Κατάλογος τρεχόντων Γερουσιαστών των Ηνωμένων Πολιτειών

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελείται από 100 μέλη (δύο μέλη από κάθε πολιτεία των ΗΠΑ), τα οποία υπηρετούν εξαετείς θητείες.

Σύνθεση της Γερουσίας ανά πολιτεία και κόμμα, 117ο Κογκρέσο.
  1 Δημοκρατικός Γερουσιαστής και 1 Ανεξάρτητος Γερουσιαστής που ανήκει στην ομάδα των Δημοκρατικών
  1 Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής και 1 Ανεξάρτητος Γερουσιαστής που ανήκει στην ομάδα των Δημοκρατικών
Η τρέχουσα σύνθεση των εδρών, από τις 20 Ιανουαρίου 2021.

Ακολουθεί η λίστα των Γερουσιαστών του 117ου Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών. [1]

ΣύνθεσηΕπεξεργασία

Στη σύνθεση της Γερουσίας, του 117ου Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω της νίκης στην Προεδρία των ΗΠΑ, από τον Τζο Μπάιντεν, την πλειοψηφία, κατέχουν οι Γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος με 50 Γερουσιαστές (48 Δημοκρατικούς και 2 Ανεξάρτητους που πρόσκεινται στην Δημοκρατική Ομάδα των Γερουσιαστών) με ηγέτη τον Τσακ Σούμερ, ενώ την μειοψηφία κατέχουν οι Γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος με επίσης 50 Γερουσιαστές, με ηγέτη τον Μιτς ΜακΚόννελ. [2]

Η Δημοκρατική Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και Πρόεδρος της Γερουσίας, Κάμαλα Χάρις, όταν υπάρχει ισοψηφία και αδιέξοδο, σε αποφάσεις, επικυρώσεις και νομοσχέδια, στην Γερουσία, δίνει την καθοριστική από το Σύνταγμα, ψήφο και έτσι δημιουργείται πλειοψηφία και λαμβάνεται απόφαση. [3][4]

Κομματική Σύνθεση στην Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών
Κομματική τοποθέτηση Μέλη Σημειώσεις
  Ρεπουμπλικανικό Κόμμα 50
  Δημοκρατικό Κόμμα 48
  Ανεξάρτητοι 2 Και οι δύο συμμετέχουν στην Δημοκρατική διοίκηση.
Σύνολο 100


ΗγεσίαΕπεξεργασία

Προεδρία της ΓερουσίαςΕπεξεργασία

Αξίωμα Κόμμα Κάτοχος Πολιτεία Κατοχή από
Πρόεδρος της Γερουσίας Δημοκρατικό   Κάμαλα Χάρις Καλιφόρνια 20 Ιανουαρίου 2021
Αναπληρωτής Πρόεδρος της Γερουσίας Δημοκρατικό   Πάτρικ Λέιχι Βερμόντ 20 Ιανουαρίου 2021

(είχε διατελέσει ξανά από το 2012 έως το 2015)

Ηγεσία της Γερουσίας [5]Επεξεργασία

Αξίωμα Κάτοχος Κόμμα Πολιτεία Κατοχή από
Ηγέτης της Πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ Δημοκρατικό Νέα Υόρκη 20 Ιανουαρίου 2021
Ηγέτης της Μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόννελ Ρεπουμπλικανικό Κεντάκι 20 Ιανουαρίου 2021

διατέλεσε ξανά από το 2007 έως το 2015

Υφηγητής της Πλειοψηφίας της Γερουσίας Ντικ Ντάρμπιν Δημοκρατικό Ιλινόι 20 Ιανουαρίου 2021

διατέλεσε ξανά από το 2007 έως το 2015

Υφηγητής της Μειοψηφίας της Γερουσίας Τζον Θιούν Ρεπουμπλικανικό Νότια Ντακότα 20 Ιανουαρίου 2021

Λίστα των εν ενεργεία Γερουσιαστών [6]Επεξεργασία

Πολιτεία Πολιτεία Γερουσιαστής Κόμμα Ηλικία Επαγγέλμα Ανέλαβε Επόμενη εκλογή
Άινταχο   Μάικ Κρέιπο Ρεπουμπλικανικό 20 Μαΐου 1951 (1951-05-20) (70 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 1999 2022
  Τζιμ Ρις Ρεπουμπλικανικό 3 Μαΐου 1943 (1943-05-03) (78 ετών) Καθηγητής Νομικής,

