Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος πόλεων της Νότιας Κορέας

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ο κατάλογος πόλεων της Νότιας Κορέας περιλαμβάνει τις πόλεις της Νότιας Κορέας με πληθυσμό άνω των 150.000 κατοίκων, σύμφωνα με την απογραφή του 2012.

Πόλη Χάνγκουλ Επαρχία Πληθυσμός (2012) Έκταση (χλμ2)
Σεούλ 서울특별시 10.251.297 605,27
Μπούσαν 부산광역시 3.548.640 765,94
Ίντσον 인천광역시 2.808.286 1032,41
Ντέγκου 대구광역시 2.508.563 885,60
Ντέτζον 대전광역시 1.518.651 539,86
Γκουάνγκτζου 광주광역시 1.466.516 501,26
Ούλσαν 울산광역시 1.136.948 1057,50
Σούουον 수원시 Γκιόνγκι-ντο 1.098.010 121,09
Τσάνγουον 창원시 Γκιόνγκσανγκναμ-ντο 1.091.733 736,34
Σόνγκναμ 성남시 Γκιόνγκι-ντο 979.412 141,82
Γκόγιανγκ 고양시 Γκιόνγκι-ντο 961.451 267,31
Γιόνγιν 용인시 Γκιόνγκι-ντο 898.530 591,36
Μπούτσον 부천시 Γκιόνγκι-ντο 872.662 53,40
Άνσαν 안산시 Γκιόνγκι-ντο 715.313 149,06
Τσόνγκτζου 청주시 Τσούνγκτσονγκμπουκ-ντο 662.852 153,45
Τζόντζου 전주시 Τζόλαμπουκ-ντο 647.504 206,22
Άνιανγκ 안양시 Γκιόνγκι-ντο 614.170 58,46
Νάμιανγκτζου 남양주시 Γκιόνγκι-ντο 580.151 458,54
Τσόναν 천안시 Τσούνγκτσονγκναμ-ντο 574.148 636,22
Χουάσονγκ 화성시 Γκιόνγκι-ντο 517.505 687,54
Πόχανγκ 포항시 Γκιόνγκσανγκμπουκ-ντο 517.322 1128,76
Γκίμχε 김해시 Γκιόνγκσανγκναμ-ντο 507.726 463,28
Ούιτζονγκμπου 의정부시 Γκιόνγκι-ντο 430.198 81,59
Πιόνγκτεκ 평택시 Γκιόνγκι-ντο 428.075 454,62
Τζέτζου 제주시 Τζέτζου 423.853 977,80
Γκούμι 구미시 Γκιόνγκσανγκμπουκ-ντο 413.893 615,52
Σίχουνγκ 시흥시 Γκιόνγκι-ντο 400.891 135,02
Πάτζου 파주시 Γκιόνγκι-ντο 382.816 672,57
Γκουάνγκμιονγκ 광명시 Γκιόνγκι-ντο 355.618 38,50
Τζίντζου 진주시 Γκιόνγκσανγκναμ-ντο 336.310 712,62
Ουόντζου 원주시 Γκάνγουον-ντο 321.146 872,56
Ίκσαν 익산시 Τζόλαμπουκ-ντο 308.458 506,7
Γιόσου 여수시 Τζόλαναμ-ντο 292.627 501,27
Γκούνπο 군포시 Γκιόνγκι-ντο 287.311 36,36
Γκούνσαν 군산시 Τζόλαμπουκ-ντο 276.538 675,38
Άσαν 아산시 Τσούνγκτσονγκναμ-ντο 275.350 542,15
Τσούντσον 춘천시 Γκάνγουον-ντο 273.130 1116,35
Σούντσον 순천시 Τζόλαναμ-ντο 272.274 907,41
Γιάνγκσαν 양산시 Γκιόνγκσανγκναμ-ντο 267.108 485,18
Γκουάνγκτζου 광주시 Γκιόνγκι-ντο 266.444 430,96
Γκιόνγκτζου 경주시 Γκιόνγκσανγκμπουκ-ντο 265.028 1324,39
Γκίμπο 김포시 Γκιόνγκι-ντο 260.997 276,64
Μόκπο 목포시 Τζόλαναμ-ντο 244.256 50,08
Γκιόνγκσαν 경산시 Γκιόνγκσανγκμπουκ-ντο 243.746 411,70
Γκότζε 거제시 Γκιόνγκσανγκναμ-ντο 232.891 401,61
Γκάνγκνουνγκ 강릉시 Γκάνγουον-ντο 217.494 1040,07
Τσούνγκτζου 충주시 Τσούνγκτσονγκμπουκ-ντο 208.266 983,70
Ίτσον 이천시 Γκιόνγκι-ντο 204.331 531,09
Γιάνγκτζου 양주시 Γκιόνγκι-ντο 199.956 309,77
Όσαν 오산시 Γκιόνγκι-ντο 194.775 42,76
Γκούρι 구리시 Γκιόνγκι-ντο 194.537 33,30
Άνσονγκ 안성시 Γκιόνγκι-ντο 180.900 553,47
Άντονγκ 안동시 Γκιόνγκσανγκμπουκ-ντο 168.009 1521,26
Σόσαν 서산시 Τσούνγκτσονγκναμ-ντο 161.610 740,66
Πότσον 포천시 Γκιόνγκι-ντο 157.684 826,50
Σόγκουιπο 서귀포시 Επαρχία Τζέτζου 153.241 870,87
Ντάνγκτζιν 당진시 Τσούνγκτσονγκναμ-ντο 151.013 694,08
Γκουάνγιανγκ 광양시 Τζόλαναμ-ντο 150.565 453,84
Ούιουανγκ 의왕시 Γκιόνγκι-ντο 150.379 54,00