Κατάλογος χριστουγεννιάτικων ταινιών

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia


Πολλές χριστουγεννιάτικες ιστορίες έχουν γίνει ταινίες και τηλεοπτικά αφιερώματα και έχουν μεταδοθεί και επαναληφθεί πολλές φορές στην τηλεόραση. Από τη διάδοση του οικιακού βίντεο στη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, πολλές διασκευές τους πωλούνται και επαναπωλούνται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Κινηματογραφικές ταινίεςΕπεξεργασία

Κατάλογος ξένων και ελληνικών ταινιών με χριστουγεννιάτικο θέμα. Για τις ξενόγλωσσες ταινίες, ο πρωτότυπος τίτλος παρατίθεται σε παρένθεση.

Τίτλος Έτος Περιγραφή
Οι τρεις δραπέτες (3 Godfathers) 1948 Τα Χριστούγεννα στην Άγρια Δύση, τρεις παράνομοι (Τζον Γουέιν, Πέντρο Αρμεντάριζ, Χάρι Κάρεϊ Τζούνιορ) βρίσκουν μια γυναίκα που πεθαίνει γεννώντας το μωρό της, το οποίο οδηγούν στον πολιτισμό ως άλλοι τρεις μάγοι με τα δώρα.
Μαμάδες με κακή διαγωγή: Χριστούγεννα εκτός ελέγχου (A Bad Moms Christmas) 2017 Τρεις μαμάδες (Μίλα Κούνις, Κρίστεν Μπελ και Κάθριν Χαν) βρίσκονται αντιμέτωπες με τις δικές τους μαμάδες (Κριστίν Μπαράνσκι, Σέριλ Χάινς και Σούζαν Σαράντον), που τις επισκέπτονται στις γιορτές.
Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A Christmas Story) 1983 Ο Ράλφι πρέπει να πείσει τους γονείς του, τους δασκάλους του και τον Άι Βασίλη ότι ένα αεροβόλο με μπίλιες είναι το τέλειο δώρο.
Μια νύχτα Χριστουγέννων (Un Conte de Noël) 2008 Η οικογένεια Βουιγιάρ είναι μαθημένη στις αρρώστιες και στα βάσανα αλλά, μόλις η αρχηγός της οικογένειας (Κατρίν Ντενέβ) χρειαστεί μεταμόσχευση νωτιαίου μυελού, τα αποξενωμένα μέλη της επανενώνονται λίγο για Χριστούγεννα.
Τα πιο τρελά Χριστούγεννα (A Merry Friggin' Christmas) 2014 Ο Μπόιντ Μίλτσλερ και η οικογένειά του πρέπει να κάνουν Χριστούγεννα με τους απροσάρμοστους συγγενείς τους. Συνειδητοποιώντας ότι έχει ξεχάσει τα δώρα του γιου του στο σπίτι, ο Μπόιντ προσπαθεί να κάνει, μαζί με τον πατέρα του (Ρόμπιν Ουίλιαμς), μια διαδρομή 8 ωρών πριν ξημερώσει.
Εμείς κι ο Άι Βασίλης (All I Want for Christmas) 1991 Δυο αδέλφια προπαθούν να τα ξαναφτιάξουν στους χωρισμένους γονείς τους τα Χριστούγεννα.
Ένα δέντρο δεν φέρνει τα Χριστούγεννα (All Is Bright) 2013 Ένας άντρας που έχει αποφυλακιστεί και είναι υπό επιτήρηση και ένας φίλος του πιάνουν δουλειά ως πωλητές χριστουγεννιάτικων δέντρωνμε στόχο να αγοράσουν με τα χρήματα ένα πιάνο στην αποξενωμένη του κόρη.
Ο γιος του Άι Βασίλη (Arthur Christmas) 2011 Κινούμενα σχέδια. Ο μικρότερος γιος του Άι Βασίλη (Τζέιμς ΜακΑβόι, φωνή) πρέπει να παραδώσει ένα ποδήλατο σε ένα παραμελημένο κορίτσι, πριν ξημερώσουν Χριστούγεννα.
Ο Άι Βασίλης είναι... λέρα (Bad Santa) 2003 Ο ιδιότροπος Γουίλι (Μπίλι Μπομπ Θόρντντον) και ο συνεργάτης του (Τόνι Κοξ) βρίσκονται μια φορά τον χρόνο για γιορτές. Ντυμένοι Άι Βασίλης και ξωτικό, κλέβουν τον κόσμο που κάνει χριστουγεννιάτικες αγορές. Φέτος όμως ο Γουίλι κατερρέει. Βουτηγμένος στην κατάθλιψη και τον αλκοολισμό, προκαλεί τις υποψίες ενός σεκιουριτά.
Ο Άι Βασίλης είναι πολύ λέρα (Bad Santa 2) 2016 Γεμάτος φτηνό ουίσκι, απληστία και μίσος, ο Γουίλι (Μπίλι Μπομπ Θόρντντον) και ο συνεργάτης του (Τόνι Κοξ) ξεκινούν παραμονή Χριστουγέννων να ληστέψουν μια φιλανθρωπική οργάνωση στο Σικάγο. Κάποια στιγμή συναντούν τη μητέρα του Γουίλι (Κάθι Μπέιτς) που τους αλλάζει τα σχέδια.
Carol 2015 Μια επίδοξη φωτογράφος (Ρούνι Μάρα) συνδέεται ερωτικά με μια μεγαλύτερη γυναίκα (Κέιτ Μπλάνσετ) στη χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1950.
Τρεις υπέροχες αγάπες (Christmas Eve) 1947 Για να περισώσει την περιουσία της από τον δολοπλόκο ανιψιό της, μια γυναίκα πρέπει να βρει τους τρεις υιοθετημένους της γιους που έχει χάσει και να ενώσει την οικογένεια την παραμονή των Χριστουγέννων.
Ό,τι ποθώ για απόψε (Christmas in Connecticut) 1945 Μια συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής (Μπάρμπαρα Στάνγουικ) καλεί στο σπίτι της τον εκδότη της (Σίντνεϊ Γκρίνστριτ) και έναν ήρωα πολέμου (Ντένις Μόργκαν) που επιστρέφει για γιορτές.
Μια Χριστουγεννιάτικη νύχτα (L'arbre de Noël) 1969 Ένας Γαλλοαμερικανός εκατομμυριούχος (Γουίλιαμ Χόλντεν), η κοπέλα του (Βίρνα Λίζι) και ο συμπολεμιστής του (Μπουρβίλ) προσπαθούν να εκπληρώσουν τις χριστουγεννιάτικες επιθυμίες του ετοιμοθάνατου γιου του πρώτου.
Χριστούγεννα με το... ζόρι! (Christmas with the Kranks) 2004 Ένα ανδρόγυνο (Τιμ Άλεν & Τζέιμι Λι Κέρτις) σχεδιάζει μια ρομαντική χριστουγεννιάτικη κρουαζιέρα στην Καραϊβική κόντρα στα σχέδια των μανιακών με τα Χριστούγεννα γειτόνων (Νταν Ακρόιντ & Έμετ Γουόλς) που είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν το βραβείο καλύτερης χριστουγεννιάτικης διακόσμησης δρόμου.
Ο μπαμπάς γύρισε 2 (Daddy's Home 2) 2017 Μπαμπάς (Μαρκ Γουόλμπεργκ) και πατριός (Γουίλ Φέρελ) σχεδιάζουν από κοινού μια χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά.
Χριστούγεννα στην πρίζα (Deck the Halls) 2006 Οι αντίπαλοι γείτονες (Ντάνι Ντε Βίτο, Μάθιου Μπρόντερικ, Κριστίν Ντέιβις, Κριστίν Τσένογουεθ) μπλέκονται σε περιπέτειες, όταν ένας από αυτούς αποφασίζει να στολίσει το σπίτι του με τόσο πολλά λαμπάκια, ώστε να φαίνεται από το διάστημα.
Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων (How the Grinch Stole Christmas) 2000 Κινούμενα σχέδια. Ένα πράσινο, εκδικητικό τέρας (Τζιμ Κάρεϊ, φωνή) σχεδιάζει να καταστρέψει τα Χριστούγεννα.
Το ξωτικό των Χριστουγέννων (Elf) 2003 Ένας άντρας (Γουίλ Φέρελ) που μεγάλωσε ως ξωτικό στον Βόρειο Πόλο ψάχνει να βρει τον πατέρα του (Τζέιμς Κάαν) στη Νέα Υόρκη.
O Έρνεστ σώζει τα Χριστούγεννα (Ernest Saves Christmas) 1988 Ο Έρνερτ (Τζιμ Βάρνεϊ) βοηθά τον Άι Βασίλη να βρει διάδοχο.
Μάτια ερμητικά κλειστά (Eyes Wide Shut) 1999 Ένας γιατρός της Νέας Υόρκης (Τομ Κρουζ) ξεκινά μια νυχτερινή ερωτική περιπέτεια, όταν μαθαίνει ότι η συζύγός του (Νικόλ Κίντμαν) πρόκειται να τον εγκαταλείψει.
Θηλυκοί μπελάδες (Female Trouble) 1974 Μια κακομαθημένη μαθήτρια (Divine) το σκάει από το σπίτι της τα Χριστούγεννα, μένει έγκυος ενώ κάνει οτοστόπ και καταλήγει να γίνει μοντέλο.
Αγαπημένε μου αρχικλέφτη (Fitzwilly) 1967 Ένας μπάτλερ (Ντικ Βαν Ντάικ) βοηθά την εργοδότριά του (Έντιθ Έβανς) να συγκεντρώσει χρήματα για χριστουγεννιάτικες φιλανθρωπίες κάνοντας διάφορες κομπίνες.
Χριστούγεννα στα τέσσερα (Four Christmases) 2008 Ένα αντρόγυνο (Βινς Βον & Ρις Γουίδερσπουν) προσπαθεί να επισκεφθεί έναν-έναν τους τέσσερις χωρισμένους γονείς του στις γιορτές.
Ο αδελφός του Άι Βασίλη (Fred Claus) 2007 Ο αδελφός του Άι Βασίλη (Βινς Βον) είναι ένας ταραχοποιός που μπλέκει σε παρανομίες. Ο αδελφός του τον βγάζει από τη φυλακή και τον παίρνει μαζί του στον Βόρειο Πόλο να τον βοηθάει στην κατασκευή παιχνιδιών.
Δημοσιογράφος για κλάματα (Funny Farm) 1988 Ένα ανδρόγυνο (Τσέβι Τσέις & Μάντλιν Σμιθ Όσμπορν) μετακομίζει από τη Νέα Υόρκη στην εξοχή. Καθώς σκέφτονται να χωρίσουν και να να πουλήσουν το σπίτι τους, ζητούν από τους κατοίκους του χωριού να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση των τέλειων χωριάτικων Χριστουγέννων για να προσελκύσουν αγοραστές.
Γκρέμλινς (Gremlins) 1984 Ένα αγόρι παραβαίνει 3 κανόνες σε σχέση με τα χριστουγεννιάτικα δώρα του εξαπολύοντας μια ομάδα σκανταλιάρικων τεράτων σε μια μικρή πόλη πριν από τα Χριστούγεννα.
Εκείνες τις μέρες (Holiday Affair) 1949 Ένας απολυμένος πωλητής (Ρόμπερτ Μίτσαμ) και μια κοπέλα (Τζάνετ Λι) ερωτεύονται.