Δικηγόρος,

Στέλεχος ΜΚΟ

3 Ιανουαρίου, 2009 2026
Άιοβα   Τσακ Γκράσλεϊ Ρεπουμπλικανικό 17 Σεπτεμβρίου 1933 (1933-09-17) (87 ετών) Αγρότης,

Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών

3 Ιανουαρίου, 1981 2022
  Τζόνι Ερνστ Ρεπουμπλικανικό 1 Ιουλίου 1970 (1970-07-01) (50 ετών) Αγρότισσα,

Αξιωματικός της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ

3 Ιανουαρίου, 2015 2026
Αλαμπάμα   Ρίτσαρντ Σέλμπι Ρεπουμπλικανικό[7] 6 Μαΐου 1934 (1934-05-06) (87 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 1987 2022
  Τόμι Τούμπερβιλ Ρεπουμπλικανικό 18 Σεπτεμβρίου 1954 (1954-09-18) (66 ετών) Προπονητής Ποδοσφαίρου, Επενδυτής 3 Ιανουαρίου, 2021 2026
Αλάσκα   Λίζα Μαρκόφσκι Ρεπουμπλικανικό 22 Μαΐου 1957 (1957-05-22) (64 ετών) Δικηγόρος 20 Δεκεμβρίου, 2002[α] 2022
  Νταν Σάλιβαν Ρεπουμπλικανικό 13 Νοεμβρίου 1964 (1964-11-13) (56 ετών) Αξιωματικός του Ναυτικού Σώματος των ΗΠΑ,

Δικηγόρος

3 Ιανουαρίου, 2015 2026
Αριζόνα   Κίρστεν Σίνεμα Δημοκρατικό 12 Ιουλίου 1976 (1976-07-12) (44 ετών) Δικηγόρος,

Κοινωνική Λειτουργός, Πολιτική Ακτιβίστρια

3 Ιανουαρίου, 2019 2024
  Μαρκ Κέλι Δημοκρατικό 21 Φεβρουαρίου 1964 (1964-02-21) (57 ετών) Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ,

Αστροναύτης της NASA

2 Δεκεμβρίου 2020[β] 2022
Αρκάνσας   Τζον Μπούζμαν Ρεπουμπλικανικό 10 Δεκεμβρίου 1950 (1950-12-10) (70 ετών) Κλινικός Οπτομετρητής 3 Ιανουαρίου, 2011 2022
  Τομ Κότον Ρεπουμπλικανικό 13 Μαΐου 1977 (1977-05-13) (44 ετών) Δικηγόρος

Αξιωματικός του Αμερικανικού Στρατού

3 Ιανουαρίου, 2015 2026
Βερμόντ   Πάτρικ Λέιχι Δημοκρατικό 31 Μαρτίου 1940 (1940-03-31) (81 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 1975 2022
  Μπέρνι Σάντερς Ανεξάρτητος

(ανήκει στη Δημοκρατική Διάσκεψη)

8 Σεπτεμβρίου 1941 (1941-09-08) (79 ετών) Ιστορικός,

Σεναριογράφος,

Πολιτικός Ακτιβιστής

3 Ιανουαρίου, 2007 2024
Βιρτζίνια   Μαρκ Ουόρνερ Δημοκρατικό 15 Δεκεμβρίου 1954 (1954-12-15) (66 ετών) Επιχειρηματίας, Ιδρυτής Εταιρείας Επιχειρηματικών Κεφαλαίων 3 Ιανουαρίου, 2009 2026
  Τιμ Κέιν Δημοκρατικό 26 Φεβρουαρίου 1958 (1958-02-26) (63 ετών) Δικηγόρος, Εκπαιδευτικός

Ιεραπόστολος

3 Ιανουαρίου, 2013 2024
Βόρεια Καρολίνα   Ρίτσαρντ Μπερ Ρεπουμπλικανικό 30 Νοεμβρίου 1955 (1955-11-30) (65 ετών) Μάνατζερ Πωλήσεων,

