Κατάλογος φυσικών επαρχιών της Ανδαλουσίας

Αυτές είναι οι φυσικές επαρχίες (κομάρκας) της Ανδαλουσίας όπως προβλέπονται από το Καθεστώς Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας.

Φυσική επαρχία Αριθμός δήμων Εμβαδόν
(χμ²)
Πληθυσμός
(2009)
Πυκνότητα πληθυσμού
(κάτ./χμ²)
Κύρια πόλη Επαρχία
Ακθιτάνια 26 1.691 Γκουαδίξ Γρανάδα
Αλάμα 6 976 Αλάμα της Γρανάδας Γρανάδα
Αλχαράφε 30 1.136 Μαϊρένα δε Αλχαράφε Σεβίλλη
Αλπουχάρα της Αλμερία 22 818 Λαουχάρ δε Ανταράξ Αλμερία
Αλπουχάρα της Γρανάδας 25 1.143 Όρχιβα Γρανάδα
Άνω Γουαδαλκιβίρ 8 1.299 44.931 34,6 Μοντόρο Κόρδοβα
Αντέβαλο 14 2.510 Μπαλβέρδε δελ Καμίνο Ουέλβα
Αντεκέρα 19 2.259 113.403 50,20 Αντεκέρα Μάλαγα
Αξαρκία 31 1.025 202.325 197,39 Μπέλεθ-Μάλαγα Μάλαγα
Κόλπος του Κάδιθ 5 607 450.000 Κάδιθ Κάδιθ
Κάτω Γουαδαλκιβίρ 30 1.561 Ουτρέρα Σεβίλλη
Μπάθα 8 1.715,4 Μπάθα Γρανάδα
Κάμπος της Μπαένα 5 725 39.670 54,8 Μπαένα Κόρδοβα
Κάμπος της Καρμόνα 4 1.138 Καρμόνα Σεβίλλη
Κάμπος της Χαέν 10 1.741,76 67.904 38,9 Αντούχαρ Χαέν
Κάμπος της Χερέθ 2 1.412 Χερέθ δε λα Φροντέρα Κάδιθ
Κάμπος του Μορόν και της Μαρτσένα 7 1.481 Μορόν ντε λα Φροντέρα Σεβίλλη
Νότιος Κάμπος της Κόρδοβα 11 1.101,8 106.489 96,7 Πουέντε Χενίλ Κόρδοβα
Πεδιάδα του Γιβραλτάρ 7 1.528,6 263.739 172,5 Αλχεθίρας Κάδιθ
Κομητεία της Ουέλβα 14 2.457 Λα Πάλμα δελ Κοντάδο Ουέλβα
Κομητεία της Χαέν 7 1.488,11 23.690 16,1 Σαντιστέβαν δελ Πουέρτο Χαέν
Κόρδοβα 1 1.252 322.867 257,88 Κόρδοβα Κόρδοβα
Δυτική Κόστα δελ Σολ 9 802 492.965 614,66 Μαρβέγια Μάλαγα
Βορειοδυτική Ακτή του Κάδιθ 4 360 Σανλούκαρ δε Μπαραμέδα Κάδιθ
Δυτική Ακτή της Ουέλβα 6 694 Λέπε Ουέλβα
Κόστα Τροπικάλ 17 786,88 Μοτρίλ Γρανάδα
Κουένκα Μινέρα 6 628 Μίνας δε Ρίο Τίντο Ουέλβα
Έθιχα 5 1.238,36 Έθιχα Σεβίλλη
Φιλάβρες-Ταβέρνας 18 1.466 Ταβέρνας Αλμερία
Ουέσκαρ 6 1.814,28 Ουέσκαρ Γρανάδα
Λα Χάντα 7 1.537 Μπαρβάτε Κάδιθ
Ανατολική Αλμερία 13 1.586 Ουέρκαλ-Οβέρα Αλμερία
Λόχα 10 1.305,12 Λόχα Γρανάδα
Λόμα 10 1.037,4 79.371 76,5 Ούβεδα Χαέν
Μάλαγα-Κόστα δελ Σολ 1 395 568.305 1.438,75 Μάλαγα Μάλαγα
Μητροπολιτική της Αλμερία 9 1.159 Αλμερία Αλμερία
Μητροπολιτική της Ουέλβα 7 848 Ουέλβα Ουέλβα
Μητροπολιτική της Χαέν 16 1.755,56 223.510 128,57 Χαέν Χαέν
Μητροπολιτική της Σεβίλλης 22 1.489 Σεβίλλη Σεβίλλη
Λος Μόντες 18 1.400 Ιθναγιόθ Γρανάδα
Δυτική Αλμερία 9 971 Εχίδο Αλμερία
Οροσειρά της Ρόντα 21 1.256 55.838 44,45 Ρόντα Μάλαγα
Οροσειρά του Κάδιθ 19 1.949 Άρκος δε λα Φροντέρα Κάδιθ
Οροσειρά της Καθόρλα 9 1.330,72 34.138 25,5 Καθόρλα Χαέν
Οροσειρά της Ουέλβα 29 3.046 Αραθένα Ουέλβα
Οροσειρά Μάχινα 14 1.389,4 42.172 30,5 Χόδαρ Χαέν
Οροσειρά των Χιονιών 9 682 21.587 31,65 Γιουνκέρα Μάλαγα
Σιέρα Μορένα της Χαέν 9 1.396,7 105.848 75,6 Λινάρες Χαέν
Βόρεια Οροσειρά της Σεβίλλης 18 3.779 Γκιγιένα Σεβίλλη
Οροσειρά του Σεγούρα 13 1.931 26.587 13,8 Μπέας δε Σεγούρα Χαέν
Νότια Οροσειρά της Χαέν 5 784,27 44.487 56,5 Αλκαλά λα Ρεάλ Χαέν
Νότια Οροσειρά της Σεβίλλης 19 1.585 Εστέπα Σεβίλλη
Υποβαιτική 14 1.597 126.802 79,4 Λουθένα Κόρδοβα
Κοιλάδα της Αλμανθόρα 27 1.631 Αλβόξ Αλμερία
Κοιλάδα του Γουαδαλόρθε 8 804 130.932 162,85 Κοΐν Μάλαγα
Κοιλάδα του Γουαδιάτο 11 2.493 12,8 Πενιαρόγια-Πουεβλονουέβο Κόρδοβα
Κοιλάδα του Λεκρίν 8 460 Ντούρκαλ Γρανάδα
Κοιλάδα των Πεδρότσες 17 3.612 56.512 15,6 Ποθοβλάνκο Κόρδοβα
Μέση Κοιλάδα του Γουαδαλκιβίρ 8 1.691 69.353 41,01 Πάλμα δελ Ρίο Κόρδοβα
Κάμπος της Γρανάδα 41 1.363,22 Γρανάδα Γρανάδα
Κάμπος του Γουαδαλκιβίρ 11 908 Λόρα δελ Ρίο Σεβίλλη
Λος Μπέλεθ 4 1.145 Μπέλεθ-Ρούβιο Αλμερία
Λας Μπίγιας 4 556,38 22.091 40 Μπιγιακαρίγιο Χαέν