Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος χωρών κατά αριθμό χρηστών διαδικτύου

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia
Αριθμός χρηστών διαδικτύου το 2012
Πηγή: Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών.[1]

Αυτός είναι ένας ταξινομούμενος κατάλογος χωρών με βάση τον αριθμό των χρηστών του Διαδικτύου από το 2013. Χρήστες διαδικτύου είναι άτομα που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο τους τελευταίους 12 μήνες από οποιαδήποτε συσκευή, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων.[Σημείωση 1] Το ποσοστό είναι το ποσοστό του πληθυσμού μιας χώρας που είναι χρήστες του διαδικτύου. Οι εκτιμήσεις προέρχονται είτε από έρευνες σε νοικοκυριά ή από τα στοιχεία εγγραφής στο διαδίκτυο.[2] Περιοχές που δεν είναι χώρες και αμφισβητούμενες περιοχές εμφανίζονται σε πλάγια γραφή. Όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών περιλαμβάνονται, εκτός από το Νότιο Σουδάν και τη Βόρεια Κορέα. Η Ταϊβάν, παρατίθεται ως κυρίαρχο κράτος.

Χρήστες διαδικτύου το 2012 ως ποσοστό του πληθυσμού της χώρας
Πηγή: Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών.[1]
Χρήστες διαδικτύου ανά 100 κατοίκους
Πηγή: Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών.[3][4]
Αριθμός χρηστών διαδικτύου το 2011
Αυτός ο χάρτης δείχνει τον συνολικό αριθμό των χρηστών του Διαδικτύου σε μια χώρα, καθώς και το ποσοστό του πληθυσμού που έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο το 2011. Πηγή: Πληροφοριακές Γεωγραφίες στο Ινστιτούτο Διαδικτύου της Οξφόρδης.[5]

