Κατάλογος των ακίμ των περιφερειών του Καζακστάν

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτός είναι ένας κατάλογος των ακίμ (περιφερειαρχών) των περιφερειών, πρώην περιφερειών και πόλεων κρατικής σημασίας του Καζακστάν.

Περιφέρεια ΑκμόλαΕπεξεργασία

  1. Αντρέι Γκεόργκιεβιτς Μπράουν (1986—1997)
  2. Ζανιμπέκ Σαλιμούλι Καριμπζάνοφ (Ιούλιος-Δεκέμβριος του 1997).
  3. Βλαντιμίρ Κάρποβιτς Γκάρτμαν (Δεκέμβριος 1997 - Σεπτέμβριος 1998)
  4. Σεργκέι Βιτάλιεβιτς Κουλάγκιν (Σεπτέμβριος 1998 - Μάρτιος 2004)
  5. Μαζίτ Τελεουμπεκούλι Εσενμπάγιεφ (Μάρτιος 2004 - Ιανουάριος 2008)
  6. Άλμπερτ Πάβλοβιτς Ράου (23 Ιανουαρίου 2008 - 13 Μαρτίου 2010)
  7. Σεργκέι Αλεξάντροβιτς Ντιάτσενκο (13 Μαρτίου 2010 - Ιανουάριος 2012)
  8. Καϋράτ Περνεσούλι Κοζαμζάροφ (21 Ιανουαρίου 2012 - 21 Ιανουαρίου 2013)
  9. Κοσμάν Καϋυρταϋούλι Αϋτμουχαμέτοφ (Ιανουάριος 2013 - Μάιος 2014)
  10. Σεργκέι Βιτάλιεβιτς Κουλάγκιν (27 Μαΐου 2014 - 14 Μαρτίου 2017)[1]
  11. Μαλίκ Κενεσμπαϋούλι Μιρζάλιν (από τις 14 Μαρτίου 2017)

Περιφέρεια ΑκτόμπεΕπεξεργασία

  1. Εβγκενίι Μιχαήλοβιτς Ζολοτάρεφ (1990 - 1992)
  2. Σαλμπάι Κουλμαχανούλι Κουλμαχάνοφ (1992 - 1993)
  3. Σαβελίι Τιμοφέγιεβιτς Πάτσιν (1993 - 1995)
  4. Ασλάν Εσμπολαϋούλι Μούσιν (Σεπτέμβριος 1995 - Απρίλιος 2002)
  5. Ερμέκ Ζετπισμπαϋούλι Ιμαντάγιεφ (Απρίλιος 2002 - Ιούλιος 2004)
  6. Ελεουσίν Ναουριζμπαϋούλι Σαγκιντίκοφ (10 Ιουλίου 2004 - 22 Ιουλίου 2011)
  7. Αρχιμέντ Μπεγκεζανούλι Μουχαμπέτοφ (22 Ιουλίου 2011 - 11 Σεπτεμβρίου 2015)[2]
  8. Μπερντιμπέκ Μασμπεκούλι Σαπαρμπάγιεφ (από τις 11 Σεπτεμβρίου 2015)[3]

Περιφέρεια ΑλμάτιΕπεξεργασία

  1. Αχμετζάν Σμαγκουλούλι Εσίμοφ (1991 - 1994)
  2. Εμιρζάκ Εζμπεκούλι Εζμπέκοφ (1994 - 1996)
  3. Σερίκ Εμπικενούλι Ουμπέτοφ (1996 - 1997)
  4. Ζαμανμπέκ Καλαμπαϋούλι Νουρκαντίλοφ (Δεκέμβριος 1997 - Μάιος 2001)
  5. Σαλμπάι Κουλμαχανούλι Κουλμαχάνοφ (Μάιος 2001 - 11 Αυγούστου 2005)
  6. Σερίκ Εμπικενούλι Ουμπέτοφ (11 Αυγούστου 2005 - 13 Απριλίου 2011)
  7. Ανσάρ Τουρσινχανούλι Μουσαχάνοφ (13 Απριλίου 2011 - 20 Αυγούστου 2014)[4]
  8. Αμαντίκ Γκαμπασούλι Μπατάλοφ (από τις 20 Αυγούστου 2014)