Ραντεβού στις Γιορτές (Holidate) 2020 Έχοντας βαρεθεί να είναι μόνοι τις γιορτές, δύο άγνωστοι (Έμμα Ρόμπερτς & Λιουκ Μπρέισι) συμφωνούν να εμφανίζονται ως ζευγάρι για έναν χρόνο, μέχρι που καταλαβαίνουν τα πραγματικά τους αισθήματα.
Μόνος στο σπίτι (Home Alone) 1990 Ένα αγόρι (Μακόλεϊ Κάλκιν) μένει ξεχασμένο στο σπίτι, ενώ η μεγάλη οικογένειά του βιάζεται να να προλάβει το αεροπλάνο για το Παρίσι, όπου θα περάσει τα Χριστούγεννα.
Μόνος στο σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη (Home Alone 2: Lost in New York) 1992 Ένα αγόρι (Μακόλεϊ Κάλκιν) χάνεται στο αεροδρόμιο και μπαίνει κατά λάθος στην πτήση για Νέα Υόρκη, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια πηγαίνει στη Φλόριντα για Χριστούγεννα. Μόνος στην πόλη, μπαίνει με κόλπο σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου ανακαλύπτει ότι δύο κακοποιοί (Τζο Πέσι & Ντάνιελ Στερν) βρίσκονται στο ξενοδοχείο για να κάνουν μια ληστεία.
Σπίτι για τα Χριστούγεννα (Hjem til jul) 2010 Στη μικρή νορβηγική πόλη Σκόγκλι, κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να κάνουν γιορτές με την οικογένειά τους.
Θα είμαι σπίτι τα Χριστούγεννα (I'll Be Home for Christmas) 1998 Ένας φοιτητής (Τζόναθαν Τέιλορ Τόμας) έχει να πάει στο σπίτι του από τότε που πέθανε η μητέρα του και ξαναπαντρεύτηκε ο πατέρας του (Γκάρι Κόουλ), ο οποίος υπόσχεται να κάνει ως χριστουγεννιάτικο στον γιο του ένα αμάξι αντίκα, αν γυρίσει σπίτι μέχρι μια ορισμένη ώρα.
Θα σε ξαναδώ (I'll Be Seeing You) 1944 Ένας τραυματισμένος αξιωματικός (Τζόζεφ Κότεν) και μια δραπέτις (Τζίντζερ Ρότζερς) ερωτεύονται τα Χριστούγεννα στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο αλήτης της 5ης λεωφόρου (It Happened on Fifth Avenue) 1947 Ένας άστεγος (Βίκτορ Μουρ) που ξεχειμωνιάζει σε ένα άδειο νεοϋορκέζικο μέγαρο μπλέκει άθελά του με την οικογένεια του ιδιοκτήτη (Τσάρλι Ραγκλς).
Μια υπέροχη ζωή (It's a Wonderful Life) 1946 Ένας επιχειρηματίας (Τζέιμς Στιούαρτ) βλέπει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς με τη βοήθεια του φύλακα αγγέλου του πώς θα ήταν ο κόσμος αν δεν είχε γεννηθεί.
Ο χιονάνθρωπος (Jack Frost) 1998 Ένας πατέρας (Μάικλ Κίτον) πεθαίνει, αλλά επανέρχεται στη ζωή ως χιονάνθρωπος.
Ένας μπαμπάς, μα τι μπαμπάς! (Jingle All the Way) 1996 Ένας πατέρας (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ) έρχεται σε σύγκρουση με άλλους πατεράδες προσπαθώντας να αγοράσει το παιχνίδι που θέλει για δώρο ο γιος του (Τζέικ Λόιντ).
Καλά Χριστούγεννα (Joyeux Noël) 2005 Περιγραφή της άτυπης χριστουγεννιάτικης ανακωχής στο Δυτικό Μέτωπο (Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος) το 1914.
Το χρονικό μιας χυλόπιτας (Just Friends) 2005 Γυρίζοντας στο χωριό του για τις γιορτές, ένας άντρας (Ράιαν Ρέινολντς) ξανασυναντά την κολλητή του από το σχολείο (Έιμι Σμαρτ) με την οποία ήταν ερωτευμένος.
Η κυρία της λίμνης (Lady in the Lake) 1947 Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φίλιπ Μάρλοου (Ρόμπερτ Μοντγκόμερι) αναλαμβάνει τα Χριστούγεννα την υπόθεση μιας εξαφάνισης μετά φόνου.
Last Christmas 2019 Μια καταθλιπτική κοπέλα (Εμίλια Κλαρκ) που δουλεύει σε κατάστημα χριστουγεννιάτικων ειδών πέφτει διαρκώς πάνω στον ίδιο άντρα.
Λιγότερο από μηδέν (Less Than Zero) 1987 Ένας πρωτοετής φοιτητής (Άντριου Μακάρθι) γυρίζει σπίτι για τις γιορτές και ανακαλύπτει ότι όλοι οι φίλοι του από το σχολείο παίρνουν ναρκωτικά.
Κοίτα ποιος μιλάει τώρα (Look Who's Talking Now) 1993 Στην τρίτη συνέχεια της σειράς, αυτοί που μιλούν είναι τα κατοικίδια.
Αγάπη είναι... (Love Actually) 2003 Εννέα αλληλένδετες ιστορίες που σχετίζονται με το συναίσθημα της αγάπης. Μεταξύ άλλων, οι χαρακτήρες περιλαμβάνουν τον όμορφο, νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό (Χιου Γκραντ) που ερωτεύεται μια υφισταμένη του (Μαρτίν Μακάτσεον), μια σχεδιάστρια (Λόρα Λίνεϊ), της οποίας η αγάπη για τον πνευματικά άρρωστο αδελφό της περιπλέκει τη ζωής της και έναν παντρεμένο (Άλαν Ρίκμαν) που μπαίνει σε πειρασμό να απατήσει τη γυναίκα του (Έμμα Τόμσον).
Μια φορά τον χρόνο (Love the Coopers) 2015 Όταν τέσσερις γενιές της οικογένειας Κούπερ (Ντάιαν Κίτον, Τζον Γκούντμαν, Άλαν Άρκιν, Μαρίζα Τομέι, Ολίβια Γουάιλντ κ.ά.) συναντιούνται για Χριστούγεννα, διάφοροι απρόσμενοι επισκέπτες τους κάνουν να επανεξετάσουν τους οικογενειακούς δεσμούς τους και το πνεύμα των εορτών.
Το τραγούδι της αγάπης (Meet Me in St. Louis) 1944 Η οικογένεια Σπιθ αναγκάζεται να μετακομίζει στη Νέα Υόρκη, γεγονός που αναστατώνει τις κόρες της οικογένειας (Τζούντι Γκάρλαντ & Λουσίλ Μπρέμπερ), που θα αναγκαστούν να αποχωριστούν τους αγαπημένους τους (Τομ Ντρέικ & Ρόμπερτ Σάλι).
Καλά Χριστούγεννα, κύριε Λόρενς (Merry Christmas, Mr. Lawrence) 1983 Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ένας Βρετανός συνταγματάρχης (Τομ Κόντι) προσπαθεί να συμφιλιώσει έναν αιχμάλωτο πολέμου (Ντέιβιντ Μπόουι) με τον διοικητή του Ιαπωνικού στρατοπέδου αιχμαλώτων (Ρουίτσι Σακαμότο), για να αποτρέψει την αιματοχυσία.
Το θαύμα της 34ης οδού (Miracle on 34th Street) 1947 Ένας ηλικιωμένος (Έντμοντ Γκουέν) ισχυρίζεται ότι είναι ο Άι Βασίλης και ο δικηγόρος του (Τζον Πέιν) προσπαθεί να απορτέψει τον εγκλεισμό του σε ίδρυμα.
Θαύμα στο Μανχάταν (Miracle on 34th Street) 1994 Διασκευή της ταινίας Το θαύμα της 34ης οδού του 1947.
Στα πρόθυρα της τρέλας (Mixed Nuts) 1994 Οι περιπέτειες του επικεφαλής (Στιβ Μάρτιν) μιας τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας για την αποτροπή αυτοκτονιών την παραμονή των Χριστουγέννων.
Τα λύτρα της μετανοίας (Mr. Soft Touch) 1949 Ένας ήρωας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (Γκλεν Φορντ) μαθαίνει ότι η μαφία έχει καταλάβει το κλαμπ του και έχει δολοφονήσει τον συνεταίρο του.
Μια νύχτα με τη Μοντ (Ma nuit chez Maud) 1969 Ένας πιστός καθολικός (Ζαν-Λουί Τρεντινιάν) ερωτεύεται μπαίνει σε πειρασμό στη διάρκεια ενός χριστουγεννιάτικου δείπνου στο σπίτι της σαγηνευτικής Μοντ (Φρανσουάζ Φαμπιάν).
Τα Χριστούγεννα του τρελού θηριοτροφείου (National Lampoon's Christmas Vacation) 1989 Τα χριστουγεννιάτικα σχέδια της οικογένειας Γκρίσγουολντ καταλήγουν σε καταστροφή.
Ποτέ δεν είναι αργά (Never Say Goodbye) 1946 Μια κόρη (Πάτι Μπρέιντι) προσπαθεί να τα ξαναφτιάξει στους γονείς της (Έρολ Φλιν & Έλινορ Πάρκερ) τα Χριστούγεννα με κωμικά αποτελέσματα.
Noel 2004 Πέντε Νεοϋορκέζοι (Σούζαν Σαράντον, Πενέλοπε Κρουζ, Πολ Γουόκερ, Άλαν Άρκιν, Μάρκους Τόμας) συναντιούνται Παραμονή Χριστουγέννων προσμένοντας ένα θαύμα.
Τα κελεπούρια (Nothing Like the Holidays) 2008 Μια οικογένεια Πορτορικανών στο Σικάγο μαζεύεται πιθανώς για τα τελευταία τους Χριστούγεννα μαζί.
Κάποια μαγικά Χριστούγεννα (One Magic Christmas) 1985 Ένας άγγελος (Χάρι Ντιν Στάντον) δείχνει σε μια νεαρή μητέρα (Μέρι Στίνμπεργκεν) το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.
Γάμος υπό δοκιμή (Period of Adjustment) 1962 Δύο ζευγάρια (Τζέιν Φόντα, Τζιμ Χάτον, Άνθονι Φρανσιόζα, Λόις Νέτλετον) κρύβουν τα συζυγικά τους προβλήματα την παραμονή των Χριστουγέννων.
Όνειρα και φιλοδοξίες (Rent) 2005 Μια ομάδα Νεοϋορκέζων αντιμετωπίζει κάθε είδους προβλήματα, καθώς και τις επιπτώσεις της επιδημίας του AIDS.
Rocky IV 1985 Ο Ρόκι (Σιλβέστερ Σταλόνε) αντιμετωπίζει τον Ντράγκο (Ντολφ Λούντγκρεν) σε έναν αγώνα 15 γύρων στη Σοβιετική Ένωση τα Χριστούγεννα.

