντ Μίλερ 405 1963–1981
10   Ούγκο Σάντσες 394 1976–1997
11   Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς 394 1999–2023
12   Φέρεντς Σούσα 393 1941–1960
13

  Λουίς Σουάρες

393 2005–
14

  Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

386 2008–
15   Κάρλος Μπιάνκι 385 1967–1985
16     Αλφρέδο Ντι Στέφανο 376 1945–1966
17   Γκούναρ Νόρνταλ 374 1940–1958
18   Τζίμι Γκριβς 366 1957–1971

Δείτε επίσης

Επεξεργασία

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. «RSSSF : Best League Goalscorers All-Time» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Ιανουαρίου 2024. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2024. 
  2. «NEW - IFFHS RANKING FOR ALL TIME WORLD BEST LEAGUE GOAL SCORERS» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Φεβρουαρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2023. 
  3. «NEW - IFFHS RANKING FOR ALL TIME WORLD BEST LEAGUE GOAL SCORERS» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Μαρτίου 2023. Ανακτήθηκε στις 19 Μαρτίου 2023. 
  4. «Federação lista 16 maiores artilheiros da história contando apenas gols em torneios nacionais relevantes» (στα Πορτογαλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Απριλίου 2023. Ανακτήθηκε στις 13 Απριλίου 2023. 
  5. «LUIS SUAREZ POWER 400» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιουνίου 2024. Ανακτήθηκε στις 15 Ιουνίου 2024. 
  6. «NEW WORLD RECORD FOR CRISTIANO RONALDO !» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Σεπτεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2023. 
  7. «Best League Goalscorers All-Time» (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2023. 
  8. «More history for Cristiano Ronaldo! CR7 sets stunning new record with outrageous brace for Al-Nassr» (στα Αγγλικά). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Δεκεμβρίου 2023. Ανακτήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2023.