Περιφέρεια ΑτιράουΕπεξεργασία

  1. Σαγκάτ Κασκενούλι Τουγκελμπάγιεφ (Φεβρουάριος 1992 - Οκτώβριος 1994)
  2. Ραβίλ Τεζικαραούλι Τσερνταμπάγιεφ (1994 - 1999)
  3. Ιμανγκάλι Νουργκαλιούλι Τασμαγκαμπέτοφ (1999 - Δεκέμβριος 2000)
  4. Σερικμπέκ Ζουσιπμπεκούλι Ντεουκέγιεφ (Δεκέμβριος 2000 - Μάρτιος 2002)
  5. Ασλάν Εσμπολαϋούλι Μούσιν (3 Απριλίου 2002 - 6 Οκτωβρίου 2006)
  6. Μπεργκέι Σεουλεμπαϋούλι Ρισκαλίγιεφ (Οκτώβριος 2006 - Αύγουστος 2012)
  7. Μπακτικόζα Σαλαχατντινούλι Ιζμουχαμπέτοφ (Αύγουστος 2012 - 26 Μάρτιος 2016)
  8. Νουρλάν Ασκαρούλι Νογκάγιεφ (από τις 26 Μαρτίου 2016)

Περιφέρεια Δυτικού ΚαζακστάνΕπεξεργασία

  1. Ναζιμεντέν Ικσανούλι Εσκαλίγιεφ (Φεβρουάριος 1992 - Ιανουάριος 1993)
  2. Καμπιμπόλλα Καμπενούλι Ζακίποφ (Ιανουάριος 1993 - 18 Δεκέμβριος 2000)
  3. Κιριμπέκ Ελεουούλι Κεσερμπάγιεφ (18 Δεκεμβρίου 2000 — Νοέμβριος 2003)
  4. Νουργκάλι Σεντουακασούλι Εσίμ (18 Νοεμβρίου 2003 — 28 Αυγούστου 2007)
  5. Μπακτικόζα Σαλαχατντινούλι Ιζμουχαμπέτοφ (28 Αυγούστου 2007 — Ιανουαρίου 2012)
  6. Νουρλάν Ασκαρούλι Νογκάγιεφ (20 Ιανουαρίου 2012 — 26 Μαρτίου 2016)
  7. Αλτάι Σεϋντιρούλι Κελγκίνοφ (26 Μαρτίου 2016 — 13 Ιουνίου 2019)
  8. Γκάλι Ναζμεντενόβιτς Ισκαλίεφ (από τις 13 Ιουνίου 2019)

Περιφέρεια ΖαμπίλΕπεξεργασία

  1. Εμιρμπέκ Μπεϋγκελντί (1990 - 1995)
  2. Αμαλμπέκ Κοζιμπακούλι Τσάνοφ (1995 - 1998)
  3. Σαριμπάι Σουλτανούλι Καλμιρζάγιεφ (1998 - 1999)
  4. Σερίκ Εμπικενούλι Ουμπέτοφ (Φεβρουάριος 1999 - 14 Μαΐου 2004)
  5. Μπεριμπάι Μπικοζάουλι Ζεκσέμπιν (14 Μαΐου 2004 - 30 Νοεμβρίου 2009)
  6. Κανάτ Αλνταμπεργκενούλι Μποζιμπάγιεφ (30 Νοεμβρίου 2009 - 20 Δεκεμβρίου 2013)
  7. Κερίμ Νασμπεκούλι Κεκιρεκμπάγιεφ (από τις 30 Δεκεμβρίου 2013)

Περιφέρεια ΚαραγκάνταΕπεξεργασία

  1. Ίντεαλ Γκαλιούλι Μουσελίμοφ (1990 - 1991)
  2. Πιοτρ Πέτροβιτς Νεφιόντοφ (1992 - 1997)
  3. Μαζίτ Τελεουμπεκούλι Εσενμπάγιεφ(Ιούλιος 1997 - Οκτώβριος 1999)
  4. Καλαμτίν Εσκεντιρούλι Μουχαμεντζάνοφ (Οκτώβριος 1999 - 19 Ιανουαρίου 2006)
  5. Νουρλάν Ζαϋρολλάουλι Νιγκματούλιν (19 Ιανουαρίου 2006 - 19 Νοεμβρίου 2009)
  6. Σερίκ Νιγκμετούλι Αχμέτοφ (19 Νοεμβρίου 2009 - Ιανουάριος 2012)
  7. Εμπιλγκαζί Καλιακπαρούλι Κουσαϋίνοφ (20 Ιανουαρίου 2012 - 28 Ιανουαρίου 2013)
  8. Μπαουϋρζάν Τουϋτεούλι Εμπντίσεφ (29 Ιανουαρίου 2013 - 20 Ιουνίου 2014)
  9. Νουρμουχαμπέτ Καναπιγιάουλι Εμπντιμπέκοφ (20 Ιουνίου 2014 - 14 Μαρτίου 2017)
  10. Ερλάν Ζακανούλι Κοσάνοφ (από τις 14 Μαρτίου 2017)