Rocky challenges Drago to an unsanctioned 15-round fight in the Soviet Union on Christmas Day

Rocky V 1990 Ο Ρόκι (Σιλβέστερ Σταλόνε) προπονεί τον νεαρό Τόμι Γκαν (Τόμι Μόρισον) μέχρι που οι δυο τους παλεύουν στον δρόμο τα Χριστούγεννα.
Σάντα Κλάους, ο Άι Βασίλης (Santa Claus: The Movie) 1985 Η ιστορία της προέλευσης του Άι Βασίλη (Ντέιβιντ Χάντελσον) και των προσπάθειών του να διασώσει τα Χριστούγεννα πολεμώντας έναν κακό μεγιστάνα της παιχνιδοβιομηχανίας (Τζον Λίθγκοου).
Άγιος Βασίλης με... ποντίκια (Santa with Muscles) 1996 Ένας μποντιμπίλντερ με αμνησία (Χαλκ Χόγκαν) νομίζει ότι είναι ο Άι Βασίλης.
Έρωτας μετ' εμποδίων (Serendipity) 2001 Ένας άντρας (Τζον Κιούζακ) και μια γυναίκα (Κάιτ Μπεκινσέιλ) γνωρίζονται Παραμονή Χριστουγέννων και ξανασυναντιούνται την ίδια μέρα, δέκα χρόνια μετά.
6 εβδομάδες (Six Weeks) 1982 Ένα δωδεκάχρονο κορίτσι (Κάθριν Χίλι) που πεθαίνει από λευχαιμία πηγαίνει στη Νέα Υόρκη και παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπαλέτο Ο καρυοθραύστης τα Χριστούγεννα.[1][2][3]
Συνέβη κάποια Χριστούγεννα (Surviving Christmas) 2004 Ένας μοναχικός εκατομμυριούχος (Μπεν Άφλεκ) προσφέρει 250.000 δολάρια σε μια οικογένεια για να περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα στο σπίτι όπου μεγάλωσε.
Πού κοιμήθηκε η Σουζάνα; (Susan Slept Here) 1954 Ένας εργένης σεναριογράφος (Ντικ Πάουελ) φιλοξενεί μια ατίθαση έφηβη (Ντέμπι Ρέινολντς) για τις γιορτές.
Οι καμπάνες της Αγίας Μαρίας (The Bells of St. Mary's) 1945 Ένας ιερέας (Μπινγκ Κρόσμπι) και μια καλόγρια (Ίνγκριντ Μπέργκμαν) πρέπει να σώσουν το σχολείο τους που πρόκειται να κλείσει τα Χριστούγεννα.
Ένας άγγελος στη γη (The Bishop's Wife) 1947 Ένας άγγελος (Κάρι Γκραντ) βοηθά έναν επίσκοπο (Ντέιβιντ Νίβεν) να αλλάξει ζωή πριν από τα Χριστούγεννα.
Τα χρονικά των Χριστουγέννων (The Christmas Chronicles) 2018 Δύο αδέλφια (Τζούντα Λιούις & Ντάρμπι Καμπ) σχεδιάζουν να βιντεοσκοπήσουν τον Άι Βασίλη (Κερτ Ράσελ), αλλά καταλήγουν σε ένα απρόσμενο ταξίδι.
Τα χρονικά των Χριστουγέννων: δεύτερο μέρος (The Christmas Chronicles: Part Two) 2020 Δύο αδέλφια (Τζούντα Λιούις & Ντάρμπι Καμπ) βοηθούν τον Άι Βασίλη (Κερτ Ράσελ) μα σώσει τον Βόρειο Πόλο.
Ετοιμάσου να πεθάνεις (The Christmas Kid) 1967 Ένας διεφθαρμένος σερίφης (Τζέφρι Χάντερ) που έχει γεννηθεί Χριστούγεννα αποφασίζει να αλλάξει και να πάει κόντρα στον ισχυρότερο άνδρα της πόλης (Λούις Χέιγουορντ).
Ονειρεμένη ζωή (The Family Man) 2000 Ένας πάμπλουτος εργένης (Νίκολας Κέιτζ) ξυπνάει τα Χριστούγεννα και ανακαλύπτει ότι έχει μεταφερθεί σε μια εναλλακτική πραγματικότητα ως απλός πωλητής ελαστικών με σύζυγο (Τέα Λεόνι) και παιδιά.
Η πέτρα του σκανδάλου (The Family Stone) 2005 Μια αυστηρών αρχών γυναίκα (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) γνωρίζει τη φιλελεύθερη οικογένεια του αρραβωνιαστικού της (Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ) στις διακοπές των Χριστουγέννων και ακολουθεί χάος.
Ο Γκριντς (The Grinch) 2018 Kινούμενα σχέδια. Ένα πράσινο τέρας απειλεί να καταστρέψει τα Χριστούγεννα.
The Holiday 2006 Δυο γυναίκες (Κέιτ Γουίνσλετ, Κάμερον Ντίαζ) αλλάζουν σπίτια για τις γιορτές, για να βρει η καθεμιά τους το ταίρι της (Έντουαρντ Μπερνς, Τζουντ Λο).
Ληστεύοντας τη μαφία (The Ice Harvest) 2005 Ένας δικηγόρος (Τζον Κιούζακ) επιχειρεί να κλέψει λεφτά από την τοπική μαφία πραμονή Χριστουγέννων.
Το παλικάρι της φακής (The Lemon Drop Kid) 1951 Ένας ατζέντης ιπποδρομιών (Μπομπ Χόουπ) έχει μια βδομάδα διορία για να επιστρέψει σε έναν γκάνγκστερ (Φρεντ Κλαρκ) τα χρήματα που έχασε στον ιππόδρομο πριν από τα Χριστούγεννα.
Το λιοντάρι του χειμώνα (The Lion in Winter) [4] 1968 Τα Χριστούγεννα του 1183, ο Ερρίκος Β' της Αγγλίας (Πήτερ Ο' Τουλ) και η οικογένειά του αναμειγνύονται σε δολοπλοκίες.
Ο εφευρέτης των Χριστουγέννων (The Man Who Invented Christmas) 2017 Το 1843, ο συγγραφέας Κάρολος Ντίκενς (Νταν Στίβενς) αρχίζει να γράφει ένα μυθιστόρημα με ήρωα τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία.
Οι παρτάκηδες (The Night Before) 2015 Την παραμονή Χριστουγέννων, τρεις παλιοί φίλοι (Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Σεθ Ρόγκεν, Άντονι Μακί) περνούν τη νύχτα στη Νέα Υόρκη ψάχνοντας για το καλύτερο πάρτι.
Η νύχτα του κυνηγού (The Night of the Hunter) 1955 Ένας θρησκόληπτος (Ρόμπερτ Μίτσαμ) νυμφεύεται μια αφελή χήρα (Σέλεϊ Γουίντερς), τα παιδιά της οποίας δεν του λένε πού έχει κρύψει ο νεκρός πατέρας τους τα 10.000 δολάρια που έκλεψε.
Χριστουγεννιάτικος εφιάλτης (The Nightmare Before Christmas) 1993 Η μασκό του Χαλοουίν (Κρις Σαράντον) βαριέται τη γιορτή και αποφασίζει να προσπαθήσει να γιορτάζει τα Χριστούγεννα.
Το πολικό εξπρές (The Polar Express) 2004 Κινούμενα σχέδια.Ένα αγόρι (Τομ Χανκς, φωνή) πηγαίνει με τρένο στον Βόρειο Πόλο σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας.
Φτερωτός έρωτας (The Preacher's Wife) 1996 Ένας άγγελος (Ντένζελ Ουάσινγκτον) κατεβαίνει στη γη για να βοηθήσει έναν ιερέα (Κόρτνεϊ Βανς) να σώσει την εκκλησία του και την οικογένειά του.
Διαιτητής για παντρεμένους (The Ref) 1994 Ένας διαρρήκτης (Ντένις Λίρι) αναγκάζεται να πάρει μια ενοχλητική, δυσλειτουργική οικογένεια (Κέβιν Σπέισι, Τζούντι Ντέιβις κ.ά.) ομήρους την παραμονή των Χριστουγέννων.
Ο Άγιος Βασίλης μου (The Santa Clause) 1994 Όταν ο Άι Βασίλης (Τιμ Άλεν) πέφτει από την καμινάδα του, ένας πατέρας (Τιμ Άλεν) αναγκάζεται να πάρει τη θέση του.
Ο Άγιος Βασίλης μου 2: Ο ατζαμής των Χριστουγέννων (The Santa Clause 2) 2002 Ο Άι Βασίλης (Τιμ Άλεν) πρέπει να βρει σύζυγο (Ελίζαμπεθ Μίτσελ).
Ο Άγιος Βασίλης μου 3 (The Santa Clause 3: The Escape Clause) 2006 Ο Άι Βασίλης (Τιμ Άλεν) παλεύει με τον Τζακ Φροστ (Μάρτιν Σορτ) για να κρατήσει τον τίτλο του.
Το αστέρι των Χριστουγέννων (The Star) 2017 Κινούμενα σχέδια. Ένα μικρό αλλά γενναίο γαϊδουράκι γίνεται μαζί με άλλα ζώα ο αφανής ήρωας των πρώτων Χριστουγέννων.
Χριστούγεννα της συμφοράς (This Christmas) 2007 Στις γιορτές, η αρχηγός μιας οικογένειας (Λορέτα Ντιβάιν) τους προσκαλεί όλους σπίτι της μετά από 4 χρόνια. Διάφορα μυστικά αρχίζουν να έρχονται στο φως.
Πολυθρόνα για δύο (Trading Places) 1983 Οι ζωές ενός εύπορου χρηματιστή (Νταν Ακρόιντ) και ενός άστεγου ζητιάνου (Έντι Μέρφι) διασταυρώνονται, όταν χωρίς να το ξέρουν γίνονται το αντικείμενο ενός παράδοξου στοιχήματος.
Παγιδευμένοι στον παράδεισο (Trapped in Paradise) 1994 Τρία αδέλφια (Νίκολας Κέιτζ, Τζον Λόβιτζ, Ντάνα Κάρβεϊ) σχεδιάζουν μια ληστεία τράπεζας τα Χριστούγεννα.
Χριστούγεννα εκτάκτου ανάγκης (Unaccompanied Minors) 2006 Μια ομάδα ασυνόδευτων παιδιών παγιδεύονται σε ένα αεροδρόμιο τα Χριστούγεννα.
Δεν είμαστε άγγελοι (We're No Angels) 1955 Τρεις δραπέτες (Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Άλντο Ρέι, Πίτερ Ουστίνοφ) κρύβονται στο σπίτι ενός μαγαζάτορα (Λέο Τζ. Κάρολ) λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
Ενώ εσύ κοιμόσουν (While You Were Sleeping) 1995 Μια μοναχική γυναίκα (Σάντρα Μπούλοκ) πηγαίνει το θύμα (Πίτερ Γκάλαχερ) ενός δυστυχήματος με τρένο στο νοσοκομείο, όπου όλοι θεωρούν ότι είναι είναι η αρραβωνιαστικιά του.
Λευκά Χριστούγεννα (White Christmas) 1954 Μια επιτυχημένη ομάδα μουσικών (Μπινγκ Κρόσμπι, Ντάνι Κέι, Ρόζμαρι Κλούνεϊ, Βίρα Έλεν) μπλέκουν σε ερωτικές περιπέτειες με μια αντίστοιχη γυναικεία ομάδα στο Βερμόντ.
Γιατί αυτόν; (Why Him?) 2016 Μια οικογενειακή συγκέντρωση απειλείται με καταστροφή όταν ο πατέρας (Μπράιαν Κράνστον) καταλαβαίνει ότι ο εκατομμυριούχος αλλά ανώριμος φίλος (Τζέιμς Φράνκο) της κόρης του (Ζόι Ντόιτς) πρόκειται να τη ζητήσει σε γάμο.
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας 1955 Η τρίτη ιστορία αυτής της σπονδυλωτής ταινίας εκτυλίσσεται την περίοδο των Χριστουγέννων στην Αθήνα. Ένα ορφανό κοριτσάκι (Μαρία Καλαμιώτου) βρίσκει στον δρόμο μια πλαστή λίρα, την οποία δίνει στον στριμμένο σπιτονυκοκύρη τους (Ορέστης Μακρής) να της τη χαλάσει, ο οποίος με τη σειρά του τη δίνει στη σύζυγό του (Λέλα Πατρικίου) να τη βάλει στη βασιλόπιτα.
Το τανγκό των Χριστουγέννων 2011 Ένας υπολοχαγός (Γιάννης Στάνκογλου) σε μια μονάδα του Έβρου την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών μαθαίνει τανγκό για να χορέψει με τη σύζυγο (Βίκυ Παπαδοπούλου) του αντισυνταγματάρχη (Γιάννης Μπέζος) στη χριστουγεννιάτικη γιορτή.
Τα κόκκινα φανάρια 1963 Προς το τέλος της ταινίας που αφηγείται τη ζωή επτά ιερόδουλων στην κακόφημη Τρούμπα εργαζόμενες και θαμώνες ενός σπιτιού γιορτάζουν τα Χριστούγεννα. Η Ελένη (Τζένη Καρέζη) χορεύει ξέφρενα την ώρα που μπαίνει στο σπίτι ο νεαρός (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) με τον οποίο έχει κρυφό δεσμό και που, μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν ξέρει την πραγματική της ταυτότητα.
Merry Kitschmas 2000 Μικρού μήκους. Ένα ζευγάρι (Ανατολή Αθανασιάδου & Γιώργος Μακρής) που τσακώνεται δημόσια αποφασίζει να προσκαλέσει έναν ηλικιωμένο (Τίτος Βανδής) με στολή Άι Βασίλη για ρεβεγιόν.
Όλγα αγάπη μου 1968 Σε μια σκηνή της ταινίας, η Όλγα (Ζωή Λάσκαρη) μάταια περιμένει τον σύζυγό της (Φαίδων Γεωργίτσης) που παντρεύτηκε παρά τις αντιρρήσεις της μητέρας της (Τασσώ Καββαδία), να επιστρέψει στο σπίτι για να κάνουν μαζί ρεβεγιόν.
Ο μαγκούφης 1962 Ένας ορκισμένος εργένης (Μίμης Φωτόπουλος) μένει μόνος στο σπίτι, όταν η σπιτονοικοκυρά του (Γεωργία Βασιλειάδου) φεύγει για Χριστούγεννα. Όταν αρρωσταίνει, έρχεται μια υπάλληλός του (Μάρθα Βούρτση) να τον περιποιηθεί και κάνουν μαζί Πρωτοχρονιά.
Κίνηση οµαλή 2006 Μικρού μήκους. Δύο αντίθετοι μεταξύ τους άνθρωποι (Άννα Μάσχα & Γιάννης Στάνκογλου) συνυπάρχουν σε ένα σχολικό λεωφορείο μια μέρα πριν από τα Χριστούγεννα.
Bloody Merry Christmas 2012 Μικρού μήκους. Δώδεκα παλιοί συμμαθητές που επανασυνδέονται μετά από χρόνια δολοφονούνται ο ένας μετά τον άλλο μια παραμονή Πρωτοχρονιάς.
Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες 1956 Μια κοπέλα (Ρένα Βλαχοπούλου) από την Κέρκυρα ξεναγείται από έναν νέο (Στέφανος Στρατηγός) στην Αθήνα. Μεταξύ άλλων, αφήνουν κατά το έθιμο της εποχής πρωτοχρονιάτικα δώρα στον τροχονόμο της πλατείας Συντάγματος.
Οι κυνηγοί 1977 Μια παρέα που έχει βγει για κυνήγι παραμονή Πρωτοχρονιάς ανακαλύπει το πτώμα ενός αντάρτη από την εποχή του Εμφυλίου.
Ένα παιδί χωρίς όνομα 1964 Την παραμονή των Χριστουγέννων και ενώ ακούγεται το "Άγια Νύχτα", ένας νέος (Κώστας Καρράς) συγχωρεί τον κακό αδελφό του (Άγγελος Θεοδωρόπουλος) που σκόρπισε την οικογενειακή περιουσία.