ΚατάλογοςΕπεξεργασία

Χώρα ή περιοχή Χρήστες
διαδικτύου[6][Σημείωση 1]
Κατάταξη Ποσοστό[7] Κατάταξη
  Κίνα 668,110,314[8] 1 48.80% 94
  Ινδία 352,340,854[9][10] 2 24.10% 136
  Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 266,441,302 3 84.20% 22
  Ιαπωνία 109,755,777 4 86.25% 18
  Βραζιλία 103,720,965 5 51.60% 87
  Ρωσία 87,495,296 6 61.4% 67
  Γερμανία 68,131,244 7 83.96% 23
  Νιγηρία 65,675,984 8 38.0% 116
  Ηνωμένο Βασίλειο 56,954,584 9 89.84% 14
  Γαλλία 54,027,428 10 81.92% 27
  Μεξικό 51,638,402 11 43.46% 106
  Αίγυπτος 42,271,899 12 49.56% 92
  Νότια Κορέα 41,499,326 13 84.77% 21
  Βιετνάμ 40,597,779 14 43.90% 104
  Ινδονησία 39,733,532 15 15.82% 154
  Φιλιππίνες 39,116,638 16 37.00% 121
  Τουρκία 37,321,199 17 46.25% 97
  Ιταλία 35,942,120 18 58.46% 75
  Ισπανία 33,903,997 19 71.57% 46
  Καναδάς 29,659,525 20 85.8% 19
  Αργεντινή 25,523,978 21 59.90% 71
  Ιράν 25,074,125 22 31.4% 130
  Πολωνία 24,123,917 23 62.85% 65
  Νότια Αφρική 23,765,937 24 48.90% 93
  Κολομβία 23,650,570 25 51.70% 86
  Πακιστάν 21,063,037 26 10.90% 168
  Μαλαισία 19,842,134 27 66.97% 52
  Ταϊλάνδη 19,533,675 28 28.94% 132
  Ταϊβάν 18,639,773 29 80.00% 29
  Ουκρανία 18,631,600 30 41.80% 109
  Αυστραλία 18,477,876 31 83.00% 24
  Μαρόκο 18,283,513 32 56.00% 79
  Κένυα 17,174,686 33 39.00% 113
  Σαουδική Αραβία 16,298,448 34 60.50% 69
  Ολλανδία 15,789,408 35 93.96% 7
  Βενεζουέλα 15,624,038 36 54.90% 80
  Περού 11,700,927 37 39.2% 112
  Χιλή 11,449,268 38 66.5% 54
  Ουζμπεκιστάν 10,948,745 39 38.20% 115
  Ρουμανία 12,900,000[11] 40 49.76% 91
  Νεπάλ 10,690,000 41 40.30% 62[12]
  Μπανγκλαντές 10,637,566 42 6.50% 177
  Καζακστάν 9,577,924 43 54.00% 83
  Σουηδία 9,144,140 44 94.78% 4
  Βέλγιο 8,582,076 45 82.17% 26
  Σουδάν 7,910,476 46 22.70% 140
  Τσεχία 7,862,937 46 74.11% 39
  Ουγγαρία 7,220,419 47 72.64% 44
  Ελβετία 6,932,555 48 86.70% 17
  Πορτογαλία 6,705,872 49 62.10% 66
  Αυστρία 6,628,192 50 80.62% 28
  Ελλάδα 6,449,377 51 59.87% 72
  Αλγερία 6,284,489 52 15.2% 149
  Ισημερινός 6,230,378 53 40.35% 110
  Συρία 5,883,822 54 26.20% 134
  Ουγκάντα 5,630,927 55 16.20% 152
  Αζερμπαϊτζάν 5,629,423 56 58.70% 74
  Ισραήλ 5,456,586 57 70.80% 47
  Δανία 5,258,054 58 94.63% 5
  Χονγκ Κονγκ 5,255,078 59 74.20% 38
  Λευκορωσία 5,214,344 60 54.17% 82
  Υεμένη 5,067,692 61 20.0% 143
  Νορβηγία 4,834,019 62 95.05% 3
  Φινλανδία 4,819,253 63 91.51% 10
  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 4,817,095 64 88.00% 15
  Σρι Λάνκα 4,746,967 65 21.90% 141
  Τυνησία 4,746,112 66 43.80% 105
  Δομινικανή Δημοκρατία 4,690,810 67 45.90% 99
  Σλοβακία 4,274,461 68 77.88% 34
  Βολιβία 4,132,116 69 39.50% 111
  Σιγκαπούρη 3,986,020 71 73.00% 42
  Ιρλανδία 3,737,096 72 78.25% 33
  Σερβία 3,730,149 73 51.50% 88
  Βουλγαρία 3,704,564 74 53.06% 84
  Νέα Ζηλανδία 3,613,441 75 82.78% 25
  Ανγκόλα 3,545,966 76 19.10% 145
  Γκάνα 3,099,552 77 12.30% 164
  Κροατία 2,987,663 78 66.75% 53
  Ιράκ 2,930,980 79 9.20% 172
  Λίβανος 2,912,766 80 70.50% 48
  Ιορδανία 2,865,080 81 44.20% 102
  Κούβα 2,843,893 82 25.71% 135
  Γουατεμάλα 2,831,574 83 19.70% 144
  Σενεγάλη 2,779,786 84 20.90% 142
  Πουέρτο Ρίκο 2,694,134 85 73.90% 41
  Βοσνία και Ερζεγοβίνη 2,631,616 86 67.90% 51
  Παραγουάη 2,443,980 87 36.90% 123
  Ζιμπάμπουε 2,438,838 88 18.50% 146
  Λιθουανία 2,406,707 89 68.45% 50
  Ζάμπια 2,190,224 90 15.40% 156
  Κόστα Ρίκα 2,158,255 91 45.96% 98
  Γεωργία 2,130,070 92 43.10% 107
  Τανζανία 2,123,525 93 4.40% 190
  Ομάν 2,095,922 94 66.45% 55
  Κράτος της Παλαιστίνης[13] 2,069,099 95 46.60% 95
  Κουβέιτ 2,033,885 96 75.46% 35
  Ουρουγουάη 1,931,511 97 58.10% 76
  Αφγανιστάν 1,835,377 98 5.90% 183
  Αλβανία 1,809,854 99 60.10% 70
  Αιθιοπία 1,783,663 100 1.90% 199
  Μολδαβία 1,766,523 101 48.80% 94
  Κατάρ 1,742,205 102 85.30% 20
  Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 1,661,161 103 2.20% 197
  Λετονία 1,638,939 104 75.23% 36
  Παναμάς 1,526,986 105 42.90% 108
  Ονδούρα 1,503,827 106 17.80% 147
  Σλοβενία 1,448,199 107 72.68% 43
  Καμερούν 1,442,210 108 6.40% 180
  Αρμενία 1,418,756 109 46.30% 96
  Ελ Σαλβαδόρ 1,411,652 110 23.11% 138
  Μοζαμβίκη 1,301,220 111 5.40% 184
  Κιργιστάν 1,298,242 112 23.40% 137
  Βόρεια Μακεδονία 1,277,349 113 61.20% 68
  Τατζικιστάν 1,265,607 114 16.00% 153
  Μπαχρέιν 1,153,199 115 90.00% 12
  Τζαμάικα 1,099,872 116 37.80% 117
  Αϊτή 1,048,757 117 10.60% 169
  Ρουάντα 1,045,095 118 8.70% 174
  Εσθονία 1,013,154 119 80.00% 29
  Λιβύη 990,387 120 16.50% 149
  Καμπότζη 912,332 121 6.00% 182
  Μαλάουι 905,988 122 5.40% 184
  Νικαράγουα 897,222 123 15.50% 155
  Λάος 836,896 124 12.50% 163
  Μπουρκίνα Φάσο 783,770 125 4.40% 190
  Τρινιντάντ και Τομπάγκο 781,694 126 63.80% 63
  Κύπρος 756,267 127 65.45% 59
  Μιανμάρ 662,008 128 1.20% 205
  Ακτή Ελεφαντοστού 582,422 129 2.60% 194
  Μαυρίκιος 515,673 130 39.00% 113
  Μογγολία 521,520 131 16.4% 148
  Μαδαγασκάρη 497,180 132 2.20% 197
  Τουρκμενιστάν 490,852 133 9.60% 170
  Μπενίν 483,987 134 4.90% 187
  Λουξεμβούργο 482,820 135 93.78% 9
  Παπούα Νέα Γουινέα 418,074 136 6.50% 177
  Μακάου 383,616 137 65.80% 57
  Μαυροβούνιο 371,173 138 56.80% 77
  Μάλι 336,059 139 2.2% 195
  Εσουατίνι 346,630 140 24.70% 136
  Φίτζι 332,697 141 37.10% 120
  Τόγκο 321,941 142 4.50% 189
  Μποτσουάνα 319,174 143 15.00% 159
  Ισλανδία 304,394 144 96.55% 1
  Ναμίμπια 303,416 145 13.90% 161
  Δημοκρατία του Κονγκό 301,891 146 6.60% 176
  Νίγηρας 287,289 147 1.70% 200
  Μάλτα 283,427 148 68.91% 49
  Μπρουνέι 268,137 149 64.50% 62
  Γκάμπια 263,627 150 14.00% 160
  Τσαντ 257,449 151 2.30% 195
  Γουιάνα 243,146 152 33.00% 127
  Μπαχάμες 229,702 153 72.00% 45
  Μπουτάν 216,864 154 29.90% 131
  Μπαρμπάντος 216,544 155 75.00% 37
  Μαυριτανία 213,132 156 6.20% 181
  Σουρινάμ 212,000 157 37.40% 119
  Πράσινο Ακρωτήριο 199,142 158 37.50% 118
  Λιβερία 183,526 159 4.60% 188
  Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 180,828 160 3.50% 192
  Γουινέα 178,816 161 1.60% 202
  Νέα Καληδονία 174,255 162 66.00% 56
  Μαλδίβες 173,749 163 44.10% 103
  Γαλλική Πολυνησία 157,502 164 56.80% 77
  Σομαλία 153,774 165 1.50% 203
  Γκαμπόν 150,906 166 9.20% 172
  Μπουρούντι 130,789 167 1.30% 204
  Ισημερινή Γουινέα 115,456 168 16.40% 151
  Μπελίζ 105,972 169 31.70% 129
  Γκουάμ 104,887 170 65.40% 60
  Λεσότο 96,809 171 5.00% 186
  Σιέρα Λεόνε 95,416 172 1.70% 200
  Αρούμπα 86,122 173 78.90% 32
  Ανδόρρα 80,175 174 94.00% 6
  Τζιμπουτί 75,259 175 9.50% 171
  Βερμούδες 66,202 176 95.30% 2
  Αγία Λουκία 57,299 177 35.20% 124
  Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 57,159 178 63.40% 64
  Ερυθραία 56,103 179 0.90% 207
  Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 53,674 180 52.00% 85
  Γουινέα-Μπισάου 51,487 181 3.10% 193
  Κομόρες 48,899 182 6.50% 177
  Νήσοι Σολομώντα 47,780 183 8.00% 175
  Σεϋχέλλες 45,786 184 50.40% 90
  Νήσοι Φερόες 44,738 185 90.00% 12
  Δομινίκα 43,239 186 59.00% 73
  Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 42,968 187 23.00% 139
  Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 40,907 188 80.00% 29
  Κέιμαν Νήσοι 39,819 189 74.10% 40
  Τζέρσεϊ[1][Σημείωση 2] 38,958 - 41.03% -
  Γρενάδα 38,357 190 35.00% 125
  Γροιλανδία 37,976 191 65.80% 57
  Τόνγκα 37,213 192 35.00% 125
  Λιχτενστάιν 34,714 193 93.80% 8
  Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 34,040 194 32.50% 128
  Σαμόα 29,908 195 15.30% 157
  Βανουάτου 29,557 196 11.30% 167
  Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 29,497 197 27.80% 133
  Μονακό 27,664 198 90.70% 11
  Γιβραλτάρ[1][Σημείωση 2] 18,878 - 65.02% -
  Άγιος Μαρίνος 16,484 199 50.80% 89
  Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 14,456 200 45.30% 101
  Ανατολικό Τιμόρ 12,896 201 1.10% 206
  Κιριμπάτι 11,874 202 11.50% 166
  Ανγκουίλα 10,209 203 64.80% 61
  Νήσοι Μάρσαλ 8,160 204 11.70% 165
  Τουβαλού 3,958 205 37.00% 121
  Αγία Ελένη[1][Σημείωση 2] 2,906 - 37.6% -
  Νήσοι Φώκλαντ[14][Σημείωση 2] 2,842 - 96.9% -
  Μοντσεράτ 2,833 206 54.60% 81
  Ουαλίς και Φουτουνά[1][Σημείωση 2] 1,383 - 8.95% -
  Νιούε[15] 1,034 207 86.90% 16
  Νήσος Αναλήψεως[Σημείωση 2] 361 - 41.0% -

ΣημειώσειςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 Παρακαλούμε σημειώστε ότι τα στοιχεία για τον αριθμό των χρηστών του Διαδικτύου βασίζονται πολλαπλασιάζοντας μια εκτίμηση για το ποσοστό των ατόμων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο σε μια δεδομένη χώρα από μία πηγή (συνήθως η ITU) με τον πληθυσμό από άλλη πηγή (συνήθως η Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ). Δεν υπάρχουν αρκετά σημαντικά ψηφία στο ποσοστό εκτίμησης για να έχουν νόημα οι ακριβείς μετρήσεις χρηστών του διαδικτύου που βρίσκονται στον πίνακα. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ακριβή αριθμητικά στοιχεία ή ακόμη και ακριβείς εκτιμήσεις.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 Τα περισσότερα από τα δεδομένα χρήσης του Διαδικτύου που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό προέρχονται από εκτιμήσεις της ITU για το ποσοστό του Διαδικτύου το 2013. Ωστόσο, ενώ περιλαμβάνονται στον κατάλογο αυτό, η Νήσος Αναλήψεως, οι Νήσοι Φάλκλαντ, το Γιβραλτάρ, το Τζέρσεϋ, η Αγία Ελένη, και η Βαλίς και Φουτούνα δεν έχουν εκτιμήσεις ποσοστού από την ITU για το 2013. Ως εκ τούτου, τα στοιχεία που φαίνονται εδώ για τις προαναφερθείσες χώρες προέρχονται από τις προηγούμενες εκτιμήσεις (μερικές εκ των οποίων δεν είναι από την ITU). Προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνοχή στην κατάταξη, οι εν λόγω περιοχές δεν κατατάσσονται.