Στέλεχος ΜΚΟ

3 Ιανουαρίου, 2005 2022
  Τομ Τίλις Ρεπουμπλικανικό 30 Αυγούστου 1960 (1960-08-30) (60 ετών) Σύμβουλος Επιχειρήσεων 3 Ιανουαρίου, 2015 2026
Βόρεια Ντακότα   Τζον Χόουβεν Ρεπουμπλικανικό 13 Μαρτίου 1957 (1957-03-13) (64 ετών) Τραπεζίτης 3 Ιανουαρίου, 2011 2022
  Κέβιν Κρέιμερ Ρεπουμπλικανικό 21 Ιανουαρίου 1961 (1961-01-21) (60 ετών) Οικονομολόγος, Επενδυτής, Σύμβουλος Οικονομικών 3 Ιανουαρίου, 2019 2024
Γιούτα   Μάικ Λι Ρεπουμπλικανικό 4 Ιουνίου 1971 (1971-06-04) (50 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2011 2022
  Μιτ Ρόμνεϊ Ρεπουμπλικανικό 12 Μαρτίου 1947 (1947-03-12) (74 ετών) Επιχειρηματίας, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Οικονομολόγος,

Προεδρικός Υποψήφιος 2012

3 Ιανουαρίου, 2019 2024
Δυτική Βιρτζίνια   Τζο Μάντσιν Δημοκρατικό 24 Αυγούστου 1947 (1947-08-24) (73 ετών) Στέλεχος Επιχειρήσεων, Οικονομολόγος 15 Νοεμβρίου 2010[γ] 2024
  Σέλεϊ Μουρ Καπίτο Ρεπουμπλικανικό 26 Νοεμβρίου 1953 (1953-11-26) (67 ετών) Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Εκπαιδευτικός 3 Ιανουαρίου, 2015 2026
Ιλινόι   Ντικ Ντάρμπιν Δημοκρατικό 21 Νοεμβρίου 1944 (1944-11-21) (76 ετών) Καθηγητής Νομικής,

Δικηγόρος

3 Ιανουαρίου, 1997 2026
  Τάμι Ντάκγουορθ Δημοκρατικό 12 Μαρτίου 1968 (1968-03-12) (53 ετών) Στρατιωτικός, Βετεράνος Πολέμου, Επόπτης Προσωπικού 3 Ιανουαρίου, 2017 2022
Ιντιάνα   Τοντ Γιανγκ Ρεπουμπλικανικό 24 Αυγούστου 1972 (1972-08-24) (48 ετών) Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, Αναλυτής,

Δικηγόρος

3 Ιανουαρίου, 2017 2022
  Μάικ Μπράουν Ρεπουμπλικανικό 24 Μαρτίου 1954 (1954-03-24) (67 ετών) Επιχειρηματίας 3 Ιανουαρίου, 2019 2024
Καλιφόρνια   Νταϊάν Φάινσταϊν Δημοκρατικό 22 Ιουνίου 1933 (1933-06-22) (88 ετών) Συνεργάτης ΜΚΟ 10 Νοεμβρίου 1992[δ] 2024
  Άλεξ Παντίγια Δημοκρατικό 22 Μαρτίου 1973 (1973-03-22) (48 ετών) Μηχανικός 20 Ιανουαρίου 2021[ε] 2022
Κάνσας   Τζέρι Μόραν Ρεπουμπλικανικό 29 Μαΐου 1954 (1954-05-29) (67 ετών) Τραπεζίτης,

Δικηγόρος

3 Ιανουαρίου, 2011 2022
  Ρότζερ Μάρσαλ Ρεπουμπλικανικό 9 Αυγούστου 1960 (1960-08-09) (60 ετών) Ιατρός

Αξιωματικός του Εφεδρικού Σώματος των ΗΠΑ

3 Ιανουαρίου, 2021 2026
Κεντάκι   Μιτς ΜακΚόνελ Ρεπουμπλικανικό 20 Φεβρουαρίου 1942 (1942-02-20) (79 ετών) Δικηγόρος,