Περιφέρεια ΚοστανάιΕπεξεργασία

  1. Νικολάι Τριφόνοβιτς Κνιάζεφ (1988 - 1992)
  2. Κενζεμπέκ Ουκιούλι Ούκιν (1992 - 1993)
  3. Μπαλτάς Μολνταμπαϋούλι Τουρσιμπάγιεφ (1993 - 1995)
  4. Τοκταρμπάι Κανταμπάγιεφ (1995 - 1998)
  5. Εμιρζάκ Εσταϋούλι Σεκέγιεφ (Αύγουστος 1998 - Μάρτιος 2004)
  6. Σεργκέι Βιτάλιεβιτς Κουλάγκιν (Μάρτιος 2004 - 2011)
  7. Νουράλι Μουσταφαούλι Σεντουακάσοφ (20 Ιανουαρίου 2012 - 11 Σεπτεμβρίου 2015)
  8. Αρχιμέντ Μπεγκεζανούλι Μουχαμπέτοφ (από τις 11 Σεπτεμβρίου 2015)

Περιφέρεια ΚιζιλόρνταΕπεξεργασία

  1. Σεγιλμπέκ Σαουμαχάνοφ (1992 - 1995)
  2. Μπερντιμπέκ Μασμπεκούλι Σαπαρμπάγιεφ (1995 - 1999)
  3. Σερικμπάι Ερικμπαϋούλι Νουργκισάγιεφ (28 Ιουλίου 1999 - Απρίλιος 2004)
  4. Ικράμ Αντιρμπεκούλι Αντιρμπέκοφ (Απρίλιος 2004 - Φεβρουάριος 2007)
  5. Μουχτάρ Αμπραρούλι Κουλ-Μουχαμμέντ (Ιανουάριος 2007 - Μάρτιος 2008)
  6. Μπολατμπέκ Μπαγιανούλι Κουαντίκοφ (12 Μαρτίου 2008 - Ιανουάριος 2013)
  7. Κιριμπέκ Ελεουούλι Κεσερμπάγιεφ (από τις 17 Ιανουαρίου 2013)

Περιφέρεια ΜανγκιστάουΕπεξεργασία

  1. Φιοντόρ Αφανάσεβιτς Νοβίκοφ (1990 - 1993)
  2. Λεζζάτ Κετεμπαϋούλι Κιίνοφ (1993 - 1995)
  3. Βιατσεσλάβ Λεονίντοβιτς Λεβίτιν (Σεπτέμβριος 1995 - Οκτώβριος 1997)
  4. Νικολάι Ιβάνοβιτς Μπάγιεφ (Οκτώβριος 1997 - 1999)
  5. Λεζζάτ Κετεμπαϋούλι Κιίνοφ (1999 - 2002)
  6. Μπολάτ Εμπιλκασιμούλι Παλιμπέτοφ (Φεβρουάριος 2002 - Ιανουάριος 2006)
  7. Κιριμπέκ Ελεουούλι Κεσερμπάγιεφ (24 Ιανουαρίου 2006 - 22 Δεκεμβρίου 2011)
  8. Μπαουϋρζάν Ελιμούλι Μουχαμετζάνοφ (22 Δεκεμβρίου 2011 - 18 Δεκεμβρίου 2013)
  9. Αλίκ Σερικούλι Αϋνταρμπάγιεφ (18 Ιανουαρίου 2013 - 14 Μαρτίου 2017)
  10. Εράλι Λουκπανούλι Τογκζάνοφ (από τις 14 Μαρτίου 2017)