Διασκευές της Χριστουγεννιάτικης ιστορίαςΕπεξεργασία

Τίτλος Ετος Περιγραφή
Σκρουτζ ή Το πνεύμα των Χριστουγέννων (Scrooge) 1951 Με πρωταγωνιστή τον Άλαστερ Σιμ ως Εμπενίζερ Σκρουτζ.
Χριστουγεννιάτικη μπαλάντα (Scrooge) 1970 Με τον Άλμπερτ Φίνεϊ ως Εμπενίζερ Σκρουτζ και τον Άλεκ Γκίνες ως Τζέικομπ Μάρλεϊ.
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα (A Christmas Carol) 1984 Με πρωταγωνιστή τον Τζορτζ Σι Σκοτ ως Εμπενίζερ Σκρουτζ.
Μίκυ Μάους: χριστουγεννιάτικα κάλαντα (Mickey's Christmas Carol) 1983 Μεταφορά κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστές τους χαρακτήρες της Disney.
Πάρτι φαντασμάτων (Scrooged) 1988 Μια σύγχρονη μεταφορά της ιστορίας με πρωταγωνιστή ένα κυνικό τηλεοπτικό στέλεχος (Μπιλ Μάρεϊ).
Χριστουγεννιάτικη ιστορία (The Muppet Christmas Carol) 1992 Διασκευή με πρωταγωνιστές τα Μάπετ του Τζιν Χένσον.
Χριστουγεννιάτικη ιστορία (A Christmas Carol) 2009 Προσαρμογή κινουμένων σχεδίων της Disney με ττον Τζιμ Κάρεϊ ως Σκρουτζ.

