Κατάλογος πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ο κατάλογος ελληνικών πολιτικών κομμάτων περιέχει τα ελληνικά πολιτικά κόμματα, που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα με την καθιέρωση της Συνταγματικής Μοναρχίας από το πρώτο Σύνταγμα του 1844.

Ψηφοδέλτια σύγχρονων εκλογών

Σημειώνεται ότι ο κατάλογος δεν είναι πλήρης.


Υφιστάμενα Κόμματα (2021)Επεξεργασία

Α

Δ

Ε

Κ

Λ

Μ

Ν

Ο

Π

Ρ

Σ

Φ

Χ

Κατάλογος κομμάτων ανά ιστορική περίοδοΕπεξεργασία

Συνταγματική Μοναρχία Όθωνα, 1843 - 1862Επεξεργασία

Την περίοδο της Βασιλείας του Όθωνα δεν υπήρχαν πολιτικά κόμματα, παρά μόνο πρόσωπα σε θέσεις εξουσίας που σχημάτιζαν κύκλους επιρροής. Υπό αυτή την έννοια οι πρώτες πολιτικές παρατάξεις που δημιουργήθηκαν ήδη από τα πρώτα χρόνια της Επανάστασης του 1821 ήταν το :

Βασίλειον της Ελλάδος, Α' Βασιλευόμενη Δημοκρατία, 1862-1913Επεξεργασία

Δεύτερη Ελληνική Δημοκρατία 1924-1936Επεξεργασία

Βασίλειον της Ελλάδας, Καθεστώς της 4ης Αυγούστου 1936-1941Επεξεργασία

κατάλυση κοινοβουλευτικού πολιτεύματος

Ελληνική Πολιτεία 1941-1944Επεξεργασία

Γερμανική κατοχή της Ελλάδας

Βασίλειον της Ελλάδος 1944 - 1967Επεξεργασία

Στρατιωτική Δικτατορία 1967-1974Επεξεργασία

Κατάργηση κοινοβουλευτικού πολιτεύματος

Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία 1974 και εξήςΕπεξεργασία

Α


Γ

Δ

Ε

Κ

Λ

Μ

Ν

Ο

Π

Σ

Τ

Φ

Χ

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 http://www.areiospagos.gr/ekloges_july_2019/anakirixi_78_2019_signed.pdf
  2. Ανανεωτική Αριστερά – Επίσημος ιστότοπος
  3. ΚΟΛΛΑΤΟΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ | Ευρωεκλογές – Μάιος 2019
  4. https://dhpak.gr//
  5. Ελεύθερη Πατρίδα - Αγωνίσου μαζί μας να ελευθερώσουμε την Πατρίδα μας!
  6. Κίνημα Ελεύθεροι Ξανά | Φαίδωνας Βόβολης
  7. https://www.vrisko.gr/details/57ai72d30g4e6_ba12_5a05f5d36_bbb
  8. Ε.ΠΟ.Σ - Ελληνική Πολιτική Συνείδηση - Eπίσημη ιστοσελίδα του Πολιτικού φορέα Ε.ΠΟ.Σ - Ελληνική Πολιτική Συνείδηση
  9. http://www.dimopolis.gr//
  10. Απόφαση της 2ης συνδιάσκεψης της πολιτικής κίνησης εΜεις - Social-Lib
  11. https://www.epamhellas.gr/anakoinosi-apofasis-ti-sygklisi-8oy-synedrioy-2/
  12. Ο ιστότοπος του Ενώνω
  13. https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/978421_stin-enotiki-protovoylia-komma-amea-kai-kinima-axioprepeias
  14. https://kelan.gr
  15. Commaamea - Αρχικη
  16. https://www.animalpolitics.gr
  17. <http://www.kelda.gr
  18. ΚΟΜΜΑ ΝΕΩΝ – Το μέλλον ανήκει στους Νέους
  19. Λα'Ι'Κη Ελληνικη Πατριωτικη Ενωση
  20. https://leuko.co
  21. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ-ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | Ευρωεκλογές – Μάιος 2019
  22. Μέτωπο Νίκης | Το “Μέτωπο Νίκης” είναι ένα Μέτωπο Πολιτών, Οργανώσεων, Κινημάτων και Συλλογικοτήτων, που μακριά από ιδεοληπτικές τοποθετήσεις σε Αριστερά, Δεξιά και Κέντρο
  23. Όρθια Ελλάδα
  24. Πατριωτική Δημοκρατική Ένωση
  25. Αρχική - www.patriotikos-syndesmos.gr
  26. Πράσινη Αριστερά - Νέο Πολιτικό Κόμμα της Αριστεράς
  27. Πράττω | Πολιτική Κίνηση
  28. Σοσιαλιστική Προοπτική
  29. http://www.spartiates.gr/?fbclid=IwAR03gF015uumfc-OcQG7mZJhkV8FkQUcjdUzqYrrCxB7t9sgfgeeEvQjw5Y
  30. Σεε - Αρχικη Σελιδα

ΠηγέςΕπεξεργασία

ReferencesΕπεξεργασία