Περιφέρεια Νότιου ΚαζακστάνΕπεξεργασία

  1. Μαρς Φαζιλούλι Ουρκιμπάγιεφ (1992 - 1993)
  2. Ζαουϋτμπέκ Καουϊσμπεκούλι Τουρισμπέκοφ (Δεκέμβριος 1993 - Δεκέμβριος 1997)
  3. Καλίκ Αμπντουλλαούλι Αμπντουλλάγιεφ (Δεκέμβριος 1997 - Ιούλιος 1999)
  4. Μπερντιμπέκ Μασμπεκούλί Σαπαρμπάγιεφ (Ιούλιος 1999 - Αύγουστος 2002)
  5. Μπολάτ Εμπζαππαρούλι Ζιλκίσιεφ (31 Αυγούστου 2002 - Σεπτέμβριος 2006)
  6. Εμιρζάκ Εσταϋούλι Σεκέγιεφ (Σεπτέμβριος 2006 - 28 Αυγούστου 2007)
  7. Νουργκάλι Σεντουακασούλι Εσίμ (28 Αυγούστου 2007 - 4 Μαρτίου 2009)
  8. Ασκάρ Ισαμπεκούλι Μιρζαχμέτοφ (4 Μαρτίου 2009 - 8 Αυγούστου 2015)
  9. Μπεϋμπίτ Μπεκιρούλι Αταμκούλοφ (8 Αυγούστου 2015 - 7 Οκτωβρίου 2016)
  10. Ζανσεγίτ Κανσεϋιτούλι Τουϋμεμπάγιεφ (7 Οκτωβρίου 2016 - 26 Φεβρουαρίου 2019)
  11. Εμιρζάκ Εσταϋούλι Σεκέγιεφ (από τις 26 Φεβρουαρίου 2019)

Περιφέρεια ΠαβλοντάρΕπεξεργασία

  1. Μπορίς Βασίλιεβιτς Ισάγιεφ (1991 - 1992)
  2. Ασιγκάτ Εσιούλι Ζαμπάγκιν (1992 - 1993)
  3. Ντανιάλ Κενζεταϋούλι Αχμέτοφ (1995 - 1997)
  4. Γκαλιμζάν Μπαντιλζανούλι Ζακιγιάνοφ (Δεκέμβριος 1997 - Νοέμβριος 2001)
  5. Ντανιάλ Κενζεταϋούλι Αχμέτοφ (2001 - 2003)
  6. Καϋράτ Αϋτμουχαμπετούλι Νουρπεϋίσοφ (14 Ιουνίου 2003 - Σεπτέμβριος 2008)
  7. Μπακιτζάν Εμπντιρούλι Σαγκιντάγιεφ (30 Σεπτεμβρίου 2008 - 20 Ιανουαρίου 2012)
  8. Ερλάν Μουχταρούλι Αρίν (20 Ιανουαρίου 2012 - 20 Δεκεμβρίου 2013)
  9. Κανάτ Αλνταμπεργκενούλι Μποζιμπάγιεφ (20 Δεκεμβρίου 2013 - 25 Μαρτίου 2016)
  10. Μπολάτ Ζουμαμπεκούλι Μπακαούοφ (από τις 25 Μαρτίου 2016)[5]

Περιφέρεια Βόρειου ΚαζακστάνΕπεξεργασία

  1. Σβιατοσλάβ Αλεξάντροβιτς Μεντβέντεφ (1988 - 1992)
  2. Βλαντιμίρ Κάρποβιτς Γκάρτμαν (1992 - 1997)
  3. Ντανιάλ Κενζεταϋούλι Αχμέτοφ (1997 - 1999)
  4. Καζιμουράτ Ιμπιραϋούλι Ναγκιμάνοφ (Οκτώβριος 1999 - Μάιος 2002)
  5. Ανατολίι Βλαντιμίροβιτς Σμίρνοφ (17 Μαΐου 2002 - 24 Δεκεμβρίου 2003)
  6. Ταϋίρ Αϋμουχαμεντούλι Μανσούροφ (24 Δεκεμβρίου 2003 - 9 Οκτωβρίου 2007)
  7. Σερίκ Σουλτανγκαζιούλι Μπιλέλοφ (9 Οκτωβρίου 2007 - Ιανουάριος 2013)
  8. Σαμάτ Σαπαρμπεκούλι Εσκεντίροφ (22 Ιανουαρίου 2013 - 27 Μαΐου 2014)
  9. Ερίκ Χαμζανούλι Σουλτάνοφ (27 Μαΐου 2014 - 14 Μαρτίου 2017)
  10. Κουμάρ Ιργκεμπαϋούλι Ακσακάλοφ (από τις 14 Μαρτίου 2017)