Χριστουγεννιάτικες ταινίες δράσηςΕπεξεργασία

Τίτλος Ετος Περιγραφή
Ο Μπάτμαν επιστρέφει (Batman Returns) 1992 Ο Μπάτμαν (Μάικλ Κίτον) έρχεται αντιμέτωπος με τον Πιγκουίνο (Ντάνι Ντε Βίτο) και την Κατγούμαν (Μισέλ Φάιφερ) τα Χριστούγεννα στη Γκόθαμ Σίτι. [5]
Πολύ σκληρός για να πεθάνει (Die Hard) [6] 1988 Ο Τζον Μακλέιν (Μπρους Γουίλις) της Νέας Υόρκης πρέπει να σώσει τους παρευρισκόμενους σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι από μια ομάδα ληστών την παραμονή των Χριστουγέννων στο Λος Άντζελες.
Πολύ σκληρός για να πεθάνει 2 (Die Hard 2) [7] [8] 1990 Ο Τζον Μακλέιν (Μπρους Γουίλις) αντιμετωπίζει τους τρομοκράτες που έχουν πάρει τον έλεγχο ενός αεροδρομίου την παραμονή των Χριστουγέννων.
Ντόνι Μπράσκο (Donnie Brasco) 1997 Τμήμα της ταινίας διαδραματίζεται τα Χριστούγεννα, όταν ένας μυστικός πράκτορας του FBI (Τζόνι Ντεπ) τρώει στο σπίτι ενόα μαφιόζου (Αλ Πατσίνο) χάνοντας τα Χριστούγεννα της οικογένειάς του.
Iron Man 3 2013 Ο Τόνι Σταρκ αντιμετωπίζει έναν μυστηριώδη τρομοκράτη (Μπεν Κίνγκσλεϊ) την περίοδο των Χριστουγέννων.
Jurassic World 2015 Δύο παιδιά στέλνονται στο θεματικό πάρκο Jurassic World σε ένα νησί της Καραϊβικής για χριστουγεννιάτικες διακοπές, ενώ οι γονείς τους παίρνουν διαζύγιο.[9]
Φονικό όπλο (Lethal Weapon) 1987 Δύο αστυνομικοί (Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλόβερ) πρέπει να παραμερίσουν τις διαφορές τους για να πιάσουν μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών. Σε μια σκηνή του έργου, τρώνε μαζί την ημέρα των Χριστουγέννων. [5]
Ένα σκληρό φιλί για καληνύχτα (The Long Kiss Goodnight) 1996 Όταν σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι ξεσπά βία, μια αμνησιακή δασκάλα (Τζίνα Ντέιβις) ξεκινά ένα ταξίδι για να μάθει ποια είναι με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ.
Ριψοκίνδυνα παιχνίδια (Reindeer Games) 2000 Δύο κακοποιοί, ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες, ληστεύουν ένα καζίνο.
Ράμπο: το πρώτο αίμα (First Blood) 1982 Στην αρχή της ταινίας, ο Ράμπο (Σιλβέστερ Σταλόνε) βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα το οποίο είναι γεμάτο χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Χριστουγεννιάτικες ταινίες τρόμουΕπεξεργασία

Τίτλος Έτος Περιγραφή
Η Άννα και η αποκάλυψη (Anna and the Apocalypse) 2017 Η Άννα προσπαθεί να επιβιώσει τα βάσανα του σχολείου, των διακοπών και μιας επιδρομής αιμοσταγών ζόμπι που ξεκινά την ώρα μιας χριστουγεννιάτικης σχολικής παράστασης.
Τρόμος στο παρθεναγωγείο (Black Christmas) 1974 Ένας μυστηριώδης ξένος τρομοκρατεί τα κορίτσια μιας φοιτητικής εστίας, τα οποία κάνουν πάρτι για την παραμονή Χριστουγέννων.
Black Christmas 2006 Ένας μυστηριώδης ξένος τρομοκρατεί τα κορίτσια μιας φοιτητικής εστίας, τα οποία κάνουν πάρτι για την παραμονή Χριστουγέννων.
Μαύρα Χριστούγεννα (Black Christmas) 2019 Μια ομάδα φοιτητριών τρομοκρατείται από ψυχοπαθείς δολοφόνους τα Χριστούγεννα.
Ο δαίμονας των Χριστουγέννων (You Better Watch Out) 1980 Ένας ψυχοπαθής ντύνεται Άι Βασίλης και διαπράττει μια σειρά από εγκλήματα.
Τα σαγόνια του καρχαρία: η εκδίκηση (The Revenge) 1987 Η ταινία ξεκινά τα Χριστούγεννα, καθώς ένας γιος και μια μητέρα συζητούν για το στόλισμα του δέντρου. Αργότερα, όταν ένας καρχαρίας τρώει τον γιο, από την ακτή ακούγονται τόσο δυνατά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που κανείς δεν ακούει τις απελπισμένες φωνές του.
Krampus ο δαίμονας (Krampus) 2015 Κωμωδία τρόμου με πρωταγωνιστή το άλτερ έγκο του Άι Βασίλη.
Άγια νύχτα, νύχτα θανάτου (Silent Night, Deadly Night) 1984 Ένας ανισόρροπος νεαρός ντύνεται Άι Βασίλης και σκορπίζει τον θάνατο.
Όργισμένος εκτελεστής (Silent Night, Deadly Night 2) 1987 Ο μικρός αδελφός ενός εφήβου που σκοτώθηκε ενώ ήταν ντυμένος Άι Βασίλης ακολουθεί τα ματωμένα βήματα του αδελφού του.
Ήσυχη αλλά ματωμένη νύχτα (Silent Night, Bloody Night) 1972 Μια σειρά από φόνους διαπράττονται σε μια κωμόπολη παραμονή Χριστουγέννων, αφότου ένας άντρας κληρονομεί ένα κτήριο που κάποτε ήταν άσυλο για ψυχοπαθείς.
Η βίλα της κολάσεως (The Legend of Hell House) 1973 Μια ομάδα ερευνητών περνούν τις γιορτές σε μια στοιχειωμένη αγγλική έπαυλη.
Εγκλωβισμένοι (Wind Chill) 2007 Μια φοιτήτρια σε ένα πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας πηγαίνει στην οικογένειά της στο Ντέλαγουερ με αυτοκίνητο που οδηγεί ένας συμφοιτητής της. Όταν το αυτοκίνητο παθαίνει βλάβη, παγιδεύονται σε έναν στοιχειωμένο αυτοκινητόδρομο με θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Τηλεταινίες και βιντεοταινίεςΕπεξεργασία

Ξένες και ελληνικές ταινίες που έχουν γυριστεί για την τηλεόραση, για βίντεο, ντιβιντί ή για το διαδίκτυο.