πρώην υπάλληλος της Γερουσίας

3 Ιανουαρίου, 1985 2026
  Ραντ Πολ Ρεπουμπλικανικό 7 Ιανουαρίου 1963 (1963-01-07) (58 ετών) Χειρουργός Οφθαλμίατρος 3 Ιανουαρίου, 2011 2022
Κολοράντο   Μάικλ Μπένετ Δημοκρατικό 28 Νοεμβρίου 1964 (1964-11-28) (56 ετών) Δικηγόρος,

Στέλεχος Επενδυτικής Εταιρείας

21 Ιανουαρίου, 2009[ζ] 2022
  Τζον Χίκενλουπερ Δημοκρατικό 7 Φεβρουαρίου 1952 (1952-02-07) (69 ετών) Γεωλόγος,

Επιχειρηματίας

3 Ιανουαρίου, 2021 2026
Κονέκτικατ   Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ Δημοκρατικό 13 Φεβρουαρίου 1946 (1946-02-13) (75 ετών) Δικηγόρος, πρώην Υπάλληλος της Γερουσίας

Αξιωματικός του Ναυτικού Σώματος

3 Ιανουαρίου, 2011 2022
  Κρις Μέρφι Δημοκρατικό 3 Αυγούστου 1973 (1973-08-03) (47 ετών) Δικηγόρος,

Μάνατζερ Πολιτικών

3 Ιανουαρίου, 2013 2024
Λουιζιάνα   Μπιλ Κάσιντι Ρεπουμπλικανικό 28 Σεπτεμβρίου 1957 (1957-09-28) (63 ετών) Παθολόγος 3 Ιανουαρίου, 2015 2026
  Τζον Νίλι Κέννεντι Ρεπουμπλικανικό 21 Νοεμβρίου 1951 (1951-11-21) (69 ετών) Συντάκτης Περιοδικών,

Δικηγόρος

3 Ιανουαρίου, 2017 2022
Μασαχουσέτη   Ελίζαμπεθ Ουόρεν Δημοκρατικό 22 Ιουνίου 1949 (1949-06-22) (72 ετών) Ακαδημαϊκός

Καθηγήτρια Νομικής,

Δικηγόρος, Οικονομολόγος,

Ερευνήτρια, Στέλεχος ΜΚΟ

3 Ιανουαρίου, 2013 2024
  Εντ Μάρκεϊ Δημοκρατικό 11 Ιουλίου 1946 (1946-07-11) (74 ετών) Δικηγόρος 16 Ιουλίου, 2013[η] 2026
Μέιν   Σούζαν Κόλλινς Ρεπουμπλικανικό 7 Δεκεμβρίου 1952 (1952-12-07) (68 ετών) Σύμβουλος Μικρών Επιχειρήσεων,

πρώην υπάλληλος της Βουλής

3 Ιανουαρίου, 1997 2026
  Άνγκους Κινγκ Ανεξάρτητος

(ανήκει στη Δημοκρατική Διάσκεψη)

31 Μαρτίου 1944 (1944-03-31) (77 ετών) Δικηγόρος,

πρώην υπάλληλος της Γερουσίας, Στέλεχος Εταιρείας, Επενδυτής

3 Ιανουαρίου, 2013 2024
Μέριλαντ   Μπεν Κάρντιν Δημοκρατικό 5 Οκτωβρίου 1943 (1943-10-05) (77 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2007 2024
  Κρις Βαν Χόλεν Δημοκρατικό 10 Ιανουαρίου 1959 (1959-01-10) (62 ετών) Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος,

πρώην υπάλληλος της Γερουσίας

3 Ιανουαρίου, 2017 2022
Μιζούρι   Ρόι Μπλαντ Ρεπουμπλικανικό 10 Ιανουαρίου 1950 (1950-01-10) (71 ετών) Πρύτανης Πανεπιστημίου 3 Ιανουαρίου, 2011 2022
  Τζος Χόλεϊ Ρεπουμπλικανικό 31 Δεκεμβρίου 1979 (1979-12-31) (41 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2019 2024
Μινεσότα   Έιμι Κλόμπουτσαρ Δημοκρατικό 25 Μαΐου 1960 (1960-05-25) (61 ετών) Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος 3 Ιανουαρίου, 2007 2024
  Τίνα Σμιθ Δημοκρατικό 4 Μαρτίου 1958 (1958-03-04) (63 ετών) Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, πρώην υπάλληλος του Κυβερνήτη της Μινεσότα 3 Ιανουαρίου, 2018[θ] 2026
Μίσιγκαν   Ντέμπι Στάμπενοου Δημοκρατικό 29 Απριλίου 1950 (1950-04-29) (71 ετών) Κοινωνική Λειτουργός, Σύμβουλος,