Περιφέρεια Ανατολικού ΚαζακστάνΕπεξεργασία

  1. Αμπντιμανάτ Σαουντμπαϋούλι Ομάροφ (1991 - 1992)
  2. Αμανγκελντί Ιμανακισούλι Μπεκτεμίσοφ (Φεβρουάριος 1992 - 17 Ιουνίου 1994)
  3. Γιούρι Ιβάνοβιτς Λαβρινένκο (17 Ιουνίου 1994 - 30 Νοεμβρίου 1995)
  4. Λεονίντ Βασίλιεβιτς Ντέσγιατνικ (30 Νοεμβρίου 1995 - 10 Απριλίου 1996)
  5. Καζιμουράτ Ιμπιραϋούλι Ναγκιμάνοφ (1996 - 1997)
  6. Βιταλίι Λεονίντοβιτς Μέττε (17 Απριλίου 1997 - 26 Φεβρουαρίου 2003)
  7. Ταλγκατμπέκ Ζεμσιτούλι Αμπαϊντίλντιν (27 Φεβρουαρίου 2003 - 8 Δεκεμβρίου 2004)
  8. Βίκτορ Βιατσεσλάβοβιτς Χραπούνοφ (8 Δεκεμβρίου 2004 - 11 Ιανουαρίου 2007)
  9. Ζανιμπέκ Σελιμούλι Κεριμπζάνοφ (Ιανουάριος 2007 - Μάιος 2008)
  10. Εντιλγκάζι Σεντουακασούλι Μπεργκένοφ (7 Μαΐου 2008 - 4 Μαρτίου 2009)
  11. Μπερντιμπέκ Μασμπεκούλι Σαπαρμπάγιεφ (4 Μαρτίου 2009 -11 Νοεμβρίου 2014)[6]
  12. Ντανιάλ Κενζεταϋούλι Αχμέτοφ (από τις 11 Νοεμβρίου 2014)[7]

Κατάλογος των ακίμ των περιφερειών που καταργήθηκανΕπεξεργασία

Περιφέρεια ΖεζκαζγκάνΕπεξεργασία

  1. Γκριγκορίι Πέτροβιτς Γιουρτσένκο (1992 - 1994)
  2. Άλμπερτ Γκεργκάρντοβιτς Σαλαμάτιν (1994)
  3. Καζιμουράτ Ιμπιραϋούλι Ναγκιμάνοφ (Αύγουστος 1994 - Μάρτιος 1996)
  4. Ερλάν Μπαϋκενούλι Σμάιλοφ (1996 - 1997)

Περιφέρεια ΚοκσετάουΕπεξεργασία

  1. Τσαλάι Μουτελλενούλι Εμπουτεπίποφ (1990 - 1991)
  2. Ζανιμπέκ Σελιμούλι Καριμπζάνοφ (1992 - 1993)
  3. Ναζιμεντέν Ικσανούλι Εσκαλίγιεφ (1993)
  4. Ζουμαμπάγιεφ Κιζίρ Ιμπιραϋούλι (1993 - 1996)
  5. Ντοσμπόλ Μπαγιανούλι Ζανγκάλοφ (1996 - 1997)

Περιφέρεια ΣεμέιΕπεξεργασία

  1. Βιατσεσλάβ Φιοντόροβιτς Τσέρνοφ[8] (1992 - 1995)
  2. Γκαλιμζάν Μπαντιλζανούλι Ζακιγιάνοφ (1995 - 1997)
  3. Βιταλίι Λεονίντοβιτς Μέττε (Μάρτιος - 17 Απριλίου 1997)

Περιφέρεια ΤαλντικοργκάνΕπεξεργασία

  1. Σαγκινμπέκ Τοκαμπαϋούλι Τουρσίνοφ (1990—1993)
  2. Σερίκ Σαγιαχμετούλι Ακιμπέκοφ (1993—1996)
  3. Εμιρζάκ Εζμπέκοφ (1996—1997)

Περιφέρεια ΤοργκάιΕπεξεργασία

  1. Σεργκέι Βιτάλιεβιτς Κουλάγκιν (Φεβρουάριος 1992 - Ιούνιος 1993)
  2. Ζακάν Κοσαμπάγιεφ (Μάιος 1993 - Οκτώβριος 1995)
  3. Βιταλίι Αλεξέγιεβιτς Μπρίνκιν (Οκτώβριος 1995 - Απρίλιος 1997)