ΟικογενειακέςΕπεξεργασία

Title Year Description
Έρωτας τα Χριστούγεννα (A Boyfriend for Christmas) 2004 Ο Άι Βασίλης (Τσαρλς Ντέρνινγκ) κάνει τον προξενητή για ένα νεαρό ζευγάρι (Κέλι Γουίλιαμς & Πάτρικ Μαλντούν) τα Χριστούγεννα.
Ο αληθινός Άγιος Βασίλης (Call Me Claus) 2001 Ο Άι Βασίλης ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί και προπονεί μια Αμερικανίδα επιχειρηματία (Γούπι Γόλντμπεργκ) ως διάδοχό του.
Χιονισμένα Χριστούγεννα (A Chance of Snow) 1998 Ένα χωρισμένο ζευγάρι (Τζο Μπεθ Γουίλιαμς & Μάικλ Όντκιν) αποκλείεται από το χιόνι τα Χριστούγεννα.
Κυνηγώντας τα Χριστούγεννα (Chasing Christmas) 2005 Το φάντασμα των Χριστουγέννων του παρελθόντος (Λέσλι Τζόρνταν) αποφασίζει να εξαφανιστεί, ενώ έχει μεταφέρει το θύμα του (Τομ Άρνολντ) πίσω στα Χριστούγεννα του 1965.
Χριστουγεννιάτικο σκίρτημα (Christmas Caper) 2007 Μια κλέφτρα (Σάνεν Ντόχερτι) πηγαίνει στο χωριό της για Χριστούγεννα. Μπορεί το πνεύμα των εορτών να την ξαναβάλει στον σωστό δρόμο;
Χριστούγεννα στην Αλάσκα (Christmas Comes to Willow Creek) 1987 Δύο αδέλφια φορτηγατζήδες προσπαθούν να μεταφέρουν χριστουγεννιάτικα δώρα από την Καλιφόρνια στην Αλάσκα.
Το καταφύγιο της αγάπης (Christmas Cottage) 2008 Η ιστορία πίσω από έναν χριστουγεννιάτικο πίνακα του Τόμας Κινκέιντ και πώς ο ζωγράφος ξεκίνησε την καριέρα του όταν έμαθε ότι η μητέρα το κινδύνευε να χάσει το πατρικό της σπίτι.
Κάθε μέρα Χριστούγεννα (Christmas Every Day) 1996 Σε αυτή την μεταφορά της Μέρας της μαρμότας, ένας εγωκεντρικός έφηβος (Έρικ φον Ντέτεν) αναγκάζεται να ζει διαρκώς τα ίδια Χριστούγεννα, όταν η αδελφή του (Ιβόν Ζίμα) εύχεται να είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα.
Χριστούγεννα στην πόλη των θαυμάτων (Christmas in Wonderland) 2006 Δυο παιδιά (Κάμερον Μπράιτ & Μάθιου Νάιτ) βρίσκουν μια τσάντα με πλαστά χρήματα και τον Άι Βασίλη.
Χριστουγεννιάτικη λίστα (The Christmas List) 1997 Μια γυναίκα (Μίμι Ρότζερς) φτιάχνει μια λίστα με αυτά που θέλει για Χριστούγεννα και μαθαίνει ότι πρέπει να προσέχεις τι εύχεσαι.
Χριστουγεννιάτικο θαύμα 1977 Κάποιοι ανθρακωρύχοι βρίσκονται παγιδευμένοι μετά από έκρηξη την παραμονή των Χριστουγέννων του 1951.
Ο πρίγκιπας των Χριστουγέννων (A Christmas Prince) 2017 Τα Χριστούγεννα έρχονται νωρίς για μια νεαρή δημοσιογράφο (Ρόουζ Μάκλβερ), που πηγαίνει στο εξωτερικό για να καλύψει την ιστορία ενός γοητευτικού πρίγκιπα (Μπεν Λαμπ) που πρόκειται να γίνει βασιλιάς.
Ο πρίγκιπας των Χριστουγέννων: ο βασιλικός γάμος (A Christmas Prince: The Royal Wedding) 2018 Μια δημοσιογράφος (Ρόουζ Μάκλβερ) πρόκειται να παντρευτεί έναν πρίγκιπα (Μπεν Λαμπ) τα Χριστούγεννα, όταν εκείνη αμφιβάλει αν είναι φτιαγμένη για να γίνει βασίλισσα.
Το μυστικό των Χριστουγέννων (The Christmas Secret ) 2000 Ένας ζωολόγος (Ρίτσαρντ Τόμας) προσπαθεί να αποδείξει ότι οι τάρανδοι πετάνε και ανακαλύπτει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.
Το πιο όμορφο δώρο (The Christmas Shoes) 2002 Τρεις ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες ιστορίες, βασισμένες στο τραγούδι "The Christmas Shoes".
Χριστουγεννιάτικη ιστορία 2 (A Christmas Story 2) 2012 Ένας έφηβος (Μπρίντεν Λεμάστερς) προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκτήσει αυτοκίνητο για τα Χριστούγεννα.
Χριστούγεννα... γάμος γίνεται () 2006A Christmas Wedding Ένα ζευγάρι (Σάρα Πόλσον & Έρικ Μάμπιους) γνωρίζεται τα Χριστούγεννα και σχεδιάζει να παντρευτεί τα Χριστούγεννα δύο χρόνια αργότερα.
Τα φετινά Χριστούγεννα (Christmas with a Capital C) 2010 Ένα χωριό της Αλάσκας αναστατώνεται με αφορμή τη φάτνη του χωριού.
Μια υπέροχη ζωή (Comfort and Joy) 2003 Μια εργένισσα επιχειρηματίας (Τζέιν Μπέρι) ξυπνά μια μέρα μετά από ένα τροχαίο ατύχημα και διαπιστώνει ότι είναι παντρεμένη με παιδιά.
Τα Χριστούγεννα του Ντένις του Τρομερού (A Dennis the Menace Christmas) 2007 Ο Ντένις (Μάξουελ Πέρι Κότον) προσπαθεί να μεταδώσει το πνεύμα των Χριστουγέννων στον ιδιότροπο γείτονά του (Ρόμπερτ Βάγκνερ).
Ο άπληστος (Ebenezer) 1998 Γουέστερν εκδοχή της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας στην οποία ο Σκρουτζ (Τζακ Πάλανς) είναι ένας διεφθαρμένος γαιοκτήμονας στην Άγρια Δύση.
Τα Χριστούγεννα της Ελοΐζ (Eloise at Christmastime) 2003 Η 6χρονη Ελοΐζ (Σοφία Βασίλιεβα) περνά διάφορες περιπέτειες πριν από τα Χριστούγεννα σε ένα ξενοδοχείο.
Το θαύμα των Χριστουγέννων (Finding John Christmas) 2003 Μια γυναίκα (Βάλερι Μπερτινέλι) και ένας ρεπόρτερ (Ντέιβιντ Κάμπιτ) προσπαθούν να βρουν έναν μυστηριώδη χριστουγεννιάτικο ήρωα (Γουίλιαμ Ρας) με τη βοήθεια ενός αγγέλου (Πίτερ Φολκ).
Καλή τύχη Τσάρλι: η ταινία (Good Luck Charlie, It's Christmas!) 2011 Μια οικογένεια χωρίζεται στο Παλμ Σπρινγκς πηγαίνοντας χριστουγεννιάτικη επίσκεψη στη γιαγιά (Ντέμπρα Μονκ) και τον παππού (Μάικλ Κέιγκαν).
Τα Χριστούγεννα της Λιζ και του Τομ (His and Her Christmas) 2005 Δυο αντίπαλοι δημοσιογράφοι (Ντάινα Μέγιερ & ) υπονομεύουν ο ένας τον άλλο, ώσπου ερωτεύονται τα Χριστούγεννα.
Hogfather: η μαγική αποστολή (Hogfather) 2006 Ο Hogfather, το άλτερ έγκο του Άι Βασίλη, αγνοείται, ενώ ο Θάνατος (Ίαν Ρίτσαρντσον, φωνή) παίρνει τη θέση του και η εγγονή του (Μισέλ Ντόκερι) προσπαθεί να μάθει τι έχει συμβεί.
Απροσδόκητος έρωτας 1999 Ένας σχολικός επιθεωρητής (Τζέραλντ Μακρέινι) πηγαίνει να κλείσει ένα μικρό σχολείο και ερωτεύεται την καθηγήτρια μουσικής λίγο πριν από τα Χριστούγεννα.
Μόνος στο σπίτι 5 (Home Alone: The Holiday Heist) 2012 Ένα αγόρι (Κρίστιαν Μάρτιν) βάζει παγίδες για να πιάσει ένα φάντασμα στο καινούργιο του σπίτι, το οποίο στη συνέχεια πρέπει να προστατεύσει από τους κλέφτες τα Χριστούγεννα (Μάλκολμ Μακ Ντάουελ, Ντέμπι Μαζάρ & Έντι Στιπλς).
Τα Χριστούγεννα της Σούζαν (If You Believe) 1999 Μια ιδιότροπη επιμελήτρια βιβλίων (Άλι Γουόκερ) ξαναβρίσκει την παιδικότητά της και τη χαρά των Χριστουγέννων.
Θα είμαι σπίτι τα Χριστούγεννα (I'll Be Home for Christmas) 1988 Μια οικογένεια (Χαλ Χόλμπρουκ, Εύα Μαρί Σέιντ κ.ά.) προσπαθεί να γιορτάσει τα Χριστούγεννα του 1944 εν μέσω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Άι Βασίλης παίρνει σύνταξη! (In the Nick of Time) 1991 Ο ηλικιωμένος Άι Βασίλης (Λόιντ Μπρίτζες) προετοιμάζει τον κυνικό διάδοχό του (Μάικλ Τάκερ) για να πάρει τη θέση του τα Χριστούγεννα.
Είδα τη μαμά να φιλάει τον Άι Βασίλη 2002 Όταν ένα αγόρι (Ντίλαν & Κόουλ Σπράους) βλέπει τη μαμά του (Κόνι Σέλεκα) να φιλάει τον Άι Βασίλη (Κόρμπιν Μπέρνσερ), αποφασίζει να γίνει όσο άτακτο γίνεται, για να τον αναγκάσει να γυρίσει στον Βόρειο Πόλο.
Τα Χριστούγεννα του Κάρολ (Karroll's Christmas) 2004 Τα φαντάσματα των Χριστουγέννων επισκέπτονται κατά λάθος το σπίτι του γείτονα (Γουόλας Σον) σε αυτή τη διασκευή της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας.
Η απαγωγή του Άι Βασίλη (Like Father, Like Santa) 1998 Ένας αδίστακτος παιχνιδιοβιομήχανος (Χάρι Χάμλιν) που είναι κρυφά και γιος του Άι Βασίλη (Γουίλιαμ Χούτκινς) πηγαίνει στον Βόρειο Πόλο για να εμποδίσει μια απόπειρα πραξικοπήματος.
Μια μαμά για τα Χριστούγεννα (A Mom for Christmas) 1990 Ένα κορίτσι (Τζούλιετ Σόρσι) που θέλει να αποκτήσει μητέρα (Ολίβια Νιούτον Τζον) εκπληρώνει την ευχή της.
Ο άλλος Άι Βασίλης (Mr. St. Nick) 2002 Ο ηλικιωμένος Άι Βασίλης (Τσαρλς Ντέρνινγκ) ετοιμάζεται να βγει στη σύνταξη και προσπαθεί να πείσει τον γιο του (Κέλσι Γκράμερ) να τον διαδεχτεί.
Τα Χριστούγεννα του τρελού θηριοτροφείου 2 (Christmas Vacation 2: Cousin Eddie's Island Adventure) 2003 Ο Έντι (Ράντι Κουέιντ) και η οικογένειά του αποκλείονται σε ένα υποτιθέμενο ερημονήσι τα Χριστούγεννα.
Η θεία γέννηση (The Nativity ) 1978 Βιβλική εξιστόρηση της γέννησης του Χριστού.
Μια ξεχωριστή βραδιά (One Special Night) 1999 Δυο άγνωστοι (Τζούλι Άντριους & Τζέιμς Γκάρνερ) αποκλείονται σε μια αγροικία στη διάρκεια μιας χριστουγεννιάτικης καταιγίδας και συνειδητοποιούν την αμοιβαία έλξη που νιώθουν.
Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων (On the 2nd Day of Christmas) 1997 Μια απατεώνισσα (Μαίρη Στιούαρτ Μάστερσον) και η ανιψιά της (Λόρεν Πρατ) συλλαμβάνονται να προσπαθούν να κλέψουν σε ένα πολυκατάστημα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Ένας υπάλληλος (Μάρκ Ράφαλο) αναλαμβάνει να τις επιτηρεί, για να μην κάνει το κορίτσι Χριστούγεννα στην Πόρνοια.
Έρωτας αλέ ρετούρ (Picking Up & Dropping Off) 2003 Ένας χωρισμένος (Σκοτ Γουλφ) και μια χωρισμένη (Αμάντα Ντέντμερ) γνωρίζονται στο αεροδρόμιο του Ντένβερ, όπου έχουν πάει για να στείλουν τα παιδιά τους στους πρώην συζύγους τους.
Η χριστουγεννιάτικη ευχή του Ρίτσι (Ri¢hie Ri¢h's Christmas Wish) 1998 Το πλουσιότερο παιδί του κόσμου (Ντέιβιντ Γκάλαχερ) εύχεται για τα Χριστούγεννα να μην είχε γεννηθεί ποτέ.
Μια Αμερικανιδούλα πάει διακοπές (Samantha: An American Girl Holiday) 2004 Ένα πάμπλουτο κορίτσι (Άννα Σοφία Ρομπ) επισκέπτεται ένα ορφανοτροφείο τα Χριστούγεννα και προσπαθεί να βρει σπίτι στα παιδιά.
Το κορίτσι του Άι Βασίλη 2006 Ένα επιτυχημένο στέλεχος επιχειρήσεων (Τζένη Μακάρθι) τυχαίνει να είναι κόρη του Άι Βασίλη (Τζορτζ Γουέντ).
Santa Baby 2: Christmas Maybe 2009 Η κόρη (Τζένη Μακάρθι) του Άι Βασίλη (Πολ Σορβίνο) προσπαθεί να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα της.
Ο Άρης εναντίον της Γης (Santa Claus Conquers the Martians) 1964 Οι Αρειανοί απάγουν τον Άι Βασίλη για να μοιράσει δώρα στα παιδιά του, στον Άρη. [10]
Ο γιος του Άι Βασίλη (Santa Jr.) 2002 Λόγω αστυνομικής πλάνης, ο γιος (Νικ Στάμπιλε) του Άι Βασίλη μπαίνει σε κατ' οίκον περιορισμό δύο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα.
Άγιος Βασίλης για κλάματα (Santa Who?) 2000 Ο Άι Βασίλης (Λέσλι Νίλσεν) παθαίνει αμνησία πέφτονας από το έλκηθρο. Μόνο η αθωότητα ενός παιδιού μπορεί να διασώσει τα Χριστούγεννα.
Τα φιλαράκια του Άγιου Βασίλη (The Search for Santa Paws) 2010 Ο Άι Βασίλης (Λέσλι Νίλσεν) παθαίνει αμνησία στη Νέα Υόρκη, ενώ ένα ξωτικό και μαγικά σκυλιά τον βοηθούν να την ξαναβρεί.
Το καταφύγιο (Silent Night) 2002 Την παραμονή των Χριστουγέννων του 1944, μια Γερμανίδα (Λίντα Χάμιλτον) και ο γιος της (Μάθιου Χάρμπορ) ζητούν καταφύγιο σε μια καλύβα ενώ μαίνεται ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.
Άγιος Βασίλης μόνος ψάχνει (Single Santa Seeks Mrs. Claus) 2004 Μια καριερίστα και ανύπαντρη μητέρα (Κρίσταλ Μπέρναρντ) γοητεύεται απρόσμενα από τον γιο και κληρονόμο (Στιβ Γκούτενμπεργκ) του Άι Βασίλη (Τζον Γουίλερ).
Χιόνι (Snow) 2004 Τρεις μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, ο κληρονόμος (Τομ Κάβανο) μιας επιχείρησης παιχνιδιών στην Αρκτική προσπαθεί να διασώσει τα Χριστούγεννα, όταν κάποιος του κλέβει έναν τάρανδο και τον κλείνει σε ζωολογικό κήπο.
Χριστουγεννιάτικη χιονοθύελλα (Snow Wonder) 2005 Η μυστηριώδης ατμόσφαιρα των χιονισμένων Χριστουγέννων επηρεάζει πολλούς φαινομενικά άσχετους μεταξύ τους ανθρώπους.
Απατεώνας Άι Βασίλης (Stealing Christmas) 2003 Ένας απατεώνας (Τόνι Ντάνζα) κρύβεται σε μια κωμόπολη και πιάνει δουλειά ως Άι Βασίλης.
Μια πόλη χωρίς Χριστούγεννα (A Town Without Christmas) 2001 Ένα παιδί του οποίου οι γονείς του χωρίζουν γράφει ένα γράμμα αυτοκτονίας στον Άι Βασίλη.
Το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο (The Ultimate Christmas Present) 2000 Ένα κορίτσι (Χάλι Χιρς) κλέβει μια μηχανή καιρού από τον Άι Βασίλη για να χιονίσει τα Χριστούγεννα, αλλά η μηχανή χαλάει.
Ένας διαφορετικός άγγελος (Unlikely Angel) 1996 Μια τραγουδίστρια (Ντόλι Πάρτον) πρέπει να συνεργαστεί με τον Άγιο Πέτρο τα Χριστούγεννα για να γίνει άγγελος και να επανενωθεί με την οικογένειά της.
Το άγγιγμα των αγγέλων (When Angels Come to Town) 2004 Ένας άγγελος (Πίτερ Φολκ) βοηθά δύο οικογένειες καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.
Χριστουγεννιάτικα φιλαράκια: ο θρύλος του Άγιου Βασίλη (Santa Buddies) 2009 Ο Άι Βασίλης (Τζορτζ Γουέντ) και ο σκύλος του (Τομ Μπόσλεϊ) προσπαθούν να σώσουν τον παγοκρύσταλλο των Χριστουγέννων που λιώνει, για να μην καταστραφεί η γιορτή.
Φαλακρός στόχος [11] 1987 Ένα ανδρόγυνο (Κώστας Τσάκωνας & Μάγδα Τσαγκάνη) κάνει σπίτι του ρεβεγιόν με διάφορους καλεσμένους και συμβαίνουν απρόοπτες καταστάσεις.