Προπονήτρια Ηγεσίας

3 Ιανουαρίου, 2001 2024
  Γκάρι Πίτερς Δημοκρατικό 1 Δεκεμβρίου 1958 (1958-12-01) (62 ετών) Ακαδημαϊκός, Δικηγόρος, Οικονομικός Σύμβουλος,

Αξιωματικός της Εφεδρείας των ΗΠΑ

3 Ιανουαρίου, 2015 2026
Μισισίπι   Ρότζερ Γουίκερ Ρεπουμπλικανικό 5 Ιουλίου 1951 (1951-07-05) (69 ετών) Δικηγόρος, πρώην υπάλληλος της Βουλής 31 Δεκεμβρίου, 2007[ι] 2024
  Σίντι Χάιντ-Σμιθ Ρεπουμπλικανικό 10 Μαΐου 1959 (1959-05-10) (62 ετών) Αγρότισσα 9 Απριλίου, 2018[κ] 2026
Μοντάνα   Τζον Τέστερ Δημοκρατικό 21 Αυγούστου 1956 (1956-08-21) (64 ετών) Καθηγητής Μουσικής,

Αγρότης

3 Ιανουαρίου, 2007 2024
  Στιβ Ντέινς Ρεπουμπλικανικό 20 Αυγούστου 1962 (1962-08-20) (58 ετών) Επιχερηματίας 3 Ιανουαρίου, 2015 2026
Νέα Υόρκη   Τσακ Σούμερ Δημοκρατικό 23 Νοεμβρίου 1950 (1950-11-23) (70 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 1999 2022
  Κίρστεν Γκίλιμπραντ Δημοκρατικό 9 Δεκεμβρίου 1966 (1966-12-09) (54 ετών) Δικηγόρος 26 Ιανουαρίου, 2009[λ] 2024
Νεβάδα   Κάθριν Κορτέζ Μάστο Δημοκρατικό 29 Μαρτίου 1964 (1964-03-29) (57 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2017 2022
  Τζάκι Ρόουζεν Δημοκρατικό 2 Αυγούστου 1957 (1957-08-02) (63 ετών) Πληροφορικός, Προγραμματίστρια Η/Υ, Σχεδιάστρια Λογισμικού, Σύμβουλος 3 Ιανουαρίου, 2019 2024
Νεμπράσκα   Ντεμπ Φίσερ Ρεπουμπλικανικό 1 Μαρτίου 1951 (1951-03-01) (70 ετών) Κτηματίας 3 Ιανουαρίου, 2013 2024
  Μπεν Σας Ρεπουμπλικανικό 22 Φεβρουαρίου 1972 (1972-02-22) (49 ετών) Καθηγητής Πανεπιστημίου,

Σύμβουλος Διοίκησης,

πρώην υπάλληλος της Βουλής

3 Ιανουαρίου, 2015 2026
Νιου Μέξικο   Μάρτιν Χέινριτς Δημοκρατικό 17 Οκτωβρίου 1971 (1971-10-17) (49 ετών) Στέλεχος ΜΚΟ,

Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων

3 Ιανουαρίου, 2013 2024
  Μπεν Ρέι Λουχάν Δημοκρατικό 7 Ιουνίου 1972 (1972-06-07) (49 ετών) Οικονομολόγος, Οικονομικός Διοικητής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων 3 Ιανουαρίου, 2021 2026
Νιου Τζέρσεϊ   Μπομπ Μενέντεζ Δημοκρατικό 1 Ιανουαρίου 1954 (1954-01-01) (67 ετών) Δικηγόρος 17 Ιανουαρίου, 2006[μ] 2024
  Κόρι Μπούκερ Δημοκρατικό 27 Απριλίου 1969 (1969-04-27) (52 ετών) Δικηγόρος 31 Οκτωβρίου, 2013[ν] 2026
Νιου Χάμσαϊρ   Τζιν Σαχίν Δημοκρατικό 28 Ιανουαρίου 1947 (1947-01-28) (74 ετών) ,