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 "Percentage of Individuals using the Internet 2000-2012", International Telecommunications Union (Geneva), June 2013, retrieved 22 June 2013
  2. Definitions of World Telecommunication/ICT Indicators, March 2010, Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (Γενεύη), Μάρτιος 2010. Ανακτήθηκε 30 Σεπτεμβρίου 2011.
  3. "Individuals using the Internet 2005 to 2014", Key ICT indicators for developed and developing countries and the world (totals and percentage rates), International Telecommunication Union (ITU). Retrieved 25 May 2015.
  4. "Internet users per 100 inhabitants 1997 to 2007", ICT Data and Statistics (IDS), International Telecommunication Union (ITU). Retrieved 25 May 2015.
  5. "Internet Population and Percentage 2011", Information Geographies at the Oxford Internet Institute
  6. Υπολογισμένοι χρησιμοποιώντας το ποσοστό από εκτιμήσεις του 2013 της Διεθνούς Τηλεπικοινωνιακής Ένωσης (ITU) και δεδομένα πληθυσμού από το "Countries and Areas Ranked by Population: 2013", Population data, International Programs, U.S. Census Bureau. Ανακτήθηκε 7 Ιουνίου 2015.
  7. "Percentage of Individuals using the Internet 2000-2013", Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών (Γενεύη). Ανακτήθηκε 7 Ιουνίου 2015.
  8. http://finance.sina.com.cn/360desktop/roll/20150727/215522803640.shtml
  9. http://www.deccanherald.com/content/498684/india-internet-userbase-crosses-350.html
  10. http://gadgets.ndtv.com/internet/news/indias-internet-user-base-at-350-million-to-reach-503-million-by-2017-report-717668
  11. http://www.gandul.info/stiri/numarul-conexiunilor-la-internet-in-banda-larga-din-romania-a-crescut-cu-19-4-10388045
  12. http://www.ekantipur.com/2015/06/19/business/40pc-of-nepalis-connected-to-internet/406752.html
  13. Population data combines the 2013 figures for the Gaza Strip and the West Bank.
  14. "Falkland Islands Census 2012: Headline Results", Falkland Islands Government Policy Unit, 12 September 2012, retrieved 26 June 2013
  15. Population data is the estimate for 2013 from the Population, People and Society section of the Niue entry in the CIA World Factbook, U.S. Central Intelligence Agency, retrieved 26 June 2013.