ΠαιδικέςΕπεξεργασία

Παιδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, ελληνικές ή ξένες (με τα στοιχεία της μεταγλώττισής τους στα ελληνικά).

Title Year Description
Παιχνιδοχώρα (Babes in Toyland) 1997 Χριστουγεννιάτικη ιστορία που τελειώνει με την υιοθεσία δύο παιδιών (Μαριάννα Τριανταφυλλίδου & Βίνα Παπαδοπούλου, φωνές) από τους ιδιοκτήτες ενός εργοστασίου παιχνιδιών (Βασίλης Καΐλας & Μαίρη Σταυρακέλη, φωνές).
Γεια χαραντάν! Χριστούγεννα με τους Looney Tunes (Bah Humduck!: A Looney Tunes Christmas) [12] 2006 Παρωδία κινουμένων σχεδίων της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας με τον Ντάφι Ντακ (Κώστας Φιλίππογλου, φωνή) στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η πεντάμορφη και το τέρας 2: Τα μαγεμένα Χριστούγεννα (Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas) [13] 1997 Όταν το τέρας (Μανώλης Γιούργος, φωνή) απαγορεύει τον εορτασμό των Χριστουγέννων, η Μπελ (Άριελ Κωνσταντινίδη, φωνή) και οι φίλοι της του δείχνουν το νόημα των εορτών.
Τα τρελά χριστουγεννιάτικα παραμύθια του Μπαγκς Μπάνι (Bugs Bunny's Looney Christmas Tales) 1979 Διασκευή κινουμένων σχεδίων της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας με τον Γιοσέμιτι Σαμ (Ακίνδυνος Γκίκας, φωνή) στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Μπάστερ και Τσόνσι: Χριστούγεννα στην Αυστρία (Buster & Chauncey's Silent Night) [14] 1998 Η ιστορία του χριστουγεννιάτικου τραγουδιού "Άγια νύχτα".
Οι χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Μπόμπιρα (Caillou's Holiday Movie) [15] 2003 Ο Μπόμπιρας (Αίγλη Κοντονίκου) βοηθά την οικογένειά του να ετοιμαστεί για τις γιορτές και μαθαίνει πώς είναι τα Χριστούγεννα σε άλλα μέρη του κόσμου.
Τα αρκουδάκια της αγάπης: περιπέτεια στην Παιχνιδούπολη (Care Bears: Nutcracker Suite) [16] 1988 Τα αρκουδάκια και τα ξαδέλφια τους πρέπει να βοηθήσουν στη διάσωση της Παιχνιδούπολης από τον κακό βεζίρη (Ακίνδυνος Γκίκας, φωνή).
Κάσπερ, το φαντασματάκι: αόρατες περιπέτειες (Casper's Haunted Christmas) [17] 2000 Ο Κάσπερ (Βασίλης Καΐλας, φωνή) πρέπει να τρομάξει κάποιον πριν από τα Χριστούγεννα για να μην εξαφανιστεί από τη γη.
Τα Χριστούγεννα του Τσάρλι Μπράουν (A Charlie Brown Christmas) [18] 1965 Ο Τσάρλι Μπράουν αναζητά το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων.
Διαστημικά Χριστούγεννα (A Cosmic Christmas) [19] 1977 Τρεις αρειανοί επισκέπτονται τη Γη, ψάχνοντας το νόημα των Χριστουγέννων.
Φρόστυ ο χιονάνθρωπος (Frosty the Snowman) [20] 1969 Τα παιδιά ενός σχολείου φτιάχνουν έναν χιονάνθρωπο ο οποίος ζωντανεύει με τη βοήθεια ενός μαγικού καπέλου.
Χριστούγεννα με τον Γκάρφιλντ (Garfield's Christmas Special) [21] 1987 Οι Γκάρφιλντ (Χρυσούλα Παπαδοπούλου, φωνή), Τζον (Χάρης Γρηγορόπουλος) και Ντογκ Μπόι (Γιώργος Χατζηγεωργίου, φωνή) περνούν τα Χριστούγεννα στη γιαγιά (Κλεοπάτρα Ροντήρη, φωνή) του Τζον.
Dragons: Gift of the Night Fury [22] 2011 Όλοι στο χωριό ετοιμάζονται για τις γιορτές, όταν ξαφνικά εξαφανίζονται όλοι οι δράκοι. Ο Ψάρης (Φοίβος Ριμένας) προσπαθεί να λύσει το μυστήριο.
Kung Fu Panda: η χειμερινή γιορτή (Kung Fu Panda: Holiday) [23] 2010 Ο Πο (Χρήστος Θάνος) διοργανώνει χριστουγεννιάτικο γεύμα για όλους.
Η ζωή και οι περιπέτειες του Άι Βασίλη (The Life & Adventures Of Santa Claus) 2000 Τα ξωτικά μεγαλώνουν ένα ορφανό παιδί (Γιώργος Χατζηγεωργίου) που όταν μεγαλώνει γίνεται ο Άι Βασίλης (Κώστας Δαρλάσης).
Άι Βασίλης Τζούνιορ (L'Apprenti Pere Noel et le Flocon Magique) [24] 2013 Ο μικρός Νίκολας (Βούλα Κώστα) θα διαδεχτεί τον Άι Βασίλη (Ντίνος Σούτης), αν πρώτα καταφέρει να διασώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Τα μαγικά Χριστούγεννα του Μίκυ: αποκλεισμένοι στη λέσχη του Μάους (Mickey's Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse) [25] 2001 Όταν όλοι αποκλείονται εξαιταίας μια καταιγίδας, η Νταίζη (Κλεοπάτρα Ροντήρη) σκέφτεται να δουν παλιά καρτούν, για να βρει ο Ντόναλντ (Κωνσταντίνος Καζάκος) το κέφι του.
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν τα Χριστούγεννα του Μίκυ (Mickey’s Once Upon a Christmas) [26] 1999 Τα τρία ανιψάκια (Ρένα Καζάκου) βιάζονται να ανοίξουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους, ενώ ο Γκούφυ (Τάσος Κωστής) προσπαθεί να αποδείξει την ύπαρξη του Άι Βασίλη. Παράλληλα, ο Μίκυ και η Μίνι θέλουν να πάρουν δώρο ο ένας για τον άλλο.
Μια φορά και δυο καιρούς ήταν τα Χριστούγεννα του Μίκυ (Mickey's Twice Upon a Christmas) [27] 2004 Η Νταίζη (Κλεοπάτρα Ροντήρη) και η Μίνι (Χρυσούλα Παπαδοπούλου) διαγωνίζονται στο πατινάζ, η οικογένεια Ντακ γιορτάζει την παραμονή των Χριστουγέννων στο μέγαρο του Σκρουτζ Μακ Ντακ (Γιώργος Πετρόχειλος), ο γιος του Γκούφυ (Δημήτρης Μυλωνάς) φέρνει την κοπέλα του στο σπίτι, ο Ντόναλντ (Κωνσταντίνος Καζάκος) ενοχλείται από την ευθυμία των ανθρώπων τα Χριστούγεννα, ενώ ο Πλούτο ενοχλεί τον Μίκυ (Κώστας Φιλίππογλου) την ώρα που στολίζει το σπίτι.
Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία (Mister Magoo's Christmas Carol) [28] 1962 Διασκευή της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας, με τον κύριο Μαγκού (Χάρης Λεοντσίνι) στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Μικρό μου πόνι: Χριστούγεννα με τη Μεντούλα (My Little Pony: A Very Minty Christmas) [29] 2005 Για να εξιλεωθεί για μια ζημιά που έκανε, η Μεντούλα (Υρώ Λούπη) αποφασίζει να πάει στον Βόρειο Πόλο.
Ρούντολφ το ελαφάκι (Rudolph the Red-Nosed Reindeer) [30] 1964 Ο Ρούντολφ (Ντιάνα Καβέτσου) το ελαφάκι και ο Χέρμι (Ευτυχία Λιβανίου) το ξωτικό βοηθούν τον Άι Βασίλη στο χριστουγεννιάτικο ταξίδι του.
Ο Άι Βασίλης έρχεται στην πόλη ξανά (Santa Claus is Coming to Town) [31] 1970 Τα ξωτικά υιοθετούν ένα αγόρι (Θοδωρής Σμέρος) που πηγαίνει δώρα στα παιδιά μιας πόλης όπου τα δώρα είναι απαγορευμένα.
Ο βοηθός του Άγιου Βασίλη (Santa's Apprentice) [32] 2010 Ο μικρός Νίκολας (Χρυσούλα Παπαδοπούλου) επιλέγεται ανάμεσα σε εκατομμύρια παιδιά για να διαδεχτεί τον Άι Βασίλη (Ντίνος Σούτης).
Σκούμπι Ντου: στοιχειωμένες γιορτές (Scooby-Doo: Haunted Holidays) [33] 2012 Ο Σκούμπι Ντου (Γιάννης Στεφόπουλος) και οι φίλοι του προσπαθούν να σώσουν ένα εργοστάσιο παιχνιδιών από έναν σατανικό χιονάνθρωπο (Γιάννης Στεφόπουλος).
Χριστούγεννα με τον Σρεκ (Shrek the Halls) [34] 2007 Ο Σρεκ (Γιάννης Στεφόπουλος) γιορτάζει τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του.
Τα Στρουμφάκια: χριστουγεννιάτικα κάλαντα (The Smurfs: A Christmas Carol) [35] 2011 Διασκευή της Χριστουγεννιάτικης ιστορίας, με τον Γκρινιάρη (Πέτρος Δαμουλής) στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Η πριγκίπισσα των κύκνων (4) : χριστουγεννιάτικη ιστορία (The Swan Princess Christmas) [36] 2012 Η πριγκίπισσα Οντέτ (Στεφανία Φιλιάδη), ο πρίγκιπας Ντέρεκ (Φοίβος Ριμένας) και οι φίλοι τους προσπαθούν να διασώσουν τα Χριστούγεννα από τον σατανικό Ρόθμπερτ (Βασίλης Μήλιος).
Οι περιπέτειες του Τουκίκι (Tukiki and His Search for a Merry Christmas) [37] 1979 Ένας μικρός Εσκιμώος (Δήμητρα Δημητριάδου) ψάχνει το νόημα των Χριστουγέννων.
Γουίνι το αρκουδάκι: χαρούμενες στιγμές (A Very Merry Pooh Year) [38] 2002 Ο Λαγός (Γιάννης Στεφόπουλος) κάνει πρωτοχρονιάτικο πάρτι και ο Γουίνι (Ακίνδυνος Γκίκας), το Γουρουνάκι (Σπύρος Μπιμπίλας) και ο Τίγρης (Κώστας Τριανταφυλλόπουλος) είναι καλεσμένοι.
Γουίνι το αρκουδάκι : οι εποχές των δώρων (Winnie the Pooh: Seasons of Giving) [39] 1999 Τρεις χριστουγεννιάτικες ιστορίες με τον Γουίνι (Ακίνδυνος Γκίκας) και τους φίλους του.
Ένα δέντρο μια φορά 2009 Ένα δέντρο (Διονύσης Σαββόπουλος) ζητά μια μεγάλη χάρη από ένα αγόρι (Δανάη Σκιάδη) μια χριστουγεννιάτικη νύχτα.