Εκπαιδευτικός, Επιχειρηματίας

3 Ιανουαρίου, 2009 2026
  Μάγκι Χάσαν Δημοκρατικό 27 Φεβρουαρίου 1958 (1958-02-27) (63 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2017 2022
Νότια Καρολίνα   Λίντσεϊ Γκράχαμ Ρεπουμπλικανικό 9 Ιουλίου 1955 (1955-07-09) (65 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2003 2026
  Τιμ Σκοτ Ρεπουμπλικανικό 19 Σεπτεμβρίου 1965 (1965-09-19) (55 ετών) Ασφαλιστικός Πράκτορας, Οικονομικός Σύμβουλος 3 Ιανουαρίου, 2013[ξ] 2022
Νότια Ντακότα   Τζον Θιούν Ρεπουμπλικανικό 7 Ιανουαρίου 1961 (1961-01-07) (60 ετών) Στέλεχος ΜΚΟ,

Διευθυντής Κρατικών Σιδηροδρόμων

3 Ιανουαρίου, 2005 2022
  Μάικ Ράουντς Ρεπουμπλικανικό 24 Οκτωβρίου 1954 (1954-10-24) (66 ετών) Επιχειρηματίας 3 Ιανουαρίου, 2015 2026
Ντέλαγουερ   Τομ Κάρπερ Δημοκρατικό 23 Ιανουαρίου 1947 (1947-01-23) (74 ετών) Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ,

Οικονομολόγος

3 Ιανουαρίου, 2001 2024
  Κρις Κουνς Δημοκρατικό 9 Σεπτεμβρίου 1963 (1963-09-09) (57 ετών) Δικηγόρος,

Στέλεχος ΜΚΟ

15 Νοεμβρίου, 2010[ο] 2026
Οκλαχόμα   Τζιμ Ίνχοφ Ρεπουμπλικανικό 17 Νοεμβρίου 1934 (1934-11-17) (86 ετών) Επιχειρηματίας, Κτηματομεσίτης, Στέλεχος Εταιρείας 16 Νοεμβρίου, 1994[π] 2026
  Τζέιμς Λάνκφορντ Ρεπουμπλικανικό 4 Μαρτίου 1968 (1968-03-04) (53 ετών) Εκπαιδευτικός,

Στέλεχος ΜΚΟ

3 Ιανουαρίου, 2015[ρ] 2022
Όρεγκον   Ρον Γουάιντεν Δημοκρατικό 3 Μαΐου 1949 (1949-05-03) (72 ετών) Εκπαιδευτικός,

Στέλεχος ΜΚΟ

5 Φεβρουαρίου, 1996[σ] 2022
  Τζεφ Μέρκλεϊ Δημοκρατικό 24 Οκτωβρίου 1956 (1956-10-24) (64 ετών) Γεωστρατηγικός Αναλυτής,

Στέλεχος ΜΚΟ

3 Ιανουαρίου, 2009 2026
Ουαϊόμινγκ   Τζον Μπάρασο Ρεπουμπλικανικό 21 Ιουλίου 1952 (1952-07-21) (68 ετών) Χειρουργός Ορθοπεδικός,

Στέλεχος ΜΚΟ

25 Ιουνίου, 2007[τ] 2024
  Σίνθια Λούμις Ρεπουμπλικανικό 10 Σεπτεμβρίου 1954 (1954-09-10) (66 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2021 2026
Ουάσινγκτον   Πάτι Μάρεϊ Δημοκρατικό 11 Οκτωβρίου 1950 (1950-10-11) (70 ετών) Εκπαιδευτικός,

Λομπίστρια

3 Ιανουαρίου, 1993 2022
  Μαρία Κάντγουελ Δημοκρατικό 13 Οκτωβρίου 1958 (1958-10-13) (62 ετών) Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Οικονομολόγος 3 Ιανουαρίου, 2001 2024
Ουισκόνσιν   Ρον Τζόνσον Ρεπουμπλικανικό 8 Απριλίου 1955 (1955-04-08) (66 ετών) Λογιστής,