Πόλεις κρατικής σημασίαςΕπεξεργασία

ΑστάναΕπεξεργασία

  1. Αμανζόλ Κουανισούλι Μπελεκμπάγιεφ (1992-1997)
  2. Εντιλμπέκ Ρισκελντιούλι Ζακσιμπέκοφ (10 Δεκεμβρίου 1997 - Ιούνιος 2003)
  3. Τεμιρχάν Μιναϋνταρούλι Ντοσμουχανμπέτοφ (Ιούνιος 2003 - Μάρτιος 2004)
  4. Εμιρζάκ Εσταϋούλι Σεκέγιεφ (Μάρτιος 2004 - Σεπτέμβριος 2006)
  5. Ασκάρ Ουζακμπαϋούλι Μάμιν (21 Σεπτεμβρίου 2006 - 4 Απριλίου 2008)
  6. Ιμανγκάλι Νουργκαλιούλι Τασμαγκαμπέτοφ(Απρίλιος 2008 - 22 Οκτωβρίου 2014)
  7. Εντιλμπέκ Ρισκελντιούλι Ζακσιμπέκοφ (22 Οκτωβρίου 2014 - 21 Ιουνίου 2016)
  8. Εσέτ Ερενταϋούλι Ισεκέγιεφ (από τις 21 Ιουνίου 2016)

ΑλμάτιΕπεξεργασία

  1. Ζαμανμπέκ Καλαμπαϋούλι Νουρκαντίλοφ (1985 - 1994)
  2. Σαλμπάι Κουλμαχανούλι Κουλμαχάνοφ (Ιούνιος 1994 - Ιούνιος 1997)
  3. Βίκτορ Βιατσεσλάβοβιτς Χραπούνοφ (16 Ιουνίου 1997 - 9 Δεκεμβρίου 2004)
  4. Ιμανγκάλι Νουργκαλιούλι Τασμαγκαμπέτοφ (9 Δεκεμβρίου 2004 - 4 Απριλίου 2008)
  5. Αχμετζάν Σμαγκουλούλι Εσίμοφ (4 Απριλίου 2008 - 9 Αυγούστου 2015)[9][10]
  6. Μπαουϊρζάν Κιντιργκαλιούλι Μπαϋμπέκ (από τις 9 Αυγούστου 2015)[11]

ΜπαϋκονούρΕπεξεργασία

  1. Βιταλίι Αλεξέγιεβιτς Μπρίνκιν (1992 - 1994)[12]
  2. Γκενάντιι Ντμιτριένκο Ντιμιτρίεβιτς (1994 - 2002)[13]
  3. Αλεξάντρ Φιοντόροβιτς Μεζέντσεφ (2002 - 2013)
  4. Ανατολίι Πάβλοβιτς Πετρένκο (από τις 16 Σεπτεμβρίου 2013)[14]

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «Указ «О назначении Кулагина С.В. акимом Акмолинской области»». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Ιουλίου 2015. Ανακτήθηκε στις 27 Απριλίου 2017. 
  2. «Глава государства подписал Указ "О назначении Мухамбетова А.Б. акимом Актюбинской области"». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Μαρτίου 2016. Ανακτήθηκε στις 27 Απριλίου 2017. 
  3. http://www.rikatv.kz/evrika/articles/kak-menyali-akimov.html
  4. «Глава государства подписал Указ «О назначении Мусаханова А. Т. акимом Алматинской области»». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Αυγούστου 2016. Ανακτήθηκε στις 27 Απριλίου 2017. 
  5. Акимом Павлодарской области назначен Булат Бакауов – 365info.kz
  6. Руководители области | официальный сайт акима ВКО
  7. Чем запомнился Бердыбек Сапарбаев на посту акима ВКО
  8. «Чернов Вячеслав Федорович - биография - кто такой Чернов Вячеслав Федорович?». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Μαΐου 2016. Ανακτήθηκε στις 27 Απριλίου 2017. 
  9. «Акимы областей, городов Астаны и Алматы — ukimet.kz». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Δεκεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 27 Απριλίου 2017. 
  10. Назначения акимов в Казахстане (весь список)
  11. Бауыржан Байбек назначен акимом Алматы
  12. Имя и значение Байконура навсегда вписаны в историю Казахстана — ровесник космодрома Е.Нургалиев
  13. «Главы администрации». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Φεβρουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 27 Απριλίου 2017. 
  14. Структура администрации. Официальный сайт администрации города Байконур