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Rosewarne, Lauren (6 Δεκεμβρίου 2017). Analyzing Christmas in Film: Santa to the Supernatural. ISBN 9781498541824. 
  2. «Ten Feel-Bad Christmas Movies to Cure You of Holiday Cheer». 17 Δεκεμβρίου 2014. 
  3. «My Painful Quest to Find the Worst Christmas Movie Ever Made». 
  4. «10 Alternative "Christmas" Movies». CultureSonar. 25 Δεκεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2021. 
  5. 5,0 5,1 «11 Christmas Movies You Didn't Know Were Christmas Movies». 
  6. «The 30 Best Christmas Movies Ever». Empire. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Οκτωβρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 8 Αυγούστου 2016. 
  7. Marsh, Calum (10 December 2018). «Why die Hard 2 is a greater Christmas film than its predecessor». National Post. https://nationalpost.com/entertainment/movies/why-die-hard-2-is-a-greater-christmas-film-than-its-predecessor. 
  8. «Why die Hard 2 is a Better Christmas Movie Than die Hard». 24 Δεκεμβρίου 2017. 
  9. «JURASSIC WORLD — Strange Christmas Movies Round Two (#41 of 48)». 17 Δεκεμβρίου 2016. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Δεκεμβρίου 2021. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  10. «Santa Claus Conquers the Martians (1964)». IMDb. 14 Νοεμβρίου 1964. Ανακτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2014. 
  11. «Φαλακρός Στόχος (1987) - HellenicFilms». www.hellenicfilms.gr. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  12. «Γεια Χαραντάν! Χριστούγεννα με τους Looney Tunes (Bah, Humduck! A Looney Tunes Christmas) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  13. «Η Πεντάμορφη και το Τέρας 2: Τα Μαγεμένα Χριστούγεννα (Beauty and the Beast II: The Enchanted Christmas) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  14. «Μπάστερ και Τσόνσι: Χριστούγεννα στην Αυστρία (Buster & Chauncey's Silent Night) - iShow.gr». m.ishow.gr. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  15. «Οι Χριστουγεννιάτικες Περιπέτειες του Μπόμπιρα (Caillou's Holiday Movie) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  16. «Τα Αρκουδάκια της Αγάπης: Περιπέτεια στην Παιχνιδούπολη (Care Bears: Nutcracker Suite) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  17. «Κάσπερ, το Φαντασματάκι: Αόρατες Περιπέτειες (Casper's Haunted Christmas) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  18. «A Charlie Brown Christmas: 7 άγνωστες λεπτομέρειες για την ταινία». Athens Voice. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  19. «Διαστημικά Χριστούγεννα (A Cosmic Christmas) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  20. «Φρόστυ ο Χιονάνθρωπος (Frosty the Snowman) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  21. «Χριστούγεννα με τον Garfield (Garfield's Christmas Special) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  22. «Dragons: Gift of the Night Fury - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  23. «Kung Fu Panda: Η Χειμερινή Γιορτή (Kung Fu Panda: Holiday) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  24. «Άη Βασίλης Τζούνιορ (Santa's Apprentice: The Magic Snowflake (L'Apprenti Pere Noel et le Flocon Magique)) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  25. «Τα Μαγικά Χριστούγεννα του Μίκυ: Αποκλεισμένοι στην Λέσχη τού Μάους (Mickey's Magical Christmas: Snowed in at the House of Mouse) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  26. «Μια φορά κι έναν Καιρό ήταν τα Χριστούγεννα του Μίκυ (Mickey's Once Upon a Christmas) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  27. «Μια Φορά και Δυο Καιρούς ήταν τα Χριστούγεννα του Μίκυ (Mickey's Twice Upon a Christmas) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  28. «Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (1962) (Mister Magoo's Christmas Carol) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  29. «Μικρό μου Πόνυ: Χριστούγεννα με την Μεντούλα (My Little Pony: A Very Minty Christmas) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  30. «Ρούντολφ το Ελαφάκι (1964) (Rudolph the Red-Nosed Reindeer) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  31. «Ο Αϊ-Βασίλης Έρχεται στην Πόλη Ξανά (Santa Claus is Coming to Town) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  32. «Ο Βοηθός του Άγιου Βασίλη (Santa's Apprentice) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  33. «Σκούμπι Ντου: Στοιχειωμένες Γιορτές (Scooby-Doo: Haunted Holidays) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  34. «Χριστούγεννα με τον Σρεκ (Shrek the Halls) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  35. «Τα Στρουμφάκια: Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα (The Smurfs: A Christmas Carol) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  36. «Η Πριγκίπισσα των Κύκνων (4) : Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (The Swan Princess Christmas ) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  37. «Οι Περιπέτειες του Τουκίκι (Tukiki and His Search for a Merry Christmas) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  38. «Γουίνι το Αρκουδάκι: Χαρούμενες Στιγμές (A Very Merry Pooh Year) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022. 
  39. «Γουίνι το Αρκουδάκι : Οι Εποχές των Δώρων (Winnie the Pooh: Seasons of Giving) - Greek Dub DB». www.greekdubdb.com. Ανακτήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2022.