Εταιρικό Στέλεχος

3 Ιανουαρίου, 2011 2022
  Τάμι Μπόλντουιν Δημοκρατικό 11 Φεβρουαρίου 1962 (1962-02-11) (59 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2013 2024
Οχάιο   Σέρροντ Μπράουν Δημοκρατικό 9 Νοεμβρίου 1952 (1952-11-09) (68 ετών) Ακαδημαϊκός, Εκπαιδευτικός 3 Ιανουαρίου, 2007 2024
  Ρομπ Πόρτμαν Ρεπουμπλικανικό 19 Δεκεμβρίου 1955 (1955-12-19) (65 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2011 2022
Πενσυλβάνια   Μπομπ Κέισι Δημοκρατικό 13 Απριλίου 1960 (1960-04-13) (61 ετών) Δικηγόρος,

Εκπαιδευτικός

3 Ιανουαρίου, 2007 2024
  Πατ Τούμεϊ Ρεπουμπλικανικό 17 Νοεμβρίου 1961 (1961-11-17) (59 ετών) Έμπορος,

Ιδιοκτήτης Εστιατορίου

3 Ιανουαρίου, 2011 2022
Ρόουντ Άιλαντ   Τζακ Ριντ Δημοκρατικό 12 Νοεμβρίου 1949 (1949-11-12) (71 ετών) Δικηγόρος,

Αξιωματικός του Στρατού

3 Ιανουαρίου, 1997 2026
  Σέλντον Ουαϊτχάουζ Δημοκρατικό 20 Οκτωβρίου 1955 (1955-10-20) (65 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2007 2024
Τενεσί   Μάρσα Μπλάκμπερν Ρεπουμπλικανικό 6 Ιουνίου 1952 (1952-06-06) (69 ετών) Σύμβουλος Μάρκετινγκ, Στέλεχος Ψυχαγωγικής Εταιρείας 3 Ιανουαρίου, 2019 2024
  Μπιλ Χάγκερτι Ρεπουμπλικανικό 14 Αυγούστου 1959 (1959-08-14) (61 ετών) Σύμβουλος Μάνατζμεντ,

Επενδυτής

3 Ιανουαρίου, 2021 2026
Τέξας   Τζον Κόρνιν Ρεπουμπλικανικό 2 Φεβρουαρίου 1952 (1952-02-02) (69 ετών) Δικηγόρος,

πρώην Δικαστής

2 Δεκεμβρίου, 2002 2026
  Τεντ Κρουζ Ρεπουμπλικανικό 22 Δεκεμβρίου 1970 (1970-12-22) (50 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2013 2024
Τζόρτζια   Τζον Όσοφ Δημοκρατικό 16 Φεβρουαρίου 1987

(34 ετών)

Δημοσιογράφος, Παραγωγός Ντοκιμαντέρ και Κινηματογράφου, Ερευνητής 20 Ιανουαρίου, 2021 2026
  Ράφαελ Γουόρνοκ Δημοκρατικό 23 Ιουλίου 1969

(51 ετών)

Πάστορας,

Θεολόγος

20 Ιανουαρίου, 2021[υ] 2022
Φλόριντα   Μάρκο Ρούμπιο Ρεπουμπλικανικό 28 Μαΐου 1971 (1971-05-28) (50 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2011 2022
  Ρικ Σκοτ Ρεπουμπλικανικό 1 Δεκεμβρίου 1952 (1952-12-01) (68 ετών) Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ,

Δικηγόρος

8 Ιανουαρίου, 2019[φ] 2024
Χαβάη   Μπράιαν Σατς Δημοκρατικό 20 Οκτωβρίου 1972 (1972-10-20) (48 ετών) Εκπαιδευτικός,

Στέλεχος ΜΚΟ

26 Δεκεμβρίου, 2012[χ] 2022
  Μέιζι Χιρόνο Δημοκρατικό 3 Νοεμβρίου 1947 (1947-11-03) (73 ετών) Δικηγόρος 3 Ιανουαρίου, 2013 2024

