Κατάλογος των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, 2014-2019

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Στο παρόν λήμμα περιέχεται κατάλογος με τα 21 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Ελλάδα την περίοδο 2014-2019, όπως διαμορφώθηκε με τις Ελληνικές ευρωεκλογές 2014, αλλά και όπως διαμορφώθηκε μετά από παραιτήσεις και αλλαγές.

Ευρωβουλευτές Ελλάδας για το
8ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Προηγούμενη Σύνθεση 2009 - 2014
Επόμενη Σύνθεση 2019 - 2024
Αριθμός Εδρών 21
Ιστοσελίδα
Ιστοσελίδα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους Ευρωβουλευτές της Ελλάδας

Ο Αρχικός Κατάλογος Επεξεργασία

Με βάση τις Ελληνικές ευρωεκλογές 2014 και την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές, εξελέγησαν οι κάτωθι:

Ευρωβουλευτής Πολιτική ομάδα Εθνικό πολιτικό κόμμα Σημειώσεις
Νίκος Ανδρουλάκης Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη
Ελίζα Βόζεμπεργκ Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Εμμανουήλ Γλέζος Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Γεώργιος Γραμματικάκης Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Το Ποτάμι
Γεώργιος Επιτήδειος Μη εγγεγραμμένοι Χρυσή Αυγή
Θεόδωρος Ζαγοράκης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Σωτήριος Ζαριανόπουλος Μη εγγεγραμμένοι Κ.Κ.Ε.
Εύα - Ευδοξία Καϊλή Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη
Γεώργιος Κατρούγκαλος Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Κωνσταντίνα Κούνεβα Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Μιλτιάδης Κύρκος Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Το Ποτάμι
Γεώργιος Κύρτσος Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Επαμεινώνδας Μαριάς Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές Ανεξάρτητοι Έλληνες
Κωνσταντίνος Παπαδάκης Μη εγγεγραμμένοι Κ.Κ.Ε.
Δημήτριος Παπαδημούλης Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Σοφία Σακοράφα Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Μαρία Σπυράκη Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Ελευθέριος Συναδινός Μη εγγεγραμμένοι Χρυσή Αυγή
Λάμπρος Φουντούλης Μη εγγεγραμμένοι Χρυσή Αυγή
Κωνσταντίνος Χρυσόγονος Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Ο Τελικός κατάλογος Επεξεργασία

Μετά από παραιτήσεις από τις ευρωβουλευτικές έδρες, αποχωρήσεις και προσχωρήσεις σε επίπεδο εθνικών κομμάτων, ο Κατάλογος των Ευρωβουλευτών που εκπροσωπούν την Ελλάδα έχει την κάτωθι σύνθεση:

Ευρωβουλευτής Πολιτική ομάδα Εθνικό πολιτικό κόμμα Σημειώσεις
Νίκος Ανδρουλάκης Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη
Ελίζα Βόζεμπεργκ Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Γεώργιος Γραμματικάκης Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Το Ποτάμι
Γεώργιος Επιτήδειος Μη εγγεγραμμένοι Ανεξάρτητος Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή στις 23 Απριλίου 2019.
Θεόδωρος Ζαγοράκης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Σωτήριος Ζαριανόπουλος Μη εγγεγραμμένοι Κ.Κ.Ε.
Εύα - Ευδοξία Καϊλή Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη
Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Στυλιανός Κούλογλου Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αντικατάσταση του Γιώργου Κατρούγκαλου λόγω διορισμού στην Κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα του Ιανουαρίου 2015.
Κωνσταντίνα Κούνεβα Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Μιλτιάδης Κύρκος Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Το Ποτάμι
Γεώργιος Κύρτσος Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Επαμεινώνδας Μαριάς Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές Ελλάδα, ο άλλος δρόμος Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες τον Φεβρουάριο του 2015.
Κωνσταντίνος Παπαδάκης Μη εγγεγραμμένοι Κ.Κ.Ε.
Δημήτριος Παπαδημούλης Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Σοφία Σακοράφα Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά ΜέΡΑ25 Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015 αποχώρησε από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α..
Μαρία Σπυράκη Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα Νέα Δημοκρατία
Ελευθέριος Συναδινός Μη εγγεγραμμένοι Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση Μέχρι 20 Απριλίου 2018 στην Χρυσή Αυγή.
Λάμπρος Φουντούλης Μη εγγεγραμμένοι Ανεξάρτητος Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή στις 30 Απριλίου 2019.
Νίκος Χουντής Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά Λαϊκή Ενότητα Αντικατάσταση του Εμμανουήλ Γλέζου λόγω παραίτησης. Μέχρι τον Αύγουστο του 2015 ΣΥ.ΡΙΖ.Α..
Κωνσταντίνος Χρυσόγονος Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά-Βόρεια Πράσινη Αριστερά Προοδευτική Ενωτική Κίνηση Τον Οκτώβριο του 2017 αποχώρησε από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Εξωτερικοί σύνδεσμοι Επεξεργασία

Δείτε επίσης Επεξεργασία

Κατηγορία:Ευρωβουλευτές της Ελλάδας