Δείτε ακόμαΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών». Βικιπαίδεια. 2021-01-21. https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%9A%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%AD%CF%83%CE%BF_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%97%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%BD&oldid=8642646. 
  2. «List of current United States senators» (στα αγγλικά). Wikipedia. 2021-01-23. https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=List_of_current_United_States_senators&oldid=1002159956. 
  3. «Γερουσία (ΗΠΑ)». Βικιπαίδεια. 2021-01-21. https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1_(%CE%97%CE%A0%CE%91)&oldid=8642253. 
  4. «Vice President of the United States» (στα αγγλικά). Wikipedia. 2021-01-23. https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Vice_President_of_the_United_States&oldid=1002190199. 
  5. «Ηγέτες των κομμάτων της Γερουσίας των ΗΠΑ». Βικιπαίδεια. 2021-01-21. https://el.wikipedia.org/w/index.php?title=%CE%97%CE%B3%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%97%CE%A0%CE%91&oldid=8642246. 
  6. «U.S. Senate: Senators of the 117th Congress». www.senate.gov. Ανακτήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2021. 
  7. Until 1994, Richard Shelby won election as a member of the Δημοκρατικό Party.
  8. Edmondson, Catie (4 November 2020). «Mark Kelly Defeats Martha McSally in Crucial Arizona Senate Race». The New York Times. https://www.nytimes.com/2020/11/04/us/politics/arizona-mark-kelly.html. Ανακτήθηκε στις 2 December 2020. 
  9. Pathé, Simone (18 Δεκεμβρίου 2018). «Arizona Governor to Appoint Martha McSally to McCain's Senate Seat». Roll Call (στα Αγγλικά). FiscalNote. Ανακτήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2020. 
  10. «Democrat Wins Special Election for Kerry's Senate Seat». The New York Times. https://www.nytimes.com/2013/06/26/us/massachusetts-special-senate-election.html. Ανακτήθηκε στις May 21, 2020. 
  11. «Franken to make announcement Thursday as chorus grows for his resignation». ABC7 Chicago. December 6, 2017. http://abc7chicago.com/news/franken-to-make-announcement-thursday-as-chorus-grows-for-his-resignation/2747124/. Ανακτήθηκε στις December 9, 2017. 
  12. «Booker Wins New Jersey Senate Seat». Politico. https://www.politico.com/story/2013/10/cory-booker-new-jersey-senate-election-098436. Ανακτήθηκε στις May 21, 2020. 
  1. Appointed to the seat following the resignation of her father Frank Murkowski, who had become Governor of Alaska.
  2. Elected to the seat to succeed Martha McSally, who had been appointed to the seat following the death of John McCain and the resignation of Jon Kyl.[8][9]
  3. Elected to the seat to succeed Carte Goodwin, who had been appointed to the seat following the death of Robert Byrd.
  4. Elected to the seat to succeed John Seymour, who had been appointed to the seat after Pete Wilson elected Governor of California.
  5. Appointed to the seat following the resignation of Kamala Harris, who had become Vice President of the United States.
  6. Appointed to the seat following the resignation of Ken Salazar, who had become Secretary of the Interior.
  7. Elected to the seat to succeed Mo Cowan, who had been appointed to replace John Kerry, who had become Secretary of State.[10]
  8. Appointed to the seat after Al Franken's resignation.[11]
  9. Appointed to the seat following the resignation of Trent Lott.
  10. Appointed to the seat after Thad Cochran's resignation.
  11. Appointed to the seat following the resignation of Hillary Clinton, who had become Secretary of State.
  12. Appointed to the seat following the resignation of Jon Corzine, who had become Governor of New Jersey.
  13. Elected to the seat to succeed Jeffrey Chiesa, who had been appointed to the seat following the death of Frank Lautenberg.[12]
  14. Appointed to the seat following the resignation of Jim DeMint.
  15. Elected to the seat to succeed Ted Kaufman, who had been appointed to the seat following the resignation of Joe Biden, who had become Vice President of the United States.
  16. Elected to the seat following the resignation of David Boren.
  17. Elected to the seat to succeed Tom Coburn, who had to resign at the eve of 113th Congress.
  18. Elected to the seat following the resignation of Bob Packwood.
  19. Appointed to the seat following the death of Craig L. Thomas.
  20. Elected to the seat to succeed Kelly Loeffler, who had been appointed to the seat following Johnny Isakson's resignation.
  21. Inauguration delayed in order to finish his term as Governor of Florida.
  22. Appointed to the seat following the death of Daniel Inouye.